Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Hátrányból nyertünk

2013.07.20. 14:03 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az Észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids ismét odahaza lépett pályára, és Oscar Pareja legénysége hátrányból fordítva tudott nyerni 2-1 arányban a New England Revolution ellen.



Rapids 2 v 1 Revolution

Csapat: Irwin – Wynne, O’Neill, Moor, Klute – Sturgis, Thomas (Harris, 46.) – Brown (Mera, 87.), Powers, LaBrocca – Buddle (Castrillon, 72.).
Gólok: LaBrocca a 62., Goncalves öngól a 68. illetve Toja a 15. percben.

Közel 14 ezer néző látogatott ki a Dick’s Sporting Goods Parkba, és lehetett élőben szemtanúja annak, ahogy Brown a 9. percben elpuskázza a mérkőzés első nagy helyzetét. A jobb összekötő helyéről induló jamaicai támadó egy remek kiugratást kapott, és már egy az egy ellen állt a vendégek kapusával szemben. Szépen el is pöckölte Shuttleworth mellett a labdát, azonban a jobb kapufa mellett is, így maradt a 0-0 – pedig LaBrocca üresen érkezett a másik oldalon…

Az első negyedóra végén ígéretes szögből végezhetett el egy szabadrúgást a Revolution. Toja állt a labda mögé, ballal laposan a kapu hosszú sarkát vette célba, eredményesen. Irwinnek nem sok esélye volt, főleg a sok bemozduló játékos miatt. Begyakorolt szituáció volt, melynek tökéletes kivitelezése gólt eredményezett, 0-1.

A bekapott gól miatt kicsit megzavarodott a Rapids. Bár eljutott helyzetekig, igazán ígéretes szituációba csak Brown került az első félidő ráadásában, de Wynne visszagurított labdáját 12 méterről jobbal a bal felső sarok fölé lőtte.

A második játékrész elején LaBrocca a jobb oldali szögletzászlónál harcolt, visszatett labdáját Harris küldte kapura, ami a New England portásáról kipattant. Buddle ugyan érkezett, de nem tudta már helyezni a lövést, így csak az oldalhálót találta el kívülről. Támadásban maradtak a hazaiak, Buddle indította Brownt, akit a büntetőterületen belül szabálytalanul állítottak meg (kézzel akasztották a lábát), a bíró azonban továbbot intett.

A 62. percben aztán megszületett a coloradóiak egyenlítő gólja, Nick LaBrocca-nak köszönhetően. A 28 éves amerikai-olasz középpályás 20 méterre a kaputól előbb csinált egy cselt, majd ballal tökéletesen lőtt a bal kapufa tövéhez, a vendégek kapusának nem sok esélye volt a hárításra, 1-1.

Powersék támadásban maradtak, és a fiatal tehetségnek is köszönhetően hat minutummal később már a Rapidsnál volt az előny. Powers a jobb oldalon cselezgetett, majd megindult az alapvonal felé, középre belőtt labdája pedig Goncalvesen úgy változtatott irányt, hogy a Revolution védőjéről az saját kapujába pattant, 2-1.

LaBrocca nagyon elemében volt, hiszen a 78. percben – miután nem tudott senkinek sem passzolni – szinte háttal a kapunak rezegtette meg a jobb oldali kapufát. Még Brown előtt is adódott egy lehetőség, de Shuttleworth remekül mozdult ki kapujából, megmentve csapatát az újabb góltól.

Az eredmény már nem változott, így a Rapids 2-1 arányban nyerni tudott. Legutóbbi négy meccséből hármat megnyert a Pareja-csapat, egyszer pedig döntetlenre végzett, tehát ismét jó formában van. A tabellán jelenleg a hatodik, hátránya azonban csak hét pont a jelenlegi éllovas Real Salt Lake-hez képest.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 37 pont (11-5-4)
2. Portland Timbers 33 pont (8-2-9)
3. Vancouver Whitecaps 32 pont (9-5-5)

4. FC Dallas 31 pont (8-5-7)
5. Los Angeles Galaxy 30 pont (9-8-3)

6. Colorado Rapids 30 pont (8-7-6)
7. Seattle Sounders 24 pont (7-7-3)

8. San Jose Earthquakes 24 pont (6-9-6)
9. Chivas USA 17 pont (4-11-5)

Szombat este a Seattle Sounders otthonában lép pályára a Rapids, a fogadási tippek alapján a hazaiak a találkozó favoritjai. További labdarúgás akciók ide kattintva érhetőek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr695416610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.07.20. 22:02:51

Mullan térd sérülés miatt kihagyja a Seattle-meccset.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2013.07.20. 22:05:07

Rapids lineup vs. Seattle (4-2-3-1): Irwin; Wynne, Moor, O'Neill, Klute; Thomas, Sturgis; Harris, Powers, LaBrocca; Brown

foppa21 2013.07.21. 00:22:04

1-1es döntetlent értünk el moor góljával. szerintem nem rossz eredmény. nem mi voltunk az esélyesek, bár a csapat 3pontért utazott


süti beállítások módosítása