Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies - Reds 2:1 W

2013.09.02. 09:31 - Tomi_Tanguay

Az elmúlt hétvégén a Colorado Rockies csapata újabb hazai párharcot nyert meg, miután a Cincinnati Reds ellen megrendezett három mérkőzésből kettőt behúztunk.



1. meccs, péntek: Rockies-Reds 9-6
Az első mérkőzésen De La Rosa lehetett a kezdő dobónk, az infielden Helton, LeMahieu, Tulo, Arenado kezdtek, kívül a Culberson-Dickerson-Blackmon trió kapott lehetőséget, az elkapó pedig Rosario volt. Az első inning alatt egyetlen duplát kaptunk, majd Dickerson leadoff triplet követően LeMahieu duplájával szereztünk vezetést, végül a Rosario elleni dupla játékkal fejeződött be a nyitó támadás. A folytatásban két felengedést követően Hanigan RBI single megmozdulásával egyenlített a Reds, nálunk egyetlen 2out singlet hozott össze Blackmon. Aztán két ütőt engedtünk pályára hit nélkül, de az Arenado-LeMahieu-Helton DPvel hárítottunk, miközben kiesett mindhárom denveri próbálkozó. A negyedik tetején egy double után Hanigan napi második pontjával vette át a vezetést az ellenfél, majd Tulo és Rosario single ütései után Helton 3run HRal fordítottunk, újabb két singlet követően Culberson 2run duplájával módosítottuk 6-2re az eredményt. Az ötödik tetején két kieső után Ludwick hazafutásával zárkózott közelebb a Reds, nálunk csupán két single esett Rosario és Blackmon jóvoltából. DLR a hatodik dobójátékot egy HBP és egy double ellenére biztosan lehozta, a vendégek csere dobója senkit nem engedett pályára. Ezt követően az első reliever Ottavinot egy walk után dupla játékkal segítette ki a védelem, majd Tulo és Rosario single után Helton a második 3run jacket is küldte a lelátóra, mellyel már 9-3 volt az eredmény a javunkra. A következő dobórészt hibátlanul megoldottuk, majd Tulo single és Rosario double ellenére sorban két kiejtéssel hárítottak ellenünk a vendégek. A kilencedik tetején Francis ellen két ütéssel kezdett a Reds, Phillips mindkét társát hazaküldte egy singlelel, majd Mesoraco sac flyal állították be a 9-6os végeredményt.
- Igazi ütőparádét láthatott a Coors Field közönsége péntek este, a mieink 19, a Reds 11 találatot vállalt. Helton két találata hazafutás volt, a veterán játékos két 3run HRt bombázott, összesen hat pontot szórt, jelenleg 48 pontos a szezonban. Tulowitzki és Blackmon három-három ütést jegyeztek, míg Culberson egyetlen találata két pontot ért. De La Rosa a 15. győzelmét gyűjtötte be, miután hat inning alatt nyolc ütést és három futást jegyzett. Ottavino a maga két játékában ütést se kapott, Francis ellen pedig a befejező részben három run született.

2. meccs, szombat: Rockies-Reds 3-8
A második mérkőzésen új ember volt a kezdőben a 2B Herrera és a RF Cuddyer, míg az aktuális dobó Nicasio lehetett. Az első dobórészben egy walk után a vendégek Phillips triplájával szereztek vezetést, majd Votto groundouttal volt eredményes, újabb két single után pedig a Tulo-Herrera-Helton DPvel sikerült hárítani. Eközben az első három denveri ütő a kiesés sorsára jutott, a folytatásban Nicasio is javított háromból három outtal, míg nálunk Cuddy és Rosario single után Arenado kapott dupla játékot. A harmadik tetején egy kieső mellett Phillips solo HRal növelte tovább a különbséget, nálunk Blackmon leadoff single után sorban három kiejtés történt. Ezt követően egy singlet és egy szándékos sétát engedtünk, a dobó ellen sikerült lezárni az inninget, részünkről a Tulo-Cuddy-Helton trió simán elbúcsúzott. Nicasio az ötödik részt is bizonytalanul kezdte, két ütés és egy szándékos séta révén loaded 1out alakult ki, amikor átadta a helyét Lopeznek, aki ellen egy balkból született run, majd Ludwick 2run singlelel módosította 6-0ra az eredményt. A következő akcióban két out után Blackmon vállalt egy singlet, a pinch hitter Pacheco RBI doublelal pedig megszereztük végre a szépítést. A hatodik részben Scahill két ütést követően Vottotól kapott RBI singlet, melyet ismét három denveri out követett. A következő védekező részt magabiztosan lehoztuk, ám mindhárom játékosunk strikeoutot kapott. A nyolcadik tetején egy single után Choo jegyzett pontot érő duplát, 8-1 után Culberson singlelel fogott bázist, Dickerson 2run HRal közelebb léptünk. A befejező játékban már egyik oldalon se került senki bázisra, maradt tehát a 8-3as végeredmény a vendégek javára.
- A Reds 13-7 arányban több ütést vállalt és végig simán vezetve nyerték meg a második meccset. Dickerson a harmadik hazafutását regisztrálta és elérte a tizedik pontját az évben, Pacheco a 18. RBIt szerezte. Nicasio a hetedik vereséget kapta, nem egész öt inning alatt hat futást szenvedett el. A többiek közül Scahill három játék alatt két pontot kapott.

3. meccs, vasárnap: Rockies-Reds 7-4
Az utolsó mérkőzésre LeMahieu visszafoglalta a kettes bázist, a soros dobó pedig a sérülésből visszatérő Chatwood volt. Az első két embert felengedtük, majd a LeMahieu-Tulo-Helton dupla játékkal védekeztünk, hogy aztán az első támadásban Dickerson leadoff double után két out mellett Cuddy duplájával szerezzük meg a vezetést. A második részt egy single ellenére hoztuk le, utána Arenado solo HRal módosította 2-0ra az eredményt. A vendégek egy single után Choo 2run HRal egyenlítettek, újabb két séta után pedig lecseréltük Chatwoodot és Ottavino sorban három kiejtéssel jeleskedett. A harmadik alján Dickerson sétát harcolt ki, LeMahieu viszont dupla játékot kapott, közben egy single után ismét DPvel védekeztünk. A negyedik támadásban Cuddy singlet követően zsinórban három ütőnk esett ki, közben csak két futót engedtünk bázisra, az ötödik alján pedig nagyszerű támadásba kezdtünk. Az első out után Pacheco és Dickerson ért el egy-egy singlet, majd LeMahieu mindkettejüket hazaküldte egy duplával, Tulo sétált, Cuddy RBI doublelal ismét eredményes volt, Helton szándékos sétát kapott, Arenado sac flyból pedig 6-2re növeltük az előnyt. A folytatásban Lopezt két single után az Arenado-Helton double play segítette ki, a harmadik single után pedig lecseréltük és Outman fejezte be a játékot, miközben Dickerson és LeMahieu lépett bázisra egy-egy ütéssel. Outman biztosan hozta a hetedik dobórészt, Cuddy solo hazafutásával újabb pontot szereztünk. A nyolcadik dobórészben Belisle két singlet kapott, majd Cozart RBI singlelel közelebb is zárkóztak, denveri oldalon kiesett mindhárom ütő. A kilencedik tetején Brothers kapott egy singlet, majd Mesoraco RBI singlelel állította be a 7-4es végeredményt.
- A vendégek 15-12 arányban többet ütöttek, mégis megnyertük a mérkőzést. Cuddyer négy beállás alatt négy ütést regisztrált, összesen három pontot szerzett, az idei 18. HRt és a 28. RBIt könyvelte el. LeMahieu két ütést és két pontot könyvelt el, jelenleg 17 RBInál tart. Arenado a tizedik hazafutásával ugyancsak két RBIt postázott, míg Helton megszerezte karrierje 2500. ütését. Chatwood két teljes inning alatt két pontot kapott, a harmadik inning közben cseréltük le. Ottavino három hibátlan inning lehozásával megszerezte az első győzelmét a szezonban. Később a hajrában Belisle és Brothers is egy-egy runt kapott a saját inningje alatt.

Az NL West divízió jelenlegi állása (W-L):

1. Los Angeles Dodgers 81-55 (136 meccs)
2. Arizona Diamondbacks 69-66 (135 meccs)
3. Colorado Rockies 65-73 (138 meccs)
4. San Francisco Giants 61-75 (136 meccs)
5. San Diego Padres 60-76 (136 meccs)


A mieink győzelme mellett a csoporton belüli rangadókon a Dodgers söpörte a Padrest, akik ezzel visszaestek az utolsó helyre, a Giants viszont feljött a negyedikre, a D'backs elleni idegenbeli series győzelemmel. A folytatásban COL-LAD és SD-SF párharcokat rendeznek a divízióban, az Arizona pedig a Torontot látja majd vendégül.

Tehát a csoport éllovas Los Angeles Dodgers ellen léphetünk pályára a következő három napban, ezekben az időpontokban: hétfő 22:10, szerda 02:40, csütörtök 02:40. Remélhetőleg tovább tudjuk folytatni a felkapaszkodást, bár a rájátszás már lehetetlen, azért jó lenne minél előrébb végezni. GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr845488693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2013.09.02. 09:33:43

rox vs dodgers pitching matchupok:

Monday: Dodgers' Clayton Kershaw (13-8, 1.72 ERA) at Rockies' Chad Bettis (0-3, 4.80), 2:10 p.m., ROOT

Tuesday: Dodgers' Ricky Nolasco (11-9, 3.26) at Rockies' Jhoulys Chacin (13-7, 3.08), 6:40 p.m., ROOT

Wednesday: Dodgers' Hyun-Jin Ryu (13-5, 3.02) at Rockies' Jorge De La Rosa (15-6, 3.33), 6:40 p.m., ROOT

Tomi_Tanguay 2013.09.02. 09:49:41

Helton's greatest hits

With a double down the left-field line in the seventh inning Sunday, Rockies first baseman Todd Helton became one of 96 players in MLB history to have 2,500 or more hits. Denver Post baseball writer Patrick Saunders looks at some other great hits of Helton's career:

The first one: Making his major-league debut at Pittsburgh on Aug. 2, 1997, Helton, starting in left field, singled in his second at-bat off Francisco Cordova. Later in the game, Helton hit his first home run.

Extra, extra: On Sept. 30, 2001, against Milwaukee at Coors Field, Helton hit a double to right field off Jeff D'Amico. It was Helton's 100th extra-base hit of the season, making him the first player in MLB history to have 100 extra-base hits in consecutive seasons.

Igniting Rocktober: On Sept. 18, 2007, Helton hit a two-out, two-strike, two-run walk-off homer off Dodgers closer Takashi Saito, capping a doubleheader sweep, keeping the Rockies' playoffs hopes alive and igniting an 11-game winning streak.

Mr. 2000: On May 19, 2009, Helton rapped his 2,000th hit, a single off the Braves' Jair Jurrjens in Atlanta. Over the past 50 seasons, only Wade Boggs, Rod Carew and Tony Gwynn reached 2,000 hits in fewer at-bats than Helton required.

Double trouble: On July 22, 2009, Helton smacked the 500th double of his career in a 4-3 victory over Arizona at Coors Field. He became the 50th player in MLB history with 500 doubles and was the fastest to reach that mark since 1954. Helton now has 584 doubles, ranking 17th in MLB history.

Active players with 2,500 or more hits

1. Derek Jeter 3,311

2. Alex Rodriguez 2,924

3. Ichiro Suzuki 2,729

4. Manny Ramirez 2,574

5. Todd Helton 2,500


süti beállítások módosítása