Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Két meccs, két vereség

2013.06.20. 15:50 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az elmúlt néhány napban két bajnoki mérkőzést is játszott az MLS-ben vitézkedő Colorado Rapids gárdája. Sajnos jó hírekkel nem tudunk szolgálni, hiszen a vasárnapi San José Earthquakes, és a csütörtöki Chicago Fire elleni meccset is elveszítette Óscar Pareja legénysége.



Rapids-Earthquakes 1-2

Kezdő 11: Irwin – Mullan, Moor, Wynne, Klute – Sturgis, Thomas, Powers – Harris, Buddle, Brown.

Gólszerző: Sturgis a 67. percben.

Kiállítva: Harris a 16. percben.

Zsinórban hat bajnoki óta nem kapott ki a Rapids a San José elleni találkozó előtt, és mivel az Earthquales formája igen csapnivaló volt az utóbbi fordulókban, a hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei. Ennek ellenére teljesen másképpen alakultak a dolgok, mint ahogy azt a coloradói labdarúgás hívei várták, hiszen a vendégek már a 11. percben megszerezték a vezetést egy távoli bombát követően. Szép lövés volt 18 méterről, Irwin csak beleérni tudott, de Wynne-nek vagy Klute-nak szerelnie kellett volna, Steven Lenhart azonban csúnyán becsapta őket, 0-1.

Ha ez nem lett volna elég, Harris néhány perccel később sikeresen kiállítatta magát. Nem volt szép a 28 éves támadó szerelési próbálkozása, és bár sérülést nem okozott, veszélyesen érkezett, így megérdemelt volt a piros. Edson Buddle nem sokkal később helyzetbe került egy szabadrúgást követően, ám fejese nem találta el a kaput. A 30. percben Powers eresztett el egy löketet úgy 24 méterről, de a labda középre tartott, amit a vendégek portása Brown fejére öklözött ki, a jamaikai támadó azonban csúnyán célt tévesztett, de nem is volt egyszerű dolga.

A második játékrészben már Martin Rivero is a pályán volt, Powerst váltotta, és az 50. percben be is mutatkozott egy lövéssel, de a portás szépen hárított. Hiába próbálkozott becsülettel emberhátrányban is a Rapids, ismét az Eartquakes szerzett gólt. Az 52. minutumban egy hosszú indítást kezelt le Sam Cronin, majd helyezett higgadtan Irwin kapujába. Ez a gól Moor és Wynne lelkén szárad leginkább, tehát ismét a védők voltak a „ludasok”, 0-2.

A 67. percben Nathan Sturgis visszahozta a reményt: a középpályás Mullan tanítanivaló beadását váltotta gólra, így megszerezte szezonbeli harmadik találatát is, 1-2. Három perccel később Sturgis ívelt be a jobb szélről tökéletesen, a csereként beállt Jaime Castrillón pedig egyenlíthetett volna, de csukafejese pont a kapust találta el, aki így hárítani tudott. A meccs legvégén Mullan adott be ismét a jobb oldalról, ezúttal ballal, és a kapu hosszú oldalán Buddle csak centikkel maradt le a játékszerről, így a Rapids 2-1-es vereséget szenvedett odahaza a San Josétól.

A lefújást követően Pareja nagyon indulatosan viselkedett, a vendégek megbízott edzőjével keveredett szóváltásba – ezek a képkockák már nem a labdarúgásról szóltak.



Fire-Rapids 2-1

Kezdő: Irwin – Mullan, Wynne, Moor, Klute – Castrillón, Sturgis, Powers – Rivero – Buddle, Brown.

Gólszerző: Brown a 17. percben.

A hét közben ismét bajnoki várt a Rapidsra, ezúttal idegenben, mégpedig a jó formába lévő Chicago Fire otthonában. Jól kezdtek a denveriek, hiszen az újonc Deshorn Brown negyed órát  követően előbb megszerezte, majd belőtte a labdát a Fire kapujába, 0-1.

A Chicago feljebb is kapcsolt, és bár Irwin egy veszélyes fejest még hárítani tudott, Mike Magee büntetőjénél tehetetlen volt. Az előzmény: Wynne messzíről becsúszva szerelt, ám kezével a ladbát is elsodorta, így jutott 11-eshez a hazai gárda, 1-1. Magee a 34. percben is eredményes volt, ám lesről, és a bíró helyesen érvénytelenítette azt. Még mindig az első félidőben jártunk, amikor Jeff Larentowicz (ex-Rapids játékos) távoli, erőtlen lövését Irwin nem tudta fogni, de aztán nagy bravúrral hárította a kipattanóra rárobbanó Magee löketét.

A felívelt labdákkal nem tudtak mit kezdeni a coloradóiak, ebben rendre jobb volt a Fire: az első félidő legvégén Mullan még a gólvonalról fejelt ki egy csúsztatást, de a második játékrész elején Austin Berry fejesének útját senki és semmi nem tudta állni, 1-2.

Az tény, hogy a Rapids gyengén futballozott, mindezek ellenére Cascio a mérkőzés hosszabbításában egyenlíthetett volna egy szépen felépített támadás végén, de néhány centiméterről képtelen volt eltalálni a kaput, csak a bal oldali kapufáig jutott, így egy pontot hagyott Chicagóban a Pareja-csapat.

A vezetőedző a Fire elleni meccset követően elmondta, a legutóbbi három meccsen szinte az összes gólt a védelem hozta össze, és ezt a folytatásban nem engedhetik meg maguknak. Ezen szavaival mi sem vitatkozunk.

Jövő hét hétfőn – magyar idő szerint – a Portland Timbers otthonába látogat a Rapids. A fogadás piacain fellelhető oddsok alapján nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, a hazaiak már március közepe óta nem kaptak ki tétmeccsen!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr735371426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2013.06.21. 23:16:35

jól megtorpant a csapat,pedig végre kezdtünk egyenesbe jönni


süti beállítások módosítása