Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Gold Gloves 2010

2010.11.11. 12:20 - Tomi_Tanguay

A szerdai napon adták át a 2010es MLB szezon posztonkénti legjobb védekező játékosainak járó egyéni elismeréseket, a Gold Glove díjakat. Szerencsére a Colorado Rockies üdvöskéi sem maradtak üres kézzel a győztesek kihirdetése után.


















Gold Glove (Arany Kesztyű, az év legjobb védekező játékosainak):


American League:

C Joe Mauer (Minnesota Twins)
1B Mark Teixeira (New York Yankees)
2B Robinson Cano (New York Yankees)
3B Evan Longoria (Tampa Bay Rays)
SS Derek Jeter (New York Yankees)
OF Ichiro Suzuki (Seattle Mariners)
OF Carl Crawford (Tampa Bay Rays)
OF Franklin Gutierrez (Seattle Mariners)
P Mark Buehrle (Chicago White Sox)


Nagy meglepetés nem történt az AL Gold Glove jutalmazáson. Ahogy várható volt három Yankees játékost is díjaztak (abból Jeter érthetetlen), ezen kívül olyan nagy nevek, mint Mauer vagy Longoria győzelmén sem lepődhettünk meg. A legnagyobb teljesítmény mégis talán Suzuki újabb sikere, mivel sorozatban a tizedik évben került be a liga három legjobban védekező outfieldere közé, ami egészen kiváló teljesítmény, vele ellentétben Hunter 9 éves sorozata megszakadt. A másik két külsős Crawford és Gutierrez egyaránt pályafutásuk során első alkalommal lettek megjutalmazva az arany kesztyű elismeréssel. Továbbá egymást követő második évben Buehrlet választották az AL mezőny legjobb defenzív dobójának.

National League:

C Yadier Molina (St. Louis Cardinals)
1B Albert Pujols (St. Louis Cardinals)
2B Brandon Phillips (Cincinnati Reds)
3B Scott Rolen (Cincinnati Reds)
SS Troy Tulowitzki (Colorado Rockies)
OF Michael Bourn (Houston Astros)
OF Carlos Gonzalez (Colorado Rockies)
OF Shane Victorino (Philadelphia Phillies)
P Bronson Arroyo (Cincinnati Reds)


A tavalyi vitatható veresége után 2010ben már Troy Tulowitzkit választották meg a NL legjobban védekező shortstopjának. Abszolút megérdemelt az elsősége, bár kicsit könnyítette a dolgát, hogy a tavalyi győztes Rollins csonka idényt játszott, normális esetben jobban megoszthatták volna köztük a szavazatokat és lehet, hogy akkor a nagyobb névnek számító rivális ért volna révbe. A többieknek nem lehetett esélyük Tuloval szemben, Ryan 17 errorral nem rúghatott labdába, Drew pedig a fejlődése ellenére még nincs GG szinten. A denveri játékos karrierje során első alkalommal hódította el a Gold Gloveot, de már évek óta versenyben volt érte, ebben a szezonban 95 duplajátékot indított el, ami az egész ligában a legtöbbnek számított, ezen kívül 609 akciójából mindössze 10 mezőnyhibát vétett, messze a legtöbbet foglalkoztatott SS volt a bajnokságban. Emlékezhetünk rá, hogy nem egyszer egészen kiszorított helyzetből dobott lézer pontossággal az első bázisra egy-egy groundoutért, és a double playre alkalmas lehetőségeket is nagyszerűen ismerte fel és valósította meg.

Az első teljes MLB szezonját lejátszó Carlos Gonzalez jelölése vitathatatlan volt, bár az MLB.comon nem sorolták őt előzetesen a favoritok közé, az egész szezonban tökéletes védekező játékot mutatott be mindhárom külsős poszton, így elképzelhetetlen volt, hogy ne tegyék be őt a poszt három díjazottja közé. Természetesen ez volt élete első GG elismerése, mivel ez volt az első éve kezdőként a bajnokságban. CarGo mindhárom poszton tökéletes formában játszott és a mérkőzések száma gyakorlatilag egyenlő arányban oszlott meg a left, a center, és a right posztokon. A venezuelai tehetség egyetlen mezőnyhibát vétett az egész év alatt, ezen kívül 8 outfield assistot dobott, amivel a mezőny legjobbjai között tartották számon. A Rockies managere Jim Tracy már a szezon befejezése előtt kijelentette, hogy "botrányos" lenne, ha CarGo nem győzhetne, mert meccsről meccsre fantasztikus elkapásokat mutatott be, több kulcsfontosságú szituációban végrehajtott mentésével hozott győzelmeket a csapatnak. Gonzalez mindössze a második GG nyertes outfielder a klub történetében az ötször díjazott Larry Walker után.

Hat év után lett újra denveri arany kesztyűs, ugyanis Todd Helton 2004es győzelme óta sorban ötször Rockies játékos sikere nélkül osztották ki a defenzív jutalmazásokat. 2001 és 2002 után az idei volt a harmadik alkalom, hogy egyszerre két Rockies játékos is bekerült az arany kesztyűs csapatba.

A két denveri mellett két Cardsos és három Redses győzött, a többiek egy-egy csapatból kerültek ki. A veterán Rolen nyolcadik alkalommal hódította el a Gold Gloveot, azok után, hogy utoljára csak 2006ban tudott diadalmaskodni, kicsit talán meglepő volt a visszatérő elsősége. A külsősök közt még Victorino és Bourn kapta meg az elismerést, míg az infielden Pujolstól és Phillipstől sem nagyon lehet elvitatni a kesztyűt. A Rockies játékosokhoz hasonlóan a dobó Arroyo is élete első Gold Gloveját nyerte. Eközben az elkapó poszton pályafutása során harmadszor győzött Molina, aki tehát megelőzte az elmúlt szezont a mieinknél töltő Olivot. A közelmúltban elcserélt catchert halvány esélyesként tarthattuk számon, de végül a 9 error és a 10 passed ball túl soknak bizonyult ahhoz, hogy Molina ellen esélye legyen, hiába volt a liga legjobbja a bázisrabló kísérletek 42 %os lekapcsolásával.

Videófelvétel Tulowitzki és Gonzalez győzelméről:
http://colorado.rockies.mlb.com/video/play.jsp?content_id=12987295&topic_id=8877456&c_id=col

Csütörtök este jelentik be a Silver Slugger győzteseket (legjobb támadó játékosok), ahol Tulo és CarGo még nagyobb esélyesnek számít, mint a Gold Glove versenyben voltak. Remélhetőleg tehát hamarosan újabb sikerekről számolhatunk be.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr252441356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.11.11. 12:29:24

holnap igyekszem írni a silver sluggerről. ha nyerünk azért, ha nem akkor azért hogy oltári nagyot káromkodjak:D

StormST 2010.11.11. 12:56:23

Nagyon örültem, amikor láttam tegnap, hogy mind a két srác nyert, nagyon megérdemelték! :)

Tulo még a csonka szezonjával is simán a mezőny fölé nőtt, CarGo-tól meg az vitassa el a címet, aki tud 3 poszton is 99,999%-ig hibátlanul teljesíteni... :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.11. 13:25:37

Konkrét videó sajnos nem volt a defensive play-eikről, pedig igazi csemege lett volna, amilyen bravúrjaik voltak, de five-tool videókat találtam:

CarGo:
mlb.mlb.com/video/play.jsp?content_id=12049203

Tulo:
mlb.mlb.com/video/play.jsp?content_id=12049201

Coach Sacco 2010.11.11. 15:05:06

Nagy gratula nekik! :)

foppa21 2010.11.11. 18:51:45

szerintem ha ez megvolt akkor simán kell nyerniük a támadó díjakat is ott még brutálisabbak voltak:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.11. 20:28:00

Ma csak éjfélkor lesz a díjátadó, azt nem várom meg, majd aki nézi élőben, dobjon egy SMS-t, hátha felébredek rá, legkésőbb reggel a Nuggets-ra előkerülök. :)

Tomi_Tanguay 2010.11.11. 21:25:30

megpróbálok fent maradni addig és élőben tudosítani róla:D

Tomi_Tanguay 2010.11.12. 00:18:45

na tulonak már megvan:D

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.12. 00:21:20

@Tomi_Tanguay:
viszonylag nehéz lett volna másnak adni, úgy hogy a 2 hónap kihagyással is minden kategóriát nyert az shortstop-ok között az MLB-ben :P

Tomi_Tanguay 2010.11.12. 00:26:19

féltem tőle hogy lesz valami nagy csalás:D

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.12. 00:29:43

@Tomi_Tanguay:
terjed a Filip-kór (paranoius denvericus) :P

Tomi_Tanguay 2010.11.12. 00:40:20

cargo is nyert! királyság!:)

Tomi_Tanguay 2010.11.12. 00:44:34

C mccann
1B pujols
2B uggla
3B zimmerman
SS tulo
OF braun
OF holliday
OF cargo
P leszarom nem várom meg:D

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.12. 00:45:43

Viszont Votto ezt sem kapta meg. Lehet hogy érik CarGo MVP-je?...

Tomi_Tanguay 2010.11.12. 00:50:06

hááát...tegnap ugy voltam vele hogy a GGt azért kapta pujols mert votto ugyis viszi a SSt és az MVPt. mostmár nemtudom. necces lenne olyan MVP akit még posztja legjobbjának sem választottak meg sem offenseben sem defenseben...

amugy gallardo lett a P

StormST 2010.11.12. 10:36:47

Úgy látom azért néha még vannak igazságos dolgok az ilyen szavazásokon is... :)

Magyarázat nem kell egyik győzteshez se, az MVP-nél meg majd magyarázkodjanak azok, akik nem CarGo-nak adják...


süti beállítások módosítása