Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Nuggets: Továbbra sem csúcsformában

2009.12.26. 18:14 - Tomi_Tanguay

Újabb két felemás meccsen van túl a Denver Nuggets csapata az NBAben. Elöször hazai pályán Billups nélkül játszva 124-104re kiütöttük a nagyon erös Atlantát, utána viszont a Portland elleni idegenbeli rangadót 107-96 arányban elbuktuk annak ellenére hogy sokáig elég jól álltunk és tíz ponttal is vezettünk még. Elmesélném a véleményemet játékosonként az elmult két találkozóról.






















- A legfontosabb tényezö mostanában a csapatnál Billups szereplése volt. A múltkori két idegenbeli mérközés kihagyása után (ahol mindkétszer vesztettünk az irányitó hiányában NOban és Memphisben) a Hawks elleni hazai derbire se térhetett vissza, de a helyettesitő dobó hátvédek fantasztikus teljesitményével gyöztünk. Portlandben visszatérhetett Chauncey is a parkettre, de csak az elsö félidöben játszhatott nem érezte teljesen jól magát igy inkább a trénerek a pihentetése mellett döntöttek. Sajnos a második félidöre rendesen vissza estünk nélküle föleg a védekezésbeli játékunkban érintette érzékenyen a bandát a kiválása. Egyébként a Blazers ellen 20 perc játék alatt az első félidöben 10 pont és 5 assziszt volt a mérlege.

- A helyettesei közül Smith a Hawks ellen az idei legjobb meccsét játszotta, és a szezonbeli NBA-csúcsot jelentö tiz három pontosa közremüködésével 41 pontig jutott. Rá jellemző hogy 15/25el dobta a mezőny gólokat, 17ből 10 triplát vert be, igaz a végén sokat rontott amikor a közönség már felállva örjöngött neki hogy dobjon még és akkor olyan helyzetböl is bele állt a triplába amiből normális esetben talán még ő sem vállalkozott volna. De hihetetlen volt ahogy lázba hozta a csarnokot és őrült hangulatot varázsolt. Szokásához hiven egy káprázatos meccs után jött legközelebb egy gyengébb, bár a Blazers ellen is megdobta a 20 pontot, de a 9/23as FG hatékonyságát aztán nem teheti ki az ablakba. Ettöl függetlenül szerintem nagyon jó és egész kiegyensúlyozott szezonja van JRnak. A másik SG Afflalo változatlanul inkább a védekezésben jeleskedik a két meccsen együtt 14 pontra volt jó, a Hawks ellen legalább bedobott pár triplát az idegenbeli meccsen ezzel adós maradt. Nem rossz amit nyújt de szerintem hasznosabb is tudna lenni ennél csak egy kicsit jobban össze szedhetné magát. Az újonc irányító Lawson az Atlanta elleni találkozón ismét bemutatta zsenialitását, élete második kezdő NBA-meccsén pazar formában játszott, nagyon biztos kézzel dobott és baromi gyors játékával sokszor meghülyitette az ellenfelet. Végül 15 pont, 6 lepattanó és 5 assziszt lett a mérlege 7/11es mezőny dobó hatékonysággal. Portlandben viszont egyetlen kosarat tudott dobni idegenben szemlátomást gyengébb a játéka ahogyan az egész csapatnak is. Carter is mindkétszer szóhoz jutott, és az első meccsen 7 asszisztal segitett be, a másodikon a 3. negyedtöl tünt fel időnként egy három pontoson kivül azonban nem igazán tünt fel.

- Közben Anthony két jó de nem annyira tökéletes meccset zárt, ennyire volt szükség töle a hazai derbin, a Blazers ellen pedig ő is kevés volt. Az első meccsen megint dobott 24 pontot, közben 7 asszisztot is kiosztott és 6 lepattanója is volt. Aztán 32 pontot vert be és csak egyetlen rebound hiányzott a dupladuplához. Melo idén 30 meccsből 28szor dobott minutum 20 pontot, 19szer érte el a 30at, 5szer 40 fölé ment, egyszer az 50et is bevágta. Még mindig csodálatos és nagyszerü vezetöje tud lenni a csapatnak, most 30.4es átlaggal vezeti a liga pontszerzö listáját.

- A nagyoknál Nené még mindig elég hullámzó. A Hawks elleni meccsen megfelelően pörgött és elég keményen is játszott, 15 pontot vállalt 8 megszerzett pattanó mellé, de a következő meccsen mutatott 9pts-3reb teljesitménye gyengécske. Kiegyensulyozottan szükség lenne töle a tartós jó játékra amit megszoktunk tőle tavaly, és amivel jelöltük őt az év denveri sportolója választásra, mert idén szinte csak egy-egy meccsen játszik úgy. Martin formája és lelkesedése viszont döbbenetes, az Atlanta ellen megdobta karrierje 8000. pontját közben 14 pont és 8 lepattanó, aztán a Blazersnek 12 pontot és 14 pattanót vágott, abból 5 támadó. Ez volt a szezonbeli ötödik dupladupla neki. 7.9es lepattanó átlagánál csak Nené jobb a csapaton belül. Andersen a hazai meccsen tőle kissé csendesnek mondható egyetlen blokkal és öt védő pattanóval zárt pont nélkül. Aztán a másik meccsen már hozta az igazi formáját, és öt blokkot szórt ki, köztük néhány igazán kegyetlen szerelést is bemutatott. A Birdman éves szinten 54 blokkjával nyolcadik a mezönyben (1.86os átlag) a liga első Howard 76al áll. Mostmár egyre inkább a tavalyi formájában játszik de a térde még mindig zavarja őt csupán már némileg jobban érzi magát. Azért jó lenne ha ez a probléma megoldodna hogy teljes mértékben számithassunk a játékára, nem tudom mennyire komoly ez a baj de lehet már csak egy operáció segithet, azt meg jobb lenne elhuzni nyárig ha lehetséges.

- A Hawks ellen a tartalékok is szóhoz jutottak, Graham, Petro és Allen mind beszállt az utolsó két és fél percre, Balkmant viszont elég régóta nem láttuk már a pályán csak a kispadon szurkolni, abban viszont elég jó.

- Coach Karl szerdán 3 éves $12Ms szerzödés ajánlatot kapott a klubtól. Szebb ajándékot is hozhatott volna a Jézuska nekünk, bizonyára a dagadt elfogadja madj de talán az anyagiakban nem sikerült megegyezni vele és elhuzhat.

- Következtetés: Elkell kezdeni normálisan játszanunk idegenben. 13-1 az idei hazai mutató ami messze az egész ligában a legjobb. Ez teljesen okés, tavaly is láttuk hogy mennyire jók vagyunk a denveri oroszlánbarlangban és milyen nagy sorozataink vannak. De ez önmagában kevés házon kivül is jobb teljesitményre van szükség. Mindössze 7-9es a w-l statisztikánk idegenben. Javitani kell ezen, nem olyan vészes probléma mert sok van még az alapszakaszból, de ahhoz hogy ott maradhassunk a nyugati mezőny élén és hozhassuk a divziónkat, szerintem muszáj lenni .500 felé menni idegenben is. A másik hiba ezzel együtt jár szinte, borzasztóan gyengén játszunk ha hiányzik egy meghatározó ember. Volt már idén sérült Andersen, Martin, Billups és amikor ők nem voltak akkor idegenben játszva minden egyes meccsünket elvesztettük (0-9 mutató). Muszáj ezt is kijavitani mert a sérülések a profi sportban természetesek, az NBAben idén kifejezetten sok van, biztos hogy nálunk is lesznek máskor is és nem lehetünk ennyire meglőve ha elveszitünk valakit. És szerintem meglennének rá az emberek akik helyettesithetik bármelyik kulcs szereplőnket (jó kivéve Melot, ő az egész ligában bármelyik csapat számára pótolhatatlan lenne) szoval ez inkább mentális probléma, valószinü hogy egy normális edző ez ellen is tudna tenni de tudjuk hogy Karl milyen. Nagy gáz azért szerintem nincs csupán néhány intő jel a folytatásra ami egyre jobban nyilvánvaló problémává nőtte ki magát, ezek ellen tenni kell a jövöben az biztos.

Az Észak-nyugati divízió állása:

1. Denver Nuggets 20-10 (30 meccs)
2. Portland TrailBlazers 20-12 (32 meccs)
3. Utah Jazz 16-13 (29 meccs)
4. Oklahoma City Thunder 14-14 (28 meccs)
5. Minnesota Timberwolves 6-24 (30 meccs)


A folytatásban:


December 28., 02:00 Denver Nuggets - Dallas Mavericks
December 29., 04:00 Sacramento Kings - Denver Nuggets


Kezd nagyon szoros lenni az állás, a Portland a sérülések ellenére feljött a nyakunkra. Nekünk is összekell szednünk magunkat végre igazán. De nehéz lesz még a 2009es programunk. Igen komoly back-to-back vár ránk még az esztendő utolsó napjaiban, a Mavs borzasztó jó idén és a Kings az idény egyik talán legkellemesebb meglepetése. A lényeg hogy álljunk fel a padlóról és a középszerüségből és legyünk olyan jók amilyen jó lehet ez a csapat és amilyen jónak kell is lenni ezzel az erővel. GO NUGGETS!!!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr401624351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2009.12.26. 18:32:00

nah itt van baszdmeg. de szerintem már kurva unalmas hogy heti három cikkben irom le kb ugyanazt. faszomba, nem vagyok nba-szakértő, mostmár találhatnál egy igazi szerkesztöt mert unom:P rox seasont akarok:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.26. 19:04:15

Mi van megjött? :D Ezért is kaptad a Jacket a karácsonyi ajándékon túl. :P Írjál csak, tudom hogy élvezed, legalább nem unatkozol az MLB-szezonig, nem tudok mindent én írni. :S

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.26. 19:06:47

Ésszerű a következtetés, de kicsit komikus mellette, hogy a megfelelő helyettesítő emberről beszélsz, és akkor ott egy Petro-kép. Ő max Balkman megfelelő helyettese tud lenni a padon. :D

foppa21 2009.12.26. 19:57:16

szerintem jók ezek a cikkek, csak igy tovább Tomi!:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.27. 10:59:16

Éjjel kérdezte foppa, hogy Billups lesz-e a Mavs elle. Nos, várhatóan igen, plusz még néhány gondolat a meccs kapcsán:

Nuggets: Denver guard Chauncey Billups is expected to play, though he did rest in the second half of Friday's game with a strained groin, for precautionary reasons. . . . The Nuggets allowed Portland 11 3-pointers, including eight in the second half. . . . The Nuggets thought they had turned the corner Wednesday when they tallied 27 assists against Atlanta, but against Portland, Denver had just 14. . . . Shooting guard Arron Afflalo is 11-for-38 shooting (28.9 percent) in his past six games.

Mavericks: Tonight is Denver's first game against Dallas since the 2009 playoffs, when Denver won the series 4-1. "I think the first game the next year is always an interesting stimulus," Nuggets coach George Karl said. "I think New Orleans showed that to us down there in New Orleans, and I think Dallas will have a special energy against us." . . . In the regular season, Dallas has lost five straight to Denver and the Nuggets have won at least once annually since 2002-03. . . . The Mavericks have impressive wins in December against Phoenix, Miami and Cleveland.

foppa21 2009.12.27. 13:34:23

@Filip89: nah köszi! nehéz meccs lesz de jó lenne mutatni valamit.

Tomi_Tanguay 2009.12.27. 17:48:50

érdekesek ezek a statisztikák...egyre biztosabb vagyok benne hogy ha billups végig játszhatott volna a portland ellen akkor kegyetlenül az arcukra vertük volna. de remélem mostmár egészséges lesz ö is

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.27. 19:08:39

Fantasy miatt is kell szurkolnom éjjel, ugye Lawson, Martin, Andersen és Nowitzki fog játszani tőlem: -2-re állok blokkokban és -7-re stealekben, plusz a büntető százalékban is kéne javítanom, és akkor megúszhatnám egy szoros vereséggel. :P

melo15 2009.12.27. 19:27:09

@Tomi_Tanguay:

jó lett az irás! nekem nagyon tetszenek a bejegyzéseid, szóval ne csüggedj folytasd csak bátran ;)
sztem megverjük a mavst, jócsapat de az otthoni meccsekre mindig felpörgünk és jobbak vagyunk náluk különben is! go nuggets!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.27. 20:51:06

A faszba már: Billups kihagyja mai és a holnapi meccset megint. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.27. 20:53:43

Denver Nuggets all-star point guard Chauncey Billups will not play in tonight's game against Dallas or Monday's game at Sacramento, in hopes that the rest will help him fully recover from his lingering left groin strain.

Tomi_Tanguay 2009.12.27. 21:12:15

a büdös picsába...szerintem igy kikapunk. tudom h a hawkst is nélküle vertük itthon és tudom h mekkora a meccs volt,de sztem most nem fog sikerülni:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.27. 21:41:12

Majd Birdman szétbassza a fejüket. Tavaly az alapszakaszban ellenük volt, amikor egy akcióban blokkolt hármat; meg az is amikor a 3. negyed végén 1 sec-el a vége előtt ezek a faszok kosarat akartak még dobni, erre lekapta a passzt, és azzal a lendületből újra felugorva a félpályán túlról beverte a buzzer triplát. Ez:
www.youtube.com/watch?v=BNrzPLbAQeo&feature=related
Bird is the Word! Ennyi. :D

foppa21 2009.12.27. 22:43:53

@Filip89: uh nagyon nagy ez a videó:-D

Tomi_Tanguay 2009.12.28. 02:26:33

na csapjuk meg öket:) egész jó lendülettel kezdtünk

Tomi_Tanguay 2009.12.28. 02:38:23

23-30 az első negyed végén. pedig vezettünk 10el is,aztán hibázgattunk, carter borzalmas 3perc 3turnover és a védekezésünk is szar, megint nagyon kapjuk a triplákat. hiányzik chauncey nagyon:(

Tomi_Tanguay 2009.12.28. 03:13:25

na szépen feljöttünk és 52-55 a félidő.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.28. 03:16:36

Elég messziről szemléltük őket, de aztán a végén nagyon felhoztuk magunkat a legvégén. Már csak hárommal mennek. Védekezésben javulni kell, főleg a palánk alatt, láttam már biztató jeleket.

Tomi_Tanguay 2009.12.28. 03:41:28

faszom mennek biztosan egy tizessel, nagy hajrá fog itt kelleni vagy szopunk megint

Tomi_Tanguay 2009.12.28. 04:16:52

nah talán sikerülhet még izgalmassá tenni a végét!

Tomi_Tanguay 2009.12.28. 04:29:11

96-104 lett a vége, legalább egész szoros lett. faszkivan billups kurvára hiányzott megint:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.28. 04:36:59

Elég szomorú. Igen, nagyon hiányzott Chauncey. Vele teljesen más lett volna, Melo fault trouble-ja és kipontozódása csak tovább rontott a helyzetet, így aztán hiába igyekeztünk. Martin nagy volt, de Lawson játéka is nagyon tetszett. Elég szar játéknap volt, két meccs, két vereség. hát jó éjt! :(

foppa21 2009.12.28. 13:10:10

oh bassza meg, egy darabig néztem de fáradt voltam. kár hogy nem sikerült vissza jönnünk a végén sem. nagy a baj innentől:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.28. 17:39:48

Hát, őszintén szólva mára a Kings ellen sem bízok sok jóban. Az idegenbeli back-to-back meccseink amúgyis szarok vagyunk, ráadásul Billups sem lesz. :(

Tomi_Tanguay 2009.12.28. 19:03:26

talán jobban oda tesszük végre magunkat. miután már én is leirtam a problémát:D
elvileg náluk meg evans kérdéses.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.28. 20:57:54

Ne már, Evans is nálam játszik fantasyben, erre pont most nem láthatom? :S

melo15 2009.12.28. 21:13:52

sokszor kikaptunk mostanában sajnos. a kings nagyon erős otthon, szerintem is nehéz meccs lesz könnyen megverhetnek minket. de hátha össze kapjuk már végre magunkat. go nuggets! :)

Tomi_Tanguay 2009.12.29. 04:11:42

hát nem játszhat evans:P

Tomi_Tanguay 2009.12.29. 04:48:49

32-26ra megyünk az elsö negyed után

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.29. 05:08:06

Látom egész jól kezdtünk, aztán megfordították, de most megint mi vezetünk. Szoros meccs lehet, de remélem legalább partiban leszünk velük.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.29. 05:49:00

Félelmetesen szarul büntetőzünk Billups nélkül, ma még az 50 % sincs meg...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.29. 05:52:29

Arról nem is beszélve, hogy mennyi triplát beszopunk már megint Billups nélkül... Kikapunk ma is simán. :(

Tomi_Tanguay 2009.12.29. 05:55:58

hát 70-75 a 3.negyed után. megint nem sok esélyünk lesz:S

Tomi_Tanguay 2009.12.29. 06:09:24

faszom melo megint jókora beszedett egy csomó faultot, ez már az ötödik. gecibe

Tomi_Tanguay 2009.12.29. 06:18:14

5 percel a vége előtt 1 pont már csak a különbség

Tomi_Tanguay 2009.12.29. 06:40:35

a büdös kurvaéletbe mostmár. karl takarodj!!!!! nem igaz hogy ezzel a csapattal sorban szopni kell mert nincs billups! ez vicc bazmeg, ennyire nem hiányozhat,ennyire nem vagyunk szarok. 101-106 lett a vége.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.29. 06:50:46

Hát, bassza meg. Jó szarok vagyunk továbbra is. Melo 34 pont, Nené is elverekedte magát 25-ig. Kenyon újabb DD, négy meccsen belül a harmadik. Lawson megint jó volt. A többiek kb a fasorban sem.

Szerintem elég jól jön, hogy most szombatig nem lépünk pályára. Remélem addigra visszajöhet Billups, és most már százszázalékos lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.29. 09:34:35

Billups várhatóan visszatérhet szombaton:

"I'm pretty confident that he'll be able to play 100 percent come the first of the year," Karl said.

foppa21 2009.12.29. 10:24:35

jaj sejtettem hogy ez lesz, elég mély hullámvölgybe kerültünk:-( nah de akkor ha billups visszatér majd összeáll a csapat megint reméljük.

foppa21 2009.12.31. 11:00:24

azt olvastam most,hogy billups szereplése mégis kérdéses a következő meccsre is? mi van már megint?:-(((

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2009.12.31. 11:43:35

Hát, még mindig vannak fájdalmai, szóval nem tudni, hogy játszhat-e a hétvégén.

Tomi_Tanguay 2010.01.01. 13:18:34

melo még mindig a legjobb forward az all-star szavazáson, egész nyugaton csak kobenak van több szavazata. nené a harmadik a centerek között, billups pedig hetedik a pgban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.01.01. 14:11:52

Point guard Chauncey Billups (groin) is listed as questionable for Saturday's game, while Carmelo Anthony (knee) is listed as probable.

melo15 2010.01.01. 15:42:57

nee már Melo is sérült, vagy mi ez??

Tomi_Tanguay 2010.01.02. 12:11:08

igen. de szerintem az övé nem olyan komoly.


süti beállítások módosítása