Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos at Titans: emlékezetes győzelem, nagy küzdéssel

2010.10.07. 09:30 - StormST

A Colts ellen elszenvedett hazai vereség után a Denver Broncos (1-2) a tavalyi 2000 yard-os szezonjáért Offensive Player of the Year címet nyerő futójával, Chris Johnson-al felálló Tennesse Titans-hez látogatott. Egy nagy visszatérőt köszönthetett a csapat, hiszen végre ott tudott lenni a kezdők között az eddig sérült OT Ryan Harris, nem tudta azonban vállalni a játékot ezúttal se a RB Knowson Moreno, a FB Spencer Larsen és a CB Andre Goodman.




















A pénzfeldobást ismét elvesztette a csapat, ahogy az előző héten is, így először most is a védők mutatkoztak be, az alábbi kezdőcsapattal:

DE: Justin Bannan, Kevin Vickerson
NT: Jamal Williams
OLB: Robert Ayers, Jason Hunter
ILB: DJ Williams, Mario Haggan
CB: Champ Bailey, Perrish Cox
S: Brian Dawkins, Renaldo Hill

Látható, hogy kikerült a kezdőből az utóbbi hetekben több buta hibát elkövető Ryan McBean és helyette az ex-Titan Vickerson került. Rövid lett az első támadás, csak 9 yard-ot tudtak előre jönni a hazaiak, hamar kiderült tehát, hogy ezen a múlt héten hibázó Cox helyett Royal lett a punt return-er, de végül nem kellett a labdához érnie, a rövid punt visszafelé pattant, elég jó helyről indulhattak a támadók, méghozzá ezzel a felállással:

QB: Kyle Orton
RB: Laurence Maroney
WR: Jabar Gaffney, Brandon Lloyd, Eddie Royal
TE: Daniel Graham
LT: Ryan Clady
LG: Stanley Daniels
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Ryan Harris

Sajnos már a legelső futásnál látszott, hogy ismét gondok lehetnek a running game-el, Maroney -3 yard-ot „hozott” a csapatnak. Orton próbálta javítani a helyzetet, de első passzát Gaffney, a másodikat Maroney ejtette el. Érkezett Colquitt, és jöhetett a Titans.
A gyenge első évei után szépen lassan talán magára találó Vince Young két hosszú, 17 és 25 yard-os passzot adott ennek a drive-nak az elején, de végül az akció megállt a 17-es vonalán, ahonnan a rutinos rúgónak, Rob Bironas-nak egy könnyűnek tűnő, 35 yard-os FG-t kellett volna értékesítenie, de nem jól számolta ki a szelet és a labda elszállt a jobb kapuoszlop mellett. Orton is gyorsan megmutatta, hogy tud passzolni, egy 23 yard-os Royal-elkapás és egy 14 yard-os Lloyd-grab fogott közre egy újabb 0-s futást, ami után Buckhalter is csak a falig jutott a labdával. 2&10-nél és 3&15-nél is hibáztak Orton előtt a társak, átengedték a védelmet, két sack lett a hazai védők jutalma, 4&23-nál tehát újra punt jött. Touchback után a 20-ról indult a Tennessee, Johnson futásait jól fogta a védelem, de Young passzaira nem nagyon volt orvosság, egészen addig haladtak előre (köszönhetően az ismét pocsék coverage-et bemutató Nate Jones-nak is), míg 1&10 jött a Broncos 29 yard-járól. Jött a védelem első villanása, CJ kezéből Haggan a földre vitel közben ki tudta csavarni a labdát, amit McBean szedett fel. A rutinos, 250. Titans (és előtte Oilers) meccsén edzősködő Jeff Fisher challenge-et kért és bár a CBS lassítása szerint neki volt igaza, a bírók mégis a Broncos-nál hagyták a labdát, de ők más kameraállásokat is látnak. Újabb 0 yard-os futás nyitotta a negyed utolsó támadását, aminek a végén egy újabb sack-et kapott be Orton 3&6-nál, így a negyed végén az eredmény -> 0-0.



















Rövid punt után rövid hazai drive jött, 3&out után újra vendégtámadás következhetett. Lloyd gyönyörű elkapása nyitotta a támadást, 23 yard lett a jutalma. Buckhalter 9 yard-os elkapása után két rossz Orton-passz jött, de a második után két szabálytalanságot is láttak egyszerre a bírók, amik közül az irányító elleni durvaságért ki is osztották a 15 yard-os büntetést, Marks Orton térdét kapta el, ami szabálytalan, mivel a QB lábát lent tilos támadni, ez a „Brady-rule”. Ez után Royal kapott egy screen passzot, 1&goal jött az 5-ről, vagyis a 2-ről mivel egy védő korán indult, a hazai defensive coordinator pedig ekkor egy egyezményes jellel hozta a bírók tudtára a nemtetszését, pechére pont a kamerák figyelő tekintete előtt. A múlt heti gyenge redzone teljesítmény után most mindenképpen javítani kellett és sikerült is, elsőre meglett a TD, Eddie Royal volt az elkapó Orton átadása után -> 7-0. Gyorsan jött a válasz, a 29-ről indult a Titans, méghozzá egy 54 yard-os Javon Ringer-futással, ami után a maradék 17 yard-ot három gyors play-el hozták Young-ék, a végén egy 8 yard-os Kenny Britt TD-elkapással -> 7-7.

Meglepő módon a kickoff-hoz az első körös rookie elkapó, Demaryius Thomas állt fel és 36 yard-ot hordta vissza a labdát a 39-ig. Hiába indította az eddigi legjobb, 8 yard-os futás a Broncos következő dive-ját, mégis punt lett a vége, mivel 3&2-nél Orton passza nem lett jó. Hosszú passz után egy Champ Bailey pass interference mozgatta a hazai drive-ot a Broncos térfelére, de egy holding miatt 1&19 jött, amit nem sikerült megoldani, 3&11-nél DJ kergette meg VY-ot és kapta el egy -1-es sack-re. Maradt tehát a punt a Tennessee-nek is. A Touchback után 4:51-nél indultak a 20-ról Orton-ék. Egy Orton-futás kivételével csak passzok jöttek és mivel általában sikerültek is lepörgött az óra a 2 perces pihenőn túlra is, Lloyd és Royal voltak a főszereplők. Az első nem-QB futás egy 16 yard-os Maroney vágta volt, aminél azonban Daniels-nél láttak egy holding-ot a bírók, így 1&goal helyett 1&20 jött, 10 helyett 36 yard-ra az endzone-tól. Innen csak 4&2-ig sikerült eljutni, 0:28-nál jönnie kellett tehát Matt Prater-nek a mezőnygólra. ->10-7. Sokan úgy gondolták, hogy ez marad a félidei eredmény is, de egy rövid kickoff és a return után saját 37 yard-os vonaláról indulhatott a Titans. Young futott egy 18 yard-ost, majd egy rossz passz után denveri időkérés jött és egy 8 yard-os passz Britt-nek, aki ki tudott futni 1másodperccel a félidő vége előtt a pályáról, jött újra Bironas egy 59 yard-os FG-ra és ezt nem hibázta el, ezzel kialakította a félidei eredményt -> 10-10.






















A Denver kezdhette a második játékrészt és D. Thomas ezúttal 23 yard-ot hordta vissza a labdát a 31-ig. Orton három  passzal hozta az első 1st down-t, majd egy rossz futás után egy gyönyörű hosszú passzot adott Royal-nak, ami 41 yard-ot ért. Az újabb mínuszos futást azonban már nem sikerült kijavítani, újra Matt Prater-en volt a sor, hogy előnyhöz juttassa a csapatát és ezúttal se hibázott -> 13-10. A szezon eddigi részében nagyon gyengélkedő, Larsen és Bruton sérülésével vezéreit vesztő ST-egység nagyot hibázott a kickoff-nál és ezt rookie Marc Mariani kegyetlenül kihasználta egy 98 yard-os return TD-al -> 13-17. A Bay-Bay becenévre hallgató Thomas megpróbált egy méltó választ adni és majdnem sikerült is neki, egy 65 yard-os return-t mutatott be, mielőtt le tudták vinni. Sajnos azonban hiába indulhatott a 23-ról és kezdte egy 5 yard-os passzal a támadást a Broncos, végül egy sack-el lett vége a drive-nak és meg kellett elégedni egy újabb Matt Prater-mezőnygóllal -> 16-17.

Mariani-nak ezúttal csak 30 yard-os return-re futotta, a 33-ról kezdett támadni Young és csapata. Mivel Johnson-nak nem sikerült még megtalálnia a Broncos védelem ellenszerét, így inkább a passzokra támaszkodott  a Titans is és eljutottak így a Broncos 23-ig, igaz ehhez kellett a Haggan fegyelmezetlensége miatt kiosztott 15 yard-os büntetés is. 3&8-nál VY nem talált célpontot, elkezdett menekülni, de Dawkins ezt nem hagyta és megcsinálta rajta karrierje 22. sack-jét. Bironas jött tehát újra és ezúttal se hibázott -> 16-20. Két kis büntetés és Orton passzai mellett haladt előre a támadás, amihez csak 5 yard-ot tett hozzá a futójáték, de végül a drive-nak ismét egy sack vetett véget a Titans 48-as vonalán, így Colquitt punt-ja következett 1:09-el a harmadik negyed vége előtt. Ezt a kevés időt két Johnson futással pörgették le a hazaiak, maradt tehát a harmadik negyed végén -> 16-20.

3&6 nyitotta az utolsó negyedet és mivel Johnson-t megállította 2 yard-os elkapás után a védelem, így jöhetett az ex-Bronco Kern punt-olni. Egy büntetésnek hála az Orton-on elért újabb sack nem számított a következő drive elején, és egész jól haladtak előre a vendégek, ám egy -5-ös futás után 3&11 jött és nem kis szerencsével, egy felütött labda után, a védelem el tudta kapni Orton passzát. Marcus Thomas egy szép védekezéssel -4 yard-on tartotta az első futást, ezzel passzra kényszerítette Young-ot, aki nem tudta megoldani a nehéz helyzetét, két rossz átadása után jött egy újabb punt, aminél Royal egy 14 yard-os return-t mutatott be. Orton magabiztosan állt neki a drive-nak, öt jó passzal nyitott, közte egy 28 yard-ossal Gaffney-nek, aki egy nagyon szép mozdulattal csinálta meg az elkapást. 3&1-re Buckhalter futása nem lett meg az utolsó passz után és mivel már csak 5:04 volt vissza, JMD TD-t akart, Orton futásával akartuk hozni a 4&1-et és a bírók meg is adták, újabb Fisher challenge jött, ismét eredménytelenül. 1&10-ből lett 3&3 a 4 yard-os vonalon, de sajnos se az ekkor jövő passz, se a következő nem lett jó, saját 4 yard-ján kapta vissza tehát a labdát a Titans 4:32-nél. Johnson futásai következtek, a másodikkal meglett egy 1st down és ekkor Champ sántítva tudta csak elhagyni a pályát, de két play múlva már újra fent volt, hogy lássa az egymás után második sikertelen CJ2K futást. Young-nak passzolni kellett 3&11-nél, és mivel az átadás nem lett jó, Kern punt-ja és Royal 5 yard-os return-je után 2:32 maradt a Broncos-nak, hogy a Titans 49 yard-ról TD-t érjenek el.

Orton első két passza jó lett, 14 yard-ot és egy 1st down-t hozva és úgy nézett ki, hogy a harmadik jó passzal jön még 5 yard, de egy Clady holding miatt 2&5 helyett 1&20 következett, ami után egy bekapott sack miatt a 2 minute-warning után 2&25-öt kellett megoldani. Orton Gaffney irányába indított el egy passzot, miután kimenekült egy majdnem-sack helyzetből és mivel a védője nem is figyelte a feléjük szálló labdát, csak Gaffney-vel foglalkozott és megakadályozta a labda megszerzésében, ezért a bírók jogosan egy pass interference-et ítéltek ellene, ami után az 1 yard-os vonalról jöhetett az újabb 4 down. Sajnos egy rossz felállás miatti bünti miatt az a 4 down az 1 helyett a 6-ról jött, de Orton-t ez nem zavarta meg túlságosan, bár első passza még nem lett jó Gaffney irányába, a második próbálkozás, ami Correll Buckhalter-hez ment, már pontos lett -> 23-20. A korábban meccs hősének tűnő Mariani-ból hamar a meccs tragikus hőse lett, miután (egy kis Bruton segédlettel) nem sikerült elkapnia a rövid, pattogós Prater kickoff-ot és a labdára a már idén egyszer egy ilyen helyzetet kihasználó Vaughn tudott rávetődni, megszerezve a labdát a Titans 17-es vonalán 1:31-el a vége előtt. A Broncos-nak nem maradt időkérése egy sérülés miatt, de nem is akartak volna időt kérni, csak az idő lepörgetésével törődtek. Az első futásnál úgy tűnt, hogy Maroney egy pillanatra elvesztette a labdát, de mire a tumultust kibogozták a labda maradt a Broncos-nál. Buckhalter futása után a Titans elhasználta az utolsó időkérését, így a második után a Broncos lepörgette a támadóidőt, mivel az 5 yard-os büntetéssel együtt is közeli volt Prater-nek a FG, amit magabiztosan be is vágott 0:28-al a vége előtt -> 26-20.
Prater Mariani-nak rúgta a labdát, amit a 10-en tudott elkapni és átment vele a 40-en, mielőtt levitték volna a földre Mays-ék, de egy holding miatt csak a 23-ról indulhatott 0:23-nál az utolsó Titans-drive. Az első passznál Cox megzavarta Britt-et, aki így elejtette a labdát, majd a másodiknál is neki ment át a kezei között a labda. Tovább nehezítették a helyzetüket a Titans-játékosok, mivel nem indították el időben a 3&10 play-t, így 0:08-nál 3&15 jött a 18-ról, Young egy utolsó elkeseredett kísérletet engedett még el, ami nem lett elég hosszú és nem is lett jó, így lejárt az idő, a végeredmény -> 26-20.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:




2-2-re javította tehát mérlegét a Broncos egy emlékezetes, küzdelmes győzelemmel, amit főleg Orton kiváló játékának (jelölték is a legjobb passzoló díjára a héten) és a védelem nagyon jó munkájának köszönhetünk. Úgy tűnik, szerencsére újabb sérült nincsen és talán a sérültek is fel tudnak épülni, főleg Moreno és Goodman játékára jó az esély. A futójátékunk viszont sajnos siralmas állapotban van, aminek részben a futóink, és nagyobb részben a támadófal az oka. JMD elmondta, hogy semmiképpen se akarjuk feladni a futójátékot és mindent meg fognak tenni, hogy javítsanak a helyzeten, remélhetőleg erőfeszítéseik eredményesek lesznek. A támadófalat nem csak ezért, hanem a sok bekapott sack miatt is elő fogják venni valószínűleg, bár tény, hogy volt olyan eset is, amikor nem ők hibáztak, hanem valamelyik RB vagy WR, de mindenképpen át kell gondolni az ő működésüket is. A második körös újonc, Zane Beadles Harris visszatérésével kikerült a kezdőből, de JMD azt mondta, hogy bármikor visszakerülhet, ha találnak neki helyet és nem nehéz kitalálni, hogy az a hely Daniels-é lehet, aki pár hibát elkövetett ezen a meccsen (is).

- Szavazzatok Kyle Orton-ra az NFL.com a hét legjobb játékosa szavazásán!

A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Orton: 35/50 sikeres/összes passz, 341 passzolt yard, 2 passzolt TD, 1 INT
Maroney: 11 próbálkozás, 5 futott yard, 2 elkapás, 10 elkapott yard
Buckhalter: 6 próbálkozás, 3 futott yard, 5 elkapás, 38 elkapott yard, 1 elkapott TD
Lloyd: 11 elkapás, 115 elkapott yard
Royal: 8 elkapás, 113 elkapott yard, 1 elkapott TD
Gaffney: 5 elkapás, 51 elkapott yard
Prater: 4/4 FG (36 yard, 36 yard, 35 yard, 36 yard), 2/2 XP
Colquitt: 5 punt, 35.8 yard AVG
Thomas: 4 kickoff return, 36 yard AVG
D.J. Williams: 8 tackle, 1 sack
Dawkins: 4 tackle 1 sack
Haggan: 3 tackle, 1 kikényszerített fumble



Josh McDaniels vezetőedző véleménye a mérkőzésről:
"Büszke vagyok az irányítónk teljesítményére, mert több szempontból is nehéz dolga volt. A futójáték egyáltalán nem tudta tehermentesíteni őt, mindenképpen a levegőben voltunk kénytelenek haladni a labdával, nem volt más választásunk. Valamint a támadófalunk is sebezhető volt, de Kyle a sok sack ellenére is bátran tette a dolgát, és végül sikerrel teljesítette a pokolian nehéz feladatát a mai meccsen. Biztos, hogy nem fogunk tudni minden héten 15 mínuszos játékkal győzni, a futójátékunkat serkentenünk kell, meg kell találnunk a lyukakat a falban, és jobban szükséges védenünk az irányítónkat, hogy két lábon maradhasson. Ezeket a súlyos hibákat javítani kell, de ennek ellenére győztünk, ami miatt dícséretet érdemel a csapatom. Büszke vagyok a srácokra, hogy egy ilyen nehéz meccset teljes szívvel harcolva képesek voltak megnyerni, miközben az ellenfél jól láthatóan több kirívó szabálytalansággal próbált kizökkenteni minket abból, hogy a játékra figyeljünk. Egyértelmű, hogy ez volt a céljuk, szerették volna, ha partnerek leszünk az agresszív, durva megmozdulásokban, és elvezetik a meccset egy teljes más irányba, de nem hagytuk magunkat, végig az előre megbeszélt séma szerint dolgoztuk végig az összecsapást. Mondjuk ki, az ellenfél mocskosan játszott, a sportág kemény és fizikális jellegű ugyan, de bizonyos szabályokon belül, amit ők ma nem egyszer átléptek, remélem az NFL ezt megfelelő szankciókkal fogja honorálni. Hasonlóan nehéz összecsapás vár ránk a jövő héten Baltimore-ban is, a kemény felkészülésre helyezzük a hangsúlyt, egy éve a meccs előtti hét nem sikerült túl jól számunkra, mielőtt a Ravens-szel játszottunk, most ebből tanulva főleg a fizikális dolgokra próbáljuk helyezni a hangsúlyt az elkövetkezendő napokban."

A Kansas City éppen a bye week-jét töltötte, miközben a mieink mellett a San Diego is győzelemmel módosította mérlegét ötvenszázalékosra, hiszen az Arizonát ütötték ki 41-10 arányban. Közben a Raiders már a harmadik vesztes meccsét tudta le a szezonban, ugyanis nem tudták hazai környezetben feltartóztatni a Houstont, és 31-24-es fiaskót szenvedtek el. A következő fordulóban a riválisaink közül a Chiefs a Colts otthonában próbálhat szerencsét, a Raiders és a Chargers pedig egymás ellen ütközik Oakland-ben.

Az AFC West divízió állása a 4. játékhét után (W-L):

1. Kansas City Chiefs 3-0
2. San Diego Chargers 2-2
3. Denver Broncos 2-2
4. Oakland Raiders 1-3


Újabb idegenbeli meccs jön, ezúttal a Baltimore Ravens otthonában, akik jelen pillanatban 3-1-es mutatóval állnak és a Steelers felett arattak fontos győzelmet az előző fordulóban. Kemény védelmük ellen mindenképpen fontos lenne, hogy ne csak a passzainkra lehessen támaszkodni.
Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr842352329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2010.10.07. 10:11:03

megint nagyon színvonalas lett az összefoglaló srácok!!!:)

foppa21 2010.10.07. 11:30:31

mcdaniels jól beszólt:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.07. 14:17:38

Törölték az előző videót, feltettem egy másikat, ez talán még jobb. :)

StormST 2010.10.07. 14:53:08

Mondjuk azért remélem, hogy Bay-Bay csak meglepinek volt KR, mert nem kéne, hogy megint lesérüljön, pár szutyok return yard nem ér annyit...

milo_hedgie#23 2010.10.07. 15:02:00

@StormST: hát én örültem hogy mennyire jól ment neki. cox jó lenne ebből a szempontból,csak életveszélyes volt a cotls ellen. szóval nem tudom kit lehetne bepróbálni aki haladni és tud a labdával és nem kár érte,kevés olyan játékosunk van:)) lehet még cox és thompson lenne a legjobb megoldás ha labdabiztosabbak lenének

StormST 2010.10.07. 15:03:40

@milo_hedgie#23: Syd'Quan-t kell odateni, college-ben nagyon jó volt KR-ben, amennyire tudom. Cox-nak 1 hibája volt, annyira nem gáz egy rookie-tól, meg ha Goodman visszatér, akkor csinálhatja újra, de addig inkább legyen a másik CB.... :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.07. 15:19:38

Sid volt már aktív egyáltalán ebben a szezonban? Ki lehetne próbálni Jones helyett, bár Goodman visszatérésével már lesz egy plusz CB.

Black_Adder 2010.10.07. 17:49:58

@StormST: Ott van Willis is. TC-n jó volt returnökben, és többet van nevezve mint syd.

De tényleg csak akkor, ha Coxra fontosabb feladat hárul. Egy rookie hiba miatt még senki se lett kegyvesztett...

Btw Goodman már végzett limitált edzést, úgyh ha minden jól megy, akkor nem is kell Cox helyettesét keresni:

Champ Bailey non-Injury DNP
Spencer Larsen Ankle DNP
Andre' Goodman Quadricep Limited
Knowshon Moreno Hamstring Limited
Wesley Woodyard Hamstring Limited

milo_hedgie#23 2010.10.07. 19:14:56

@Black_Adder: és akkor már decker is ott van,őt is alig használjuk. szinte csak Stben

Tomi_Tanguay 2010.10.07. 19:28:30

lol a teljes nyilatkozat még jobb mint a GITRben a részletek:D ez üt. trashville sucks ass!! JMD egyre nagyobb arc szerintem is:)
meg is halgatom erre az egy-két-hát:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.07. 20:05:07

Moreno státusza questionable vasárnapra.

milo_hedgie#23 2010.10.08. 11:28:37

@Filip89: pedig őt aztán meg kéne tartani

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.08. 18:05:54

Moreno és Larsen a Baltimore ellen sem játszhat. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.10.08. 18:54:52

Nem lehet elég korán elkezdeni arról beszélni, hogy Orton megdöntheti Marino rekordját, szerintem egyelőre komolytalan, nem ez most a lényeg. Baltimore-ban megint rengeteg múlik a játékán.

www.denverpost.com/broncos/ci_16283873

Tomi_Tanguay 2010.10.08. 20:42:29

a fasz kivan hogy minden csapatunk mennyit szop a sérülésekkel:(


süti beállítások módosítása