Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Vereség a hazai idénynyitón

2013.03.14. 16:23 - Filip89

Szezonbeli második mérkőzését is elvesztette a Colorado Rapids csapata, akik múlt vasárnap 2-1 arányban maradtak alul a Philadelphia Union-nal szemben a Dick's Sporting Goods Park-ban, ezzel megszakadt a klub kilenc éve tartó veretlensége a hazai évadnyitó meccseken.



A mérkőzést eredetileg szombat délután játszották volna le, de a Commerce City-re zúduló hirtelen jött, nagymennyiségű hó miatt a pálya alkalmatlan volt a játékra, és mivel másnapra enyhébb időt jósoltak, egy nappal elhalasztották az összecsapást. Vasárnap délben pedig valóban ideális körülmények fogadták a csapatokat, és sikerült zavartalanul lebonyolítani a mérkőzést 15 ezer helyi szurkoló előtt. A Rapids mezőnycsapata kivétel nélkül megegyezett az első fordulóban látott 11-gyel, az egyetlen újdonság Pickens visszatérése volt a kapuban: Pickens - Wynne, Moor, Calderon, Mullan - Thomas, Mastroeni, Powers - Harris, Brown, Harbottle.

Pár perc után máris kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, a kapitány Mastroeni térdsérüléssel távozott, LaBrocca váltotta őt. Az első negyedóra végén a mieink alakították ki a találkozó első komolyabb helyzetét, Wynne jobb oldali lapos lövése azonban elkerülte a rövid oldalon a kaput. Öt minutum elteltével újra a mieink veszélyeztettek, Thomas közeli fejesét viszont időben blokkolták, majd kisvártatva a coloradói erekben hűlt meg a vér, amikor Daniel a kapufára kanyarintott egy szabadrúgást, Pickens is csak földbe gyökerezett lábakkal, szemmel kísérte a labda útját. A meggyőző hazai fölény ellenére a 34. percben a vendégek szerezték meg a vezetést, LeToux bal oldali szögleténél a kapu torkában Okugo helyezkedett a legjobban, Pickens nem mozdult ki időben a kapuból, így a fiatal középpályás közelről zavartalanul fejelhetett a kapuba. Ezzel a találattal a Union 1-0-s előnyben volt az első 45 minutum végén.

A szünetben a középpályán frissítettünk, az újonc Powers helyett a veterán Smith jelentkezett játékra a második félidőre. Ígéretesen is kezdtünk el játszani, folytatódott a coloradói mezőnyfölény, amely azonban továbbra is hiábavaló volt. Az 56. percben majdnem ráfizettünk a felelőtlen előre játékra, a védelmünk rettenetesen kinyílt, Farfan nagy helyzeténél viszont Pickens tökéletesen védett a kapujából messzire kimozdulva. Ezt követően, kissé váratlanul a 68. minutum hozta meg a Rapids egyenlítő gólját, az ellenfél térfelének közepén megszerzett labdával az újonc Brown iramodott előre, gyönyörű ütemben tálalt az akciót jobbról követő Jamie Smith elé, a skót középpályás pedig ballal tökéletesen tekert lendületből a hosszú sarokba. Az állandó nyomásnak nem volt meg az eredménye, viszont egy jó ütemben vezetett kontrából végre meg tudtuk törni csendet, és megszereztük az első gólunkat az évben. Sajnos, nem sokáig örülhettünk az egálnak, bő tíz perccel a találkozó vége előtt ugyanis visszavette a vezetést a vendég csapat, egy hátsó fellazulást ezúttal Hoppenot kiugratását követően McInerney büntetett meg góllal. A maradék játékidőben hiába igyekeztünk, és hiába küldtük be Cascio-t, már nem volt lehetőségünk az egyenlítésre, a szezon második meccséről is üres kézzel távoztunk.



Egy góllal a második mérkőzésünket is elvesztettük, megint hadilábon álltunk a helyzetkihasználással, a védelmünk pedig nem különben volt sebezhető, ráadásul a kapushiba megint nem maradt el, az első gólban Pickens vastagon benne volt. Megint voltak biztató jelek a játékunkban, de mintha nem álltunk volna még össze a szezonra, a sorsolás pedig a következő hetekben lesz még csak igazán kemény, mindenképpen fel kell vennünk a szezon ritmusát, különben hamar még nagyobb hátrányba kerülhetünk a többiekkel szemben.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Vancouver Whitecaps 6 pont (2-0-0)
2. Los Angeles Galaxy 3 pont (1-0-0)
3. Chivas USA 3 pont (1-1-0)
4. Real Salt Lake 3 pont (1-1-0)
5. San Jose Earthquakes 3 pont (1-1-0)
6. FC Dallas 3 pont (1-1-0)
7. Portland Timbers 1 pont (0-1-1)
8. Colorado Rapids 0 pont (0-2-0)
9. Seattle Sounders 0 pont (0-1-0)

A következő fordulóban egy újabb kőkemény ellenféllel mérhetjük össze a tudásunkat, magyar idő szerint szombat este 23 órai kezdettel a Real Salt Lake otthonában lesz jelenésünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr395135246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.03.14. 20:50:18

hát sajnos elég gyengék vagyunk:-(

foppa21 2013.03.14. 20:51:06

a következő meccsen elvileg buddle és mwanga már játszhat. viszont mastroeni kérdőjeles.

VonMiller58® 2013.03.15. 15:45:35

OFF:
A broncos 2 év 12 millióért megszerezte Welkert.Szerintem ez nem volt egy jó döntés.Túl sok dropja volt tavaly.Én inkább Amendola-t hoztam volna el a ramsből.Fiatalabb,gyorsabb és biztosabb kezű mit Welker.De remélem Wes rám cáfol...
Ti mit gondoltok erről?

Még egyszer elnézést a nem idetartozó témáért csak a Broncosos topic már elég régi.

milo_hedgie#23 2013.03.15. 19:52:58

@VonMiller58®: pedig az utolsó broncos cikk komentjei közt beszéltünk róla:)

VonMiller58® 2013.03.15. 22:27:58

@milo_hedgie#23: ja oké egy ideje nem volt időm feljönni de megnézem ott a véleményeket :)

foppa21 2013.03.17. 05:23:48

1-1es döntetlenre végeztünk a RSL ellen. legalább szereztünk pontot, brown első gólja az mlsben. pickens az elején megsérült, eltört a karja, irwin tök jól védett végig

foppa21 2013.03.19. 14:04:05

pickens 3-4 hónapra kiesett. irwint mindenki dicséri, valószínű ő lesz az első számú kapus mostantól


süti beállítások módosítása