Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Megint csak döntetlen

2013.04.05. 15:10 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Továbbra sem tud győzelmet felmutatni az Észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Colorado Rapids csapata. Óscar Pareja legénysége legutóbb hazai pályán játszott 2-2-es döntetlent a Portland Timbers ellen. Hétvégén igazi rangadó vár együttesünkre, hiszen a utah-i Real Salt Lake látogat Denverbe.



Pareja sérülés miatt több alapemberére sem számíthatott, így kissé felforgatott kezdőnek szavazott bizalmat a kolumbiai szakember: Irwin – Mullan, Wynne, O’Neill, Klute – LaBrocca, Thomas, Cascio – Powers – Brown,  Buddle alkotta a kezdő 11-et. A veterán kapus Matt Pickens mellett a frissen műtött Diego Calderón, Anthony Wallace, Jaime Castrillón, Kevin Harbottle és Martín Rivero is sérült, de a Timbers ellen a csapatkapitány, Pablo Mastroeni sem lehetett ott a keretben, míg Drew Moor a Galaxy elleni piros lapot követő eltiltását tölti.

Akár már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést a Rapids, de a hihetetlen jelenetsor után továbbra is 0-0 maradt az állás: a 19 éves O’Neill, aki belső védőként kapott szerepet, egy felívelt labdát fejelt a bal oldali kapufára, majd a középre pattanó labdára Cascio csapott le, de a jobb oldali kapufa is kisegítette a vendégeket.

A 18. percben már semmi nem menthette meg a Portlandet a kapott góltól: az újonc Dillon Powers jó 20 méterről, kicsit balról, szinte álló helyzetből eresztett el egy bombát, ami a kapu bal oldalába vágódott (1-0). A 22 éves, sokszoros U20-as amerikai válogatott ötödik mérkőzésén szerezte meg első gólját a Rapids színeiben, és egyben az MLS-ben is.

Támadásban maradt a Colorado, és bár volt még helyzete az első félidőben is, a következő gólig a második félidő harmadik percéig kellet várni. Cascio egy labdalevételt követően megcsinált egy remek cselt, amivel három védőt is becsapott, majd miután elhúzta volna a játékszert a kapus mellett, hátulról kicsit megrúgták a bokáját, így jöhetett a jogos büntető, amit a múlt nyáron szerződtetett belső középpályás, Hendry Thomas nagyon magabiztosan értékesített (2-0). A 28 éves hondurasi játékos ugyancsak az első gólját szerezte a Rapidsban.

Sajnos kétgólos előnyét nem tudta megtartani a hazai csapat. A Timbers középpályása, Will Johnson duplázni tudott. Előbb egy beadást bólintott zavartanul Irwin kapujába (2-1), majd egy büntetőt értékesített (2-2). A tizenegyes jogosságán lehet vitatkozni, ez viszont a tényeken nem változtat. A bordó-fehéreknek még volt egy lehetősége a gólszerzésre, de végül maradt a 2-2-es állás.

Jamie Smith és Edson Buddle is kisebb rúgást kapott a meccsen, így az ő játékuk a következő fordulóban kérdéses, és az írásunk elején említett sérültek közül szinte biztos, hogy senki nem fog pályára lépnia a Real Salt Lake elleni közelgő rangadón. Parejának tehát nincs más választása, továbbra is a fiataloknak kell lehetőséget adnia – ami annyira nem is nagy baj, mert ha közülük egy-két tehetség jó teljesítményre lenne képes, akkor a hiányzókkal kiegészülve biztos, hogy szebb célokért küzdhetne az együttes.

A RSL megnyerte nyitómeccsét a San Jose Earthquakes otthonában, de aztán háromszor is nyeretlen maradt: vereség a DC United otthonában, döntetlen otthon a Rapids ellen, majd ismét egy kudarc a Dallas ellen. A legutóbbi fordulóban viszont újra nyertek Kyle Beckermanék, odahaza 2-1-re a Seattle Sounders ellen. A tengerentúli foci hírek szerint a Realnak nincsenek sérültjei. A hegyvidéki rangadó szombatról vasárnapra virradóra, magyar idő szerint hajnali 01:30-tól veszi kezdetét a Dick's Sporting Goods Parkban.

A fogadás piacain fellelhető oddsok alapján igazi háromesélyes találkozóra számíthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr695201860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.04.05. 16:47:07

Az a furcsa az egészben, hogy tavaly lehetett haragudni Pareja-ra meg a játékosokra, mert rossz döntéseket hoztak és/vagy szarok voltak. Idén viszont hajtunk, igyekszünk, ötletesen játszunk, látszik Pareja munkája, de ez a rengeteg sérülés teljesen ellehetetlenít mindent... Annak viszont nagyon örülök, hogy sok lehetőséget kapnak a fiatalok, és Irwin-nek külön szurkolok, hogy inkább ne igazoljunk veterán kapust, hanem védjen ő, amíg a főnök nem jön vissza.

foppa21 2013.04.06. 15:00:06

harbottle 4-6 hétre esett ki, edzésen sérült le

melo15 2013.04.07. 10:14:03

na megvan az első győzelem, harris góljával 1-0ra vertük a RSLt!!!


süti beállítások módosítása