Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Kezdődik a hajrá

2013.08.27. 22:21 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Már csak nyolc meccse van hátra a Colorado Rapidsnak az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszából, így innentől kezdve Oscar Pareja legénységének nem nagyon szabad hibáznia. Szerencsére a 2010-es bajnok jó formában, hiszen legutóbbi kilenc tétmeccsén veretlen maradt. A hétvégén rangadó vár a Rapidsra, a Keleti konferencia éllovasához, a Sporting KC-hez látogat, előtte azonban röviden fussuk át, mi is történt a csapat legutóbbi bajnokiján.



Rapids 2 v 0 Whitecaps

Csapat: Irwin – Wynne, Moor, O’Neill, Klute – Thomas, Sturgis – Sanchez (Rivero, 63.), Powers (LaBrocca, 75.), Brown – Torres (Buddle, 78.).
Gólszerzők: Brown a 36. és Buddle a 79. percben.

Egy szervezett kanadai együttes utazott közel tíz napja Commerce Citybe, ennek megfelelően nem estek egymásnak a felek, a mérkőzés elején csak keresték egymáson a fogást. Az első 35 percben nem kerültek sokszor veszélybe a kapuk, de Irwinnek két ízben is jól kellett kijönnie annak érdekében, hogy a vendégek ne szerezhessék meg a vezető találatot, míg a Rapidsnak egy komolyabb lövése volt Deshorn Brownnak köszönhetően. A fiatal jamaikai a 36. percben aztán megszerezte csapatának a vezető találatot, miután Sanchez remek beadását fejelte közelről a kapuba, 1-0. Ez volt a 22 éves csatár hetedik gólja 24 bajnokit követően.

A második játékrészben Irwin megint bemutatott egy remek védést, amit ismételten annak köszönhetett, hogy remekül mozdult ki a kapujából, így a csatár előtt jól le tudta zárni a szöget. A 79. percben a hazaiak Edson Buddle-nek köszönhetően döntötték el a három pont sorsát. A rutinos támadó alig egy perce állt be, és LaBroccától kapott egy labdát, amit kapura küldött, 2-0. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy lövése megpattant egy védőn, így a Vancouver kapusának esélye sem volt a hárításra.

Wynne maradhat a jobb szélen; Calderon közel a visszatéréshez

A 27 éves védő csapata egyik legjobbja volt a Whitecaps ellen, Pareja pedig a találkozót követően ki is emelte teljesítményét. Wynne a New York és a Toronto játékosaként még jobb oldali védőként szerepelt, 2010-től – amióta a coloradóiakat erősíti – a védelem tengelyében játszott többet. Pareja idén a jobb szélen és középen egyaránt játszatta, és úgy tűnik, előbbi az ő igazi pozíciója.

„Azt hiszem, hogy Marvell az eddigi legjobb meccsét játszotta, amióta én itt vagyok” – mondta a dél-amerikai szakember. „Támadásban és védekezésben egyaránt hozzájárult a csapat jó szerepléséhez, és a Vicente Sanchezzel való összjátékot nagyon jól megoldották.”

A belső védő pozíciójában Moor és O’Neill számít jelenleg alapembernek, alternatívának ott van még Mera is, aki eddig azonban nem nyűgözte le Pareját, hiszen a 19 éves O’Neill képes őt kiszorítani a kezdőből. Jó hír a szurkolók számára, hogy öt hónapos kényszerpihenő után Calderon játékra jelentkezik, a tartalékok következő bajnokiján néhány percre már pályára is léphet.

„Diego a rehabilitációjának egy újabb fázisába érkezett” – magyarázta Pareja. „Már labdás edzéseket is végezhetett, a tartalékok következő összecsapásán pedig szeretnénk neki adni néhány perc lehetőséget. Nem akarjuk túlterhelni, de úgy érezzük, hogy már képes a 11v11 elleni játékra.”

A Rapids vasárnap a Sporting KC otthonában vendégeskedik. A kansasiek jelenleg a Keleti konferencia élén állnak 39 egységgel (24 meccs után), míg a Rapids (25 találkozót követően) 36 pontos, ezzel harmadik nyugaton. A fogadási tippek alapján a hazaiak számítanak a favoritnak, ugyanakkor nincsenek valami jó formában, hiszen a San José Earthquakes és a Chicago Fire otthonában is 1-0-s vereséget szenvedtek, legutóbbi öt bajnokijukból pedig csak egy meccset nyertek, a többit elveszítették. A Sporting Parkban a NY-nak sikerült nyernie legutóbb augusztus elején – reméljük, hogy a coloradói labdarúgás képviselői is valami hasonló bravúrra lesznek képesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr715481167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása