Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Kétgólos győzelem a Galaxy ellen

2013.08.01. 20:27 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids 2-0-s győzelmet aratott a címvédő Los Angeles Galaxy ellen Commerce Cityben. A hazaiak vezető gólját Thomas szerezte az első félidő végén, majd rögtön a fordulást követően Powers volt eredményes.



Rapids 2 v 0 Galaxy

Csapat: Irwin – Wynne (Mera, 70.), Moor, O’Neill, Klute – Sturgis, Thomas – Brown (Mwanga, 77.), Powers, LaBrocca (Harris, 35.) – Buddle.
Gólszerzők: Thomas a 41. és Powers a 47. percben.

A vendégek Carlo Cudicinivel a kapuban kezdtek, a középpályán pedig Pablo Mastroeni, a coloradói labdarúgás legendája kapott helyet. Az amerikai-argentin 11 szezont követően intett búcsút a Rapidsnak, és szerződött a legutóbbi két szezon bajnokához. Több alapemberére sem számíthatott Bruce Arena, a kaliforniaiak vezetőedzője, hiszen Omar Gonzalez, Landon Donovan és Robbie Keane is meghívást kapott az MLS All-Starsba.

Fortuna ezúttal a Rapids oldalán állt, hiszen Thomas már a 4. perc végén könnyen piros lapot kaphatott volna egy csúnya belépőt követően, de hatalmas szerencséjére még a sárgát sem mutatta fel a bíró, pedig az a minimum lett volna. Újabb négy perc telt el, Thomas ismét nem mérlegelte a helyzetet, ám ekkor már megkapta az első figyelmeztetést.

Az első komolyabb lehetőségre a 22. minutumig kellett várni, ekkor egy távoli lövésre vetődött Irwin, de mivel a labda a jobb kapufa mellé ment, így nem kellett közbeavatkoznia. Ezt követően megint Thomas és a bíró – becsületes nevén Juan Guzman – volt a főszereplő: Juninho egy szép csellel ment volna el az ecuadori középpályás mellett, azonban utóbbi nem húzta vissza a lábát, az ellenfél játékosa pedig elesett benne. Egyértelmű szabálytalanság volt, de a spori a Rapids javára ítélt szabadrúgást, ráadásul Juninho még sárgát is kapott műesésért. Az biztos, hogy hatalmas szerencséje volt Thomasnak, hiszen három nagyon buta szabálytalanságot követőetett el mindössze 28 perc alatt!

Most már koncentráljunk magára a labdarúgásra. Buddle a 32. percben egy remek löketet engedett útjára, és bár szép próbálkozás volt, sajnos a labda, ha nem sokkal is, de elkerülte Cudicini kapuját. LaBrocca is tüzelt jó 30 méterről, szinte helyből, de pechére a keresztlécet találta el – hatalmas lövés volt.

Már csak négy perc volt hátra az első félidőből, és Henry Thomas ismét főszereplő volt, ám ezúttal pozitív értelemben a hazaiak szempontjából. A 28 éves játékos Powers jobb oldali szögletét fejelte közelről a kapuba, 1-0.

A szünetet követően nem vette vissza Oscar Pareja legénysége és Dillon Powers gólját követően már kettővel vezetett. Thomas fejjel tette tovább a labdát Powersnak, aki Buddle-lel kényszerítőzött, majd egy védővel a nyakán is szépen helyezte el a játékszert a kapu bal alsó sarkában, 2-0.

A folytatásban a Galaxy már nem tudott felpörögni kulcsjátékosai hiányában, de a 87. percben egyenlíthetett volna Zardes fejesét követően, az amerikai csatár azonban nagy helyzetben hibázott, így Irwin ismét kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést.

A Nyugati Konferencia állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 37 pont (11-7-4)
2. Colorado Rapids 34 pont (9-7-7)
3. Portland Timbers 34 pont (8-3-10)
4. Los Angeles Galaxy 33 pont (10-9-3)
5. Vancouver Whitecaps 32 pont (9-7-5)

6. FC Dallas 32 pont (8-5-8)
7. Seattle Sounders 28 pont (8-7-4)

8. San Jose Earthquakes 27 pont (7-9-6)
9. Chivas USA 17 pont (4-12-5)

Jelenleg a harmadik helyen áll a Rapids a Nyugati főcsoportban, hátránya három pont a listavezető Real Salt Lake-hez képest. Vasárnap éppen a Rocky Mountain rivális látogat majd a Dick’s Sporting Goods Parkba. A mieink jobb formában vannak, hiszen hat meccs óta nem kaptak ki, míg az RSL az elmúlt két fordulóban a Sporting KC-től (1-2) és a New York Red Bullstól (4-3) is kikapott. Áprilisban 1-0-ra nyertünk itthon, márciusban 1-1-re végeztünk idegenben, így előnyösebb helyzetből várjuk a harmadik összecsapást, amely a szurkolók számára is nagyon fontos lesz.

A fogadási tippek alapján szoros csata várható, remélhetőleg Rapids-sikerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr455440182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.08.06. 21:43:34

Colorado Rapids sign Uruguayan forward Vicente Sánchez


süti beállítások módosítása