Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rams football season preview 2013

2013.08.22. 15:52 - Filip89

A 2013-as egyetemi futballszezont felvezető négy részes sorozatunk második epizódjában az egyre inkább fejlődésnek induló Colorado State Rams esélyeit boncolgatjuk.



A tavalyi szezont megelőzően az egész CSU sportéletét meghatározó változások történtek az új sportigazgató Jack Graham kinevézésével. Például a férfi kosárprogram fejlődése azóta két Madness-szerepléssel támasztotta alá a változásokat, 2012-ben pedig valami a futballistáknál is elkezdődött. Az országos bajnok Alabama korábbi segédedzője, Jim McElwain bemutatkozó szezonjában négy győzelmet és nyolc vereséget postázott a csapat élén, a legszebb győzelmet pedig a Rams számára sok éve veretlen ősi rivális Buffs elleni siker jelentette az évad legelső fordulójában.

A támadók közül összesen kilencen térnek vissza a kezdőbe, beleértve a 2012-ben kezdő három irányító közül kettőt. A junior Garrett Grayson kifejezetten bevállalós teljesítményt nyújtott tavaly a sérüléséig, 946 yard passzolása közben hét touchdownt és három interceptiont regisztrált, míg a másodéves Connor Smith 1022 yardot ért el hat-hat TD és INT mellett. Kettejük közül várhatóan Grayson kezdi első számúként a szezont, de vitathatatlan, hogy Smith-ben több potenciál rejtőzik. A futóknál minden bizonnyal idén is a senior Chris Nwoke (570 yard) és a sophomore Donnell Alexander (587 yard) osztozhat a carry-k többségében. Ugyancsak visszatér az iskola falai közé a harmadik szezonjára készülő elkapó Charles Lovett, tavaly 35 elkapással és 428 yard-dal volt a gárda legjobbja a műfajban. Mellette elkapásban nyugodt szívvel támaszkodhatunk még a két megbízható tight end-re, az egyaránt befejező évére készülő Crockett Gillmore-ra és Kivon Cartwright-ra. A CSU évek óta hadilábon áll az offensive line-nal, hiányosságaik miatt az irányítók állandó fokozott terhelésnek vannak kitéve, ráadásul Caprioglio lediplomázásával az egyik legjobb embernek intettük búcsút. A LT kiválásával várhatóan az eddigi RT Jared Biard átmegy a vak oldalra, a junior Ty Sambrailo pedig a jobb szélre vonul ki. Biard mellett az OL-ben további három végzős szerepelhet még a LG Brandon Haynes, a C Weston Richburg és a RG Jordan Gragert személyében.

A defensive line-ból többen is távoztak, ami komoly problémákat idézhet elő, ezek áthidalása érdekében mindenképpen szükségünk lesz az újdonsült kezdők, Eli Edwards és Calvin Tonga hathatós közreműködésére. A négyfős LB-sorból három tavalyi játékosra is számíthatunk, élükön a 2012-es házi tackle-listavezető junior Aaron Davis-szel, aki egy évvel ezelőtt 84 szereléssel emelkedett ki. A végzős Shaquil Barrett és a sophomore Cory James együttesen 120 tackle-t produkált tavaly, ugyancsak megbízható pontjai az egységnek. A leghátsó sor legmegbízhatóbb játékosa a negyedik idényét kezdő Shaq Bell lesz, aki tavaly 66 tackle-t ért el. Komoly szerep hárulhat még két tavaly bemutatkozó játékosra, a cornerback DeAndre Elliott volt az egyetlen egynél több interception-nel (bár ő is csak kettőt szerzet), míg a safety Trent Matthews ugyancsak rátermett teljesítménnyel bizonyította, hogy helye van a csapatban.

Kontodiakos személyében egy háromszoros All-MWC punter távozott a csapattól, utódja a freshman Hayden Hunt lehet. Ugyanakkor visszatér a junior évére a kicker Jared Roberts, azok után, hogy 2012-ben a mezőnygól kísérleteinek a 90 %-át értékesítette.

A Mountain West létszámának 12-re való emelésével létrejött a konferenciában két hat tagú divízió, a hegyvidéki csoportban a CSU és az AFA közvetlen ellenfele a Boise State, a New Mexico, a Utah State és a Wyoming lesznek, míg a nyugati hatost a Fresno State, a Hawaii, a Nevada, a San Diego State, a San Jose State és a UNLV alkothatja. Bár McElwain munkája már az első évében szembetűnő volt, szignifikánsan látszik az új irány a csapat számára, azért 2013-ban a Bowl-szerepléshez szükséges hét győzelem megszerzése még mindig esélytelennek tűnik. A szezon legérdekesebb mérkőzésére szeptember 21-én kerülhet sor, amikor a gárda McElwain egykori állomáshelyén, a címvédő Crimson Tide otthonában léphet pályára.

A Rams 2013-as teljes menetrendje:

Szeptember 2., hétfő, 00:00 Colorado Buffaloes - Colorado State Rams (Denver, Sports Authority Field at Mile High Stadium)
Szeptember 8., vasárnap, 01:00 Tulsa Golden Hurricane - Colorado State Rams
Szeptember 14., szombat, 21:30 Colorado State Rams - Cal Poly Mustangs
Szeptember 21., szombat, TBD Alabama Crimson Tide - Colorado State Rams
Szeptember 28., szombat, 21:30 Colorado State Rams - UTEP Miners
Október 12., szombat, 21:30 Colorado State Rams - San Jose State Spartans*
Október 19., szombat, 20:00 Wyoming Cowboys - Colorado State Rams*
Október 27., vasárnap, 18:00 Hawaii Warriors - Colorado State Rams*
November 3., vasárnap, 02:00 Colorado State Rams - Boise State Broncos*
November 9., szombat, TBD Colorado State Rams - Nevad Wolf Pack*
November 17., vasárnap, 01:00 New Mexico Lobos - Colorado State Rams*
November 23., szombat, 21:30 Utah State Aggies - Colorado State Rams*
November 30., szombat, TBD Colorado State Rams - Air Force Falcons*

*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr425471348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása