Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: A Seattle jelenti az első akadályt

2013.10.30. 15:55 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids 3-0-ra kikapott a Vancouver Whitecaps vendégeként az alapszakasz utolsó fordulójában, és mivel a Seattle Sounders döntetlent játszott odahaza a Los Angeles Galaxyval, így eldőlt, hogy Oscar Pareja legénysége az ötödik helyen zárt a Nyugati Konferenciában, míg a Sounders a negyedik lett.



Whitecaps 3 v 0 Rapids

Csapat: Irwin – Wynee, Moor, O’Neill, Klute – Sturgis, Thomas – LaBrocca (Rivero, 57.), Buddle (Castrillon, 67.), Torres – Brown (Serna, 77.).
Gólszerzők: Camilo Sanvezzo a 44. (büntetőből), a 74. és a 84. percben.

Camilo Sanvezzo volt a Whitecaps hőse a Rapids ellen, a brazil támadó mesterhármasával ugyanis a hazaiak könnyedén legyőzték a már biztos playoff-szereplő coloradóiakat. A beszámolót elolvasva nem lehetett valami izgalmas mérkőzés, kevés helyzet volt, és bár a Rapidsnak több kaput elkerülő lövése volt, mint a Vancouvernek, nem sáfárkodtak jól helyzeteikkel.

Pareja – a kezdőből kiindulva – nagyon komolyan vette a mérkőzést, hiszen előrébb is végezhetett volna az együttes, de ezen most már kár rágódni. Előbb a Seattle-t kell legyűrni egy mérkőzésen, idegenben, majd következhet az igazi rájátszás. Amennyiben a Rapidsnak sikerül továbbjutnia, úgy a Portland Timbersszel mérkőzhet.

Nincs jó formában a Sounders

Sigi Schmid legényei pocsék teljesítményt nyújtottak a legutóbbi hét fordulóban, négy vereség mellett három döntetlen volt a mérlegük. Az utolsó meccsekre nem tudtak felpörögni a washingtoniak, már a továbbjutás végett is izgulniuk kellett rendesen, hiszen nagyon kiegyenlített volt az alapszakasz. A rossz forma azonban nem bosszulta meg önmagát, innentől kezdve pedig új szezon kezdődik, éppen ezért a Rapids nem dőlhet hátra, csak mert jobb eredményeket produkált az utóbbi összecsapásokon.

Október 6-án a Rapids otthon 5-1-re nyert a Sounders ellen, áprilisban viszont kikapott 1-0-ra, míg Seattle-ben 1-1-re végeztek egymással a felek. Mivel ezúttal is a CentruryLink Fielden találkoznak a csapatok, a döntetlen bizakodással töltheti el Moorékat, a továbbjutásért azonban keményen meg kell küzdeni, főleg védekezésben kell nagyot alkotni, hiszen Eddie Johnson, Obafemi Martins és Lamar Neagle jó csatárok, ráadásul ott van a keretben az a Clint Dempsey, aki az elmúlt esztendőkben nagyon fontos Európa Liga és Bajnokok Ligája-összecsapásokon szerepelt az angol Fulham illetve a Tottenham Hotspur labdarúgójaként.

A Nyugati Konferencia végeredménye (W-L-T):

1. Portland Timbers 57 pont (14-5-15)
2. Real Salt Lake 56 pont (16-10-8)
3. Los Angeles Galaxy 53 pont (15-11-8)
4. Seattle Sounders 52 pont (15-12-7)
5. Colorado Rapids 51 pont (14-11-9)
6. San Jose Earthquakes 51 pont (14-11-9)
7. Vancouver Whitecaps 48 pont (13-12-9)

8. FC Dallas 44 pont (11-12-11)

9. Chivas USA 26 pont (6-20-8)

Powers nem játszik

Dillon Powers nem fog pályára lépni a Seattle ellen, pedig a fiatal középpályás remek szezont produkált, sokak elismerését sikerült kivívnia. Ez Pareját kisebb aggodalommal tölti el, bár az utóbbi mérkőzéseken Nick LaBroccát és Martin Riverót is játszatta közvetlen a csatárok mögött. Az biztos, hogy Nathan Sturgis és Hendry Thomas játszani fog, nekik inkáb védekező feladataik vannak, LaBroccán és Riverón kívül pedig Vicente Sanchez is játszhat ebben a szerepkörben.

Vicente a Vancouver ellen nem játszhatott kisebb sérülése miatt, és a Sounders ellen sem lesz tökéletes állapotban, azonban érkezése óta bizonyította, hogy komoly erősítést jelent az együttes számára.

A fogadási tippek alapján nem mi vagyunk a találkozó favoritjai, győzelmünkre 4.33 az odds, míg a Sounderséra 1.83, a döntetlenre 3.50. A Rapids legutóbbi három idegenbeli mérkőzését elveszítette (Portlandben, San Joséban és Vancouverben), de fontos és bravúros győzelmet aratott Los Angelesben és Montrealban is – azok a találkozók azonban nem mostanában voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr445606569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása