Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies: Megkezdődött az offseason

2010.11.05. 16:00 - Tomi_Tanguay

A World Series befejezése után pár nappal már meg is nyílt a szabadügynök igazolási piac az MLBben. Így a Colorado Rockies helyzetét foglalnám össze, hogy még a valódi tranzakciók elszabadulása előtt átláthassuk a helyzetet: mely játékosainknak járt le a szerződése és milyen jövő várhat rájuk, valamint milyen további erősítések várhatóak a csapatnál.


Lejáró szerződésű szabadügynökeink:

Jorge De La Rosa, Jeff Francis (kezdő dobók), Joe Beimel, Octavio Dotel (csere dobók), Miguel Olivo (elkapó), Jason Giambi, Melvin Mora (belsőpályás), Jay Payton (külsőpályás)

Ebből a névsorból egyértelműen De La Rosa megtartása élvezi az elsőszámú prioritást a csapat egész offszezonjában. A klub szeretné megtartani a mexikói dobót, aki szintén maradási szándékának adott hangot a napokban. Mégsem adtunk neki szerződés ajánlatot, megvártuk amíg kikerült a piacra és most egy igen agresszív összeget tervezünk kínálni neki. Ezzel azt értük el, hogy ha más csapat akarja aláíratni őt, akkor két draftjog lesz az ára, ez talán kicsit elriasztja tőle a vásárlókat. Az okosok szerint a Rockies 3 évre, kb 34 millió dolláros ajánlatot tervez benyújtani a balos dobó felé. Meglátjuk mi fog kisülni belőle, az biztos, hogy Lee után DLR a legjobb balos dobó a piacon, szóval valószínűleg harcolnunk kell a megtartásáért.

Francisre opciós jogunk volt 7 millió dollárra, amit értelemszerűen nem fogadtunk el, főleg hogy bizonyára könnyen megállapodhatunk vele sokkal olcsóbbért is. Másfél év kihagyás után tért vissza a tavalyi szezonban, de elég hullámzó volt és folyamatosan bajlódott a vállával, de egy igazi lojális játékos, egész karrierjét a csapatnál töltötte eddig. Nem tudom elképzelni, hogy máshova igazoljon, szerintem ő itt szeretné visszanyerni a sérülés előtti formáját és hamarosan megállapodik a csapattal a folytatásról egy reálisabb összegért.

Dotel jogára sem hívtuk le az opciót, ami 4.5 millió lett volna a 2011es szezonra, hanem szintén FAként kívánunk megállapodni vele. A rutinos reliever a tavalyi szezon utolsó két hetére érkezett és nem igazán találta meg a helyét, de a rutinja még a későbbiekben hasznos lehet, ha be tudna illeszkednie a csapatba. Mindezt persze jogos, hogy sokkal olcsóbban képzeljük el, így annyira nem is biztos a sorsa, de túl nagy veszteség sem lenne, ha távozna.

Olivo esetében szintén volt egy option amivel nem éltünk 2.6 millióért, hanem tovább cseréltük őt a Toronto Blue Jayshez, így a kivásárlásával járó fél milliót sem kellett fizetnünk. A tradeben egy még meg nem nevezett játékost kaptunk, aki bizonyára egy prospect lehet. Egy éve igazoltuk őt és nagyon hullámzó idénye volt, a vezetőségnek más elképzelése volt elkapó posztra, így úgy tűnik a lehető legtöbbet hoztuk ki a távozásából. Ő tehát már biztos nem tér vissza a csapathoz, hacsak valami nagyon fordulat árán a free agencyről mégsem igazolnánk őt le, de ez maximum akkor fordulhatna elő, ha a kiszemelt catcherekről lemaradnánk.

Beimel kilépett a piacra és tavalyhoz képest most talán kapósabb lesz más csapatok felé, így kevés rá az esély, hogy meg tudjunk állapodni vele, főleg hogy nem tartozik a főbb célpontjaink közé, esetleg ha tavasszal még nem találna új csapatot magának, akkor könnyen visszatérhet egy újabb évre hozzánk, de ő sem lenne nagy érvágás a Rockiesnak.

Mora szerződése is lejárt és a veterán kiegészítő ember a jó szezonja után könnyen felkeltheti több csapat érdeklődését, akár nálunk gyengébbéket is, akik több játéklehetőséget tudnak kínálni neki. Így nem tartom olyan jónak az esélyeinket a megtartását illetően, de a hírek szerint a klub szeretne hosszabbítani vele egy újabb szezonra, hogy egy megbízható csere ütőnk legyen, aki sérülés esetén jó néhány poszton bevethető.

Giambi jövője kérdéses, sajnos egyre inkább öregszik, így egyre kevesebb hasznát tudjuk venni. Esélyes lehet, hogy egy AL csapat viszi el őt DHnek, de annak sem tud már igazán kiegyensúlyozott lenni és mivel szeret Denverben lenni, szerintem a legnagyobb sansz arra van, hogy nálunk marad amennyiben a vezetőség igényt tartana rá. Eléggé megoszlanak a vélemények, hogy szüksége van-e rá a csapatnak de rövidesen kiderül az igazság, hogy kívánunk-e számolni vele a következő idényben vagy inkább távozni engedjük.

Payton a 40es keret időszakában szeptemberben került fel az MLBbe, addig a farm csapatunkban volt húzóember. Bizonyította még mindig meglévő képességeit, ami szerintem elég volt ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődését egy olyan csapatnak, ahol akár a 25ös rosterben is számolhatnak vele, nálunk biztos, hogy jövőre is csak nagyrészt a Triple-Aben tudna játszani, így könnyen lehet, hogy klubot vált a téli szünetben.

Fizetés megállapításra jogosult játékosaink:

Clint Barmes, Ian Stewart (belsőpályás), Jason Hammel (kezdő dobó), Matt Belisle, Manny Delcarmen (csere dobók)


Barmesnek írhatják ki jövőre a legmagasabb fizetést, már csak ezért is kérdőjeles a denveri folytatása. No meg azért, mert korábban lehetett olyan hangokat hallani, hogy szeretne everyday player lenni, ami nálunk ekkora hullámvölgyek mellett lehetetlen, főleg hogy három fiatal middle infielder is bevetésre kész a helyén, akik ha védekezésben még nem is annyira jók, de az ütőjátékban általában nála komolyabbak tudnak lenni. Hosszú évek óta erősítette a csapatot, most azonban lehet, hogy a klub nem kíván kitartani mellette és nem fogjuk elfogadni az arbitrázs által kiírt összeget, ha 3-4 millióra állapítják meg az új fizuját.

Stewart is hasonló összegre számíthat, de az ő esete teljesen más, egy fiatal ambíciózus 3B, akire szüksége van a csapatnak, bár egy kicsivel több konzisztencia tőle sem ártana, hogy igazán hasznos tudjon lenni az ütőjátékban, tavaly is inkább csak jó időszakai voltak. Ennek ellenére szerintem gond nélkül megállapodunk vele és jövőre is meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra és talán 2011ben eljöhet az az igazi kiugró szezon, amit évek óta remélünk tőle.

Hammel a tavalyi botladozásokkal tarkított idény után túl nagy emelésre nem számíthat az eddigi 1.9 misihez képest. A rotation jelenlegi helyzetében szükségünk van rá bármilyen körülmények között és annyira drága biztos nem lehet, hogy ne tudjuk gond nélkül megtartani, akkor már csak a jó formáját kéne kivárnunk.

Belisle az igazi berobbanó éve után alighanem emelésre számíthat, hiszen tavaly az idény teljes hosszában a bullpen egyik legmegbízhatóbb pontja volt, nem tudni egyelőre, hogy a sikerek mennyire emelik fel az igényeit, várhatóan azért még reális összeget sikerül megállapítani vele is. Tehetséges, kiegyensúlyozott, több fajta szerepkörben is bevethető csere dobó, aki előtt még további sikeres évek állhatnak, igazán fontos pontja lehet a denveri bullpennek akár a távolabbi jövőben is.

Delcarmen nem hiszem, hogy bárkit is elkápráztatott, amikor a deadline idején megszereztük őt a Red Soxtól, többször betlizett, egyébként jobbára csak versenyhelyzeten kívül lehetett hasznát venni, amikor már eldőlt egy meccs, vagy éppen már tét nélküli volt a szezon. Olcsón éppen meglehetne tartani, bár sokkal szívesebben látnék más embereket a helyén, akár a fiataljaink közül, akár egy-egy új FA igazolás személyében, mert ő már meglehetősen kiégett és ha idén sem ment neki, akkor nem látom, hogy jövőre miként lehetne jobb, inkább csak a helyet foglalná mások elől.
















Lehetséges új érkezők:


Elkapó/Első bázisember: A legkomolyabb külsős erősítés erre a posztra várható, egyértelműen azt sugallja Olivo elengedése, hogy szeretnénk egy első számú elkapót hozni Iannetta elé, aki alkalom adtán még az 1B poszton is bevethető lenne. A legnagyobb név Martinez lesz a piacon, de érte elég nagy verseny várható, őt nehéz lenne megszerezni. Szóba került egy csere lehetőség, hogy az Angelsből Napolit szeretnénk elhozni, nem halott ötlet, majd rövid időn belül kiderül mi lesz belőle.

Multiposztos belsőpályás: Mora bizonytalan jövője miatt mindenképpen nézelődünk a több posztos IFek között, akik részben 1Bek is lehetnek és a veterán játékosunk megtartása mellett leginkább Jose Lopez leigazolása van a célkeresztünkben.

Csere dobó:
A csere dobók közé erősítéseket tervezünk a korábban említett hosszabbítások és a többiek maradása mellett, itt a legesélyesebb nevek Quallls és Gregg lehetnek a free agencyről, mindketten elég megbízható váltóknak tekinthetők, akik komoly erősítést jelentenének, ha sikerülne üzletet kötni valamelyikükkel, bár erre kevesebb esélyt látok.

A következő időszak bizonyára újabb és újabb pletykáktól lesz hangos, mire érdemi események fognak történni, de természetesen idővel be fogunk számolni a csapatunkat érintő legfontosabb offseasonbeli eseményekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr752425998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.11.05. 16:09:04

ha vmit rosszul írtam vagy kihagytam akkor egészitsétek ki:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.05. 16:16:33

Annyit javítottam, hogy minden posztot átírtam magyarra, mert valami angolul, valami magyarul volt, és az úgy elég zavaró, főleg hogy nem mindenki szakértő. :)

foppa21 2010.11.05. 18:57:12

jó az a giambi kép:-D

Coach Sacco 2010.11.05. 19:31:44

Érdekes összefoglalás lett, ezek után már jobban átlátom a helyzetet. Köszi!

Tomi_Tanguay 2010.11.07. 17:54:17

azt pedzegetik hogy DLR a legfontosabb opció és minden más igazolás, trade, tranzakció tőle függhet. mondjuk ezt már mi is elmondtuk párszor:)

Tomi_Tanguay 2010.11.07. 18:04:37

Major League Baseball's free-agent market, which opened today, features some big names but also some big risks. Denver Post baseball writer Jim Armstrong breaks it down.

Best of the best

Carl Crawford: Tampa Bay outfielder can hit, run and show teams a birth certificate less than 30 years old.

Cliff Lee: Ace pitcher figures to stay in Texas or take a bath in the Yankees' money pit. Don't bother bringing less than $100 million to these parties.

Yankees lifers

As if Hall-of-Famers-in-waiting Derek Jeter and Mariano Rivera would leave the Bronx. Don't count on it. And we'd put Andy Pettitte on that list too, except that he might be expendable if Lee signs with New York.

Falling fast

Two years ago, Lance Berkman was among the game's most feared sluggers. Today, a lot of clubs don't view him as an everyday player. And we won't even talk about 38-year-old Manny Ramirez. How do you say "Manny being Manny" in Japanese?

Rockies shopping

Sure, the notion of catcher/1B Victor Martinez at Coors Field is a reach. But his Venezuelan homies in the clubhouse will work him hard. Other names to watch: pitchers Jake Westbrook and Javier Vazquez and corner infielder Ty Wigginton.

Tread still on tires

Paul Konerko, 1B; Carl Pavano, P; Vladimir Guerrero, DH, and Aubrey Huff, 1B, are all well into their 30s, but their bounceback seasons figure to get them strong interest.

Mr. Consistency

Say what you will about Adam Dunn, as long as you call him consistent. In the past seven seasons, Dunn has hit 38 to 46 home runs every year, including four consecutive years of 40. And he has driven in 100 to 106 runs in six of the past seven years. He turns 31 this week. If a team can put up with 180 to 200 strikeouts, he's your guy.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.07. 19:16:07

Szerintem ez annyit jelent, hogy ha mégsem tudjuk visszahozni, akkor rámegyünk Westbrook-ra vagy egy másik FA SP-re.

Tomi_Tanguay 2010.11.07. 20:20:29

hát nyilván poénból nem megyünk rá másra:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.07. 20:47:16

Úgy értettem, hogy az ütő igazolások nem DLR jövőjén fognak múlni.

Tomi_Tanguay 2010.11.07. 21:08:42

olyan szinten lehet, hogy csak martinezért csak akkor szállunk versenybe sztem, ha DLRt nem sikerül megtartani, mert ő is kurva drága lesz és mindkettőt nem hiszem hogy bevállalnánk:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.08. 09:26:49

Itt is volt egy jó offszezon-leírás:

colorado.rockies.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20101101&content_id=15950240&vkey=news_col&c_id=col

Nekem az volt új, hogy Corpas kihagyja a teljes 2011-es évet, azért az kicsit gáz, így tényleg kéne külső erősítés is a bullpenben.

Tomi_Tanguay 2010.11.08. 11:03:52

a tommy john utáni felépülés mindig jó 1-1,5 évet szokott igényelni

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.09. 01:39:25

James Shields is lehetséges target.

TJ után sanszosan kuka egy dobó. Szóval kell bullpenbe is valaki.

Egyébként Filip van egy rakatnyi szavazni valód az MLB.com-on :P
Sok Rockies-zal :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.09. 02:53:42

@haromt: Nem lényeg, nincs sincs semmi komoly tétje. :P
Arra azért kíváncsi leszek, hogy CarGo reputációja esetleg nőtt-e valamit az All-Star óta, bár kétlem, gondolom a hitter és a breakout versenyben is az utolsók közt lesz.
Chacin meg simán nagyobb év újonca volt, mint booser losey.

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.09. 15:15:43

@Filip89:
azé volt egy csomó jó szavazható rockie.
CarGo cycle-je és Ubaldo no-hitterje a performansznál
Fowler kerítésmászása a vicces jeleneteknél
Nelson home-stealje a momentumoknál
na meg a Braves ellen comeback a meccseknél

Azé Chacin nem volt annyira jó

Tomi_Tanguay 2010.11.09. 15:31:27

shields nem rossz de lehet hogy hammel elég lenne ex tampainak:D

Tomi_Tanguay 2010.11.09. 15:34:29

mától nov23ig osztják ki az egyéni díjakat. a következő menetrendben:
mlb.mlb.com/mlb/awards/y2010/index.jsp

Tomi_Tanguay 2010.11.09. 18:31:16

na tessék:

While re-signing De La Rosa is a priority, the Rockies are keeping their options open in case they don't get that done. According to multiple sources, they have expressed interest in or internally discussed starters Jon Garland, Jake Westbrook and Hiroki Kuroda in the event De La Rosa leaves. The Rockies are not expected to pursue type A free agents because of the premium placed on keeping their draft picks.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.10. 02:15:21

Plusz Vazquez... Hát, én nem tudnám itt elképzelni egyiket sem, csak DLR-t.

Tomi_Tanguay 2010.11.10. 02:26:47

egyértelmű hogy ő lenne a legjobb. őt legalább már ismerjük nem lenne zsákbamacska, meg lehet hogy egyénileg is jobb bármelyiknél

Coach Sacco 2010.11.10. 16:10:57

@Tomi_Tanguay: Mennyi esély van rá, hogy megtartjuk De La Rosát?

Tomi_Tanguay 2010.11.10. 18:51:46

ma este osztják ki az NL gold gloveokat. cargot még csak a legjobb hat OFnek sem emelték ki. ez szopás lesz. szerintem tulo se fog kapni:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.10. 18:57:32

Jó nagy csalás lesz, a liga legmobilisabb outfielder-re, kb egyenlő arányban játszott mindhárom poszton, egyik másik faszszopó se csinált ilyet. Buzik ezek mind... 8 assziszt és 1 error, és hatalmas, meccs végkimeneteleket befolyásol bravúrmentések. Szerintem SS-t sem fog kapni egyikük sem.

Tomi_Tanguay 2010.11.10. 21:41:30

Catcher: Yadier Molina, Cardinals
First base: Albert Pujols, Cardinals
Second base: Brandon Phillips, Reds
Third base: Scott Rolen, Reds
Shortstop: Troy Tulowitzki, Rockies
Outfield: Michael Bourn, Astros
Outfield: Carlos Gonzalez, Rockies
Outfield: Shane Victorino, Phillies
Pitcher: Bronson Arroyo, Reds

foppa21 2010.11.11. 06:39:49

@Filip89: hogy kifakadtál már előre, biztos ami biztos:-D


süti beállítások módosítása