Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

World Series winner 2010: San Francisco Giants

2010.11.02. 10:18 - Tomi_Tanguay

Kedd hajnalban Arlingtonban befejeződött az MLB nagydöntője és a 2010es bajnok a csoport riválisunk, a San Francisco Giants csapata lett, mivel a négy győzelemig tartó finálé ötödik mérkőzésén nyerni tudtak a Texas Rangers otthonában.





















A döntő első összecsapását múlt hét szerdán rendezték és egy mozgalmas mérkőzésen a Giants a többszöri magabiztos vezetését megtartva 11-7re diadalmaskodott odahaza. A Lincecum-Lee dobópárharc a vártnál kisebb küzdelmet hozott, mindkettejüket már a meccs első felében cserélni kellett. A nyitó felvonás sokkal inkább a dobókról szólt, végül a Giantsből Uribe 3run homerun és a négy ütéssel és három RBIvel záró F. Sanchez vállalt nagy részt a sikerből. Másnap a második kaliforniai mérkőzésen sem kegyelmezett a SF és Cain 7.2 inning lehozatalával juttatta csapatát 9-0s sikerhez, akik hét pontot szereztek a nyolcadik játékban. Ezúttal Renteria egymaga négy pontot szállított, míg a Rangers mindössze négy ütésre volt képes. Szombaton ért a World Series Texasba az első hazai meccsét pedig 4-2re hozni tudta a Rangers, miután Moreland három pontos HRt lőtt, Hamilton hozta a negyedik futást, a SF pedig csak Ross és Torres rakétáival szépített, a Rangers SP Lewis 7.2 IPt regisztrált. Vasárnapra mindenki meglepetésére a texasiak nem az ace Leet nevezték, hanem Hunter próbálkozott de csak négy inninget bírt ki, közben pedig a Frisco újonc dobója Bumgarner lehúzta a rolót. A Giants Huff 2run homerunnal és Torres RBI doublelal eldöntötte a meccset, a 4-0s végeredményt Posey bomája alakította ki. 3-1re vezettek összetettben a kaliforniaiak, az utolsó meccset pedig hétfőn rendezték ismét Lee és Lincecum között. A két sztár nevéhez méltóan játszott és az első hat inninget mindketten pont nélkül hozták le, a hetedikben azonban a Giants egy 3run HRt pakolt be Renteria révén, majd a Rangers is szépített Cruz solo HRal, de a végén már nem változott az állás és 3-1es győzelmével a SF befejezte a World Seriest.

A Giants 92-70es győzelem-vereség mutatóval az alapszakasz utolsó játéknapján harcolta ki a rájátszásba jutást, amikor a San Diego Padres legyőzésével biztosították be a NL West divízió első helyét, melyben a denveri Rockies a harmadik pozíciót szerezte meg, így lemaradt a playoffról. Az óriások ellenfele a rájátszás első körében a szabadkártyás bejutó Atlanta Braves volt, de a szoros küzdelem ellenére 3-1es sikerrel abszolválták az NLDSt. Az igazi skalp begyűjtése, egyben a bajnoki cím kulcsa kétségtelenül az volt, hogy a konferencia döntőben a legnagyobb esélyesnek tartott Philadelphia Philliest 4-2es összesítéssel ütötték el a továbbjutástól, megakadályozva ezzel Manuel fiait abban, hogy sorozatban harmadszor játszanak World Seriest. Eközben szintén a SF malmára hajtotta vizet az ALCS nagy meglepetése, amikor a címvédő New York Yankees elbúcsúzott a küzdelmektől a kis csapat Texas Rangers ellen, így abszolút kedvező ellenféllel játszhatták a döntőt hazai kezdésből.

A bajnoki cím a hatodik World Series győzelem volt a Giants történetében, de az 1958as székelyváltásuk óta csak az első siker. A korábbi öt alkalommal még New York Giants néven lettek bajnokok, konkrétan 1905ben, 1921ben, 1922ben, 1933ban, és 1954ben.


















A Giants útja a bajnoki cím megnyeréséig:


A NL West divízió végeredménye az alapszakaszban:

1. San Francisco Giants 92-70
2. San Diego Padres 90-72 (2.0 GB)
3. Colorado Rockies 83-79 (9.0 GB)
4. Los Angeles Dodgers 80-82 (12.0 GB)
5. Arizona Diamondbacks 65-97 (27.0 GB)


National League Divisional Series:

San Francisco Giants - Atlanta Braves 3:1

National League Championship Series:

Philadelphia Phillies - San Francisco Giants 2:4

World Series:

San Francisco Giants - Texas Rangers 4:1

A World Series legjobb játékosának a Giants shortstop Edgar Renteriat választották. A veterán játékos az öt találkozón két hazafutást és hat pontszerzést jegyzett .412es ütési hatékonysággal. A rájátszás korábbi köreiben még Burrelll, Ross, Uribe voltak a húzóemberek, a kezdő dobó rotáció pedig nagyon jól összeállt a playoffra és a Lincecum-Cain-Sanchez-Bumgarner csoport stabil teljesítménye fontos tényezője volt ennek a bajnoki címnek.

Gratulálunk a rivális bajnoki címéhez! Jövőre a visszavágásra készülünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr722415281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.02. 11:19:04

Jó, azért ne szopjuk már ezeket a köcsögöket. A sporttörténelem legnagyobb kamuja ez a WS win, én nem ismerem el ezeket az ócska szarokat bajnoknak, idén nálam nem hirdettek WS-győztest. Be se kellett volna jutniuk a playoffba, átlagos, középszintű szar gárda, tele gerinctelen, köcsög, loser alakokkal...

Coach Sacco 2010.11.02. 12:03:04

Úgy látszik a Rangers elsütötte minden puskaporát az AL döntőben a Yankees ellen... :(

Tomi_Tanguay 2010.11.02. 12:43:22

@Filip89: ezt kellett volna leírnom?:D

foppa21 2010.11.02. 15:46:48

@Filip89: nyugi! szarjuk le őket:-)

foppa21 2010.11.02. 15:46:48

@Filip89: nyugi! szarjuk le őket:-)

Tomi_Tanguay 2010.11.02. 19:47:47

remélem nem üldöztök el ezért:D
na de fontosabb dolog: 5 napunk van rá hogy megegyezünk DLRval. de nem fogunk hanem majd ha a piacra kerül akkor fog dönteni.

Tomi_Tanguay 2010.11.03. 08:22:41

csütörtökig kell eldönteni hogy lehivjuk-e olivo 2.6Mos optiont vagy lépni hagyjuk és FA catchert hozunk jani mellé.
csütörtöktől FA lesz DLR, giambi, mora, payton, beimel, payton. egyikkel sem várható addig megegyezés.


süti beállítások módosítása