Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Bejutottunk a playoff-ba

2013.04.27. 22:14 - Filip89

Az alapszakasz utolsó három mérkőzéséből kettőt is megnyert házon kívül a Colorado Mammoth együttese, így a negatív mérleg ellenére sikerült elcsípni a negyedik rájátszást érő pozíciót a nyugati csoportban.

Colorado Mammoth vs Edmonton

Április 6-án némi meglepetésre 9-7-es győzelmet arattunk az Edmonton Rush vendégeként, ami annak fényében volt különösen bravúros, hogy a két csapat legutóbbi találkozásán az albertaiak fölényes különbséggel iskoláztak le bennünket a Pepsi Centerben.
Hamar lépéselőnybe kerültünk Dalgarno és Morgan találataival, melyre csak egyetlen válasz érkezett a nyitó játékrészben. A második felvonás elején a vendégek két találattal fordítani tudtak, többször viszont nem is találtak be a félidőig, ezzel szemben a mieink Lincoln és Powell góljaival a szünet előtti utolsó percekben fordítottak, így 4-3-as vezetés birtokában várhattuk a folytatást. A második félidőt is jó ritmusban kezdtük, pár perc után MacLeod találatával növeltük a különbséget, kisvártatva Cupido és Powell tettek rá még egy-egy lapáttal, a negyed közepénél már négy gól volt az előnyünk, de közvetlenül a záró játékrész előtt csak 7-5-re mentünk. A Rush a későbbiekben is nagy erőkkel kapaszkodott, a házigazdák mindenképpen szerették volna otthon tartani a győzelmet, azonban a Mammoth kiállta a próbát és megtartotta a különbséget a végsőkig. Corbeil és Greer találataival kétszer is megközelítettek minket egyetlen gólra, de mindkétszer sikerült időben válaszolnunk Jones és JGJR jóvoltából, így kiharcoltuk a nagyon fontos sikert a Rexall Place-en.
John Grant Jr és Jamie Lincoln egyaránt 1+3-as mutatóval tudta le a mérkőzést, Casey Powell volt az egyetlen játékosunk, aki két gólt szerzett, míg a második szezonját töltő Joey Cupido hozzá hasonlóan három pontot ért el. A kapuban ezúttal Tye Belanger kapott lehetőséget a meccs teljes hosszában, 55 kapura lövésből 48-at hárított, 87 % feletti parádés mutatóval kérdés nélkül választották meg a játékhét legjobb védőjátékosának.

Egy héttel később került sor a 2013-as évad legutolsó hazai mérkőzésére, az oroszlánbarlang 17 ezer feletti nézőseregének azonban nem sok oka volt az örömre, mivel a Minnesota Swarm 17-12 arányban mosta le a csapatot.
A vendégek az első pillanattól kezdve jobban koncentráltak, és amíg a mieink csak kihagyott helyzetekig jutottak, addig ők folyamatosan lőtték a gólokat, és a kapuscsere sem segített. Az első gólunkat a kilencedik percben Dalgarno jóvoltából lőttük 0-4-es állásnál, és sajnos később is csak futottunk az eredmény után, a korán összeszedett hátrányt képtelenek voltunk ledolgozni. A második játékrészben sem ment jobban, bár JGJR korai góljával visszaállítottuk a négy gólos különbséget, a félidőt megelőző hét minutumban további három alkalommal köszöntek be a hazai ketrecbe, melynek eredményeként 2-9 volt az állás a hosszú szünet alatt. Igencsak lefutott volt a mérkőzés, Hamley mester azért próbált lelket önteni a társaságba, és a folytatás elején McBride szépített, majd végre elkezdtünk egyre eredményesebben játszani, de hiába talált be még a negyedben Powell, Pollock és JGJR is újra, mert közben a vendégek sem tétlenkedtek, és magabiztosan őrizték a különbséget. Aztán a befejező etap alatt végre jelentősen csökkentettük a különbséget, sorozatban ötször találtunk be (Powell háromszor, Jones kétszer), 11-15-re visszajöttünk az utolsó öt percben, de a Swarm időben észbe kapott, és a hátralévő percekben már nem engedték közelebb zárkózni a mieinket.
Azzal, hogy a végére belejöttünk, legalább a szoros eredményt elértük, valójában azonban ez a meccs igencsak sima volt. Casey Powell négy gólt és négy asszisztot szórt, John Grant Jr (2+5) egy ponttal maradt le tőle, Adam Jones 2+4-et regisztrált, Jordan McBride (2+2) és Sean Pollock (1+3) pedig négy ponttal fejezték be az összecsapást. A két fiatal kapus közül Belanger (13/21) és Lewis (21/29) sem tudta érdemben felvenni a kesztyűt a minnesotaiak legjobb támadóival.





















Múlt hétvégén újra egymással találkozott a két közvetlen vetélytárs, ekkor azonban már St. Paul-ban. A Mammoth-nak sikerült a visszavágás és 16-14 arányban felül múltuk a Minnesota Swarm-ot, ezzel éppen előlük szereztük meg az automatikus rájátszást jelentő negyedik helyet a divízióban.
Érdekes módon idegenben megint sokkal felszabadultabban tudtunk kezdeni, JGJR nyitotta a gólgyártást három perc elteltével, majd a Swarm egyenlítését követően négy megválaszolatlan találatot szereztünk, időrendi sorrendben Pollock, Jones, Cupido és Dalgarno voltak eredményesek, ezáltal 5-2-re vezettünk is az első 15 percet követően. A második etapban egyre jobban igyekeztek Benesch-ék, folyamatosan ott loholtak a nyakunkon, időnként egy-egy találattal próbáltuk előnyben tartani magunkat, és ez sikerült is, Jones két és McBride egy találatával a félidő idejére is őriztük a 8-7 arányú vezetést. A hosszabb szünetet követően csak tovább fokozódott a küzdelem, a kék-sárgák egyre nagyobb nyomást gyakoroltak ránk, rámenős támadásaikat nem sikerült mindig kivédekeznünk, így a negyed derekára fordítani tudtak. Szerencsére a tavalyi év legjobb újoncának választott Jones elképesztő formában játszott, és napi negyedik találatával 9-9-re módosította az eredményt a harmadik etap befejező percében. Lélektanilag annyira jól jött a találat, hogy a negyedik negyed első két percében újabb két alkalommal mattoltuk a hazaiakat, Jones újabb találata mellett JGJR volt eredményes. Kisvártatva egy hazai góllal megint egyetlen gólra csökkent a differencia, de aztán rövid idő alatt háromszor találtunk be JGJR, Powell és MacLeod jóvoltából, a 14-10-es előny pedig végzetesnek bizonyult. Bár a Swarm nem adta olcsón a bőrét, és két perccel a vége előtt megint visszajöttek egy gólra, Pollock és Reid lefordulásból szerzett találataival minden kérdés eldőlt.
A másodéves Adam Jones öt góllal és három assziszttal vette vállára a csapatot ezen a rendkívül fontos mérkőzésen. John Grant Jr (3+2) és Sean Pollock (2+3) tartóztak még a legjobbak közé, de Casey Powell (1+3) is ismét kitett magáért, míg Joey Cupido és Jordan McBride mindketten három-három pontot szedtek össze. Tye Belanger javította az előző heti gyengébb fellépését, és nagyszerű bravúrokat bemutatva összesen 44 hárítással zárt a ketrec előtt 14 kapott gól ellenében.

A nyugati divízió végeredménye (W-L):

*1. Calgary Roughnecks 9-7
*2. Washington Stealth 9-7
*3. Edmonton Rush 9-7
*4. Colorado Mammoth 7-9
*5. Minnesota Swarm 7-9

A keleti divízió végeredménye (W-L):

*1. Toronto Rock 10-6
*2. Rochester Knighthawks 8-8
*3. Philadelphia Wings 7-9
4. Buffalo Bandits 6-10

A rájátszás első körének párosításai:

Calgary Roughnecks - Colorado Mammoth
Washington Stealth - Edmonton Rush

Toronto Rock - Minnesota Swarm
Rochester Knighthawks - Philadelphia Wings

A divízió-elődöntőben tehát a nyugati első Calgary Roughnecks lesz az ellenfelünk, magyar idő szerint vasárnap hajnalban 03:00-tól, a legnagyobb riválisunk ellen sajnos nem mi leszünk az esélyesek, de egy mérkőzésen bármi megtörténhet, legutóbb is csak hosszabbításban vesztettünk ellenük a Dome-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr875251762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.04.29. 16:35:55

jobb volt a necks sajnos most esélyünk se volt ellenük


süti beállítások módosítása