Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Kaliforniai kirándulás

2011.03.06. 15:06 - Filip89

Az utóbbi néhány napot a Colorado Rapids labdarúgói a nyugati partvidéken, Kaliforniában töltötték a felkészülés jegyében, ahol több környékbeli amatőr vagy egyetemi csapattal tréningeztek együtt, valamint néhány felkészülési mérkőzésre is sor került a keddtől szombatig tartó látogatás alatt. Az MLS címvédője egy előidény-mérkőzést vívott a San Jose Earthquakes ellen, miközben a denveri csapat tartalékai további két találkozót bonyolítottak le egy-egy alacsonyabb osztályú együttessel szemben.


A Rapids kerete a kaliforniai edzőtáborban:

Kapusok: Matt Pickens, Ian Joyce, Stew Ceus;
Hátvédek: Anthony Wallace, Marvell Wynne, Scott Palguta, Kosuke Kimura, Tyrone Marshall, Eddie Ababio, Mike Holody, Drew Moor;
Középpályások: Pablo Mastroeni, Jeff Larentowicz, Brian Mullan, Davy Armstrong, Joseph Nane, Sanna Nyassi, Josh Janniere, Steven Emory, Ross LaBauex, Wells Thompson, Jamie Smith;
Csatárok: Conor Casey, Andre Akpan, Omar Cummings, Quincy Amarikwa.


A 26 fős delegáció, kiegészülve a teljes edzői stábbal, kedden a délutáni órákban érkezett meg a Santa barbara-i repülőtérre, ahonnan egy rövid buszos utazást követően jutottak el a szálláshelyre, az óceán mellett fekvő Ventura Beach Hotel-be. A csapat az első edzését szerda reggel tartotta meg a közeli Oxnard College pályáján, melyen a keret egyik fele vett részt, mivel a többiekre aznap délután egy barátságos mérkőzés várt, ugyancsak ebben a létesítményben.

Szerdán a Rapids tartalékcsapata a Ventura County Fusion együttesével mérkőzött meg, akik a USL Premier Development League-ben, az Egyesült Államok legerősebb amatőr bajnokságában szerepelnek, és a közelmúltban több figyelemre méltó, szoros eredményt értek el felkészülési meccseken az MLS élcsapataival szemben, így személyükben a mieink egy kifejezetten nívós edzőpartnerrel találkoztak.
A coloradói csapat a következő összeállításban lépett pályára a Fusion ellen: Ceus - Ababio, Holody, Marshall, Palguta - Nyassi, Nane, LaBaeux, Thompson, Akpan, Amarikwa. A mérkőzés meglehetősen lassan vette kezdetét a délutáni szieszta hangulatában, majd a szendergős első 20 percet követően, egyszercsak a játékvezető fújt ébresztőt, amikor váratlanul tizenegyest ítélt a Fusion javára, miután Marshallt látták szabálytalannak a büntetőterületen belül. Az ellenfél a büntetőt sikeresen értékesítette, a Rapids pedig egy szemvillanás alatt sebességi fokozatot váltott, azon nyomban nagyobb lendülettel kezdtünk el játszani, s a 25. percben Thompson rögtön egyenlíthetett volna, de nagy lövése a hosszú oldali kapufán puffant. Kisvártatva az egyik Fusion-játékos megkapta a második sárga lapját a mérkőzésen, így a játékvezető kiállította őt, de a találkozó barátságos jellegére való tekintettel a két vezetőedző gyorsan megállapodott benne, hogy folytatódjon 11-11 mezőnyjátékossal a küzdelem. A folyamatos coloradói akciók végén a 38. minutumban végre megszületett az egyenlítést érő találat, amikor Thompson bal oldali szögletrúgása után a kapu torkából Tyrone Marshall bólintott a hálóba. Egy újabb perc sem pörgött még le, és Amarikwa finom kiugratásából Andre Akpan törhetett ziccerben kapura, a másodéves támadó pedig elegáns mozdulattal emelt a kifutó kapus felett a hálóba. Újabb két perccel később, Ababio tört be a tizenhatoson belülre egy jobb oldali elviharzást követően, ahol lerántották őt, a meccs második tizenegyesét már a mieink kapták, melyet Sanna Nyassi kíméletlenül értékesített. Ezzel a félidőre 3-1-es előny birtokában térhettek le a mieink.
A szünetben egyetlen cserét hajtottunk végre, és a hátvéd Marshall helyét a középpályás Emory foglalta el, mely által LaBaeux húzódott vissza bal bekknek, Palguta pedig bement Marshall eredeti helyére, a középhátvéd posztjára. Alig néhány perccel a folytatást követően, máris szépített a Ventura együttese, miután a helyi csatár egy-az-egyben léphetett ki a kapusunkkal szemben, Ceus pedig képtelen volt elhárítani a ziccert. Kisvártatva visszaállítottuk a két gólos differenciát, a 49. percben ugyanis Nyassi verte meg emberét a jobb szélen, jó ütemű középreadását pedig Andre Akpan csúsztatta a kapuba, aki ezzel már a második találatát szerezte a mérkőzésen. Néhány perc múlva ismét egy könnyű gólt adományoztunk az ellenfélnek, a hátvédeink teljesen ártalmatlan szituációban szórták el a játékszert, az így kialakított ziccert, pedig ismét gólra váltotta a Fusion együttese, akik ezzel 4-3-ra zárkóztak fel. A találkozó 60. minutumában végrehajtottunk egy kettőscserét, a középpályán alkalmaztunk frissítéseket, távozott a pályáról Nane és Thompson, őket pedig két ifjú játékos, Armstrong és Janniere váltották a maradék félórára. A folytatásban Akpan hagyott ki egy hatalmas lehetőséget, nagy helyzetében a kapus bravúrral hiúsította meg a csatár mesterhármasát, ám nem sokkal később Akpan passza után Quincy Amarikwa lövése már védhetetlennek bizonyult. A meccs utolsó harmada ismét nyugodtabb körülmények között telt, annyira már nem erőltettük a támadásokat, ellenben jobban ügyeltünk a védekezésünkre, így gond nélkül őriztük a vezetésünket. Negyedórával a befejezés előtt Emory gurított le egy szabadrúgást Michael Holody-nak, aki közel 30 méterről, iszonyatos erővel bombázott a hálóba egy remekül eltalált lövésből. Az eredmény már többször nem változott, a tartalékcsapatunk kifejezetten komolyan vette a mérkőzést, és igazi gólfesztivált rendezett a Ventura ellen, végül 6-3-ra diadalmaskodtunk a PDL-es együttes ellenében.



















A csütörtöki napon csak egy edzés szerepelt a programban, majd délután elutaztunk a másnapi előidény-meccsünk helyszínére, a Csendes-óceán partja mentén, északabbra található San Luis Obispo városába. Péntek este pedig a tavalyi főcsoport-döntőben kiütött San Jose Earthquakes gárdájával találkoztunk a California Polytechnic State University stadionjában.
Ezen az összecsapáson a címvédő Rapids már igencsak ütőképes felállásban képviseltette magát, hiszen Smith mester gyakorlatilag a tavalyi rájátszásban megszokott kezdő 11-et küldte pályára a kezdésnél: Pickens - Kimura, Wynne, Moor, Wallace - Mullan, Mastroeni, Larentowicz, Smith - Casey, Cummings. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, s a találkozó elején Casey és Cummings egyaránt zavarba tudta hozni a kaliforniaiak védelmét, ugyanakkor a 'Quakes-nek is voltak ígéretes lehetőségei. Aztán 30 perc elteltével Wynne rántotta le ellenfelét a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig habozás nélkül tizenegyest ítélt, melyet a tavalyi aranycipős Wondolowski magabiztosan értékesített Pickens-szel szemben, így a San Jose szerezte meg a vezetést. A bekapott gól után még inkább rákapcsolt a Rapids, de képtelenek voltunk kihasználni a lehetőségeinket, így az első 45 percet követően az ellenfelünk állt jobban 1-0 arányban.
A szünet alatt a denveriek két cserét hajtottak végre: a támadó sorban Cummings-t Amarikwa helyettesítette a második félidőre, míg az előidényben első alkalommal pályára lépő csapatkapitány Mastroeni is befejezte a játékot az első félidő végeztével, az ő pozícióját pedig Nane foglalta el a továbbiakban. A második játékrész eleinte kiegyenlített küzdelemben zajlott, majd ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy kezdte egyre inkább fokozatosan átvenni az irányítást a csapatunk, de hiába támadtunk többet, sokáig nem igazán tudtunk igazi gólhelyzetet teremteni Busch kapus portája előtt, így nem sok esélyünk volt az egyenlítésre. A félidő fele magasságában rövid időn belül végrehajtottunk két újabb személyi cserét a középpályán, s Mullan helyére Thompson állt be, Smith-t pedig Nyassi váltotta. A két lendületes szélső beállításával még aktívabb lett a támadójátékunk, és ekkor már igazi helyzetekig is eljutottunk, a végjátékban például Wallace távoli szabadrúgása kipattant a kapusról, az ismétlést azonban Nyassi a kapufára tette. Az utolsó tíz percre Casey helyét Akpan foglalta el a csatársorban, akinek szintén volt pár ígéretes próbálkozása az egyenlítés érdekében. Az utolsó percekben Moor megelőzte a kifutó kapust, és átfejelte felette a játékszert, azonban a labda a kapu mellett kötött ki néhány centiméterrel. A csapatunk hiába tett meg mindent az egyenlítés érdekében, és hiába játszottunk fölényben a mérkőzés nagy részében, egy 11-es góllal az Earthquakes legyőzött bennünket 1-0 arányban, pedig 13-6 arányban több kapura lövést eresztettünk meg. Természetesen egy előkészületi mérkőzésen mindez nem probléma, bizonyára így is sok tapasztalattal gazdagodtunk a mérkőzés után, remélhetőleg sikerül tanulni a hibáinkból, és a hátralévő előidény-meccseken már valamivel eredményesebb támadójátékot tud bemutatni az első csapatunk, s nem marad mindig meddő a mezőnyfölényünk.




















Szombat délelőtt még egy utolsó barátságos mérkőzésre kerítettünk sort, amikor a Rapids tartalékai a helyi 'Cal-Poly' University gárdájával mérkőztek meg a tegnapi meccs helyszínén, egy kétszer 35 perces edzőmeccs keretein belül. Jobbára azok kaptak lehetőséget, akik előző este az Earthquakes ellen nem, vagy csak keveset játszottak, s a kiegészítő embereink a következő hadrendben szálltak harcba: Ceus - Palguta, Ababio, Holody, LaBauex - Thompson, Armstron, Emory, Nyassi, Janniere - Akpan. Kissé fáradtan mozgott a csapat az első félidőben, így a nyitó 35 minutum gól nélküli döntetlennel zárult, majd Marshall-t küldtük pályára, aki Thompson-t váltotta. Öt perc telt el a második játékrészből, és máris megszerezték a vezetést a mieink, miután LaBauex jobb oldali beadása Emory-t találta meg középen, aki egy pazar labdát adott a védők mögött bemozduló Sanna Nyassi-nak, az új szerzemény pedig a kapus elfektetése után az őrizetlenül maradó hálóba gurított. Nem sokkal később, újra a fiatal tehetség Emory volt a főszereplő, miután az ellenfél térfelén lekapcsolt egy óvatlan átadást, és azonnal indította az üres területre futó Andre Akpan-t, aki könnyedén gólra váltotta a kiugrást. A harmadik gólunkat tíz perccel később újra Andre Akpan szerezte, aki egy tizenegyest váltott gólra a házigazdák kezezését követően. A hajrában már nem történt változás, könnyedén megtartottuk az előnyünket, s a Rapids tartalékai 3-0-s győzelemmel zárták le az előidény kaliforniai felvonását.

A csapat két győzelemmel és egy vereséggel a tarsolyában, a szombat délutáni órákban hagyta maga mögött a napfényes Kaliforniát, és utazott haza a lassacskán már tavaszodó Colorado-ba. A következő néhány napban idehaza, a Dick's Sporting Goods Park-ban fog edzeni a társaság, majd a jövő héten már újra úton leszünk, hiszen jövő szerdán a Seattle Sounders otthonában fogunk fellépni, szombaton pedig az újonc Vancouver Whitecaps-nél leszünk hivatalosak az utolsó felkészülési találkozónkra. A rajt előtti utolsó héten már hazai környezetben készülhetünk, majd március 19-én, szombaton, kerül sor a 2011-es szezonbeli nyitómérkőzésünkre a Portland Timbers ellenében.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr42715104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2011.03.06. 16:31:33

mióta megnyertük minden cikkben leírod hogy címvédő vagy bajnokcsapat?:D

foppa21 2011.03.06. 17:16:39

király összegzés lett filip!:-)
kár hogy a sj ellen kikaptunk, de ennyi járhat nekik a konferencia döntő után

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.06. 19:00:29

@Tomi_Tanguay: Nem tudom, hogy mindig leírtam-e azóta, de ezután törekedni fogok rá, hogy minden cikkben szerepeljen legalább egyszer, mert ez egy olyan dolog, amit bárhol, bármikor büszkén hangsúlyoznunk kell. :P

foppa21 2011.03.06. 20:26:23

akkor már csak ez a két felkészülési meccsünk lesz a jövő héten? aztán meg a rajt, de jó a következő utáni hétvégén már újra a szezon!:-)

melo15 2011.03.07. 16:09:34

idén is megpróbálok több meccst nézni a BAJNOK csapatból :)

foppa21 2011.03.07. 17:45:27

@melo15: mert tavaly annyira nézted őket gondolom...:-D

foppa21 2011.03.07. 17:55:09

már csak 12 nap van a szezon kezdésig!

Coach Sacco 2011.03.07. 21:43:10

Akpan és Nyasi megállhatja a helyét a csapatban, van rá esély hogy megkapják a lehetőséget?

foppa21 2011.03.08. 19:28:44

sztem akpan idén se nagyon fog beférni a csapatba. nyassinak is nehéz dolga lesz a középpályára bekerülnie.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.08. 20:01:14

Június 5-től 25-ig Gold Cup az Egyesült Államokban. Az USA egy csoportba került Kanadával, Guadeloupe-val és Panama-val. Remélem lesznek majd Rapids-résztvevők a tornán, és követhetjük az eseményeket. :)

foppa21 2011.03.08. 20:12:09

@Filip89: remélem mehetnek caseyék páran:-) jamaika kijutott?

foppa21 2011.03.08. 20:13:49

@Filip89: amugy neked mi a véleményed akpanról és nyassiról?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.08. 20:21:38

Group A (Costa Rica, Cuba, Mexico, El Salvador)
Group B (Jamaica, Grenada, Honduras, Guatemala)
Group C (Panama, Guadeloupe, USA, Canada)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.08. 20:35:01

Szerintem leginkább csak sérülések esetén számíthatunk rájuk. Akpan tehetséges, de ha megegyezünk Folan-nel és felépül Kandji, akkor megint legfeljebb csak ötödik számú csatár lesz, és nem nagyon fog szóhoz jutni. Talán azt a szerencsétlen Amarikwa-t ki tudja szorítani. Nyassi-ban szerintem több lehet, első sorban belső középpályás, a Mastroeni-Larentowicz páros mellett nem sok esélye lenne alapból, de gyorsabb, mint ők ketten együttvéve. Szerintem jól járnánk vele, ha többet játszana, majd meglátjuk hogy férhet be. De nyilván csak jó, hogy egyre mélyebb a keretünk, és van válogatási lehetőség, és verseny a posztokért.

foppa21 2011.03.09. 13:24:45

@Filip89: korrekt válasz lett!:-D
ma éjjel a seattle ellen játszunk előidény meccset idegenben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.09. 16:29:22

20 fős kerettel utaztunk el Seattle-be. Itthon maradt a sérült csere kapus Joyce, meg pár tartalék ember, mint például Armstrong, Holody, Emory vagy Janniere. Smith a kezőcsapatot nem árulta el, de az biztos, hogy a két meccsen megpróbál minél több lehetőséget adni az aktív játékosoknak, pl Casey, Mastroeni és Mullan sem fog 180 percet játszani.

foppa21 2011.03.09. 18:35:17

@Filip89: és most mi lesz folannal?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.09. 19:04:11

Nincs róla semmi új infó.
Viszont Cummings elégedett a Gold Cup sorsolásukkal, tovább szeretne jutni a 8 közé. :)

foppa21 2011.03.09. 19:33:15

@Filip89: gyanús hogy akkor valami nincs rendben körülötte:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.09. 20:38:05

Ma 4-től játszunk a Seattle-lel. Ha elég sok infó, meg esetleg videók is lesznek a meccsről, akkor lehet, hogy holnap összedobok egy külön bejegyzést róla. Ellenkező esetben majd a hétvégén lesz egy cikkem a Vancouver elleni meccsel együtt.

foppa21 2011.03.10. 10:02:23

3-1re vesztettünk. larentowicz lőtte a gólunkat 11esből.


süti beállítások módosítása