Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Buffaloes football season preview 2013

2013.08.20. 04:11 - Filip89

Az augusztus vége egyúttal az egyetemi tanév kezdetét is jelenti az Egyesült Államokban, mely által legnagyobb örömünkre végre elindul az aktuális college football szezon. Mi mással is kezdhetnénk az idei coloradói futballszezon felvezetését, mint a szebb napokat is látott Colorado Buffaloes portáján való körültekintéssel.



A boulderi gárda két éve szerepel a Pac-12 konferenciában, azóta tavaly mindössze egy, tavalyelőtt három győzelmet mutattunk fel, legjobb helyezésünk a 2011-es 11. pozíció volt. Nincs mit szépíteni, sajnos pofozógépek vagyunk a Pac-12-ben, és minden valószínűség szerint az előttünk álló esztendőben sem számíthatunk másra. A tavalyi gyenge szereplés Embree mester állásába került, helyére Mike MacIntyre-t nevezték ki a csapat élére. A 48 esztendős tréner jelentős asszisztensi tapasztalokkal rendelkezik mind egyetemi, mind profi szinten, az elmúlt három évben pedig a San Jose State főedzőjeként tevékenykedett, összesített mérlege 16-21 volt a Spartans élén.

A fiatalos coloradói offense elég jól együttmaradt, összesen tíz kezdő tér vissza a csapathoz. Az első számú irányító címét Webb egész éves kiesésével a harmadéves Connor Wood örökölte meg, bár a tavalyi szereplése cseppet sem volt megnyugtató. Nem lehet teljesen biztos a helye, kíváncsian várhatjuk, hogy a freshman Sefo Liufau számára miként fog sikerülni az átállás, egyértelműen a csapat legszebb reményű újonc játékosa. A tavalyi négy legjobb RB visszatér a csapathoz, sokat várhatunk a sikeres bemutatkozó idényen áteső Christian Powell-től (691 yard és 7 TD tavaly), őt egészítheti ki a harmadéves Tony Jones (320 yard, három TD), a sophomore Donta Abron (256 yard, két TD), valamint a végzős Josh Ford (127 yard, egy TD). Visszatér a csapatba a tavalyi szezont térdsérülés miatt teljes egészében kihagyni kényszerülő Paul Richardson, aki a kiválása előtt országos szinten is a meggyőző WR-ek közé tartozott. Remélhetőleg az eltékozolt esztendő nem hatott negatívan a pályafutására, és a régi önmagát láthatjuk személyében. Rajta kívül visszatér még a tavaly három TD-vel jeleskedő sophomore Nelson Spruce, valamint a másodéves Tyler McCulloch is. Az OL-be négy kezdő marad tavalyról, nyilván komoly érvágás volt az OT Bakhtiari és a TE Kasa diplomázása, ennek ellenére a C Gus Handler, az OT Jack Harris és az OG Danier Munyer valamennyien a meghatározó emberek közé tartoznak.

A védelembe is összesen hét kezdő jön vissza, a DL-ből Pericak, a LB-sorból Major elvesztése fájhat különösen. A defense első sorából a végzős DE Chider Uzi-Diribe és a sophomore DE Josh Tupou számít megbízható harcosnak. A kissé foghíjas középső sorban különösen nagy teher hárulhat a búcsúzó évébe lépő Derrick Webb-re, aki egy évvel ezelőtt 88 tackle-lel a legjobb volt házon belül. A tavaly rongyosra vert secondary fiatal magja egy tanév tapasztalatával felvértezve, reméljük 2013-ban jobban fog teljesíteni. A safety Terrel Smith és a CB Parker Orms számítanak rutinosnak a maguk végzős fejével, de minden bizonnyal nagy szerep fog hárulni Kenneth Crawley-ra és Marques Mosley-ra, akik bemutatkozó szezonjukban egyaránt mutattak biztató dolgokat, utóbbi ráadásul kickoff return-ökben is használható.

A special team talán az egyetlen egységünk volt a balul sikerült 2012-es évad alatt, amelyre nem igazán lehetett panasz, a kicker Will Oliver és punter Darragh O'Neill egyaránt junior szezonját kezdheti meg az ősztől.

Összességében sajnos be kell látnunk, hogy a biztatónak tűnő változások ellenére jelentős előrelépésre az idei szezonban sem számíthatunk. Nagyon nehéz dolgunk lesz a bombaerős konferenciában, hogy legalább egy-egy győzelmet elcsíphessünk, alighanem a sereghajtó pozícióból való elmozdulás már a bravúr kategóriába tartozna.

A Buffaloes 2013-as teljes menetrendje:

Szeptember 2., hétfő, 00:00 Colorado Buffaloes - Colorado State Rams (Denver, Sports Authority Field at Mile High Stadium)
Szeptember 8., vasárnap, 02:00 Colorado Buffaloes - Central Arkansas Bears
Szeptember 14., szombat, 22:00 Colorado Buffaloes - Fresno State Bulldogs
Szeptember 28., szombat, TBD Oregon State Beavers - Colorado Buffaloes*
Október 5., szombat, TBD Colorado Buffaloes - Oregon Ducks*
Október 12., szombat, TBD Arizona State Sun Devils - Colorado Buffaloes*
Október 26., szombat, TBD Colorado Buffaloes - Arizona Wildcats*
November 2., szombat, TBD UCLA Bruins - Colorado Buffaloes*
November 9., szombat, TBD Washington Huskies - Colorado Buffaloes*
November 16., szombat, TBD Colorado Buffaloes - California Golden Bears*
November 23., szombat, TBD Colorado Buffaloes - USC Trojans*
November 30., szombat, TBD Utah Utes - Colorado Buffaloes*

*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr695467698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2013.08.20. 11:40:42

sokat tényleg nem várhatunk, így legalább kellemes meglepetés lesz ha mégis sikerülne valami

foppa21 2013.09.02. 08:04:40

nah 41-27 w a rams ellen. biztató volt a rajt:-)


süti beállítások módosítása