Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos vs. Colts: rossz előjelek, rossz eredmény, néhány pozitívum

2010.10.01. 17:31 - StormST

Sajnos Kenny McKinley hétfői öngyilkossága miatt a Denver Broncos játékosai nem tudtak tiszta fejjel készülni az Indianapolis Colts elleni hazai rangadóra, pedig még teljes kerettel és normális felkészüléssel se nekik állt volna a zászló. Peyton Manning mindig is top formában játszott a Broncos ellen, mind a 4 utolsó egymás elleni meccset a Colts nyerte. Csak két apró örömhír volt a kezdés előtt a több rossz mellé, vállalni tudta a játékot a Seahawks elleni meccs után az öltözőt mankóval elhagyó Champ Bailey és a régóta sérülésekkel küzdő Chris Kuper is. Nem állt viszont Josh McDaniels rendelkezésére se Knowshon Moreno, se Andre Goodman, se Ryan Harris.




















A tavalyi meccsen JMD sok embert meglepett azzal, hogy mikor megnyerte a pénzfeldobást, átadta a kezdés lehetőségét a Colts-nak és idén is azt nyilatkozta, hogy ugyanezt szándékozik tenni, de végül nem tudtuk meg, hogy komolyan gondolta-e, mivel a vendégek nyerték a pénzfeldobást. Jött tehát a Goodman nélkül felálló védelem, az alábbi összeállításban, nickel felállással:

DE: Ryan McBean, Justin Bannan
NT: Jamal Williams
OLB: Robert Ayers
ILB: DJ Williams, Mario Haggan
CB: Champ Bailey, Perrish Cox, Nate Jones
S: Brian Dawkins, Renaldo Hill


A Colts-nál is volt pár sérült, főleg az elkapók között, hiányzott Gonzalez és Garcon is, valamint a védelemből is egy nagy név maradt ki, a S Sanders. Manning szokásához híven nem adta könnyen a védelemnek a pihenést, két 3rd down-t is megoldott hosszú passzokkal, de a harmadik már nem sikerült neki, csak a Broncos 42 yard-ig jutott, onnan már a punt jött, ami az endzone-ba szállt, a 20-ról indulhattak Orton-ék, mégpedig a következő csapattal:

QB: Kyle Orton
RB: Laurence Maroney
WR: Jabar Gaffney, Eddie Royal, Brandon Lloyd
TE: Daniel Graham
LT: Ryan CLady
LG: Stanley Daniels
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Zane Beadles


























Csak egy rövid első drive-ra futotta, 3&5-re rossz passz jött, így hamar érkezett Colquitt, akinek a rúgása után a saját 36-os vonaláról indulhatott a vendégcsapat. Az már ekkor tisztán látszott, hogy a futásokat nagyon jól megfogja a védelem, viszont két passzot is benyeltek, közte egy 31 yard-os szép Wayne-elkapást, de végül sikerül megállítani az akciót, igaz csak FG távolságon belül, a mezőnygólt pedig Vinatieri magabiztosan értékesítette -> 0-3. Újabb rövid, sikertelen támadás jött a Broncos-tól, bár ezúttal egy 16 yard-os Lloyd-elkapással lett egy 1st down, de utána megfeneklett a drive, de Colquitt legalább jól végezte el a feladatát, saját 10-éről indulhatott Manning.  A védelem ezúttal is engedett egy 1st down-t, de azért elég hamar, saját 33 yard-ján meg tudták állítani a vendég támadást, azonban Cox sajnos figyelmetlen volt a felé rúgott punt elkapásakor, kiejtette a játékszert, amit így a Broncos 14 yard-os vonalán a vendégek meg tudtak szerezni. A védelem szerencsére nem tört le ettől, és kihozta a legtöbbet a helyzetből, mindössze egy FG-t tudott szerezni csak a Colts három sikertelen előrehaladási kísérlet után -> 0-6. DJ Williams fölösleges durvasága miatt 15 yard-al előbbről jött a kickoff, ami így természetesen touchback lett, ami után az első negyed vége előtt még egy rövid Maroney-futást és két hosszabb, 17 és 20 yard-os Orton-passzjátékot láthatott a Mile High teltházas közönsége. Az első negyed után az eredmény: 0-6.

Az Indianapolis térfelén kezdte tehát a második negyedet a Broncos, de sajnos két újabb rövid Maroney-futás után Orton következő passzát leleste a CB Lacey és egészen a Broncos 26 yard-os vonaláig nyargalt vele. Újabb jó field position-t kapott PM és ezúttal élt is vele, a drive hetedik play-e egy 5 yard-os TD passz volt, a coverage-ben hibázó Nate Jones embere, Austin Collie kapott el -> 0-13. ((közben volt egy véleményes 1st down, amit le se mértek a bírók elég érthetetlen módon...)) A touchback után újra a 20-ról indult a hazai drive, amit hiába hátráltatott egy Walton-holding, mivel a magabiztos Orton folyamatosan juttatta előrébb a csapatát a szép passzokkal. Végül egy facemask büntetés után 1&goal jött az 1 yard-ról, amit az első két próbánál futással próbáltak megoldani. 3&1 előtt a Colts időt kért, mivel csak 10-en voltak a pályán, majd Orton passzolt volna Demaryius Thomas-nak, de nem jött össze a löbbölt átadás. JMD úgy döntött, valószínűleg a meccs érzelmi fontossága miatt, hogy nekimennek a 4&1-nek és először úgy tűnt, hogy Maroney be tudta nyújtani a labdát a gólvonal fölé, a bírók meg is adták, de a Colts challenge után (jogosan) megváltoztatták döntésüket, jöhettek tehát a vendégek a saját 1 yard-os vonalukról.  A védők ezúttal is kitartottak, csak a 20 yard-ig engedték előre a vendégeket, 4&1 után jött a punt, amit Royal 10 yard-al vitt előrébb, de azt egy 10 yard-os büntetés semlegesítette, így a saját 39 yard-ról indulhattak Orton-ék. Ekkor már az utolsó 2 percen belül jártak a csapatok, gyorsítani kellett a dolgokat a Broncos-nak, de nem remegtek meg és haladtak előre. 24 másodperccel a félidő vége előtt 2&1 jött a 7 yard-ról, de sajnos se az, se a 3&1 nem lett sikeres és ezúttal JMD inkább a biztos Matt Prater FG mellett döntött, amivel a félidei eredmény is kialakult -> 3-13.



















Nem indult tökéletesen a második félidőt nyitó Broncos-drive, Orton túl sokat várt ki és végül a védők elérték, Mathis szerzett rajta egy 4 yard-os sack-et. Az irányító azonban gyorsan javított, egy 17 yard-os passzal, amit Lloyd kapott el, hozta is vele a 1st down-t. Később Thomas is csinált egy szép elkapást 16 yard-ért, majd újra Brandon Lloyd lett a célpont, aki egy Orton-tól meglepőnek számító 48 yard-os TD-passzt kapott el az endzone-ban -> 10-13.

Ekkor egy kicsit megakadt a játék, a csapatok egy-egy rövid próbálkozás után oda-vissza adták a támadás lehetőségét, majd a Colts a következő lehetőséget már igyekezett nyakon ragadni, 1&20-at, 3&6-ot (újabb komoly Nate Jones hiba), 3&9-et is megoldva eljutottak a Broncos 9-es vonaláig, ahonnan Manning a practice squad-ból a sok sérült miatt ezen a héten felhozott újonc WR-t, Blair White-ot találta meg egy passzal az endzone-ban -> 10-20.

A támadók igyekeztek hamar válaszolni, Llyod csinált egy újabb nagyon szép elkapást, ami után, mikor földre vitték, 61 yard-dal volt a play indítási helyétől. Sajnos azonban onnan, a Colts 17-es vonaláról, előrébb már nem sikerült menni, így érkezett Matt Prater, aki a sikeres mezőnygóllal ismét egy TD-távolságba hozta a csapatot –> 13-20. A harmadik negyed vége előtt a Colts még megpróbált támadni egyet, de egy holding miatt 20 yard-ot kellett volna haladni, amiből csak 18 jött össze. A harmadik negyed után az eredmény -> 13-20.

Egy Colts-punt indította az utolsó játékrészt, majd egy hosszú, szép Broncos-támadás következett, amiben Orton megfutott egy 3&7 utáni 1st down-t és volt pár szép passza, de sajnos csak a 12-ig jutottak, ahol JMD újra nekiment egy negyedik down-nak, ezúttal egy 4&3-nak, ahol azonban Orton és a passzra kiszemelt WR nem voltak egy hullámhosszon, a labda pedig az elkapó mögött a földre hullott. Még élt a remény a Broncos-drukkerekben, hogy a sok elhibázott lehetőség ellenére is feljöhet a csapat és ez egy 3&15-ös Colts-play előtt még egész reálisnak is tűnt, ám ekkor Nate Jones újabb rossz coverage munkát mutatott be, ami miatt Collie egy 38 yard-os elkapást tudott csinálni. Hamarosan a Broncos 23 yard-jánál volt már a Colts, ismét Collie-t vette célba PM, aki ezúttal a rookie Cox-ot rázta le és csinált egy szép elkapást az endzone szélén -> 13-27. Már csak 4:26 volt vissza ekkor, következett egy kizárólag passzokból felépített Broncos-drive, ami a Colts 17-es vonaláig szépen is haladt, ám egy Clady false start miatt végül 4&13 jött, aminél Thomas-hoz nem sikerült eljuttatni a labdát 1:43-al a vége előtt. Manning-ék futásokkal elérték, hogy a Broncos elhasználja a maradék időkéréseit, majd egy punt után hiába csinált Royal egy 16 yard-os visszahordást, 22 másodperc alatt csak két jó passzra futotta, de pont már nem lett az akcióból, így tehát a meccs végeredménye -> 13-27.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:




Sajnos ilyen előzmények után csak ennyire futotta a csapattól, ami semmiképpen se szégyen, de egy picivel azért jobb is lehetett volna. A futójátékunk egyelőre elmaradt a várakozásoktól, Maroney nem tűnik komoly megoldásnak, nem lát igazán jól a pályán és ez főleg a goal-line szituációknál ütközött ki. Az elkapók eszméletlen nagyot játszottak, főleg a 169 yard-ot termelő Lloyd és a 140 yard-os Gaffney. Orton élete egyik legjobb teljesítményét nyújtva 476 yard-ot passzolt, de sajnos főleg az első félidőben kicsit dekoncentrált volt. A védelem nem rossz, bár főleg csak futás ellen jók, a passz ellen ezen az estén, részben Goodman hiányzása, részben Cox rutintalansága és igen nagy részben Nate Jones alkalmatlansága miatt, nem tudtak igazán hatékonyak lenni. Manning olyan irányító, aki kegyetlenül kihasználja a hibákat és a lehetőségeket, azokból pedig most akadt neki szép számmal.

A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Orton: 37/57 sikeres/összes passz, 476 passzolt yard, 1 passzolt TD, 1 INT
Maroney: 12 próbálkozás, 24 futott yard, 2 elkapás, 40 elkapott yard
Buckhalter: 4 próbálkozás, 12 futott yard, 6 elkapás, 33 elkapott yard
Lloyd: 6 elkapás, 169 elkapott yard, 1 elkapott TD
Gaffney: 12 elkapás, 140 elkapott yard
Thomas: 2 elkapás, 43 elkapott yard
Royal: 4 elkapás, 23 elkapott yard, 4 punt return, 14 yard AVG
Prater: 2/2 FG (25 yard és 34 yard), 1/1 XP
Colquitt: 3 punt, 46.3 yard AVG
Jones: 6 tackle



Josh McDaniels vezetőedző véleménye a mérkőzésről:
"Nagyon jól játszott az ellenfelünk, de ez nem volt meglepetés, hiszen egy igazán jól felkészített együttesről van szó. Csináltunk ugyan jó dolgokat, de sajnos ma ez kevés volt, négy negyeden át képtelenek voltunk elég megbízhatóak lenni ahhoz, hogy egy ilyen csapatot legyőzhessünk, mint amilyen a Colts. Az elmúlt fordulóban a Giants ellen nagyon eredményes volt a futójátékuk, nem szerettük volna, hogy ez ismét megtörténjen, viszont Payton-nel nem igazán tudtunk mit kezdeni. Perrish többször került kiszolgáltatott helyzetbe, de egy fiatal játékos, akinek még tanulnia kell, szerintem a fejlődése szempontjából hasznos volt a mérkőzés, és még javára fog válni. Nincs mit tenni, készülnünk kell a következő mérkőzésre, még hosszú út előttünk, bőven van alkalmunk a javításra. Tisztában vagyok vele, hogy vannak problémák, amik megoldásra várnak, a 3rd down szituációkat egészen biztosan sokat fogjuk gyakorolni a héten. Sajnos a Colts passz elleni védekezésének erős nyomásával meggyűlt a bajunk, ezért a harmadik-negyedik lehetőségeknél gondjaink voltak, viszont ne feledjük, hogy ennyire rámenős védőjátékkal nem fogunk olyan sokszor találkozni, mások ellen nagyobb eséllyel lehetünk eredményesek. Igyekezni fogunk óvakodni a harmadik és hosszú yard lehetőségektől, mert azokat még inkább nehéz megoldani, de ki fogjuk javítani a hibáinkat a következő mérkőzésre, nem gondolom olyan rossznak a helyzetünket."

A divízióellenfeleink közül a Kansas City begyűjtötte a harmadik győzelmét is, miután 31-10-re elpáholták a 49erst. Ezzel szemben a másik két rivális egyaránt idegenbeli fiaskóval zárt, miután a Chargers a Seattle otthonában 27-20 arányban maradt alul, a Raiders pedig Arizonából távozott egy 24-23-as zakóval. Ezen a hétvégén a Chiefs bye-week-es lesz, a SD a Cards-t, az Oakland pedig a Texans-t láthatja vendégül.

Az AFC West divízió állása a 3. játékhét után (W-L):


1. Kansas City Chiefs 3-0
2. San Diego Chargers 1-2
3. Denver Broncos 1-2
4. Oakland Raiders 1-2


Túl kell lépni ezen a meccsen, következik a Tennessee Titans elleni idegenbeli meccs, a liga talán legjobb futójával, Chris Johnson-nal és az eddig kissé remegő kezű, de mindig veszélyes irányítóval, Vince Young-gal. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy hosszú idő után először tudja vállalni a játékot Ryan Harris, de sajnos megsérült Spencer Larsen, nem lesz tehát FB a keretben. Goodman is gyógyulgat, talán ő is beöltözhet vasárnap.
Győzni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr112337701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.10.01. 18:37:35

orton 476 yard brutális!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.01. 18:48:26

Inkább a vízvezeték-szerelő klubrekordja a kemény, milyen meccs lehetett az, dobált őrült módjára, 499 yard és 3 INT. :D

StormST 2010.10.01. 19:01:13

@Filip89: Azért Plummer csak az utolsó szezonjában volt fos, nem szabad elfelejteni, hogy ő tartja a szezoncsúcsot passzolt yard-ban a Broncos-nál, nem Elway. Jó volt ő, nem volt mellette védelem, mégis eljutott a PO-ba...

milo_hedgie#23 2010.10.01. 19:07:34

találó az első kép, manning télleg megszopatott minket:S:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.01. 19:10:23

@StormST: Jogos, amennyire emlékszem rá, mindig ilyen sokat kockáztatott, és közben becsúsztak a hibák is, de ez a rekord is pont ezt mutatja. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.01. 19:13:01

Bár Gus Frerotte számai még durvábbak. :D Viszont őt nem ismertem.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.01. 19:16:44

JMD-nek a héten megszületett a harmadik gyermeke, egy kislány. :)

milo_hedgie#23 2010.10.01. 19:18:24

egyetértek hogy nem vészes ez a vereség,mert előre ezzel számoltunk.csak igy kicsit zavaró h fogható volt a colts és elszurtuk a saját hibáinkkal. gyenge futójáték, 3rd és 4th helyzetek...remélem josh tényleg ennyire biztos a dolgában és nem csak a médiát eteti az ilyen nyilatkozatokkal:)) sajnos a titans elleni meccs is közel enyire nehéz lesz szerintem,

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.01. 19:40:07

McDaniels said he expects right tackle Ryan Harris, who missed three games with an ankle injury, and cornerback Andre Goodman, who missed last week with a thigh injury, to play.

Tomi_Tanguay 2010.10.01. 20:27:16

és moreno ezen a héten sem lesz?

milo_hedgie#23 2010.10.01. 21:05:30

@Tomi_Tanguay: azt olvastam hogy moreno és larsen biztosan nem fog játszani:(

haromt · http://90es.blog.hu 2010.10.01. 23:36:39

mér nem terjeszted az igét filip :P
szombaton is lesz coloradoi focinap :)
Az Air Force-nak rivalry a NAVY ellen
, a Coloradonak egy méretes zakó otthon Champ és Moreno almamatere ellen, valamint a CSU-nak is jön a hatalmas zacskó a TCU ellen.

Na meg délután kedvenc outfieldered is QB-skodik a rangadójukon. DJ egykori sulija ellen
21:30kor meg Russell Wilson vs. Eddie Royal barátai

Na és persze Tebow miatt érdemes nézni a főmeccset is éjjel :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.02. 02:23:06

Este írtam össze a programot, még nem volt időm kampánybeszédet készíteni hozzá. :D
Mellesleg aznap este lesz Rockies, hajnalban a Rapids a PO-ért harcol, az Avs meg az életben maradásért a legnagyobb favágó gyilkosok ellen.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.02. 02:47:46

Fasza, Larsen mellett Woodyard is tuti nem játszik. Jöhet az újabb ST nightmare. :(

milo_hedgie#23 2010.10.02. 10:21:39

@Filip89: kellemetlen,a speciel team gyengélkedésbe biztos benne van hogy sokan sérültek onnan,most pedig a két legnagyobb vezér nem lesz. remélem nem megy el rajtuk a meccs:S
most is gronkowski lesz a FB?:)) remélem nem maroney lesz az első számú futó,mert tragédia volt.
stormst nem irta de szerintem fontos változás volt hogy nem tebow volt a backup QB,már csak marketing szempontból:))

Black_Adder 2010.10.02. 10:30:11

3t tett már rá célzást, de 8pm ET-kor (hajnali 4 ha jól számolom) Florida-Bama, minden magát football rajongónak tartó számára KÖTELEZŐ. A hétvége legnagyobb meccse.

@Filip89: Larsen és Moreno nélkül kurva jó rushing offense-ünk lesz...

Black_Adder 2010.10.02. 10:44:57

@Filip89: Jake the Snake jó volt, ha 1 yarddal többet passzol, akkor nagyon szűk társaságba kerülhetett volna:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_NFL_quarterbacks_who_have_passed_for_400_or_more_yards_in_a_game

Frerotte-ot azért talán illik ismerni, kb 15 évet volt a ligában, 20000yard környékén passzolt. Nálunk 2000ben és 2001ben volt Greese mellett. Bár kétség kívül az volt a legnagyobb meccse (legalábbis az egyetlen 400+os)

StormST 2010.10.02. 12:57:06

Tebow szerintem azért volt csak 3rd QB, mivel a Freeney-Mathis páros ellen még poén play-re se szabad bevinni... :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.02. 13:24:33

Tényleg Gronkowski lesz FB, de arra a pár play-re nem számít, Larsen inkább a ST miatt komoly érvágás.

milo_hedgie#23 2010.10.02. 14:23:08

@StormST: szerinted csak egyszeri alkalom volt vagy mostantól ez lesz az erő sorrend?

StormST 2010.10.02. 15:41:38

@milo_hedgie#23: Szerintem mindig ellenfél-függő lesz, de én úgy érzem, hogy többet látjuk majd BQ-t backup QB-ként, Tebow-nak ez még nagyon tanulóév...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.02. 16:02:41

@Black_Adder: 2-kor lesz az a meccs, de 3-tól az Avs, a Rapids és a Buffs játszik. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.02. 16:06:21

A számunkra érdekes NCAA-program a mai napra:

- Szombat, 18:00 Clemson University - Miami (FL) University
- Szombat, 20:00 Colorado State University - Texas Christian University
- Szombat, 20:30 Air Force Academy - Navy Academy
- Szombat, 21:30 North Carolina State - Virginia Tech University
- Vasárnap, 03:00 Colorado University - Georgia University

Részletek a GITR-ben! :)
www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=481452

foppa21 2010.10.02. 16:38:56

@Filip89: a rapids meccs lesz a lényeg mára:-)

foppa21 2010.10.02. 16:42:30

na jó az airforce-navy lehet h engem is érdekel:-D


süti beállítások módosítása