Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos: Lezártuk az évet

2011.01.10. 12:18 - Filip89

Az elmúlt hétvégén az alapszakasz befejezésével a Denver Broncos együttese is lezárta a 2010-es szezonját az NFL-ben, mivel az elmúlt négy szezonhoz hasonlóan csapatunk idén sem kvalifikálta magát a rájátszásba. Így amíg a legjobbak, ill. a legszerencsésebbek még a playoff-ban küzdhetnek, addig mi már hátradőlve, nyugodt körülmények között elmélkedhetünk a magunk mögött hagyott esztendő legfontosabb történésein. Aktuális kiadásunkban blogunk futball-szerkesztői tekintettek vissza a gyötrelmes 2010-es idényre, és próbáltak meg hangolódni a következő szezonra.

















- Mi a véleményed összességében a csapat 2010-es szezonjáról?


Black_Adder válasza: Ősszel én álltam szezonhoz a legpesszimistábban, hogy ne érhessen csalódás. Ehhez képest hatalmasat csalódtam a csapatban. A szezon végére Tebow játéka azért optimizmusra adhat okot, de nélküle se az offense volt a baj...

Filip válasza: 16 fordulón át tartó tömény szenvedés volt, néha kisebb fellángolásokkal...

haromt válasza: S.Z.A.R.!

StormST válasza:
Röviden? Fos... Kicsit bővebben: nincs mit szépíteni, a Broncos történetének legrosszabb szezonja volt. Bár vannak biztató jelek, de azért nem lesz egyszerű az út felfelé...

- Mi lehetett a legfőbb oka a példátlanul gyenge szereplésnek?

Black_Adder:
1.) A coaching staff. Nem csak JMD, de mindenkit JMD választott maga mellé.
2.) 0 passrush
3.) 2 év alatt 7 db top50-es pickből se tudtunk elegendő meghatározó játékosokat összegyűjteni.
4.) A sérülések. De azok nem csak nekünk voltak...

Filip: JMD diktatúrája idén végleg csődött mondott, utólag belátva hiba volt zöldfülű edzőt kinevezni, hogy mi legyünk a kísérleti játszótere a hülyeségeihez, de nem tudhattuk előre, hogy ez lesz. Véleményem szerint a megboldogult tréner sorozatos rossz döntései vezettek az idei pokoljáráshoz. Jövőre csak annyit szeretnék, hogy egy tőle merőben más stílusú HC-t hozzunk a csapathoz.

haromt: Josh McDaniels utálata a csapaton belül. Szerintem Tebow-n kívül mindenki rühellte, így szétestek fejben. Na meg a sérülések és a fogalmatlan védelem.

StormST: Rossz személyi döntések (Nolan <-> Martindale, trade-ek), némi pech (Doom, Clady, Goodman sérülései), sokszor a felkészületlenség, néha a fegyelmezetlenség, 1-2 esetben bírói hibák. JMD rossz döntés volt, de talán időben sikerült menteni a helyzetet és így következő szezonban megindulhat felfelé a csapat talán...



- Kik voltak a Broncos legjobbjai az idei szezonban?

Black_Adder:
Mindenképp Brandon Lloyd. Nálam ő az év visszatérő játékosa. Szenzációs elkapásai voltak, 11 TD és 1450 yard. Ezek magukért beszélnek. Miatta lehetett élvezni a szezon során a Broncos-meccseket. Egyébként a teljes WR sorunkat megilleti a dicséret. Ők mindent megtettek.
A két QB-nkal is mindenképp elégedettek lehetünk. Orton utolsó 2 meccsét leszámítva a liga egyik legjobb irányítója volt. Tim Tebow meg hamar elhallgattatta a rosszmájúakat. Láthattuk, hogy mekkora potenciál van benne. Bebizonyította, hogy ő a jövő.
A védelemből DJ Williams hozta a megszokottat, amivel idén is a legjobbak között volt.

Filip: Lloyd egyértelműen klasszis szezont futott, az utolsó meccsek összeomlásáig Orton is nagyon biztató volt, illetve Tebow rendkívüli profizmusról tett tanubizonyságot az első kezdő meccsein. A védelemből szerintem leginkább D.J. Williams-t érdemes kiemelni, a többieknek voltak hullámvölgyeik, de még a két rookie CB játékában is sok pozitívumot fedezhettünk fel. A ST kapcsán Prater abszolút kimagaslót művelt, remek formában volt a sérüléséig, a visszahordók közül Decker tetszett a leginkább, leszámítva, hogy háromból két return-nél elejtette a labdát.

haromt: Brandon Lloyd. Evidens. J.D.Walton is tetszett. A védelemből csak Champ, Jamal Williams és Marcus Thomas nyújtott jót.

StormST: A támadó oldalon Lloyd-ot, Orton-t és Tebow-t emelném ki, meg Moreno-t, amikor egészséges volt. A védő oldalon nem nagyon lehet komoly pozitívumokat mondani senkiről, akikkel én elégedett voltam, az DJ, Champ, Bannan és Haggan, valamint Mays is néha...


















- Kik voltak a leginkább alulteljesítő játékosaink az idei szezonban?


Black_Adder:
Az OL. Az első 5-6 meccsen mindig más felállásban játszottak. Ez pedig nem a Madden NFL, itt a játékosoknak össze is kell szokniuk.
Az RB-k. Moreno sokat volt sérült és rajta kívül senki nem hozta az NFL szintet. Meggyőződésem, hogy ha Buckhaltert többet használjuk, akkor jobb lett volna, Ball és Maroney takarodjanak.
Richard Quinn szintén nagy bust eddig, és ha már a Quinneknél vagyunk, a BQ tradedel se mi jártunk jól.
A védelem. Mindig tartalékosan kellett kiállniuk, de ennél mindenképp több kellett volna. Nate Jonest és McBeant nem akarom többet Broncos mezben látni.
Az ST is szar volt. Colquitt húzzon egy zacskót a fejére és úgy húzzon el innen, de gyorsan.

Filip: Maroney ezt a különmeccset toronymagasan nyerte, de az offense-ből még Harris és Royal is tudása alatt teljesített. A védelemben szerintem még több várakozáson aluli produkcióhoz volt szerencsénk, kiváltképpen a secondary-ből Jones és Goodman. Illetve Colquitt-nak is volt egy borzalmasan rossz időszaka.

haromt: Maroney minden idők legrosszabb Broncos játékosa. Kuper is szar volt. A defenseben kb mindenki rossz volt a fent említett hármason kívül.

StormST: Huh... Hát az OL kompletten elég rossz volt a szezon elején, igaz a végére belejöttek, mondjuk ehhez egy mobilisabb QB is kellett. Számomra akik mindenképpen eszembe jutnak, az Nate Jones, Maroney, Richard Quinn, valamennyire Goodman (sokat volt sérült, amikor játszott, akkor se volt igazán jó), meg Lance Ball is elég gyenge volt.

- Ki volt az év legjobb újonca nálunk?

Black_Adder: 3 meccs alapján oda lehet adni Tebownak? Amikor játszott, akkor ő volt a legjobb Bay-bay és Decker se játszott sokkal többön. Cox viszont elég sokat töltött a pályán, többnyire nehéz helyzetben mégis elég jól helytállt. Én inkább rá tenném a voksot, de jövőre a mostani újoncok közül alighanem TT lesz a legnagyobb sztár.

Filip: Tebow. Nem lehet nem őt mondani, még ha keveset is játszott, emberfelettit nyújtott, de jónéhány újoncunk nagyszerűen mutatkozott be, őket végképp nem lehet hibáztatni a szereplésért, csak hát nem tudtak csodát sem tenni.

haromt: J.D. Walton

StormST:
Perrish Cox, nálam mindenképpen. Mondjuk igazából én egyik rookie-ra se panaszkodom, Bay-Bay is mutatott szép dolgokat, Tebow a végén főleg, Beadles is megtalálta a helyét a szezon végére, Decker-t is megtaláltuk a finisre, meg Thompson se volt rossz.

- Mennyire hiányzott a csapatból Elvis Dumervil?

Black_Adder:
Nagyon

Filip: Egyértelműen hiányzott, hiszen az utolsó néhány meccs kivételével semmiféle pass rush-t nem csináltuk, ennél mindenképpen többet vártam volna a többiektől.

haromt: Lusta vagyok megnézni, de kb az egész csapat csinált idén annyi sacket, mint Doom tavaly egyedül... Ennyi

StormST:
Nagyon. Az utolsó meccsig volt összesen 18 sack-ünk (akkor lett 5), neki tavaly volt 17. Azt hiszem ennyi magyarázatnak épp elég...

- Melyik volt számodra a szezon legemlékezetesebb pillanata?


Black_Adder: Tim Tebow 40 yardos TD futása 3&24-re a Raiders ellen.

Filip: Tebow minden egyes pályán töltött perce az örökké valóságot fogalmazta meg. :)

haromt: Tebow 40 yardos futott TD-je a Raiders ellen.

StormST: Amikor megtudtam, hogy JMD-t kirúgtuk! :D





















- Milyen legfőbb változásokra számítassz az offszezon alatt a keretben?


Black_Adder: Valószínűleg teljesen új edzői stáb, teljesen új elképzelésekkel. Remélem a mostani meglévő /*a 2 évvel ezelőttinél gyengébb*/ alapokat nem fogja lerombolni az új HC. A teljes védelmet újra kell éleszteni, az se kizárt, hogy visszatérünk 4-3-as védekezésre. Ezt személy szerint nem tartom a legjobb ötletnek, de az biztos, hogy nagy változások lesznek. Az offenseben jövőre szerintem többet fogunk TE-t elkapásra használni, esetleg sémát váltunk a futásblokkolásban attól függően, hogy ki lesz az új HC vagy OC. A játékosok személyében viszont nem lesz nagy változás. Jöjjön egy TE, a többi maradhat.

Filip: Igazából minden az új edző és/vagy DC kinevezésétől függ. Az offense-ben olyan túl nagy változásokra nem számítok Orton távozásán kívül, viszont a védelemben könnyen óriási forgószínpad lehet idén tavasszal is, a DL-ban és a DB-ek között jókora takarítás lehetséges, nem kizárt rutinos vezéregyéniségek búcsúzása sem, illetve a draftról és a szabadügynök piacról is főleg ezen posztokra várok erősítéseket.

haromt:
Kell pár jó veterán a védelembe. De amíg nincs edző nem tudom pontosan mit várjak.

StormST: A védelemben lesz csere-bere gazdagon, ebben biztos vagyok, kell DE, NT, S, ILB. A támadó oldalon nem sok változás lesz szerintem.
















- Hol folytatja pályafutását Champ Bailey?


Black_Adder: Nálunk. Én nagyon bízom benne, hogy sikerül megállapodni vele. JMD leváltása nem tetszett neki, mert nem szereti a változásokat, de ha új csapatba kerül, az is változás lenne a számára. Azt se tartom kizártnak, hog franchise taget teszünk rá. A drafton ugyan PP-vel lehetne pótolni, de én soknak tartom az 1/2-t egy DB-ért, és akad poszt bőven, ahol erősíteni kellene.

Filip: Bízom benne, hogy meg tudjuk őt tartani, de azon sem lepődnék meg, ha az idei történések után inkább távozni szeretne.

haromt: Maradni fog.

StormST: Nagyon remélem, hogy Denver-ben, meggyőzhetőnek tűnik szerencsére...

- Kit szeretnél a csapat 1/2-es draft pick-jeként látni?


Black_Adder: Marcel Dareus. És akkor nyilván maradna a 3-4-es védelem is.

Filip: Ha Champ megy, akkor Peterson-t meg kéne szereznünk a leendő utódjának, viszont ha a klasszis CB marad még Denverben, akkor a legjobb DE-t kell választanunk, amivel nem lehet probléma, mert gyaníthatóan az 1/1-es pick-ből a Panthers másfelé fog tapogatózni, szóval rajtunk múlhat, hogy Bowers vagy Dareus.

haromt: Marcel Dareus (DE, Alabama) vagy Nick Fairley (DE, Auburn) vagy Patrick Peterson (CB, LSU)

StormST: Nem nagyon figyelem a college-et, a legjobb DE jöjjön, ez a lényeg...

- Milyen jövőt jósolsz Tim Tebow-nak?

Black_Adder: Szerintem nagyon jó úton halad az NFL felé. Úgy gondolom, hogy jövőre ő lesz a kezdő irányítónk, és ez sokáig így marad utána. Rá lehet építeni egy olyan csapatot, aminél a SB a cél...

Filip: Ismerve az elszántságát, és látva az első néhány meccseit, én teljesen biztos vagyok benne, hogy a 2010-es évek meghatározó denveri irányítója lesz, amennyiben az új trénernek nem lesz ellenvetése ezzel kapcsolatban. Ha jövőre még nem is várok tőle nagy csodát, de két-három év múlva végleg befuthat, és mindenki el fogja felejteni Manning vagy Brady nevét. :P

haromt: Erre nem vállalkoznék.

StormST:
Nagyon jót! Pár éven belül ő lehet szerintem az NFL egyik legjobb irányítója, ha nem is passzolt yard-okban, rating-ben vagy passzolási hatékonyságban, de győzelmekben és összes yard-okban mindenképpen. Megvannak hozzá a fizikai adottságai és mentálisan is nagyon jó...

- Szerinted ki lesz a csapat új vezetőedzője?

Black_Adder:
Rick Dennison. Ha már Kubiak nem...

Filip: Titkon reménykedem benne, hogy Elway maga veszi kézbe az irányítást. :D

haromt: Rick Dennison

StormST: Én a jelen állás szerint a régi denveri Rick Dennison-t látom a legvalószínűbbnek, de messze van még a folyamat vége szerintem...

- Ki nyeri az idei Super Bowl-t?


Black_Adder: Seattle Seahawks :P

Filip: New York Jets

haromt: Green Bay

StormST:
A Patriots...

- Lesz-e 2011-ben NFL-szezon?

Black_Adder:
Remélem, de egyáltalán nem lepne meg a lockout...

Filip: Ugyan jelenleg talán esélyesebb, hogy nem, szerintem meg fognak állapodni.

haromt: Lesz

StormST:
Ha nem lenne, akkor gyújtogatás és lázongás lenne belőle, szóval lesz... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr322573759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black_Adder 2011.01.10. 13:00:13

Shannon Sharp a HOF 15 döntőse között

Tim Tebow meg a Neves Say Never Moment of the Year döntősei között. Utóbbira nekünk kell szavazni itt:
www.nfl.com/partner?partnerType=never-say-never&module=HP_fanVoice_vote

Tomi_Tanguay 2011.01.10. 13:25:39

jó lett! csak jövőre lehetne jobb szezonunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.10. 13:57:43

Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.10. 14:16:18

@Black_Adder: Kár, hogy előbbire nem szavazhatunk, mert így sanszos, hogy idén sem fog bekerülni. :(

milo_hedgie#23 2011.01.10. 15:54:24

hát sajnos borzalmas volt ez az év,de tebowra és a fiatalokra épithetünk bátran. remélem hogy champ itt marad,még az egy nagyon fontos kérdés lenne

StormST 2011.01.10. 18:18:05

Hát az első pár meccs után álmomban se gondoltam volna, hogy TTT szerint Walton lesz nálunk az év újonca... :D

Sajnos a gyors válasz miatt két név kimaradt az alulteljesítők közül, de muszáj megemlítenem őket:

COLQUITT ÉS MCBEAN TAKARODJATOK!!!!!!!!!!!!!!!

StormST 2011.01.10. 19:50:18

@Black_Adder: Jó, mondjuk én mindig hiper-optimista vagyok a szezon előtt, nálam mindig ez lesz... :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.11. 17:15:37

Milyen poén már, hogy valaki a "tebowizmus" kulcsszót beírva a keresőben, jutott el a blogra. :D

foppa21 2011.01.11. 19:02:41

@Filip89: nagy lol! terjed a vallás:-D

Black_Adder 2011.01.11. 19:17:45

@Filip89: Csak az én cikkemet hozza fel találatként :)
Hittérítő lettem :)

haromt · http://90es.blog.hu 2011.01.11. 21:01:09

@StormST: Sok választás nem volt. Decker szinte semennyit nem játszott, Coxnak hiperláma meccsei voltak, na meg semmit sem mutatott kickreturnerként.
Walton-tól 1 max 2 elbaszott snappet láttam. Engedett pár sacket, de alapból nem ő volt a rossz, hanem a rendszer.

Közben a bowl.hu főoldalra kiszeenvedtem a blogot.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.11. 21:30:48

@haromt: Utóbbit köszönöm! :)

Még egy érdekesség:
Chauncey Billups: “I was happy watching that game, seeing No. 90 (Nick Fairley). Hopefully, he’ll be a Bronco.”

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.12. 13:11:35

Luck nem megy a draftra... Így azért nem olyan egyértelmű a Panthers döntése, de szerintem inkább kihúzzák Newton-t, mint valamelyik DE-t előlünk.

Black_Adder 2011.01.12. 13:18:27

@Filip89: Nem értem ezt a newton hypeot, lehet h luck nélkül ő lesz a topQB, de szvsz nagyon nem éri meg az 1/1-et...

Szvsz Fairleyt vagy Bowerst viszik, de a Fairley-Bowers-Dareus trióból 2 mindenképp marad nekünk. Szóval no para.
A döntő előtt Bowers mondtam volna 1/1nek, de azóta lehet h inkább Fairley lesz az.

Amúgy láttam már hozzájuk írva mockon PP-t is, Greent is...

milo_hedgie#23 2011.01.12. 13:50:10

@Filip89: szerintem fairley lesz az 1/1. nekünk maradhat peterson vagy bowers...

Black_Adder 2011.01.12. 16:16:53

@milo_hedgie#23: Bowers 3-4ben nem jobb mint Dareus szvsz
PP meg csak ha nem egyezünk meg Baileyvel

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.12. 18:05:14

Bowers-t a Clemson-ból ismerem, mert őket néztem gyakran, ott szimpatikus volt. De akkor lehet, hogy Dareus-szal jobban járnánk, már ha Fairley kimegy 1st overall-nak, mert őt tartom a legjobbnak.

Tomi_Tanguay 2011.01.12. 19:15:19

ezzel az erővel parkert is választhatnánk, ha a clemsonból kell ember:D

milo_hedgie#23 2011.01.12. 20:03:29

@Black_Adder: elhiszem neked,annyira nem ismerem őket,csak az előzetes listák alapján vagyok képben nagyából az erőviszonyokkal.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.12. 21:11:29

Tetszett a Saunders-féle legutóbbi Launch Special, leginkább a Broncos-ról szól, tehát itt linkelem:

www.denverpost.com/nuggets/ci_17076705?_requestid=18458859

Black_Adder 2011.01.13. 22:15:34

Fox az új edző
A Carolinanál egyszer majdnem SuperBowl nyert legutóbb pedig egy fantasztikus 2-14-es szezonhoz jutatta őket. Sikerült JMD-nél rosszabbat találni vazze...
Na jó azért a 2-14 nem csak az ő sara volt, de ez elég nagy meglepetés. Nem őt szerettem volna.

Mielőtt HC lett volna DC volt, lehet h visszatérünk 4-3-ra és akkor Fairley vagy Bowers, amelyik bent lesz...

Na kezdhetitek ízlelgetni a "Fox takaroggy"-ot :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.01.14. 02:58:51

Hát, én sem verem a seggem a földhöz örömömben... Remélem Elway tudja mit csinál. Át ne alakítsa a védelmet, nem akarom, hogy megint legalább 15 ember menjen, és jöjjön helyette új, ráadásul akkor Champ is tuti elhúzna. Ne játssza azt a védelemmel, mint JMD az offense-zel. Meg így azért a Tebow-projektet is féltem, de gondolom az OC-n fog múlni inkább.

milo_hedgie#23 2011.01.14. 12:40:51

remélem fox belátja,hogy értelmetlen lenne átállni ezzel a kerettel 4-3ra és nem akarja átszervezni az egész csapatot,hanem hajlandó lesz a meglévő használható alapokra épitkezni...


süti beállítások módosítása