Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Megszereztük a sztárkapust

2010.08.07. 17:00 - Filip89

A pénteki napon tartották meg az NLL-ben a jogutód nélkül megszűnő Orlando Titans egyesületének a feloszlató draftját, melyen a többi klub válogathatott kedvére az egykori gárda keretéből, s a börze első választási lehetőségéből a ligautolsó Colorado Mammoth csapata nem árult zsákbamacskát, amikor a várakozásoknak megfelelően kapust választottunk.















A mieink vezetői természetesen Matt Vinc megszerzése mellett tették le a voksukat, így a 2010-es évad legjobb hálóőre jövő januártól már a Mammoth mezében bizonyíthatja tudását. Óriási erősítést hajtott végre ezzel a csapatunk, hiszen évek óta a kapusposzt tűnt megoldhatatlan kérdésnek, és a kiegyensúlyozatlan hálóőri teljesítmény miatt hullottunk el rendre az elmúlt években, most azonban egy igazi zseni bizonyára megoldást jelenthet erre a problémára.

"Nagyon boldog vagyok, hogy Matt-tel megerősíthettük a keretünket. Vitathatatlanul posztja legjobbja a világon, és biztos, hogy rengeteget fog segíteni a csapatunknak a következő években" - kezdte a klub igazgatója és menedzsere, Steve Govett, aki az elmúlt napokban tett, "a bajnoki cím a jó kapusteljesítménnyel kezdődik és végződik"-kijelentésével gyakorlatilag biztosan várhatóvá tette, hogy a Colorado választása csak Vinc lehet.
 
Vinc az eddigi négy teljes idényében végig a Titans elsőszámú kapusa volt, miközben a korábbi három évben a franchise otthona még New York volt, idén már Orlando. 2010-ben parádés teljesítménye végén az év kapusa elismeréssel jutalmazták őt, miután 10 győzelmével és 81 %-os védési hatékonyságával egyaránt toronymagasan a mezőny legjobbjának bizonyult, ráadásul ő érte el a legtöbb védett lövést és a legtöbb időt is ő töltötte a pályán az alapszakaszban a kapusok közül. Vinc pályafutása során öt szezon alatt 66 mérkőzésen lépett pályára a ligában, és az NLL történetének első kapusa lett, aki már négy meccsen védett több, mint 50 lövést.

A draft második körében, azaz az összesítésbeli 11. pozíciójában a középpályás Jarett Park-ot választottuk ki, aki ötéves NLL-pályafutása alatt ezidáig 55 pontot (22 gól és 33 assziszt) jegyzett 514 labdaszerzéssel egyetemben. Aztán a harmadik fordulóban a Colorado egy újabb rutinos középpályást húzott Chad Thompson személyében, aki öt szezon alatt 64 pontot szerzett 49 alapszakaszbeli fellépésén, és 11 alkalommal már a rájátszásban is szerelést ölthetett.

"Jarett a tavalyi szezonnak a felét kihagyta egy makacs váll sérülés következtében, de tisztában vagyunk a képességeivel, hogy mennyire tehetséges, alig várjuk már, hogy a mi csapatunkat képviselhesse"
 - tette hozzá a GM.

Ezt követően két fiatal tehetséget szereztünk még meg, ám Marc Burton és Bryan Barrett is csak minimális rutinnal rendelkezik egyelőre a profiligában, de az egyetemen mindketten szépen teljesítettek, így a jövőben akár könnyen még nekik is hasznukat vehetjük.

Egy újabb klub megszűnésével tehát a 2011-es idényben már csupán tíz együttes vehet részt a bajnokság küzdelmeiben, s öt-öt csapat lesz a keleti és a nyugati divízióban egyaránt.

Ennek kapcsán Govett úr is magához ragadta a mikrofont: "Sajnálom, hogy nem tudták megmenteni a Titans-t. Ez is azt bizonyítja, hogy egy klub sikeres működése érdekében elengedhetetlenül fontos egy minőségi tulajdonosi kör, amilyen nekünk van itt, Colorado-ban. Ezáltal erőssé tudják tenni a csapatot, és a masszív szurkolótábor kiépítésével biztos bevételeket tudnak szerezni. Sajnos, a Titans hiába volt rettentően erős csapat az elmúlt három évben, ez nem volt minden, az alkalmatlan vezetés képtelen volt embereket vinni a csarnokukba, ez pedig csődhöz vezette a klubot. Szerencsésnek érzem magunkat, hogy a Mammoth drukkerei hosszú évek óta a hűségükről híresek, és fantasztikus közeget teremtenek a játékosaink számára a meccsről meccsre, remélhetőleg a következő szezonban kárpótolhatjuk őket az elmúlt idény megpróbáltatásai után."

A drafton egyébiránt a mieink választásain kívül a Titans sztárjai közül Powell a Boston, Hall a Rochester, Smith a Minnesota, Mundorf és Boyle a Philadelphia, Koneczny pedig a Washington együttesét erősítheti a továbbiakban.

Egyre inkább bizakodóan várhatjuk a 2011-es szezont, hiszen Vinc segítségével az egyre több rutint szerző csapatunknak minden esélye meglesz rá, hogy a következő idényben újra felvehessük a harcot az NLL élcsapataival. Egy biztos, az idei offseason már tuti, hogy fantasztikusan sikerült a Mammoth számára ezzel az erősítéssel...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr682205730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.08.07. 17:47:34

nagyon jó lenne, ha a tavalyi szezon szenvedése után most újra erős lehetne a mammoth! tényleg baromi jó hangulat szokott lenni a meccseken és a közönség megérdemelni a sikereket. ezzel a jó kapussal erősebbek lehetünk, sokat segithet. a támadók se tunyuljanak el és a két gajics elintézi majd:-))

Tomi_Tanguay 2010.08.07. 18:27:50

és egyből külön cikk meg minden faszom:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.08.07. 20:11:58

Igen, meghatározó momentum lehet a franchise életében.

milo_hedgie#23 2010.08.07. 20:23:05

hát igen,ez nem piskóta hír,vinc sokmindent megváltoztathat. tavalyhoz képest pontosan mindent,liga utolsóból ujra feltörhetünk vele:))

milo_hedgie#23 2010.08.07. 20:26:23

@foppa21: én is ebben bízok! szerintem jövőre újra erős évünk lesz,és érdemes lesz néznetek a meccseinket,főleg a hazaiakat. nekem tetszik az összeállítás,még talán a védelemet lehetne erősíteni,de vinc lesz mögöttük szóval az sem rossz.

milo_hedgie#23 2010.08.07. 20:29:38

ja és a két rutinos középpályással nagyon komoly transition sor lesz: nenad,dc,cliff,nicky és akkor még ez a kettő,és a faceoffer richardson. ezt nem tudom hogy fogják megoldani. csapatonként 4-5nél több transition nem szokott lenni a keretben,ez 7név most.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.08.07. 20:32:26

Megoldjuk: Richardson védőt fog játszani és amúgyis csak faceoffol, Cliff meg inkább csatár, mint középpályás. Így már csak öten lennének, és Carey sem biztos jövőre, csak szeretnénk nagyon - na, meg Nenad évről évre gyengébb, nem tudom megtartjuk-e őt azért, hogy az öccseire jó hatással legyen.

milo_hedgie#23 2010.08.07. 20:40:49

govett nyilatkozata is teljesen igaz volt. a titanst nem tudták profin vezetni,a mammoth vezetőkről pedig az egész liga példát vehetne!!!

milo_hedgie#23 2010.08.07. 20:45:26

@Filip89: nem tudom mi lesz ebből,itt kicsit sokan lettünk a két új emberrel. de kellemes gondok ezek:)) a csatársorban is lesz egy rakás hasznos ember: a két gajic,langtry,conn,conway,prossner,malawsky,culp,és akkor nem tudom még kit szeretnénk megtartani.
még jó hogy draftolni idén nem fogunk:))

melo15 2010.08.08. 19:29:17

szerintem is jó igazolás! ja és persze a képek is tetszenek, főleg a második nagyon sirály

milo_hedgie#23 2010.08.09. 14:28:28

egyre jobban várom az új szezont,pozitívak a kilátásaink:)) már csak 5 hónap:D

Tomi_Tanguay 2010.08.09. 20:53:46

az előző szezont is így kezdtétek aztán olyan utolsók lettünk mint a picsa:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.08.13. 18:19:36

Leigazoltuk az undrafted free agent Jason Jones-t, a WLA-ben nem volt rossz. Meglátjuk, hogy be tudja-e verekedni magát a csapatba.
November elején kezdődik a camp.

milo_hedgie#23 2010.08.14. 17:13:39

@Filip89: nem ismerem ezt a csávót,majd meglátjuk mit tud:))

milo_hedgie#23 2010.08.22. 10:39:05

megszereztük matt zasht a stealthtől egy jövő évi 3.körösért! nagy húzás!:))
és aláírt richardson,meg az outlawsos connor martin

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.08.22. 16:49:36

Zash hatalmas erősítés a védelembe, majdnem akkora boost lesz, mint Vinc. Kegyetlenül kihasználjuk a Titans feloszlását. Hálából adjuk oda a buziMelo-t a Magic-nek. :P

milo_hedgie#23 2010.08.22. 18:15:21

@Filip89: szerintem annyira nem átlagon felüli,de biztos hasznos lesz,ennyit megért. kicsit viszont zavar,hogy már a 2011es draft pickeket is kezdjük szórni,amikor az idei drafton sem veszünk részt.


süti beállítások módosítása