Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos @ Chargers: korai volt reménykedni

2010.11.26. 13:28 - StormST

A Denver Broncos (3-6) a 11. héten egymás után második csoportmeccsét játszotta, ezúttal a San Diego Chargers (4-5) vendégeként, méghozzá a szezonbeli egyetlen Hétfő Esti Rangadónk keretein belül. A Kansas City Chiefs elleni előző heti győzelem után lehetett egy kicsit reménykedni, hogy talán elkapta a fonalat a csapat, ráadásul Robert Ayers is edzésbe állt hosszú sérülése után a héten. Sajnos végül se ő, se a kezdő CB Andre Goodman nem tudta vállalni a játékot, rajtuk kívül kimaradt még a 45-ös keretből 3rd QB-nek jelölt Brady Quinn, Laurence Maroney, Cassius Vaughn, Stanley Daniels, Eric Olsen és a héten Jarvis Moss helyére érkezett LB David Veikune. Érdemes még megemlíteni, hogy a Chargers kénytelen volt nélkülözni az egyik legnagyobb sztárját, a TE Antonio Gates-et, akit az ex-Ram, ex-Dolphin Randy McMichael helyettesített ezen a meccsen.
























A feldobást a Broncos nyerte és a JMD a kezdést választotta. A Chargers, félve Demaryius „Bay-Bay” Thomas visszahordásaitól (és saját gyenge special teams munkájuktól), egy rövid kickoff-ot rúgott, amit a 12-es vonalon a FB Spencer Larsen kapott el és a 31-ig hordta vissza. Érkezhettek tehát jó kezdő pozícióval a támadók:

QB: Kyle Orton
RB: Knowshon Moreno
TE: Dan Gronkowski
WR: Jabar Gaffney, Demaryius Thomas, Eddie Royal
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Ryan Harris


Három gyors Orton-passz nyitotta a játékot, Royal után Lloyd csinált két elkapást, előbbi 8, utóbbi 21 és 18 yard-okat hozott, a Chargers 22-es vonaláról jött az első Moreno-futás, majd a második is, mindkettő 9 yard-ot ért. 1&goal érkezett a 4-ről, amit elsőre sikerült is megoldani, amikor Knowshon Moreno robogott be az endzone-ba. 6 play, 69 yard, elég hatékony drive volt, mindössze 2:55 kellett hozzá -> 7-0. Jöhetett először a meccsen a denveri védelem:

DE: Justin Bannan, Kevin Vickerson
NT: Jamal Williams
OLB: Jason Hunter, Mario Haggan
ILB: DJ Williams, Joe Mays
CB: Champ Bailey, Perrish Cox
S: Brian Dawkins, Renaldo Hill


Következett mindkét csapattól 1-1 3&out, majd a következő Chargers támadásnál is úgy tűnt, hogy egy 1st down után megállnak, de ekkor a punter a labda elrúgása helyett passzolt és a RB Tolbert 28 yard-os elkapása után a védőknek kellett újra a pályára menniük. (Halkan megjegyezném, hogy súlyos bírói hiba volt, hogy az egyik blokkolónak felálló Antwan Barmes-t nem büntették meg, mivel neki addig nem szabadott volna a line of scrimmage-en túl mennie, amíg a punter-nél van a labda, ő pedig 20 yard-dal túl járt rajta a passz pillanatában.) Visszajöttek tehát Rivers-ék, akik passzokkal és futásokkal haladtak tovább, megcsinálva egy 3&1-et is, majd 3&goal-nál egy Floyd elkapásával megszerezték első TD-ukat -> 7-7. Újabb rövid kickoff és újabb Larsen visszahordás után 2:09-nél indult a denveri drive a 27-ről és a negyedet végül egy 10 yard-os Lloyd-elkapással megoldott 3&9 zárta, ami előtt már egy Thomas-catch hozott egy 1st down-t. Az első negyed végén az eredmény -> 7-7.



















Moreno 7 yard-os elkapása nyitotta a következő negyedet, majd Orton passza centikkel volt csak egy Lloyd elkapott TD-től, de úgy tűnik, hogy megzavarta az irányító a hiba, mivel a következő passza teljesen rossz lett, a hazai CB Cason le is csapott rá, majd a megszerzett interception-el saját 32-es vonalától egészen a Broncos 40-ig ment vissza. Visszatért a védelem a pályára és sikerült is megállítaniuk Rivers-éket, 3&out után egy 52 yard-os FG-hoz állt fel a rúgó Kaeding, de nem lett elég hosszú a próbálkozás, így saját 42-es vonalán kapta vissza tehát a labdát a Broncos. Moreno 19 yard-os elkapása 2&9-nél hozott egy 1st down-t, de egy 7 yard-os sack, majd egy 5 yard-os false start büntetés miatt 3&21-et kellett volna megoldanunk, vagy legalább a San Diego 49-es vonaláról FG távolságba bejutni, de nem sikerült egyik sem, mivel Bay-Bay keze között átszállt Orton passza. Colquitt 36 yard-os punt-ja után a saját 13-ról kezdhetett támadni Rivers és csapata. 2&9-nél Rivers kihasználta, hogy a rutinos Crayton egyedül maradt a rookie Cox-al és egy 16 yard-os passzot dobott neki. Tovább rontotta a helyzetet, hogy McBean idei harmadik facemask büntetése miatt kapott még 15 ajándék yard-ot is a hazai csapat. Jött ettől egy nagyobb zavar a fejekben, amit Rivers ismét könyörtelenül kihasznált, legközelebb Crayton-al hoztak össze egy 49 yard-os összjátékot, ami után már 1&goal jött a 6-ról. Egy 4 yard-os futást hoztak, aminek a végén az egyik védő kicsit késve még meglökte Vickerson-t, aki ezt szóvá is tette, kölcsönös lökdösődés történt, ami után érdekes módon csak a denveri DE kapott büntetést, mellyel 1&goal jöhetett az 1ről. Ezt másodikra a kemény kötésű futó, Tolbert meg is oldotta -> 7-14.

Sajnos hamarosan jöhettek is vissza a védőink, mivel a Broncos támadását egy 11 yard-os sack zárta, úgy tűnt, hogy Phillips-el nem nagyon tud mit kezdeni a támadófal. Colquitt „jó szokásához híven” rátett még egy lapáttal a gondokra, kemény 29 yard-ot sikerült elérnie a punt-al. Szerencsére hiába indult azonban a Chargers-drive a 48-ról, először Bannan idei első sack-je miatt hátrébb kényszerültek, majd a 3&18-at hosszú passzal megoldani akaró Rivers hibázott, lehetőséget adva Champ-nek idei második interception-e megszerzésére, aki élt is vele, visszaadva a támadóknak a labdát a Broncos 15-ös vonalán. Orton-ék ezúttal se tudtak erőre kapni, újabb 3&out következett, majd egy 38 (net 33) yard-os Colquitt punt. A 46-ról induló hazai akció csak két play-ig tartott, de sajnos nem újabb labdaszerzés, hanem egy 40 yard-os screen passz miatt, aminél a rutinos Dawkins hibázott nagyot, pedig lett volna lehetősége, hogy hamar megállítsa Crayton-t, így viszont a WR egyenesen begyalogolhatott az endzone-ba -> 7-21. A kickoff után, amit Bay-Bay a 25-ig hordott vissza, a 2-minute-warning következett, majd egy érdekes denveri drive volt soron, ahol először a Broncos-nak kedvezett egy pass interference büntetés, de később pont ellenük (Royal és Bay-Bay) röpült a sárga zászló. Végül egy 3&20-nál Orton beszedett egy újabb, 8 yard-os sack-et, majd a punt után Rivers térdelt egyet és így a félidő végén az eredmény -> 7-21.

A második félidőt a hazaiak kezdték és bár volt rá kétszer is esély, hogy hamar megállítja őket a védelem, de előbb Tolbert elejtett labdájára vetődött rá a C Hardwick, majd később 3&9-nél Sproles csinált meg egy elkapást és ha már megvolt neki a labda, akkor meg se állt vele az endzone-ig, és 57 yard-os vágta végén érte el a 6 pontot -> 7-28. Bay-Bay szép return-je után úgy tűnt, hogy jó helyről, saját 44-es vonaláról kezdhet felzárkózni a Broncos, de ezt a reményt egy büntetés gyorsan megölte. Thomas két play-el később sajnos meg is sérült, ezen a meccsen már nem tudott visszatérni és úgy tűnik, hogy hosszabb időre kidőlt sajnos. Jött még egy büntetés is, ami miatt 3&out lett hamar és a net 39-es punt után saját 45-ös vonaláról támadhatott újra a San Diego. Egy 3&6-nál összehozott 28 yard-os elkapással már FG távolságban járt a Chargers, de onnan egyből hátra kényszerültek, DJ és McBean kapta el Sprolest -6 yard-on egy screen passz után, de sajnos közben DJ agyrázkódást szenvedett és a meccs hátralévő részére a pálya mellett kellett maradnia. A San Diego 3&12-nél egy sikertelen passzal zárta a drive-ot és mivel nem bíztak Kaeding-ben, inkább a punt-ot válaszották, ami után az 5-ről jöhetett a következő Broncos-támadás. Egy 13 yard-os passzal még sikerült előrébb jönni, de onnan tovább már nem tudtak menni Orton-ék, Colquitt újabb izmos punt-ja összesen 32 yard-ot szállt, saját 47-es vonaláról, tehát ismét nagyon kedvező pozícióból, támadhatott a Chargers. 3&1-re kényszerültek gyorsan, de azt nem kellett megoldaniuk, mivel Vickerson korán indult és az 5 yard-os büntetése ajándékba adta a 1st down-t a hazai csapatnak. A következő 3rd down-t, egy 3&8-at, Rivers futva oldott meg. A harmadik conversion is sikerült, amikor 3&3-nál Sperry csinált meg egy 13 yard-os elkapást, ezt követően az 1&goal-nál egy 4 yard-os Tolbert-futás lezárta a harmadik negyedet, ami után az eredmény -> 7-28.





















Egy 2&goal szituáció nyitotta az utolsó negyedet, a 4-ből 1 yard meg is lett, a többit pedig egy Jacob Hester elkapása hozta, amivel meglett zsinórban a 35. pontja a Chargers-nek -> 7-35. Jött egy-egy 3&out a csapatoktól, utóbbi után Scifres punt-ját Royal a 28-on kapta el és egy szép visszahordás végén a Chargers 39-es vonalánál vitték csak a földre. Orton két jó passza után a 13-ról jött egy 1st down, utána viszont 3&3-nál egy 7 yard-os sack, de minden-mindegy alapon nekiment a csapat a 4&10-nek, és egy Brandon Lloyd-elkapással sikerült egy TD-t csinálni, faragva kicsit a hátrányon -> 14-35.

A Chargers következő támadása a 20-ról indult és három play után már a Broncos térfelén voltak, de két rövid play és két kis büntetés után 3&13 jött, amit nem tudtak megoldani, így egy újabb Scifres punt után 4:44-nél a 9-ről indulhattak Orton-ék. Két 1st down után még a saját 40-es vonalunkon voltunk, onnan 2&10-nél egy sack miatt 12-vel hátrébb kerültünk, majd egy rossz passz után Colquitt visszaadta a hazai csapatnak a labdát ismét. 2:19 volt még vissza, amit két futással és két térdeléssel lepörgetett a San Diego, a meccs végeredménye -> 14-35.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:




A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Orton: 24/38 sikeres/összes passz, 217 passzolt yard, 1 passzolt TD, 1 interception
Moreno: 13 próbálkozás, 58 futott yard, 1 futott TD, 7 elkapás, 62 elkapott yard
Lloyd: 6 elkapás, 78 elkapott yard, 1 elkapott TD
Gaffney: 3 elkapás, 33 elkapott yard
Thomas: 3 elkapás, 17 elkapott yard, 3 kickoff return, 16 visszahordott yard AVG
Royal: 2 elkapás, 12 elkapott yard, 2 punt return, 23 visszahordott yard AVG
Prater: 2/2 XP
Colquitt: 9 punt, 33.2 yard AVG
Bailey: 3 tackle, 1 interception
Dawkins: 3 tackle, 1 kikényszerített fumble
Bannan: 2 tackle, 1 sack
Mays: 6 tackle
Vickerson: 5 tackle


Josh McDaniels véleménye a mérkőzésről:

"Igyekeztünk jól kezdeni a mérkőzést, és ez tulajdonképpen sikerült is, hiszen vezetéshez jutottunk, majd megfogtunk egy támadást, de sajnos egy fake punt játékkal alaposan megtréfáltank bennünket. Bevallom, erre nem számítottunk, abszolút a visszahordáshoz álltunk fel, és teljesen bénítóan hatott, hogy a punter passzra vállalkozott, nagy húzás volt az ellenfél részéről. Ezen kívül sajnos védekezésben nem tudtunk tartani az ellenfelet, többször is rossz szereléseket mutattunk be, és ahogy nőtt a hátrányunk, egyre kétségbeesettebben próbálkoztunk támadásban, ami persze nem vezethetett sikerre, de úgy érzem, mindent megpróbáltunk. Egyre többen kérdezik, hogy miért nem Tim Tebow a kezdő irányító, nos, nem hiszem, hogy ennek itt lenne az ideje, Kyle Orton az elsőszámú QB, és remekül teljesít az egész szezonban, most talán nem volt túl jó meccse, de emiatt nem fog háttérbe szorulni. Hat meccsünk még hátra van, szeretnénk minél eredményesebbek lenni ezeken, nem tudom, hogy hány győzelem mihez lesz elég, mindenesetre igyekszünk felpörgetni magunkat a szezon hajrája, hogy legalább megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből az évből. Igazából nem vagyunk annyira rossz csapat, mint azt sokan gondolnák, igenis versenyben tudunk lenni kifejezetten jó ellenfelekkel szemben, az egyetelen, komoly, problémánk a kiegyensúlyozatlanságunk. Sajnos, ennyire hullámzó teljesítménnyel képtelenek vagyunk, annyi mérkőzést megnyerni, mint amennyit szeretnénk, és ez meg is látszódik az eredményeinken. Mindenesetre megyünk tovább, tesszük a dolgunkat, és a jövő héten hazai környezetben győzelmet szeretnénk felmutatni."

Sajnos elég kemény verést kapott a jól kezdő Broncos és nem is lehet azt mondani, hogy partiban voltak az ellenféllel. Be kell vallani, hogy Wink Martindale és a védelem nem álltak a helyzet magaslatán, többször is rossz felállással és felfogással álltak fel és több elhibázott tackle is volt, ami tovább nehezítette a helyzetet. A támadó oldalon Orton talán először játszott igazán rosszul, de többször is a saját társai hozták rossz helyzetbe büntetésekkel és rossz elkapásokkal.

A Chagers-Broncos találkozó mellett természetesen a másik két rivális is pályára lépett, és a Chiefs a Cardinals 31-13-as kiütésével vette vissza az első helyét a divízióban, miközben a Raiders az elmúlt hetek sikerei után 35-3-as pofonba szaladt bele a Steelers elleni vizit során. A következő fordulóban amíg a mienk a St. Louis-t fogadják, addig az Oakland a Miami-t látja vendégül, a Kansas City Seattle-be látogat, a San Diego pedig egy vasárnap esti derbire hivatalos Indianapolis-ba.

Az AFC West divízió állása a 11. játékhét után (W-L):


1. Kansas City Chiefs 6-4
2. Oakland Raiders 5-5
3. San Diego Chargers 5-5
4. Denver Broncos 3-7

Következik egy hazai meccs a St. Louis Rams ellen, akiknél a mindig veszélye Steven Jackson okozhat nagy gondokat, valamint az újonc Bradford is probléma forrás lehet. Ezek ellenére illene hazai pályán megverni a Rams-t, hogy ne maradjon teljesen szégyenben a csapat. Azt már most lehet tudni, hogy nélkülöznünk kell Bay-Bay-t, McBath-t és Goodman-t is, szerencsére DJ viszont úgy tűnik vállalni tudja a játékot.
Nyerni kell, nincs mese...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr572474642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2010.11.26. 15:15:10

sajnáltam ezt a vereséget:(
moreno megint jól játszott
nem tudom mennyire divat az nflben meg milyen a köv draft felhozatala, de ha már úgyis mindegy a szezonnak, akkor nem lenne érdemes a minél jobb draft helyért hajtani?

StormST 2010.11.26. 15:19:38

@Tomi_Tanguay: Így is lincs hangulat van, akkor meg szabályos lázadás lenne... :P

Nem divat az NFL-ben, nagyon nem. Annyit nem ér egy jobb draft hely, mint amekkora a szégyen vele...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.26. 15:28:40

Az NFL az utolsó liga, ahol ilyet csinálnak. Ráadásul most Tebow se lesz a drafton. :D

Coach Sacco 2010.11.26. 17:28:19

Én is ezzel a vereséggel éreztem, hogy lefutottá vált a szezon. Talán még azért egy 5-11 vagy 6-10 kihozható belőle, úgy nem lenne annyira megalázó.

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.26. 17:30:18

ma fél 10-kor Colorado-Nebraska.
Nézzétek. A legnagyobb rivalizálásunk egyelőre utolsó felvonása

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.26. 18:22:42

College football program:
- Péntek, 21:30 Nebraska University - Colorado University

Bővebb napi ajánló:

www.coloradoavalanche.gportal.hu/gindex.php?pg=29139641&postid=521001

Gyertek szurkolni! :)

milo_hedgie#23 2010.11.26. 20:08:11

@Coach Sacco: szerintem már a bye week előtt elment...onnantól már csak a becsület a tét,én ezért nem is akarom hogy a draft helyre hajtsunk

milo_hedgie#23 2010.11.26. 20:23:16

egyébként ismét szinvonalas lett az összefoglaló. köszi érte:))

foppa21 2010.11.26. 21:27:13

@Filip89: "Ráadásul most Tebow se lesz a drafton."
loool:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.26. 22:58:22

3-17 a félidőben. A védelmük lényegesen jobb, így nem tudunk mit kezdeni velük. Szerintem nem sok esélyünk van, de nem is ezt a meccset kellett volna megnyernünk, hanem korábban legalább egyel többet. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.27. 03:07:24

17-45 lett a vége. A második félidő még simább volt. Hawkins a két INT mellé két TD passzt is elért legalább.

Tomi_Tanguay 2010.11.27. 12:06:46

kár hogy kiestek. akkor egyik colorado se jutott tovább?:( legalább wilsonék és parkerék ott lesznek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.27. 12:31:37

Egyedül az Air Force jutott Bowl-meccshez, de ők ott lesznek. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.27. 19:22:16

A mai college football program:
- Szombat, 21:30 Maryland University - North Carolina State University
- Vasárnap, 01:00 Clemson University - South Carolina University

Tomi_Tanguay 2010.11.27. 21:04:45

akkor hajrá clemson!
meg persze wilsonéknak is, ha ilyen fontos meccs lesz:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2010.11.28. 02:32:40

38-31-re vesztettek Wilson-ék, ezzel nem lett meg a konferencia-döntő. :(
A baseball QB 31/60, 311 yard, két-két futott és passzolt TD.

Tomi_Tanguay 2010.11.28. 13:23:16

akkor wilsonék nem jutottak be:(
parkerék és szoptak de az már tét nélküli volt, nagyrészt a cserék játszottak pedig az elején még vezettek.

haromt · http://90es.blog.hu 2010.11.28. 16:13:15

A Clemson és az NC State is bowlozhat.
Wilsonék az ACC döntőt bukták a vereséggel. Kár érte.

Tomi_Tanguay 2010.11.28. 16:31:06

na arra gondoltam, hogy jó lett volna, főleg néztem milyen szorosan kaptak ki:)
de itt nincs rendes rájátszás? minden 6-6os vagy jobb csapat játszik egy bowlt valakivel és kész?:D


süti beállítások módosítása