Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Villámrajtot vettünk

2011.05.22. 13:15 - Filip89

Nagyszerűen kezdte a 2011-es szezont a szabadtéri lacrosse ligában a végső győzelemre is esélyesnek tartott Denver Outlaws gárdája, ugyanis az első két körben két komoly rivális ellen arattunk látványos győzelmeket, így a mieink a címvédő együttes mellett a liga egyetlen százszázalékos csapatának mondhatják magukat az első két játékhetet követően.





















A múlt hétvégi hazai szezonnyitó mérkőzésen a Törvényen kívüliek ellenállhatatlan teljesítménnyel mosták le a Hamilton Nationals-t, ugyanis a mieinket a két évvel ezelőtti döntőben még a torontói székhelyű csapatként legyőző nagy ellenfelet, 18-10 arányban ütöttük ki tíz ezer néző előtt az Invesco Field-en egy végig sima találkozón. A vendégek az első félidőben még úgy ahogy látótávolságon belül voltak, de az Outlaws a harmadik játékrészben 8-1 arányban lőtte túl a riválist, amely a klub történetének legeredményesebb negyede volt egy nyitómeccsen.

Az Outlaws elsőszámú játékosa, Brendan Mundorf félelmetes formában kezdte meg a 2011-es cirkálását, ugyanis a tavaly az összetett kanadai táblázat negyedik helyén végző nehéztüzér, 10 pontos teljesítményével az első játékhét legjobb támadója lett az MLL-ben. Mundorf már az első negyedben mesterhármast ért el, és összesen hat góllal és négy assziszttal zárta a kanadaiak elleni meccset, mellyel a klub történetének legeredményesebb játékosa elérte a 150 gólos határt pályafutása során, és zsinórban a negyedik season opener-en vágott legalább három gólt. Természetesen ez a 10 pont egy meccs alatti új klubcsúcsnak számít, és az egész ligában három éve nem volt példa hasonlóan eredményes produkcióra, míg ezidáig egy nyitómeccsen csak 2004-ben fordult elő, hogy egy játékos tíz pontig jutott volna. A klasszis mellett még további három denveri érte el a három gólt, ugyanis az újonnan megszerzett középpályás Peet Poillon, a mindig fantasztikusan teljesítő Drew Westervelt és a rutinos Athan Iannucci sem adta alább egy mesterhármasra való találatnál, utóbbi még egy kétpontos gólt is vágott. Eközben Brian Langtry a szezonnyitóra vonatkozó klubrekordot beállítva, három assziszttal végzett, míg a denveri kapuban Jesse Schwartzman 13/21-es védési hatékonyságot postázott, vagyis 60 % feletti mérlegre volt képes.

A mérkőzés videóösszefoglalója a következő linken tekinthető meg!
















Most szombaton már jóval tartalékosabb összeállításban léptünk pályára, mivel a május 21-től 28-ig esedékes fedett pályás világbajnokság miatt Mundorf, Westervelt, Seibald, McGlone, Langtry és Park sem állhatott a csapat rendelkezésére, ám ennek ellenére 13-12-es bravúrgyőzelmet arattunk a Boston Cannons ellen. Mindkét csapat több meghatározó játékosát nélkülözte, ennek ellenére magukhoz képest még mindig Rabil-ék tűntek erősebbnek, a mieinknél számtalan olyan játékost kellett bevetni, akik csak a keret második vonalát képviselik, és az évadnyitón nem is léptek pályára. Az Outlaws fantasztikusan kezdte a mérkőzést, és bár a meccs első találatát még a Cannons szerezte, egymást követő hat góllal válaszoltunk, de a második félidőben a hazaiak mégis feljöttek, és három perccel a vége előtt a vezetést is megszerezték, de bravúros körülmények között a végén mi kerekedtünk föléjük, és rendkívül értékes diadalt arattunk házon kívül.

A meccs legjobbjának Terry Kimener-t választották meg, aki három gólt szerzett, beleértve a 71 másodperccel a vége előtt született győztes találatát, míg a hozzá hasonlóan az első mérkőzésre nem nevezett Connor Martin ugyancsak mesterhármast ért el, egyértelműen ők ketten vitték a csapat szekerét. Ezen kívül még Steve Giannone és Sean DeLaney egyaránt kétszer voltak eredményesek, akik alaphelyzetben szintén epizódszereplők szoktak lenni, illetve Peet Poillon is duplázott, aki egyre inkább nagyszerű szerzeménynek kezd bizonyulni, és egyre jobban rászolgál arra a cserére, hogy feláldoztuk érte Hardy-t. Az iraki szolgálatából hazatérő Justin Bokmeyer karrierje első találatát szerezte az MLL-ben, míg a hajrában pályára lépő Adam Fullerton kapus kulcsfontosságú mentésekkel járult hozzá a sikerhez. Jesse Schwartzman ezúttal a kapujára tartó lövések 62.3 %-át hatástalanította, illetve az idényben először játszhatott a csapatban a rutinos hátvéd Eric Martin, aki az idénynyitót még a Stealth NLL-es bajnoki döntője miatt hagyta ki.

A mérkőzés videóösszefoglalója a következő linken tekinthető meg!

114186150 8















Az MLL alapszakasz állása (W-L):


1. Denver Outlaws 2-0
2. Chesapeake Bayhawks 2-0
3. Boston Cannons 1-1
4. Long Island Lizards 1-1
5. Rochester Rattlers 0-2
6. Hamilton Nationals 0-2


A csapatunk két remek sikerrel kezdte a 2011-es évadot, ami mindenképpen bizakodásra adhat okot a hosszútávú céljainkat illetően. A következő alkalommal lezárhatjuk a keleti parti idegenbeli túrát, amikor június 4-re, szombatra virradóra a tavalyi elődöntőben vesztünket okozó Long Island Lizards otthonában léphetünk pályára, majd 11-én a bajnoki címvédő Chesapeake Bayhawks együttese látogathat Denverbe. Reménykedjünk a hőseink minél sikeresebb szereplésében, és természetesen addig is szurkoljunk az indoor VB-n résztvevő Outlaws-játékosokért!

114186139 8

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr112923451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 13:49:41

Ha a második meccshez feltesznek videót, akkor hozzá fogom csapni, de nem akartam megvárni, mert kellett már egy kis Outlaws-hype ide. :P

foppa21 2011.05.22. 18:07:13

" az első két körben két komoly rivális ellen arattunk látványos győzelmeket"
nem basztatásból, de egy hat csapatos ligában tulajdonképpen mindenki riválisa mindenkinek, nem?:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.22. 20:00:16

Ezt így nem mondanám, ha két igazi riválisról van szó, akkor az ez a két csapat. A Nationals a két évvel ezelőtti elcsalt döntő miatt még mindig szálka a szememben; a Cannons pedig egyértelműen a liga másik legjobb csapata mellettünk, tavaly is ez a két csapat végzett az alapszakasz élén.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.24. 04:30:37

Jesse Schwartzman Named MLL Defensive Player of the Week

Felkerült az összefoglaló a Cannons elleni meccsről. ;)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.03. 20:48:30

Ma 1-től játszunk a Lizards ellen, a tavalyi elődöntő visszavágása érdekében győznünk kell! :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.04. 03:51:18

11-10-re győztünk! :)
Poillon 2 pontos, Westervelt, Bitter, McGlone, Mundorf mind fejenként két gólt lőttek, óriási végjáték volt!

milo_hedgie#23 2011.06.04. 10:16:56

@Filip89: szép volt! háromból három!!!:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.12. 04:09:58

8-6-ra vezetünk a félidőben, az elején még három gólos hátrányunk is volt. Langtry lőtt eddig hármat, Mundorf kettőt, Westervelt, Seibald és Poillon egyet.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.12. 05:28:17

15-15, OT lesz. Az utolsó másfél percen belül jöttek vissza három gólos hátrányból.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.12. 05:32:27

16-15-re elvesztettük hosszabbításban. :(
Végig vezettünk a második félidőben 2-3 góllal, így elég dühítő. Poillon négy góllal zárt, Langtry három, Weestervelt-Seibald-Mundorf kettő, Holmes és McGlone is lőtt egyet-egyet.


süti beállítások módosítása