Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Javuló formában

2013.04.07. 18:47 - Filip89

Utolsó három mérkőzéséből kettőt megnyert a Colorado Mammoth gárdája, és egyre jobb helyzetből várja az alapszakasz hajráját a szezont kissé harmatosan kezdő denveri lacrosse-csapat.

























Március 16-án a Pepsi Center 15 ezres publikuma előtt 16-13-as győzelmet arattunk a Buffalo Bandits ellen.
Bár a meccs első találatát mi szereztünk Jones révén és később McBride találatával egyenlítettünk, a nyitó játékrészt követően a vendégek örülhettek 3-2-es vezetésnek. A második negyed első nyolc percében viszont négy megválaszolatlan találattal fordítottunk, McBride elérte a mesterhármast, Jones újabb gólt szerzett és még Lincoln is beköszönt, ezzel 6-3-ra fordítottunk. A szünetig hátralévő időben a Bandits két gólt szerzett, de a félidei 7-5-ös eredményt Pollock találata állította be. A második 30 percet is zseniális formában kezdtük, négy minutum leforgása alatt Powell, JGJR és McBride találatai által öt góllal szakítottuk le a vendégeket, akik azonban nem adták fel, és 10-9-re felkapaszkodtak a játékrész végére. A befejező etapot megint hibátlanul indítottuk, JGJR duplája mellett Reid és Dalgarno is betaláltak az újból öt gólos vezetésért, ám a Buffalo ismét fel tudott kapaszkodni egyetlen találatra, a hajrá rendkívül izgalmas volt, de végül Morgan és Hotaling találatai révén bebiztosítottuk a sikert.
Jordan McBride négy gólt és hat pontot szerzett, nála eredményesebb csak John Grant Jr volt (3+5), míg Casey Powell hat (1+5) és Adam Jones (2+3) öt pontot szerzett. Tye Belanger kapus 45 kísérletből 32-t hatástalanított a 13 kapott gólja mellett.

Egy héttel később egy kőkemény idegenbeli rangadó várt ránk, melyet sajnos elvesztettünk a Calgary Roughnecks ellen hosszabbításban 12-11-re.
Dobbie találatával a házigazdák voltak először eredményesek, de McBride és Lincoln jóvoltából még az első játékrész vége előtt sikerült fordítanunk. A későbbiekben is jó ritmusban játszottunk, JGJR a második negyedben mesterhármast hintett, illetve Reid és Pollock is eredményesek voltak, mialatt a házigazdák mindössze kétszer vették be Belanger kapuját, így a félidőben 7-3-as előnyben voltunk. A szünet után megkezdte a felzárkózást a 'Necks, és két perccel a folytatást követően kettővel közelebb jöttek, Jones és McBride próbálta előnyben tartani a Mammoth-ot, de mindkét találatunkra hamar válaszolni tudtak, csupán 9-7-re vezettünk a záró felvonást megelőzően. Nem sokkal a negyedik játékrész megkezdése után újra betaláltak a vendéglátók, Pollock még vissza tudta állítani a két gólos különbséget, de a negyed második felében a Calgary három megválaszolatlan találatot szerzett, kettőt Dickson révén, melyekkel fordítottak és a végén már nekünk kellett igyekezni az egyenlítésért, ami Pollock-nak köszönhetően jött össze bő fél perccel a rendes játékidő vége előtt. A 60 perc alatt döntetlenre végeztek egymással a csapatok, majd az OT legelső támadását Dickson révén góllal fejezte be a 'Necks, akik így bravúros második félidei játékkal otthon tartották a győzelmet, mi pedig a küzdés ellenére üres kézzel távoztunk Albertából.
John Grant Jr három gólt és három asszisztot regisztrált, Jordan McBride 2+5-tel volt a csapat legeredményesebb játékosa, Sean Pollock ugyancsak elérte a mesterhármast, Casey Powell pedig négy gólpasszt osztott ki. Tye Belanger 38 védés mellett 11-szer kapitulált, Lewis az alig két perces szerepvállalása közben kapott egy gólt.

Következő mérkőzésünket hazai környezetben vívtuk és a Philadelphia Wings ellen 10-9-es győzelmet arattunk az utolsó márciusi hétvégén.
Az első negyed kifejezetten felemásan alakult, öt perc alatt három góllal léptünk el Jones, JGJR és McBride jóvoltából, ám a következő öt minutumban a vendégek kiegyenlítettek, s 3-3-mal ért véget a nyitó 15 perc. A folytatásban viszont igazi parádét láthatott a hazai közönség, és a Mammoth fiai 7-1-re nyerték meg a második felvonást. McBride egymaga mesterhármast hintett, rajta kívül még JGJR, Cupido, Powell és Jones voltak eredményesek ez időtájt, miközben a félidei eredményt 10-4-re módosítottuk. A pihenőt követően nagy lendülettel igyekezett a Wings a felzárkózás érdekében, és a harmadik negyed során három góllal feljebb is jöttek. A záró negyedben sem tudtuk bevenni Miller kapuját, de szerencsére a vendégek hiába találtak be a finisben még kétszer, egy gólt valahogy megtartottunk az előnyünkből, így a második 30 perc gólínsége ellenére kiharcoltuk a rendkívül fontos hazai győzelmet.
Jordan McBride négy gól és két assziszt révén összesen hat pontig jutott, Casey Powell hét ponttal (1+6) végzett, John Grant Jr két találat mellé három előkészítést vállalt, Adam Jones pedig 2+2-t jegyzett. A ketrec előterében ismét Tye Belanger villogott, az ifjú portás 80 % feletti mérleggel, 37/46-os mutatóval zárta az összecsapást.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Calgary Roughnecks 8-5
2. Edmonton Rush 8-5
3. Washington Stealth 7-6
4. Minnesota Swarm 5-7
5. Colorado Mammoth 5-8

Egyre kiélezettebben alakul a nyugati csoport versenye, amikor már csak három forduló van hátra az alapszakaszból. Éppen a legnagyobb közvetlen riválisokkal fogjuk játszani a hátralévő összecsapásokat, hiszen a Rush elleni idegenbeli meccs mellett még a Swarm ellen küzdünk meg oda-vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr935212321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása