Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: Nagyszerű rajt

2011.03.28. 12:46 - Filip89

Az elmúlt hétvégén, a szezonbeli második mérkőzésén is győzelmet aratott a címvédő Colorado Rapids csapata, miután szombat este kissé felforgatott összeállításban játszva is kiharcoltuk a magabiztos, 1-0-s győzelmet a Chivas USA elleni idegenbeli találkozón. A denveri labdarúgók ezzel a klub 16 éves története alatt első ízben tudtak két győzelemmel kezdeni egy idényt, vagyis 2011-ben máris minden idők legjobb szezonrajtjáról beszélhetünk az egyesület háza táján.



















A napokban esedékes nemzetközi válogatott meccsek miatt két játékosunkat is nélkülöztük az elmúlt hétvégén, ugyanis a gólgyáros Omar Cummings Jamaica, a tehetséges középpályás Sanna Nyassi pedig Gambia csapatába kapott meghívást néhány aktuális barátságos mérkőzésre. Tovább nehezítette a helyzetünket csatárposzton, hogy Casey kisebb vádlihúzódást szedett össze a szezonnyitón, és sokáig kérdéses volt egyáltalán az elutazása is Kaliforniába, végül ott lehetett a mérkőzésen, de csak csereként számíthattunk rá, míg a másodéves Akpan térdsérülés miatt továbbra is harcképtelen volt, vagyis csupán két egészséges támadó maradt a keretünkben: a közelmúltban szerződtetett Folan és az állandó tartalék Amarikwa. Így aztán ők ketten kaptak lehetőséget a Chivas USA elleni kezdőcsapatban, amelyben egyébként nem történt egyéb változás az első meccshez képest: Pickens - Kimura, Wynne, Moor, Wallace - Mullan, Mastroeni, Larentowicz, Smith - Amarikwa, Folan. A mieink még az újdonsült csatárpárossal a fedélzeten is esélyesként érkeztek a Home Depot Center-be, hiszen a gótok 2010-ben a leggyengébb nyugati csapat voltak, és a tavalyi alapszakaszban mindkétszer kapott gól nélkül diadalmaskodtunk velük szemben.

A mérkőzésre 13 ezer néző látogatott ki a két csapat által bérelt carsoni stadionba, amelyek közül ezúttal nem a tavalyi alapszakasz-győztes Los Angeles Galaxy, hanem a jóval szerényebb Chivas USA együttese lépett pályára, de a bajnoki címvédő érkezése azért biztosított némi érdeklődést a helyiekben. A mérkőzés csendesen vette kezdetét, eleinte többnyire a házigazdák vezettek akciókat, de nem igazán voltak képesek számottevő lehetőséget kialakítani a bajnok kapuja előtt. Közel félóra elteltével egy távoli szabadrúgást követő beívelésnél kellett Pickens-nek kimozdulva tisztáznia a kapujából, de a denveri hálóőr magabiztosan látta el a feladatát. Nem sokkal később, némileg váratlanul megszereztük a vezetést, amikor Smith a bal szélen lendült akcióba, majd a felezővonalat átlépve, nagyszerűen ugratta ki maga előtt Quincy Amarikwa-t, aki a büntetőterületen kívülre kijövő kapus felett elegánsan átemelte a játékszert, majd gond nélkül az üresen maradt ketrecbe gurított. A skót középpályás az idei első asszisztját, a helyettes-csatár az első gólját szerezte e találattal. A vezetés megszerzésvel még inkább lelomboztuk az addig sem túl sok veszélyt teremtő házigazdákat, és az első játékrész maradék ideje nyugalmas mezőnyjátékkal pörgött le, miközben az utolsó percekben Mullan részesült sárgalapos figyelmeztetésben egy felesleges szabálytalanságot követően. A szünetben tehát 1-0-s előnyben volt a favorit Rapids.

A második felvonásban sem történt számottevő változás, továbbra is mérsékelt színvonalon csordogált a mérkőzés. Néhány perccel a folytatást követően Smith ígéretes szögletrúgása után Larentowicz tehetett rá egy labdát alig öt méterről, de lövését egy gólvonalon álló hazai bekk blokkolni tudta, így kimaradt a hatalmas lehetőség. A denveriek nem alaptalanul reklamáltak kezezést, de a játékvezető vétlennek ítélte az esetet, mivel a nagyot mentő hátvéd nem szándékosan ért hozzá a tiltott testrésszel a labdához. Az 55. percben dolgozta ki a Chivas a meccs legnagyobb helyzetét, amikor egy oldalsó beadást követően Wallace-ról pattant a kapu felé a játékszer, de Pickens ismét magabiztosan el tudta hárítani a veszélyt a Rapids ketrece elől, így nem történt nagyobb probléma az esetből. Egy darabig megint lehetőségek nélkült teltek a játékpercek, majd bő húsz minutummal a befejezés előtt Smith mester kihasználta az első cserelehetőségét, és a gólszerző Amarikwa helyére a szélső Thompson küldte be. A hazaiak hiába birtokolták többet a játékszert, a mieink stabil védekezésével egyáltalán nem tudtak mit kezdeni, és a coloradói térfélen minimális veszélyt sem hordoztak magukban az akcióik. A hajrába fordulva kezdett kicsit eldurvulni a mérkőzés, és a piros-kékek több kőkemény belépővel nem egyszer a sárga lapot is előcsalták a játékvezető zsebéből, majd Mullan durva lerántását követően a leghevesebben reklamáló Pickens kapus is ebben a figyelmeztetésben részesült. Tíz perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Casey-t is a pályára küldtük Folan helyett, majd olyan alapos időhúzásba kezdtünk, hogy rövid időn belül Wallace, Casey és Mastroeni egyaránt besárgult a játék késleltetése miatt. Az utolsó percekben a harmadik cserénket végrehajtva, pályára lépett még a fiatal LaBaeux is a jobb szélső Mullant váltva. Ezalatt a Chivas képtelen volt igazi helyzetet kidolgozni, az elkeseredett beíveléseiket könnyűszerrel tisztáztuk, és különösebb gond nélkül megőriztük a vezetésünket egészen a hat perces hosszabbítás végéig, így 1-0-s idegenbeli győzelmet arattunk az idei második fellépésünkön.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



Gary Smith, vezetőedző, véleménye a mérkőzésről:

"Elégedett voltam az újfajta csatárpárosunk teljesítményével, mindketten meggyőző teljesítményt nyújtottak, s mindketten kamatoztatni tudták a saját erényeiket. Quincy több nagyon ügyes lefordulást hajtott végre, és egy szép gólt is szerzett, Caleb szintén veszélyesen játszott a pozíciós játékban. Nem volt egyszerű dolgunk a mérkőzésen, tisztában vagyok vele, hogy nem ez volt az év meccse, de igenis nagyon oda kellett figyelnünk, hogy ne érjen baj bennünket, és az előnyünket a végsőkig megtartsuk. Esélyesek voltunk, de mindenképpen szervezett, figyelmes játékot kellett bemutatnunk, hogy sikerrel abszolválhassuk ezt az összecsapást, örülök, hogy nagyszerűen kontrolláltuk az eseményeket. Megvan a győzelem, ez a legfontosabb számunkra, hiszen a jó eredmények csak növelik a játékosaink önbizalmát, amellyel még jobb hatékonyságra lehetünk képesek a folytatásban."

Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

1. Real Salt Lake 2-0-0, 6 pont (2 meccs)
2. Colorado Rapids 2-0-0, 6 pont (2 meccs)
3. Los Angeles Galaxy 1-1-1, 4 pont (3 meccs)
4. San Jose Earthquakes 1-1-0, 3 pont (2 meccs)
5. Vancouver Whitecaps 1-1-0, 3 pont (2 meccs)
6. Seattle Sounders 0-2-1, 1 pont (3 meccs)
7. FC Dallas 0-1-1, 1 pont (2 meccs)
8. Portland Timbers 0-2-0, 0 pont (2 meccs)

9. Chivas USA 0-2-0, 0 pont (2 meccs)

A héten következik a hagyományos US Open Cup második selejtezőköre az MLS-csapatok számára, a Rapids most csatlakozik az előcsatározásokba, és magyar idő szerint csütörtökre virradóra, hajnali 01:30-as kezdéssel léphetünk pályára a Chicago Fire ellen. A mérkőzésnek hivatalosan az ellenfél lesz a pályaválasztója, de a lebonyolítás értelmében a találkozót nem a Fire stadionjában rendezik meg, hanem egy környékbeli másik pályán, amely jelenesetben a peoriai Bradley University stadionja lesz.

A villámrajtot vevő coloradói labdarúgók az MLS-ben legközelebb a következő hétvégén játszhatnak ismét mérkőzést, amikor a vasárnapi játéknapon a tavalyi sereghajtó D.C. United-et láthatjuk vendégül a Dick's Sporing Goods Park-ban. A szezon harmadik fellépése magyar idő szerint jövő hétfő hajnalban, 01:00-től veszi kezdetét az évet egy-egy győzelemmel és vereséggel indító fővárosi csapattal szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr762778345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.03.28. 17:26:36

hát ez a meccs összefoglaló alapján is fos lehetett:)) de a gólunk szép volt,legalább azzal eldöntöttük és nyertünk

foppa21 2011.03.28. 18:13:22

köszi az összefoglalót! hogyhogy ilyen hamar elkészültél vele?:-)

foppa21 2011.03.28. 18:16:28

@milo_hedgie#23: mind1 olyan meccs volt amit nyerni kellett, nem most kellett gála meccset játszani:-D
csak három 100%os csapat van a mezőnyben, mi, a salt lake, és a philadelphia. de az union cska kétszer nyert véletlen 1-0ra. igaz nekünk is jó volt eddig a sorsolásunk, most lesz majd nehezebb mert a DC után jön a FCD és a RSL idegenbeli meccsek

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.28. 18:58:27

Most így került sorra a blog programjában, és a szerdai kupameccset sem akartam ebbe belevonni.

Tomi_Tanguay 2011.03.28. 19:49:46

mondjuk ez inkább gáz hogy 15 év alatt egyszer se tudták megnyerni az első két meccsüket. nem olyan nagy dolog hogy most úgy ünnepeljünk szerintem:D

foppa21 2011.03.28. 20:45:48

@Filip89: jah értem kormányzó úr:-D külön lesz a us open meccsről is?
@Tomi_Tanguay: ne legyél rossz májú, inkább örülj a rekordnak:-P

foppa21 2011.03.29. 20:01:18

a us open meccsen mennyire lesz erős összeállításunk?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.29. 20:09:54

Biztos, hogy többen játszani fognak a tartalékok közül, mert vasárnap már megint bajnokit játszunk, a jövő héten meg két komoly idegenbeli MLS-meccsünk is lesz.
Ráadásul Amarikwa is kisebb sérüléssel bajlódik, Casey és Cummings szintén nem várható a szerdai meccsre, viszont talán Akpan bevethető lesz.
Ja, és aláírattuk Earls-t, az ilyen meccseken lehet, hogy fog játszani, amúgy reméljük nem.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.29. 20:11:45

Július 27-én megint a Manchester United ellen fog játszani az MLS All-Star Team az ASG-en, melynek a helyszíne a New yorki Red Bull Aréna lesz. Divat a javából. :P

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.29. 20:13:28

Amarikwa jelölt a második heti goal of the week versenyben, de nyilván esélytelen.

www.mlssoccer.com/att-goal-week

foppa21 2011.03.29. 20:19:14

@Filip89: earls te jó ég az nem hiányzott:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.30. 13:14:42

Cummings gólt szerzett a jamaicai válogatottban, és legyőzték Salvadort 3-2-re.

Nyassi mégsem lehet ott a gambiai válogatottban (flight miscommunications - nem tudom, lekéste a gépet?), úgyhogy ott lesz ma a US Open-csapattal Illinois-ban. Várhatóan pályára fog lépni Marshall, Palguta, LaBauex, Joyce, Thompson, Nane, Amarikwa, Emory, Armstrong, Ceus, Holody. Ez már akár kezdő is lehetne, mert 11 fő, csak ebből kettő kapus. :D

foppa21 2011.03.30. 17:32:51

@Filip89: nah igen valami hasonlóra számítok, e szerintem ez a B csapat is jó erőkből áll más klubok B csapataihoz viszonyitva:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.30. 18:51:28

“There isn’t a competition that we’re going to play in this year that has any less significance than the last,” said head coach Gary Smith after Tuesday’s workout. “We have a squad of 30 players for these reasons. I’m more than comfortable with the players that are going to play in this game, and I think we have every opportunity of coming away with a victory.”

foppa21 2011.03.30. 19:00:10

@Filip89: szerinted lehet majd nézni a meccset?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.30. 20:07:42

Kétlem, mert szerintem tv közvetítés se lesz, nem hogy netes stream. :D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.30. 20:26:14

Avagy mégis. :)

tonight's Open Cup play-in match vs @ChicagoFire will be streamed by the Fire at chicago-fire.com and coloradorapids.com

foppa21 2011.03.30. 21:01:11

@Filip89: nagyon jó, akkor fél 2re jövök a meccsre!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.31. 01:30:51

#Rapids starters vs #ChicagoFire: Joyce, LaBauex, Marshall, Holody, Palguta, thompson, Emory, Nane, Nyassi, Akpan, Amarikwa

Itt lesz a meccs:
www.coloradorapids.com/news/2011/03/live-colorado-vs-chicago

foppa21 2011.03.31. 01:40:39

@Filip89: jól mutat ez az új bordó-fehér mez

Tomi_Tanguay 2011.03.31. 02:08:29

kurvára tartalékosak vagyunk, ezek közül kb csak thompson neve ismerős meccsekről:D

foppa21 2011.03.31. 02:19:17

ahhoz képest hogy tartalék meccs sztem nem olyan rossz a játék. mindkét csapatnak vannak helyzetei

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.31. 02:25:24

Na, ezt a gólt pont láttam, az egyik védő nagyot bénázott, talán Marshall lehetett.

foppa21 2011.03.31. 02:27:24

nah 0-1 az állás a félidőre

foppa21 2011.03.31. 02:43:59

akpan egyből egyenlített pár másodperc a második félidőből!

foppa21 2011.03.31. 02:52:42

jól befüstölték a pályát, csak azt nem vágom hogy miért:-D

foppa21 2011.03.31. 02:57:26

basszus mekkora gólt kaptunk, ezt bevédte joyce messziről:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.03.31. 03:05:56

Bele kell húzni, ha nem akarunk kiesni. Már csak olyan 20 perc lehet hátra.

foppa21 2011.03.31. 03:11:49

nyomunk rendesen de nem nagyon jutunk oda a kapuhoz:-S

foppa21 2011.03.31. 03:33:51

2-1es vereség lett a vége

milo_hedgie#23 2011.03.31. 18:15:09

ez csak a kupa volt? nem olyan lényeges ugye?

foppa21 2011.03.31. 19:51:11

@milo_hedgie#23: igen nem volt fontos. csak a tartalékcsapat játszott. annyi múlott rajta hogy így nem lesz külön játéklehetőségük a cseréknek csak a tartalék bajnokság


süti beállítások módosítása