Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: A 2011-es menetrend

2010.09.06. 10:29 - Filip89

Az elmúlt héten hozták nyilvánosságra az NLL 2011-es szezonjának hivatalos menetrendjét, következő írásunkban a Colorado Mammoth jövőévi programját osztjuk meg hűséges olvasóinkkal, valamint megemlítjük a klub legutóbbi offszezonbeli tranzakcióit is.



















A Mammoth természetesen az új idényben is 16 mérkőzést fog játszani, immár a tízcsapatos ligában, hiszen az Orlando Titans megszűnését követően mindkét divízióban öt-öt együttes fog versengeni. A négy nyugati csoportellenfél mindegyikével három-három meccset kell megvívnunk - ebből a bajnoki címvédő Washington és a Minnesota ellen kétszer játszunk hazai környezetben, a Calgary és az Edmonton ellen pedig egy-egy alkalommal léphetünk fel idehaza. Eközben a keleti konferencia öt együttese közül mindössze a Philadelphia és a Boston csapataival mérkőzhetünk meg oda-visszavágós alapon.

Csapatunk az elmúlt évhez hasonlóan ismét a Stealth ellen nyithatja meg a szezont, de ellentétben a 2010-es esztendővel, jövőre hazai pályán kerülhet sor a szezonnyitóra, méghozzá egy szombati napon, január 8-án.

A Mammoth programja igencsak kiegyensúlyozottnak tekinthető abból a szempontból, hogy januártól áprilisig a bajnokság mind a négy hónapjában havi két-két hazai mérkőzést fognak megrendezni. Az itthoni összecsapásokat rendszerint pénteken vagy szombaton játszhatjuk le, helyi idő szerint este 7-es kezdési időpontokban. Egy kivételtől eltekintve, február 20-án ugyanis a Swarm elleni rangadó vasárnap, denveri idő szerint este 6-kor kezdődik.

Az új program értelmében a csapat három hétvégén fog két mérkőzést játszani: elsőként a február 18-20-i hosszú hétvégén pénteken Everett-ben, vasárnap St. Paul-ban léphetünk fel; április 1-jén és 2-án egy komplett back-to-back-et bonyolítunk le a Rush ellen, az első mérkőzést Edmonton-ban, a másodikat Denver-ben rendezik; végül pedig április 10-én és 11-én tudjuk le az ezévi hagyományos albertai kirándulást, amikor a 'Necks és a Rush otthonába látogatunk.

"Nagyon izgatottak vagyunk a következő szezon bajnoki programjával kapcsolatban. A szurkolóinkat maximálisan szeretnénk kiszolgálni, nem csak a legmagasabb színvonalú lacrosse-t láthatják majd jövőre a Pepsi Center-ben, hanem egy olyan csapatért szurkolhatnak, akikre igazán büszkék lehetnek. Alig várjuk már a január nyolcadikát!" - lelkendezett a klub első embere, Steve Govett.

Az előidénybeli menetrend a későbbiek folyamán fog kiderülni.

























A Colorado Mammoth programja a 2011-es szezonban:


Január 9., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Washington Stealth
Január 16., vasárnap, 03:30 Calgary Roughnecks - Colorado Mammoth
Január 23., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Philadelphia Wings
Január 30., vasárnap, 01:00 Philadelphia Wings - Colorado Mammoth
Február 6., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Washington Stealth
Február 13., vasárnap, 01:30 Boston Blazers - Colorado Mammoth
Február 19., szombat, 05:00 Washington Stealth - Colorado Mammoth
Február 21., hétfő, 02:00 Minnesota Swarm - Colorado Mammoth
Március 5., szombat, 03:00 Colorado Mammoth - Minnesota Swarm
Március 27., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Boston Blazers
Április 2., szombat, 03:00 Edmonton Rush - Colorado Mammoth
Április 3., vasárnap, 03:00 Colorado Mammoth - Edmonton Rush
Április 9., szombat, 03:30 Calgary Roughnecks - Colorado Mammoth
Április 10., vasárnap, 03:00 Edmonton Rush - Colorado Mammoth
Április 15., szombat, 03:00 Colorado Mammoth - Calgary Roughnecks
Április 24., vasárnap, 02:30 Minnesota Swarm - Colorado Mammoth


Eközben az egyesület folytatta serény offszezonbeli hadműveleteit, és a legutóbbi bejelentkezésünk óta az elmúlt közel egy hónapban is történtek akciók a játékoskeretben:

- Szerződést kötöttünk a WLA idei szezonjának egyik legponterősebb támadójával, az NLL szempontból draftolatlan Jason Jones-szal, aki az ősztől próbálhatja ki magát a legmagasabb osztályú fedett pályás lacrosseligában. A Coquitlam Adanacs aprótermetű támadója nagyon örült a lehetőségnek: "Izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Mammoth-hoz. Nem választottak ki a tavalyi drafton, tehát tudtam, hogy fejlődnöm kell, a mindennapi munkámat sokkal keményebben végzem, tudom, hogy többre van szükség tőlem, hogy az NLL-ben játszhassak, de igyekezni fogok bizonyítani az edzőtáborban."

- Végrehajtottunk egy újabb cserét a keret erősítése érdekében, amikor a jövőévi draftra jogosító harmadik körös választási lehetőségünket ajánlottunk fel a Washington Stealth-nek a hátvédként és középpályásként egyaránt bevethető Matt Zash szolgálataiért cserébe. A 26 esztendős Zash, aki idén világbajnok lett az amerikai válogatottal, igazán elkötelezett csapatember hírében áll, éveket töltött el a Titans-nél, a közelmúltbeli feloszlató draft alkalmával került a Stealth-hez, akiknek azonban nem különösebben volt rá szükségük. A Mammoth-nak annál inkább, kiváló védőmunkájával, bombaerős lövéseivel és remek labdaszerző-képességeivel biztosan a csapat hasznára lehet a következő idényben.

- Újabb egy évre aláírattuk a 2009-ben draftolt, tavaly nagyszerű újonc idényt produkáló Brad Richardson-t, a harcias középpályás a csapat elsőszámú faceoff-embere volt az elmúlt esztendőben.

- Továbbá leigazoltuk az ifjú Connor Martin-t, aki leginkább az Outlaws-ból lehet ismerős, idén draftolta őt ugyanis a denveri szabadtéri lacrosse klub, ahol volt is néhány jó meccse, jövőre pedig a box lacrosse-ban is városunkban próbálhat szerencsét, lévén a Chapman University-ről érkező egykori egyetemi All-Star-támadó egyéves szerződést kötött a Mammoth-tal.

- Az alaposan megerősített keretünk első alkalma a közös gyakorlásra a november elején kezdődő Training Camp lesz, amely egyúttal a keretszűkítésről is dönteni fog, de abban biztosak lehetünk, hogy a 2011-es Mammoth jóval erősebb lesz a tavaly ligautolsóként végzett együttesnél.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr252274492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2010.09.06. 11:11:11

pofás írás lett! köszi érte:))

Tomi_Tanguay 2010.09.06. 15:01:30

úgy érted nagy arca van filipnek? jogos:D

milo_hedgie#23 2010.09.06. 15:21:10

szerintem jól erősítünk,zash jó húzás volt bár én nem várok tőle olyan sokat mint filip:)) ezt megbeszéltük a múltkor. richardson megtartása nem lehetett kérdés óriási energiát hozott a csapatnak. martin és jones nemtudom hogy beférnek a keretbe,nagyon sokan vagyunk mert langtryék is maradtak szal nem tudom hogy lesz. kellemes gondok hogy sok jó játékos közül válogathatunk:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.06. 19:09:37

Gondolom akkor nem olvastad, hogyan nyilatkoztunk Zash-ről. :P

“We are excited to showcase Matt’s athleticism in front of 18,000 crazy fans at Pepsi Center this season,” said Mammoth Assistant General Manager Bill Hall. “What we saw in Matt was a versatile, blue-collar player who can mesh well with our goal of getting faster, grittier and more athletic.”

Hall feels that the multi-talented Zash will likely see time as a transition player, but can also play defense. The 26-year-old has a strong and accurate shot, is a loose ball machine, and can even face-off for the Mammoth.

“According to his coach in Orlando, Matt was the best shooter on the team,” said Hall. “He is not a huge guy at 5’11” and 195 pounds, but he plays much bigger than he is.”

milo_hedgie#23 2010.09.06. 19:38:48

@Filip89: jó ez tényleg biztató mondjuk:)) de lehet hall kicsit elvetette a sulykot:P

Tomi_Tanguay 2010.09.06. 20:00:08

ja milyen komoly szövegeket nyilatkoznak a liga utolsó hely után:D

milo_hedgie#23 2010.09.06. 21:46:10

@Tomi_Tanguay: kell az önbizalom a tavalyi leszereplés után:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.09.14. 17:32:39

Lesz hamarosan új írásom, mert a hétvégén megvolt a draft: megszereztük Crotty-t és Clausen-t, meg még két srácot.
Valamint leváltottuk a segédedzőket, így végre McMahon is elhúzott. :P

milo_hedgie#23 2010.09.14. 18:23:10

@Filip89: crotty nem igazán box player.clausen biztos jó lesz ráadásul így outlaws+mammoth player lett belőle:))


süti beállítások módosítása