Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Aktuális összefoglaló

2009.12.16. 10:02 - Filip89

Közel három hete fejeződött be az MLS 2009-es idénye, míg a Colorado Rapids szezonja a majd' két hónappal ezelőtt véget érő alapszakasszal zárult. Most következő kiadásunkban a csapattal kapcsolatos aktuális információk közül szemezgettünk.

Először is november utolsó napjaiban tartottak egy játékosbörzét, ahol a 2010-től az MLS-mezőnyhöz csatlakozó Philadelphia Union csapata választhatott magának játékosokat a többi csapatból. Az eddigi kluboknak 11 játékost kellett levédeniük, a többi labdarúgójukat azonban a Union lehetőségére bocsátottak, akik tíz választással töltötték fel keretüket. A Rapids a következőket védte le: Pickens, Baudet, Gibbs, Kimura, Moor, Clark, LaBrocca, Mastroeni, Smith, Casey, Cummings. A Union tíz választása közül elsőként a denveri szélső hátvédet, Jordan Harvey-t vette birtokába. Őt tehát elveszítettük, a többi védetlen játékos azonban megmaradt a keretünkben. Harvey 5 éven át szolgálta klubunkat, és a Rapids egyetlen játékosa volt az elmúlt idényben, aki minden egyes meccsen pályára lépett, 2613 perces játékidejével pedig az MLS nyolcadik legtöbbet játszó embere lett.

A klub eközben kiosztotta csapaton belül az év legjobb játékosainak járó elismeréseket különböző kategóriákban:





















RAPIDS DEFENSIVE PLAYER OF THE YEAR: Goalkeeper #18 Matt Pickens

A csapat legjobb védekező játékosának a kapus Matt Pickens-t választották, aki első denveri idényében remekül védte a csapat kapuját. Pickens 19 mérkőzésen kezdett a kapuban, az idény utolsó harmadában sérülés miatt nem tudott a klub rendelkezésére állni. A hálóőr 9-6-4-es győzelem-vereség statisztikát jegyzett, és akrobatikus vetődései jóvoltából három alkalommal is jelölték ligaszinten a hét védése díjra egy-egy megmozdulását. Pickens idei teljesítményével több kategóriában is befért a klub történetének top10-es kapusok közötti listájára, mint például kezdett mérkőzések, játszott percek, győzelmek, vagy shutoutok száma. Ezt megelőzően egyébként 2007-ben hódíthatta el egy kapus ezt a díjat.

U.S. SOCCER FOUNDATION RAPIDS HUMANITARIAN OF THE YEAR: Midfielder #23 Colin Clark
Ezzel a díjjal a csapat "legemberibb" játékosát jutalmazták, akinek emberi erőfeszítései rendszerint segítették egy-egy közösség előrehaladását. Colin Clark a pályán és azon kívül is egy ilyen szereplő volt, így a lehető legjobb helyre került a jutalom. A Rapids középpályása a sportban mutatott elszánt küzdelme és vezető szerepe mellett a magánéletben többször is részt vett a szurkolókkal közös programokban, élharcosa a rák elleni küzdelemnek, és több jótékonysági akció főszereplője volt, mint például kórházak látogatása, vagy beteg gyermekek étkeztetése, megajándékozása. A coloradói származású Clark őszinte kisugárzása és példás magatartása miatt joggal lehet a díj büszke tulajdonosa.

BUDWEISER RAPIDS GOLDEN BOOT AWARD: #9 Conor Casey
A csapat aranycipőse, azaz a Rapids legeredményesebb játékosa, Conor Casey lett, aki sokáig harcban volt az MLS Aranycipőjéért is, erről azonban egy gól híján lemaradt. Casey tavaly is a leggólerősebb játékosunk volt, azt követően, hogy 2007-ben az év legnagyobb visszatérője lett. 24 meccsen lőtt 16 gólja új egyéni szezonrekord a klub fennállása óta. Szintén ő lett a valaha volt első denveri labdarúgó, akit beválasztottak az MLS All-Star 11-ébe, továbbá az elmúlt évadban három alkalommal lett a hét játékosa, egyszer pedig a hónap legjobbja a ligában. Casey két mesterhármast lőtt az idényben, és összesen már három hat-trick-et jegyez a Rapids színeiben, mindkettő új klubrekordnak számít. A támadó az amerikai válogatott színeiben részt vett a Gold Cupon, a Konföderációs Kupán, és pályára lépett több világbajnoki selejtezőn is, ahol gólokat is szerzett, és komoly szerepet vállalt belőle, hogy a csapat a kontinentális zónát megnyerve kvalifikálta magát a jövő nyári VB-re.

RAPIDS ACADEMY PLAYER OF THE YEAR: Brendan Roslund
Második évben került kiosztásra az utánpótlásbázis legjobb Rapids labdarúgóját illető elismerés, mely a kapus Brendan Roslund birtokába került. A tehetség már 2007-ben, az akadémia megalakulásakor tagja volt az utánpótlásunknak, és az elmúlt években az U16-os és az U18-as csapatunk kapuját védte. Roslund 2009. januárjában bekerült az U18-as amerikai válogatottba, és gyakran együtt edzhetett a Rapids felnőtt keretével is. Az elmúlt szezont a University of San Francisco csapatánál töltötte, ahol mind a 11 mérkőzésén győzelemhez segítette a csapatát, beleértve három shutoutot is.

RAPIDS YOUNG PLAYER OF THE YEAR: Midfielder #22 Nick LaBrocca
A nagycsapat legjobb 25 éven aluli játékosának járó díjat a középpályás Nick LaBrocca szerezte meg. LaBrocca 2008-ban az év legtöbbet fejlődőtt játékosa lett a csapatnál, idénre pedig még egy szinttel feljebb lépett, és a 2009-es szezonban már kifejezetten meghatározó embere tudott lenni a Rapids-nek. A középpályás 29 mérkőzésen szerepelt idén, ebből 28-szor kezdőként, és összesen 2434 minutumot töltött a pályán. Kétszer is két gólt szerzett, májusban a későbbi bajnok Real Salt Lake, júliusban pedig a New York ellen. LaBrocca igazán univerzális játékos, jól mutatja, hogy mind a négy középpályás pozícióban lehetőséget kapott az elmúlt évadban, az idény végefelé ráadásul sérülések miatt már balhátvédet kellett játszania, és ott is szépen megállta a helyét.

RAPIDS MOST VALUABLE PLAYER: Forward #14 Omar Cummings
A csapat legértékesebb játékosa a jamaikai támadó, Omar Cummings lett, miután remek formában játszotta végig az egész idényt. Cummings teljesítményével az MLS egyik legjobb offenzív produkcióját hajtotta végre, miután 28 mérkőzést lejátszva egyaránt karriercsúcsot döntött 12 gólpasszával és 8 góljával, így 20 pontjával is. Az asszisztok terén a liga legjobbja lett, és a negyedik helyre volt jó a klub történetében az egy szezon alatti teljesítményeket tekintve. Cummings az MLS legjobbjai között végzett még több kategóriában is, továbbá két darab kétgólos, és két három pontos meccse is volt, miután a D.C. United ellen 2+1-et jegyzett a 14. játékhéten, amikor a hét játékosa lett az MLS-ben, valmint ligacsúcsot jelentő három előkészítést vállalt augusztus 8-án a Chivas USA ellen. Cummings emellett hazája válogatottjával részt vett a nyári Gold Cup-on, ahol ugyancsak lőtt egy gólt.

SUPPORTERS' PICK: CENTENNIAL FIRM DEFENSIVE PLAYER OF THE YEAR: Goalkeeper #18 Matt Pickens
A Rapids szurkolói oldalán szavazhattak a rajongók az év legjobb védekező játékosára, ahol szintén az elsőszámú kapus, Matt Pickens győzött. A nyertes a szavazatok mintegy 51 %-át gyűjtötte be, két hátvédet, a 22 %-os Baudet-t és a 21 %-os Palgutát megelőzve.

SUPPORTERS' PICK: CLASS VI PLAYER OF THE YEAR: Forward #14 Omar Cummings

Szintén a NoFanAlone.com-on került sor az év játékosa szavazásra, melyet ugyancsak Omar Cummings nyert meg 53 %-kal. Mögötte a tavalyi győztes Casey végzett 28 %-kal, míg a harmadik helyet a hátvéd Kimura szerezte meg 19 %-kal.

















További rövid hírek:


- Készült egy negyedórás, zenés összeállítás, melyben a Rapids 2009-es idényben lőtt mind a 42 találata megtekinthető. Jó szórakozást a gyorslinken keresztül elérhető gólösszefoglalóhoz!

- Említettük, hogy a következő idényre csatlakozik az MLS-hez a Philadelphia Union csapata, így a liga mezőnye 16 fősre bővül, és 8-8 csapatot fog tartalmazni immáron mindkét konferencia, mivel értelemszerűen a Keleti főcsoportban fog szerepelni az újonc együttes. 2011-től egyébként várhatóan Portland és Vancouver is beszállhat egy-egy csapattal az MLS-be.

- A 2010-es MLS Draftot január 13-től 17-ig tartják majd Philadelphiában. A Rapids legkorábban majd a második körben, a 22. és a 23. összesített pozícióban húzhat, mivel az elsőkörös választási lehetőségünk a Columbus Crew birtokában van.

- Elkészült a 2010-es idény első néhány hetének programja. A március végi nyitó hétvégén az összes csapat pályára fog lépni. Az első meccset az újonc Philadelphia vívja majd Seattle-ben, míg a Rapids március 28-án, vasárnap, a Chivas USA otthonában kezdheti a szezont, aztán legközelebb április 3-án a Chicago Fire gárdáját fogadjuk.

- Az MLS offszezonja alatt majd időről időre jelentkezni fogunk további aktuális Rapids-cikkekkel, ahogyan történnek majd események a csapatunk körül.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr721601497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2009.12.16. 16:23:49

király, megint rapids cikk!:-)
harveyt sajnálom:-(

Tomi_Tanguay 2009.12.16. 19:37:35

mennyi faszom hülye dij:D nem casey lett a legjobb játékos hanem egy másik, az hogy a faszba? és most a kopaszról még kép sincs, első ilyen rapids post ever kb:D

Tomi_Tanguay 2009.12.16. 19:38:52

jah és igen, ezek a macák nem nagy számok:P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.16. 20:09:24

Casey a legtöbb gólt lőtte. Elvileg Cummings játszott a legjobban, mondjuk szerintem hihetetlen, hogy mennyi helyzetet és hogyan ki tud hagyni, ezért én nem tartom olyan sokra. Foppa mester van oda érte, ha jól emlékszem. :P

foppa21 2009.12.16. 21:21:34

@Filip89: igen, jól játszott Cummings:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.24. 03:41:15

Casey bekerült a 30 fős amerikai keretbe, amely januárban fog edzőtáborozni:

GOALKEEPERS (4): Kevin Hartman (Kansas City), Troy Perkins (Valerenga), Nick Rimando (Real Salt Lake), Zach Thornton (Chivas USA)

DEFENDERS (8): Kevin Alston (New England Revolution), Jonathan Bornstein (Chivas USA), Jimmy Conrad (Kansas City Wizards), Omar Gonzalez (Los Angeles Galaxy), Clarence Goodson (IK Start), Chad Marshall (Columbus Crew), Heath Pearce (FC Dallas), Marvell Wynne (Toronto FC)

MIDFIELDERS (12): Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Alejandro Bedoya (Örebro), Geoff Cameron (Houston Dynamo), Brad Davis (Houston Dynamo), Brad Evans (Seattle Sounders), Benny Feilhaber (Aarhus), Eddie Gaven (Columbus Crew), Sacha Kljestan (Chivas USA), Jeff Larentowicz (New England Revolution), Dax McCarty (FC Dallas), Chris Pontius (D.C. United), Robbie Rogers (Columbus Crew)

FORWARDS (6): Justin Braun (Chivas USA), Conor Casey (Colorado Rapids), Jeff Cunningham (FC Dallas), Robbie Findley (Real Salt Lake), Brandon McDonald (San Jose Earthquakes), Marcus Tracy (Aalborg)

foppa21 2009.12.24. 12:12:32

ez még mindig messze nem a legerősebb keret, a legnagyobb ászok nincsenek benne. lehletetlen lesz bekerülnie a 23 emberes vb-keretbe sajnos...:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.01.12. 18:19:05

Csütörtökön MLS SuperDraft! El ne felejtsük! :D

Tomi_Tanguay 2010.01.12. 18:43:16

baromi fontos lesz gondolom:D

foppa21 2010.01.12. 18:58:02

@Tomi_Tanguay: az hát:-) engem érdekel de ha filip nem szól akkor nem jutott volna eszembe:-D

foppa21 2010.01.12. 19:03:41

@Filip89: itt az mennyire megszokott hogy a frissen draftoltak már játszanak a következő szezonban vagy csak pár év múlva? ezt nem tudod véletlen?:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.01.12. 19:23:43

Még véletlen sem.
Itt vannak infók a draftról:

en.wikipedia.org/wiki/2010_MLS_SuperDraft

Meg gondolom az MLSnet.com-on is sokminden érdekesség van, majd hétvégén összedobok róla szerintem valami írást, de nem tudom mennyire fogunk itt erősödni, csak majd a második körben lesz két pickünk először.

foppa21 2010.01.13. 17:56:10

@Filip89: köszi! olvasgatok, de inkább várom majd a te összefoglalódat a draftról!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.01.13. 18:00:18

Szerintem egy óriási hír: Denver város bekerült az USA 2018-as és/vagy 2022-es VB-pályázatának listájára, a végső 18 város között ott vagyunk. :)
Atlanta, Baltimore, Boston, Dallas, Denver, Houston, Indianapolis, Kansas City, Los Angeles, Miami, Nashville, New York, Philadelphia, Phoenix, San Diego, Seattle, Tampa and Washington, D.C.

Tomi_Tanguay 2010.01.13. 18:28:46

óriási! de én olimpiát akarok denverbe:D

foppa21 2010.01.13. 19:41:02

nagyon jóóó! mikor hirdetik ki hogy ki rendezheti a vbt?


süti beállítások módosítása