Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Pirates 3:0 W

2013.08.12. 08:19 - Tomi_Tanguay

A hazatérést követően háromból három győzelemmel igyekezett javítani az elmúlt időszak gyenge szereplését a Colorado Rockies csapata a Pittsburgh Pirates elleni szériában.
























1. meccs, péntek: Rockies-Pirates 10-1

A pénteki első összecsapáson De La Rosa volt a mieink kezdő dobója, a belső négyest Helton, LeMahieu, Tulo, Arenado alkották, az elkapó Rosario volt, kívül pedig Culberson, Fowler, Cuddy jutottak szóhoz. Kezdésként beszedtünk egy singlet, melyet a kettesen a futó elkapásával tüntettünk el, majd sorban három single esett, loaded 1out után viszont két kiejtéssel sikerült hárítani. Az első denveri támadásban LeMahieu és Tulo jutottak bázisra, majd Cuddy RBI singlelel szereztünk vezetést, Rosario mindkét futót hazaküldte egy duplával, az őt követő Helton singlelel pedig már 4-0 volt az állás. DLR továbbra se állt a helyzet magaslatán, ismét egyetlen kieső mellett töltötték fel a bázisokat ellene két single és egy walk által, Mercer sac flyból pontot is szereztek a vendégek. Nem sokáig tartott a felzárkózásuk, Fowler leadoff single után Cuddy a második RBI singlelel csapott le, majd Rosario takarított egy 2run HRal, Helton újabb single találata után Arenado duplával volt eredményes, Culberson pedig RBI singlelel csapott le. Két inning után máris 9-1re vezettünk, sikerült három outot szórni, majd egy séta és egy single után Cuddy forceout közben beért egy újabb futó. A negyedik dobórészben két kiesés után engedtünk egy walkot és egy singlet, míg Helton walk és Arenado single után sorban három denveri jutott a kiesés sorsára. DLR az ötödik részt egy single ellenében hozta le, közben Tulo és Rosario léptek bázisra, Helton ellen azonban véget ért a támadás. Ezt követően Ottavino csak egy singlet engedélyezett és mind a három ütőnk búcsúzott. A következő dobó játékban nem foglaltak el bázist, majd a mieink részéről egyedül Herrera termelt egy singlet. Escalona ellen három out közben csak egy walk történt, közben nálunk is csak Arenado tudott kiharcolni egy sétát. A legutolsó dobó játékban Brothers egy single után sorozatban három kiejtéssel fejezte be a mérkőzést.
- Három innning alatt kialakult a sima végeredmény, a mieink 16, a vendégek 10 ütésig jutottak. Rosario három ütésből négy pontot regisztrált, megszerezte a szezonbeli 16. hazafutását és elérte az 56 RBIt. Cuddyer két találat mellett három pontot érő megmozdulást regisztrált, ezzel 66 RBInál jár az idényben. Helton és Culberson egyaránt két ütést és egy pontot termeltek, utóbbi első RBIt hozta. De La Rosa a maga öt inningje alatt nyolc ütés ellenére csak egyszer kapitulált, gond nélkül abszolválta önmaga 11. győzelmét a szezonban. Ottavino két játék alatt egyetlen ütést kapott, Escalona és Brothers egy-egy hibátlan játékot hoztak.

2. meccs, szombat: Rockies-Pirates 6-4
A kettesen LeMahieut Herrera váltotta, a bal szélen Culberson kapott lehetőséget, az aktuális dobó Nicasio lehetett. Az első dobórészt hibátlanul hoztuk le, közben egyedül Fowler lépett bázisra egy séta jóvoltából. A másodikban Nicasio két singlet szedett be, majd Helton leadoff doublet követően két kieső mellett Herrera RBI single ütésével jutottunk előnyhöz. Ezt követően megint háromból három kiejtést osztottunk ki, Fowler a single ütése után viszont fent maradt a hármas bázison, a vendégek sorozatban két strikeouttal hárítottak. Ezt követően a Pirates egyenlíteni tudott, egy séta után Martin duplájával válaszoltak, támadásban viszont csak Rosario és Herrera lépett bázisra, utóbbi szándékos sétáltatását követően a dobó ellen hozták össze a harmadik kiejtést. Az ötödik játékrészben egyetlen sétát engedélyeztünk, ugyanakkor a Fowler-Dickerson-Tulo trió simán kiesett. Aztán egy beszedett singlet követően G. Jones triplájával vette át a vezetést a Bucs, egyből utána pedig Tabata is betalált egy pontot érő singlelel, az inninget végül Lopez zárta le a harmadik outtal. Nem sokat váratott magára a denveri válasz, Cuddy singlet követően két kiesés történt, de Arenado duplájával eredményesek voltunk, majd egy séta után Blackmon RBI doublet hintett, őt követően pedig Fowler 2run singlelel csapott le, s Dickerson is eredményes volt egy RBI singlelel, 6-3ra fordítani tudtunk. A hetedik játékrészben Outman egy singlet és egy hit-by-pitchet engedélyezett, majd egy vitatható dupla játékkal hárítottuk el a veszélyt, melyet követően Hurdle managert kiállították. Ezalatt az ütőink közül csak Rosario jutott előre, egy single után error miatt rögtön a hármason kötött ki, de Arenado képtelen volt hazaküldeni őt. Belisle egy dupla ellenére hozta a soros játékrészt, majd nálunk egyedül Herrera lépett bázisra egy sétával. A legvégén. Brothers ellen két felengedést követően Walker singlelel szépítettek a vendégek, de szerencsére két strikeouttal lezártuk a mérkőzést és 6-4 arányban diadalmaskodtunk.
- Mindkét csapat tíz-tíz ütésig jutott és a fordulatos küzdelemből mi jöttünk ki győztesen. Fowler két ütés mellett két RBIt jegyzett, elérte a 33 pontot éves szinten. Rajta kívül csak Rosario jegyzett két találatot, Herrera az RBI single mellett három alkalommal sétált. Nicasio a hatodik inning közben lett lecserélve, hat ütésből három pontot szenvedett el. A győzelmet az őt váltó Lopez postázta, egyetlen out elég volt az idénybeli második sikeréhez. Outman és Belisle egy-egy ütés ellenére biztosan hoztak egy-egy játékot, Brothers pedig az idei kilencedik savet regisztrálta annak ellenére, hogy beszedett egy runt.

3. meccs, vasárnap: Rockies-Pirates 3-2
Bekerült az összeállításba a jobb szélső posztra Blackmon, közben Rosario átállt az egyesre, az elkapó Torrealba lehetett, LeMahieu visszavette a 2B helyét, az aktuális dobó pedig az újonc Bettis volt. Az első játékrész alatt senkit nem engedtünk pályára, de a mieink is csak egy sétát tudtak kiharcolni Tulo révén, aki a kettes bázison maradt fent. Ezt követően az első ütő Alvarez solo HR találatával vezetést szerzett a Pirates, erre részünkről csak három outot tudtunk felmutatni. Ráadásul a folytatásban egy doublet és egy walkot követően két out mellett McCutchen infield single ütésével a második pontját is megszerezte a vendég alakulat. Eközben Blackmon és Fowler ütések nélkül foglalták el a szélső bázisokat, majd LeMahieu biztonságijával sikerült 2-1re szépítenünk. A negyedik tetején egy séta után a LeMahieu-Tulo-Rosario dupla játékkal védekeztünk, mialatt egyedül Culberson vállalt egy 2out doublet denveri részről. Az ötödik dobórészben egyetlen futót engedtünk bázisra Tulo throwing error miatt, ezalatt Blackmon single és Fowler error révén jutott előre, két kieső mellett Tulo szándékosan sétáltatták, de loaded 2out lehetőséget magabiztosan hárították Rosario ellen. Bettis a hatodik játékrészt egy single ellenében sorban három kiejtéssel abszolválta, majd Arenado egy séta, Blackmon pedig egy single jóvoltából került a bázisra, Dickerson játéka közben pedig egy error jóvoltából hazaért az első futó és 2-2re kiegyenlítettünk. Aztán Corpas ellen csak egy hit-by-pitch történt, miközben két kieső mellett Rosario single után Arenado beütötte a vezetést jelentő RBI doublet. Belisle hibátlan játékot abszolvált, Torrealba singlet követően pedig Helton ellen dupla játékkal védekeztek. Már csak Brothers feladata volt hátra, aki egy single és egy double által bajba került, Sanchezt szándékosan sétáltatta, végül a loaded 2out szituációt Presley ellen tudtuk hárítani, így megmaradt az egy pontos különbség a javunkra.
- A csapatok 6-6 ütéssel zártak, két pontos hátrányból fordítva sikerült győzni. Arenado győztes pontja már a 39. RBI volt tőle a szezonban, amikor kereken a 20. dupláját jegyezte. Egyedül Blackmon ért el két ütést és egy hazaérése is volt. Bettis az idei legjobb startján az első hat inningben mindössze négy ütést és két futást szenvedett el. Corpas az első győzelmét regisztrálta egy makulátlan játékkal. Belisle ugyancsak érintetlen innniget hozott, Brothers pedig a bases loaded ellenére megcsinálta a 10. savet az évben.

Az NL West divízió jelenlegi állása (W-L):

1. Los Angeles Dodgers 67-50 (117 meccs)
2. Arizona Diamondbacks 59-57 (117 meccs)
3. Colorado Rockies 55-64 (119 meccs)
4. San Diego Padres 53-64 (117 meccs)
5. San Francisco Giants 52-65 (117 meccs)


A Dodgers a Rays elleni söpréssel őrzi a vezetést, a D'backs viszont odahaza 2-1re kikapott a Metstől, a mieink visszaszerezték a harmadik helyet a Cincyben botladozó Padrestől, a Giants pedig az O's elleni vereségek miatt továbbra is sereghajtó. A LAD következő ellenfele a Mets lesz, az ARZ a Baltimoret fogadja, a SF a fővárosba látogat.

A Rockies a rivális Padres ellen folytatja hazai környezetben a következő időpontok szerint: kedd 02:40, szerda 02:40, szerda 21:10. Remélhetőleg tovább tudjuk folytatni az eredményes itthoni szereplést. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr905457143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.08.12. 09:36:55

rox vs padres pitching matchupok:

Monday: Padres' Edinson Volquez (8-9, 5.44 ERA) at Rockies' Jhoulys Chacin (10-6, 3.30), 6:40 p.m., ROOT; 850 AM

Tuesday: Padres' Eric Stults (8-10, 3.50 ERA) at Rockies' Jeff Manship (0-1, 3.60), 6:40 p.m., ROOT

Wednesday: Padres' Andrew Cashner (8-6, 3.87) at Rockies' Jorge De La Rosa (11-6, 3.26), 1:10 p.m., MLB

Tomi_Tanguay 2013.08.12. 23:12:05

Rockies 8/12 vs. SD: Fowler 8, Dickerson 7, Tulo 6, Rosario 2, Helton 3, Arenado 5, Blackmon 9, LeMahieu 4, Chacin 1.

Tomi_Tanguay 2013.08.13. 07:24:38

14-2re megint győztünk!:)

Tomi_Tanguay 2013.08.13. 07:29:41

az elsőben chacin ellen double, walk, lemahieu-tulo-helton DP
nálunk fowler single, dickerson double, rosario 2run RBI single, arenado single

a másodikban double és három out
lemahieu solo HR, fowler walk, dickerson RBI double, wp, tulo reached error közben run
5-0

Tomi_Tanguay 2013.08.13. 07:31:03

a harmadikban chachin ellen egy walk
lemahieu double

a negyedikben single és arenado-lemahieu-tulo DP
fowler walk

az ötödikben egy singlet kaptunk
helton single, arenado single, lemahieu walk, loaded 1outnál chacin sac fly RBI, fowler 2run RBI single
8-0

Tomi_Tanguay 2013.08.13. 07:31:57

a hatodikban chacin kiejtett hármat
nálunk három groundout

a hetedikben decker solo HR
nálunk arenado single, chacin reached error
8-1

Tomi_Tanguay 2013.08.13. 07:33:03

a nyolcadikban chacin háromból három out
dickerson walk, ph herrera single, rosario RBI single, culberson RBI single, arenado RBI single, lemahieu RBI single, ph bettis reached error, fowler 2run RBI dobule

a kilencedikben gyorko solo HR
14-2 W

Tomi_Tanguay 2013.08.14. 03:57:44

Rockies 8/13 vs. SD: Fowler 8, LeMahieu 4, Tulo 6, Rosario 2, Arenado 5, Helton 3, Culberson 7, Blackmon 9, Manship 1

Tomi_Tanguay 2013.08.14. 04:00:57

az elsőben manship ellen single, alonso RBI single
nálunk fowler single, lemahieu single, tulo walk, loaded 0outnál rosario 2run RBI single, helton RBI single, culberson RBI single

a másodikban walk, hundley 2run HR, single, venable RBI triple, amarista RBI single
lemahieu single

a harmadikban gyorko solo HR és walk
arenado single, helton walk, culberson single, loaded 0outnál blackmon flyout, loaded 1outnál manship GIDP
4-6

Tomi_Tanguay 2013.08.14. 04:27:17

a negyedikben manship háromból három out
fowler walk, lemahieu GIDP, tulo single

az ötödikben egy singlet kaptunk
arenado triple, culberson sac fly RBI, blackmon single
5-6

Tomi_Tanguay 2013.08.14. 05:05:16

a hatodikban ottavino ellen single, venable RBI single és CS, single, wp
nálunk három kieső

a hetedikben walk, arenado-lemahieu-helton DP
három outot kaptunk
5-7

Tomi_Tanguay 2013.08.14. 05:45:32

a nyolcadikban escalona ellen single két outig. outman harmadik out.
dickerson 2out triple

a kilencedikben lopez háromból három out
nálunk is
5-7 L

Tomi_Tanguay 2013.08.14. 13:19:08

Why didn't Walt Weiss pinch-hit for Jeff Manship in third inning. It was related to Wilin Rosario because turns out that the catcher's right hamstring was cramping badly. He could catch, but could barely run. In fact when he hit a ball to SS later in the game, Rosario could only jog down the line. Anyway with Rosario hurting and Cuddyer barely available -- he pinch-hit, but had little strength -- Weiss didn't want to burn a player in the third inning with the bench already compromised. Obviously, it was a worse-case scenario because Manship grounded into a DP.
The good news is that Rosario will likely only miss tomorrow's game. He said it's not serious, just a cramp. "I should be fine," he said.

Tomi_Tanguay 2013.08.14. 18:51:27

Rockies 8/14 vs. SD: Fowler 8, LeMahieu 4, Dickerson 7, Tulo 6, Cuddy 3, Arenado 5, Blackmon 9, Torrealba 2, De La Rosa 1.

Tomi_Tanguay 2013.08.15. 06:48:57

4-2re nyertük az utolsót és megvan a series:)


süti beállítások módosítása