Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Az idei szezon sem tartott sokkal tovább

2013.11.13. 22:50 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Véget ért az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Colorado Rapids számára a 2013-as bajnoki szezon – Oscar Pareja legénysége idén jobban teljesített, mint egy esztendővel ezelőtt, de a rájátszás előszobájában vereséget szenvedett a Seattle Sounders otthonában, így búcsúzott a további küzdelmektől.



Sounders 2 v 0 Rapids

Csapat: Irwin – O’Neill, Moor, Mera, Klute – Sturgis (Wynne, 85.), Thomas – Harris, Rivero (Sanchez, 61.), Brown (Buddle, 73.) – Torres.
Gólszerzők: Evans a 28. és Johnson a 90+2. percben.
Kiállítva: Gspurning a 85. percben.

Wynne és Sanchez sem volt tökéletes állapotban a találkozó előtt, így Pareja Merának és Riverónak szavazott bizalmat a kezdő összeállításakor. Utóbbi játszatása nem volt rossz döntés, viszont a kolumbiai védő nagy csalódást okozott. Mera már a mérkőzés elején kisebb galibát okozott, hiszen egy magasan érkező labdát hagyott lepattanni a 16-os elő vonalában, Irwin pedig egy kicsit kint állt kapujából, majd egy látványos mozdulattal paskolta a megpattanó labdát az alapvonalon túlra.

A 28. percben a mérkőzésen sokkal aktívabban játszó Sounders Evans 14 méterről leadott lapos lövését követően megszerezte a vezetést. Mera ebben a szituációban is érintett volt, bár nem ő volt a fő ludas: a dél-amerikai védő egy bal szélről érkező beadást fejelt oldalra, pont Evans elé, akiről a Rapids játékosai csúnyán megfeledkeztek – Brownnak kellett volna visszaérnie vele, 1-0.

A második játékrészben Irwin izgulhatott, hiszen pocsékul mozdult ki a kapujában, a 16-os csücskénél, kívül a vonalon pedig ütközött az egyik hazai támadóval. Nagy szerencséjére a bíró azonban nem adott neki piros lapot, mivel Moor már szinte a kapuban volt, így a portás nem számított utolsó embernek. A megítélt szabadrúgás a keresztlécen csattant.

A coloradóiak nem igazán tudtak újítani, de a hajrához közeledve rájuk mosolygott a szerencse: Gspurning hatalmasat hibázott, a kapus a 16-oson kívül fogta meg a labdát, mintha az természetes lenne, majd kicsit oda is nyomott Buddle-nek. A bíró nem tétovázott, a szabályok értelmében kiállította a kapuvédőt, így a Sounders tíz emberrel volt kénytelen befejezni a mérkőzést.

A találkozó sorsát, egyben a továbbjutást Eddie Johnson döntötte el a ráadásban, miután egy kötényt kiosztva megkerülte Merát, majd Irwin mellett szépen helyezett a kapuba, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Kiegyenlített alapszakasz

A coloradói labdarúgás szerelmesei kedvenceiket idén csak egy mérkőzésen láthatták a rájátszásban, pontosabban annak előszobájában. Ez jobb teljesítmény, mint egy évvel ezelőtt, hiszen akkor az együttesnek már néhány fordulóval az alapszakasz vége előtt megpecsételődött a sorsa. 2013-ban 14 győzelem mellett kilenc döntetlent és 11 vereség ért el a Rapids, 45 rúgott és 38 kapott gól mellett. Több erősebb kerettel rendelkező ellenfelet is sikerült két vállra fektetnie a szezon során Pareja legénységének, és ha csak hét ponttal többet gyűjt, akkor a Nyugati Konferencia élén zárhatott volna.

Keleten már kicsit más volt a helyzet, hiszen a New York Red Bulls és a Sporting KC 59 illetve 58 ponttal zárt, míg a harmadik New England Revolutionnek 51 egységet sikerült összekaparnia.

Pareja távozhat

A dél-amerikai szakember aktív pályafutásának legutóbbi nyolc évét a Dallasnál töltötte, további hatot pedig másodedzőként. Tavaly azonban elfogadta a Colorado hívását, most azonban – egyes pletykák szerint – könnyen elképzelhető, hogy visszatér a texasiakhoz. Tim Hinchey klubelnök azonban hallani sem akar a távozásáról, és egy MLS-klub ajánlatát már vissza is utasították.

„Bárki is keresett vagy keressen meg minket ezzel kapcsolatban a jövővel, ugyanazt a választ kapja majd, mint eddig” – mondta az üzletember. „Oscar a mi edzőnk és ez nem fog változni. A mi edzőnk szeretne itt maradni. Mi adtuk meg neki a lehetőséget először, hogy vezetőedzőként dolgozhasson, ami jól is megy neki. Remek munkát végez, és remélem, hogy érzi a tulajdonosok támogatottságát, tőlem és társaimtól: mi egy csapat vagyunk, és szerintem ez különleges.”

Tény, van potenciál az együttesben, hiszen Irwin, O’Neill, Klute, Powers és Brown is mind fiatal játékosok, akik remekül helytálltak az idei szezonban.

Már a konferencia-döntőknél tartanak

Nyugaton a Rapids riválisa, a Real Salt Lake a második meccsen, hosszabbítást követően harcolta ki a továbbjutást. Ellenfele a nyugati döntőben a Portland Timbers, az első találkozót a Salt Lake 4-2-re nyerte meg otthon, így a sportfogadás piacain fellelhető szorzók alapján sokkal esélyesebb a továbbjutásra. A Timbers a Sounderst búcsúztatta 5-3-as összesítéssel. Keleten a Houston Dynamo szintén hosszabbítást követően harcolta ki a továbbjutást a New York ellen, ahogy a Sporting is – a KC a New Englandet búcsúztatta. A főcsoport-döntőben a Houston 0-0-s döntetlent játszott a Sportinggal.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr205636497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása