Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos 2013w8: Mike Shanahan vesztesen tért vissza a MileHighra

2013.10.29. 20:57 - Black_Adder

Korábbi sikereink kovácsa a Denver Broncos történelmének legsikeresebb vezetőedzője 2008-as menesztése óta most először tért vissza korábbi sikerei színhelyére. Ez alkalomból - szerencsére - a meccs előtt baráti fogadtatásban volt része, a kezdő sípszó után viszont nem sok öröme lehetett a meccsben, 45-21 arányban ugyanis korábbi csapata felülmúlta a jelenlegit.



Összefoglaló

A Redskins kezdte a találkozót, de egy 3&outtal azonnal lezavarták őket a védőink. Aztán jöhetett a szokásos Broncos nyitó drive: 3-4 perc alatt végigmentünk az egész pályán majd Welker TD-jével megszereztük a vezetést. Csak a szokásos. Ami viszont után jött, meglehetősen szokatlan volt. Az hogy a védelem megállítja az ellenfelet az elmúlt hetek után talán az is mondható az eddig látottaktól eltérőnek, de ebben valamennyire azért bíztunk is Von Miller visszatérése után, a támadók viszont nem tudták folytatni a korábbi forduklókban és a nyitó driveban mutatott precízen felépített előrenyomulást, rendre elakadtak a pontszerző terület előtt, így aztán maradt a 7-0.

A második negyedben aztán a Washington egy hét és fél perces támadó sorozatnak köszönhetően nem is nagyon hagyott nekünk időt arra, hogy megváltsuk a világot. Egyetlen drivera volt lehetőségünk, amivel nem éltünk, Shanny legénysége azonban egy brutális ST hibának köszönhetően (12 men on the field miatt lett 1st downjuk, pedig már rúgtak volna) 7 pontra váltotta a hosszú támadósorozatot. A félidőben ezzel meglepetésre 7-7.

Nem kezdődött jól a második félidő sem. Míg korábban ilyenkor döntöttük el a meccseket hibátlan játékkal, most előbb egy sackfumble által került kihagyhatatlan helyzetbe a Skins, majd egy INT-et hordtak azonnal vissza TD-re. Pillanatok alatt 14 pontos előnybe jutva ezzel. Szerencsére az offense nem zuhant össze a két nagyon komoly hiba után, hosszú drive-ot tudtak vezetni, melynek végén Montee Ball megszerezte profi pályafutása első TD-jét. A kritikus pont az volt, amikor Fox magát meghazudtolva neki mert menni egy 4&2-nak, melyet Moreno meg is oldott. Egy gyors stop a védelemtől és máris támadhattunk az egyenlítésért, és a negyed végére el is jutottunk az 1 yardosig, azonban 3 kísérletből se jutottunk át a gólvonalon, és közben véget ért a negyed: 14-21.

7 pontos hátrányban kezdtük tehát a 4. negyedet, azonban Fox ismét jól döntött egy olyan szituációban amiben korábban rendre "beszari" volt, megint neki mentünk 4-re, és ezúttal sikerült is, Joel Dressen idei első TD elkapásával. És ezzel meg is szereztük a momentumot. Két sikeres 4th downnak köszönhetpen 21-13 helyett 21-21 lett, és mindenki jól játszott a csapatban. A pass rush a tavalyi szezont idézte, melynek köszönhetően Griffinék nem tudtak 1st downt csinálni, rontott punt, majd egyből TD, egy Manning - Moreno összjátékból. Nálunk volt az előny, de nem kegyelmeztünk továbbra se, Von Miller idei első sakjével a labdát is kiütötte RG3 kezéből, melyet Wolfe szedett össze a földön. A helyzetet ugyan csak 3 pontra váltottuk, de a védelem ihletett formában játszott, és ismét nem engedtek 1st downt a Washingtonnak. Végül Manning szánta meg őket, aki elkezdett ajándék labdákat osztogatni INT formájában. Azonban ez is belefért, mert innentől kezdve a védelmünk minden driveban labdát szerzett. Pugh INTjére Harris válaszolt INT-tel, majd Demaryius Thomas TD-vel. Aztán Rahim Moore is lehalászott egy labdát a levegőben,amit ugyan Manning hamar visszaadott nekik, de Griffin lesérült, a csereirányítója pedig nem akart lemaradni a két sztár QB mögött, ő is INT gyártásba kezdett. Első pickjét DRC TD-re hordta vissza 75 yardon keresztül, a második után pedig, ami Shaun Phillips kezében landolt már kitérdeltük a meccset. Az INT csatát Manning nyerte 3mal, 1gyel megelőzve Griffint és Cousinst, a meccs végeredménye pedig 38 megválaszolatlan ponttal és 31-0-s negyedik negyeddel 45-21 ide.



Értékelés

Korábban nem nagyon írtam az edzői stábról egy-egy meccs után, de most Fox azzal, h kétszer is neki mert menni a 4th downnak, rászolgált a dicséretre. Ha akkor és ott megelégszünk FG-kal, akkor aligha szerezzük meg a momentumot. Sokkal erősebb csapat vagyunk, úgyhogy meg lehetett volna úgy is a győzelem, de akkor jóval nehezebb lett volna, akkor nagyon nem jöttek volna jól az INTek a végén. A liga egyik legjobb offensével nem csak neki lehet menni ezeknek, hanem ilyen szituációkban neki is kell.

Ami a támadókat illeti, megint Mornot emelném ki első helyen. Hillman sorozatos fumble-jei miatt kikerült az aktív keretből az ő snapszámát Ball örökölte meg, aki meg is szerezte profi pályafutása első TD-jét, és Anderson is kapott néhány labdát, melyekkel jól gazdálkodott. Moreno viszont földön-vízen-levegőben, mindenhol bevethető és jó. Ezúttal nem futott sok yardot és TD-t se, viszont Manning megint mindig számíthatott rá, amikor kellett. És ha Fox megkapta a piros pontot, amiért neki ment a 4th downnak akkor Morenonak is jár egy amiért megcsinálta. A passzjáték megítélése azonban már kicsit nehezebb. Egyrészt PM szalagon hozza a yardokat és a TD-ket, 354 yard és 4 TD, viszont nem szoktunk hozzá, hogy 3 INT társuljon mellé. Amíg ebből nincs rendszer, addig nem kell kongatni a vészharangot, de lássuk be most dobta mindenhova Manning, és még csak indokolt sem volt a "kockázat". Szintén nem rendszeres, de a Colts ellen már egyszer előjött egy a mostanihoz hasonló hullámvölgy. Akkor sorozatban jöttek a 3&outok, most az első drive után jött egy hullámvölgy. Így elsőre azt mondanám, hogy a sok sikertelen vertikális passzjáték miatt. Alapvetően jó, hogy idén dobunk messzire előre is, nem csak röviden oldalra, de nem egyszer volt, hogy szoros emberfogás mellé próbálta odadobni a labdát pl Deckernek, nem sikerült és ezért nehéz helyzetbe hoztuk magunkat 3. kísérletre. Az viszont sokat elárul az idei szezon után, hogy megint szereztünk 45 pontot, és keressük a hibákat a támadóknál :D.

45 pont ide vagy oda ezt a meccset viszont a védelem nyerte meg. Jól kezdték a szezont, de aztán az utolsó egynéhány meccsen nagyon hiányzott Von Miller. Visszatért, és már a Colts meccs végére elkezdett igazán összeállni az. Most egy hosszú driveot engedtek, ami egyébként FG-ra védekeztek volna, csak az ST elk**ta, azon kívül csak TO-ból kaptunk pontot. Hozzátartozik, hogy egy több sebből vérző csapat (és irányító) ellen sikerült ez, azonban az utóbbi hetekben a támadásuk azért egyre biztatóbb volt, szóval büszkék lehetünk rá, hogy rólunk lepattantak. A siker kulcs az volt, hogy bent tartottuk a zsebben RG3-t, nem hagytuk futkosni. Az első félidőben földön még versenyben tudtak maradni, de egy Shanny offenese és Alfer Morris ellen ez nem nagy újság, aztán ahogy elkezdtük rakni a pontokat a saját nevünk mellé is a táblán, és egyre többet kellett passzolniuk azt láttuk amit tavaly. Megjött a pass rush, máris működött a passz elleni védelem. Egyébként megjegyzem, hiába paszoltak ellenünk sokat korábban, sokkal beszédesebb defensive passer ratingben a gyenge meccsek ellenére is az erős középmezőnybe tartoztunk. Miller visszatértével azonban új időszámítás kezdődhet a védelem számára.

A special team ezúttal se ússza meg a bekezdést, de most nem lesz benne annyi köszönet. Engedtek egy hosszabb visszahordást, ráadásul a legmegbízhatóbb ember, Bruton volt az első aki elszalasztotta a tackle-t, úgy kb 1 yardon. Helyette majdnem félpályáról jöhettek. Ami mégfájóbb az a félidő végén a bánázás. A Skins field goalt lőtt volna, és 7-3mas előnyben mehettünk volna szünetre, ebből varázsoltak hirtelen 7-7-et. Hogy valami pozitívat is írjak, annyira nem mernek már Hollidayre rúgni, hogy inkább rúgnak 15 yardos puntot, csak ne jusson el hozzá a labda. Na jó, nem 15 yardosra tervezték, és többször is jól kivitelezték az elég hosszú de visszahordhatatlan puntot, de valahol Hollidaynek köszönhető, hogy jobban benne volt a hibázási lehetőség

AFC West

Kansas City Chiefs: Hozták a kötelezőt a Browns ellen, így továbbra is veretlenek. A támadók korlátai látszódnak, a védelmük azonban képes meccseket nyerni.  2 hét múlva találkozunk velük először a MileHighon, akkor kiderül ki a team-to-beat....

San Diego Chargers: Jól megérdemelt pihenőjüket töltötték. 4-3mas mérlegükkel továbbra is lőtávon belül vannak, és igazából egy-két vereség kapcsán foghatják is a fejüket, mert állhatnának jobban is. Bye után velük találkozunk először, akkor végleg leszakíthatjuk őket, egy vereséggel azonban vészesen közel zárkózánnak, nagyon fontos meccs lesz...

Oakland Raiders: Legyőzték a '70-es évek nagy riválisát a Steelerst. Pryor az NFL történelmének leghosszabb QB futásával indította a meccset (93 yard), azonban a második félidőre teljesen elfogytak, egyetlen 1st downt tudtak felmutatni, így aztán csak a Steelers bénázásának köszönhetik, hogy 3 pont megmaradt 18 pontos félidei előnyükbőll. Akárhogyis a 3-4-es mérleget nem kell magyarázniuk...

Előretekintés

Bye weekre megyünk, amire nagy szükségünk is van. Manning bokaficammal bajlódik, lesérült Julius Thomas, Ihenacho, Bailey, Kuper, de kisebb nagyobb sérüléssel bajlódik gyakorlatilag a teljes csapat. Mondanám hogy legjobbkor jön a szünet, de igazából jöhetett volna pár héttel korábban is, hogy rendezzük sorainkat. Olyan szempontból viszont kifogástalan az időpont, hogy a 4 legfontosabb meccsre készülhetünk így rá. SD (4-3), KC(8-0), NE(6-2), KC(8-0) jön sorrendben a pihenő után. Ezen a 4 meccsen eldőlhet a divízió, de akár 1st round bye sorsa is... Hajrá Broncos!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr585604855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása