Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Kétgólos idegenbeli siker

2013.05.15. 14:25 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Edson Buddle és Dillon Powers góljainak köszönhetően a Colorado Rapids kisebb meglepetésre 2-0-s győzelmet aratott a Columbus Crew otthonában az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban. Csapatunk már 11 meccset játszott az idei pontvadászatban, de még csak ez volt az első kétgólos győzelme a szezon során.



Nagy meglepetés ezúttal sem volt Oscar Pareja vezetőedző kezdőjében, amely a következőképpen állt fel Columbusban: Irwin – Mullan, Moor, O’Neill, Klute – Rivero, Sturgis, Powers, Mwanga – Buddle, Harris. A kispadon foglalt helyet többek között Pablo Mastroeni csapatkapitány, Anthony Wallace és a kétgólos Deshorn Brown is. Csapatunk legújabb szerzeménye, Germán Mera még nem volt nevezve.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, ekkor Moor és Irwin kis híján össze is hozott egy gólt. Még mindig csak a 9. percben jártunk, amikor megszületett a mérkőzés első gólja, aminek szerencsére a coloradóiak örülhettek. Mwanga félmagas ívelését Harris készítette le Edson Buddle-nek, aki még tolt a labdán, majd a kapu bal alsó felébe helyezett. Talán az egykori Crew-csatár felkarral tette maga elé a játékszert, talán nem, a lényeg, hogy a Rapids megszerezte a vezetést, 0-1.

A bekapott gól miatt a hazaiak rákapcsoltak, és szinte a középkezdésből majdnem egyenlítettek, de Dominic Oduro csukafejese néhány centivel a kapu fölé szállt, akárcsak Jairo Arrieta lövése a 25. percben. A costa ricai csatár szépen fordult le Moorról, és bár Irwint is megmozgatta, a labda végül úgy hagyta el a pályát, hogy a portás nem ért hozzá.

A második félidőben továbbra is próbálkoztak becsülettel a hazaiak, de a Rapids-védelem jól állta a sarat. Pareja legénysége a 69. minutumban el is döntötte a találkozót egy szerencsés találatnak köszönhetően. Egy szabadrúgást követően a Columbus védői nem tudtak felszabadítani, az újonc Dillon Powers pedig 16-ról, szemben a kapuval tüzelt, és a nagy tömegben a labda irányt változtatott egy védőn, így a kapusnak esélye sem volt a hárításra, 0-2.

Egy perccel később megint kihagytak Moorék, de szerencséjükre Arrieta hatalmas helyzetben nem találta el jól a játékszert. Ekkor már régen a pályán volt Brown, valamint a denveri labdarúgás büszkesége, Mastroeni is lehetőséget kapott. A Crew még próbálkozott, Irwinnek egy alkalommal nagy védést is be kellett mutatnia, de több gól már nem esett, így a Rapids zsinórban második mérkőzését nyerte meg, három forduló óta pedig veretlen.



A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. FC Dallas 24 pont (7-1-3)
2. Portland Timbers 18 pont (4-1-6)
3. Real Salt Lake 17 pont (5-5-2)
4. Colorado Rapids 15 pont (4-4-3)

5. Los Angeles Galaxy 14 pont (4-3-2)
6. San Jose Earthquakes 14 pont (3-4-5)
7. Vancouver Whitecaps 12 pont (3-4-3)
8. Seattle Sounders 12 pont (3-3-3)
9. Chivas USA 11 pont (3-5-2)


A hétvégén ismét idegenben lép pályára a Colorado, ezúttal a San José Earthquakes vendége lesz. A hazaiak legutóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg, vasárnap éppen az addigi sereghajtó Sounders otthonában kaptak egy négyest. A tabellán jelenleg egy ponttal előzzük meg vasárnapi ellenfelünket, ráadásul még egy meccsel kevesebbet is játszottunk náluk.

Van miért törlesztenie az együttesnek, hiszen tavaly mind a három meccsét elveszítette a San José ellen, ebből kétszer 4-1-re kapott ki. Utoljára 2011 szeptemberében nyert az 'Quakes ellen a Rapids, akkor éppen idegenben (1-2).

Fogadás szempontjából érdekes lehet a találkozó, mert bár a hazaiakra van kisebb odds, egyáltalán nem elképzelhetetlen egy újabb Rapids-siker, elnézve a csapat jelenlegi formáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr545301617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.05.15. 17:46:50

talán végre elkapjuk a fonalat,volt néhány veretlen meccsünk egymás után,de a san jose ellen se szabadna megtorpanni

foppa21 2013.05.15. 21:41:55

szép győzelem volt, tényleg menni kéne tovább. van miért törleszteni a sjnak, itt az idő!

foppa21 2013.05.15. 21:54:47

mera talán a jövő héten megérkezhet a csapathoz, ha meglsz a vízuma

Tomi_Tanguay 2013.05.17. 21:26:32

még egy nyeretlen meccs nagy dolog lenne most

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.05.19. 04:04:56

Rapids lineup vs. SJ: Irwin, Wynne, Moor, O'Neill, Klute, Harris, Sturgis, Mastroeni (c), Mwanga, Rivero, Brown

Rapids bench vs. SJ: Ceus, Wallace, Mullan, Griffiths, LaBrocca, Cascio, Harbottle

foppa21 2013.05.19. 05:39:18

sturgis góljával vezetünk az első félidő után

foppa21 2013.05.19. 08:57:37

1-1es döntetlen, a végén tíz emberrel játszottunk


süti beállítások módosítása