Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Újabb győzelem, ezúttal idegenben

2013.04.18. 05:01 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids a hétvégén megszerezte szezonbeli második győzelmét, így 2-2-3-as mérlegével Óscar Pareja együttese a hatodik helyig lépett előre a Nyugati főcsoportban. Az 1996-ban alapított klub a Chivas USA vendégeként szerzett értékes három pontot. A kolumbiai szakember nem változtatott a Real Salt Lake elleni kezdőjén, ezúttal is az Irwin – Mullan, Wynne, O’Neill, Klute – Harris, Thomas, Powers, LaBrocca – Brown, Buddle 11-nek szavazott bizalmat.



Jól kezdett a Rapids, hiszen már a harmadik percben kaput eltaláló fejese volt Buddle-nek. Három perccel később aztán Deshorn Brown tört volna be a hazaiak büntetőterületére, de mivel a vele visszafutó védő kirúgta a 22 éves csatár lábát, így jöhetett a jogos 11-es, amit a sértett nagyon magabiztosan értékesített, 0-1.

A 33. percben ismét egy 16-oson belüli szituációt követően szólt a bíró sípja, és egy pillanatra meghűlhetett a Rapids játékosaiban a vér, de végül műesés miatt a coloradóiak kaptak szabadrúgást kifelé. Ez hatalmas hiba volt a bírótól, hiszen Harris kétszer is rálépett a Chivas játékosának sarkára, és ezért egyértelmű tizenegyes szokott járni, ez persze minket nem zavart.

Két perccel később azonban csak megkapta a büntetőt a hazai együttes, miután O’Neill szabálytalankodott. Ennek jogosságán lehetne vitatkozni, de kint volt a védő keze, lökött Correán, így az jogos. A kolumbiai csatár azonban a keresztlecet találta el, majd egy távoli lövést öklözött a mezőnybe Irwin, így felszabadult a vendég kapu.

Ebben az időszakban igen sok minden történt, a 38. minutum legvégén Harris növelhette volna csapata előnyét, de az RSL elleni meccsen győztes gólt szerző középpályás Kennedybe bombázta a labdát, így oda lett a ziccer. Pedig Buddle szépen csinálta meg előtte a helyzetet társának, de maradt az egygólos coloradói vezetés.

Az első félidőben négy percet hosszabbított a játékvezető, aminek végén a Chivas egyenlíthetett volna – Wynne-ék ekkor nem álltak biztos lábakon –, de Courtois akrobatikus megmozdulása végül elkerülte Irwin kapuját.

Nem ez volt az MLS történetének legizgalmasabb mérkőzése, és ezt jól bizonyítja az, hogy csupán két komoly helyzet adódott a gólszerzésre a második félidőben, mind a kettő a Rapids, pontosabban Brown előtt. A jamaicaiból hős válhatott volna, de előbb lesről talált a kapuba, majd egy szép cselt követően szinte csak be kellett volna gurítania a labdát a hálóba, ami nem sikerült neki. Passzolhatott is volna, Buddle a bal összekötő helyéről indulva üresen érkezett, de fiatal társa nem látta őt. Így maradt a 0-1, a Rapids ismét győzött, sorozatban másodszor.



Talán még fontosabb, hogy Anthony Wallace ismét bajnoki mérkőzésen léphetett a pályára. A 24 éves középpályás 2011. augusztus 5-én szenvedett komoly térdsérülést, majd miután felépült sérüléséből, az orvosok a másik, jobb térdében találtak sérült porcokat, ami ismét hónapokig tartotta távol a játékost a pályától. Pedig nagy tehetségnek tartják az egyszeres USA-válogatottat, aki 2010-ben érkezett az FC Dallastól. A sérülések azonban a labdarúgás velejárói, de bízunk abban, hogy Wallace hamar formába lendül, hiszen eddig még csak 21 MLS-meccsen szerepelt a Rapids színeiben, nem számolva a hétvégi, Chivas elleni találkozót. Pareja szerint Wallace keményen edzett az utóbbi két és fél hétben, és ami talán ennél fontosabb, hogy a tehetség mentálisan is rendben van.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 16 pont (5-1-1)
2. Chivas USA 10 pont (3-2-1)
3. Portland Timbers 9 pont (2-1-3)

4. Los Angeles Galaxy 8 pont (2-1-2)
5. Vancouver Whitecaps 8 pont (2-2-2)

6. Colorado Rapids 8 pont (2-3-2)
7. Real Salt Lake 8 pont (2-3-2)
8. San Jose Earthquakes 8 pont (2-3-2)

9. Seattle Sounders 2 pont (0-3-2)

Az online fogadás oddsai alapján kiegyenlített mérkőzésre van kilátás a hétvégén, ami kicsit meglepő, de persze a Rapids még nincs annyira kirobbanó formában, hogy abszolút favoritnak prognosztizálják a sereghajtó Seattle Sounders ellen. A kanadai együttes még egyetlen meccset sem nyert idén, vereségei mellett csupán két döntetlenje van.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr815232523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása