Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

De La Rosa sérülése után romokban a Rockies

2011.05.25. 12:11 - Filip89

A keddi doubleheader mérkőzések alatt az első felvonáson súlyos csapás érte a Colorado Rockies együttesét, ugyanis a denveri baseball-csapat idei legjobb kezdő dobója, Jorge De La Rosa szalagszakadást szenvedett a könyökében, mely után biztosan nem játszhat már többet a 2011-es szezonban. A csapattársak és a szurkolók egyaránt sokkoltan állnak a történtek előtt, a mexikói ace kiválásával pótolhatatlan veszteség érte a csapatot, hiszen nem elég, hogy a legjobb formában lévő dobónk sérült le, de az egész keret egyetlen balkezes kezdőjét veszítettük el.






















A 30 esztendős De La Rosa a kedd délutáni, Arizona Diamondbacks elleni mérkőzés harmadik inningje alatt sérült meg, amikor az 52. dobása után Chris Iannetta, elkapó, riadtan intett a kispad felé, s azonnal látszott, hogy nagy a baj, az orvos, a menedzser, a dobóedző, a játékvezetők, és öt csapattárs azonnal a dobóhoz sietett, aki azonban még egy utolsó tesztdobás után végleg befejezte a meccset. Az aktuális találkozót a mieink 3-0-s hátrányból fordítva 12-4-es diadalmenettel söpörték be, miközben DLR-t kórházba szállították további vizsgálatokra, és sajnos nem sokkal a meccs befejezése után napvilágot látott a szomorú hír, mely szerint a dobó bal könyökében elszakadt az egyik szalag, és "Tommy John"-műtétre van szüksége, amely általában legalább egy-másfél éves rehabilitációt von maga után, vagyis legkorábban csak valamikor a 2012-es szezon közben számíthatunk rá ismét.

A hír hallatán, a klub emblematikus figurája, a veterán Todd Helton nyilatkozott elsőként: "Sajnos, egy szezon kellemetlen velejárója, hogy a legjobb játékosok időnként sérüléseket szenvednek. Nincs mit tenni, meg kell próbálni áthidalni a hiányát, nyilván borzasztóan nehéz lesz, mert a legjobb dobónkat vesztettük el, de nincs más választásunk, a bajnokság megy tovább."

"A legjobbakat kívánom neki, szeretném minél előbb viszont látni őt a pályán, szükségünk van rá, az egyik legjobb emberünk, s talán a legfontosabb pontja az egész csapatnak" - szomorkodott a tavalyi NL-MVP választás harmadik helyezettje, a külső pályás Carlos Gonzalez.

A fiatal kora ellenére több súlyos sérülést a saját bőrén megtapasztaló Greg Reynolds is együtt érzett a szerencsétlen csapattársával: "Pontosan tudom, hogy mit érezhet most Jorge, letudtam már én is a hasonló, súlyos sérüléseimet. Nem is az a zavaró, hogy fizikailag mekkora fájdalmat okoz egy-egy sérülés, hanem sokkal inkább mentálisan nehéz feldolgozni a hosszabb kihagyásokat. Remélem, hogy minél előbb újra számíthatunk rá, iszonyatosan fog hiányozni, de addig is nekünk, a többieknek, a helyére kell lépnünk!"

De La Rosa a tavalyi szezonban egy kellemetlen ujjsérüléssel bajlódott, mely következtében a nyár elején 13 kezdő mérkőzést hagyott ki, a csapat pedig ezalatt mindössze négy alkalommal tudott győzelmet aratni nélküle. A visszatérése után csak az évad végére tudott egyenesbe jönni, majd a téli szabadügynök-piac egyik legnépszerűbb dobó célpontja volt, ám a klubot 2008 óta erősítő játékos lojális maradt a Rockies-hoz, és egy két éves szerződést írt alá hozzánk 21.5 millió dollárért, amely a 32.5 milliót is elérheti a harmadik évre szóló játékos-opció életbe léptetésével.

A pórul járt dobó a 2009-es idényben 16 győzelemmel támogatta a rájátszásba jutó csapat szereplését, valamennyit júniustól kezdve érte el, amely a szezon utolsó négy hónapjában a legtöbb meccsnyerés volt az egész MLB-ben egy dobójátékostól. Az idei szezonban - Chacin mellett - egyértelműen a csapat legjobb kezdő dobója volt, hiszen első tíz fellépésén 5-2-es győzelem-vereség mutatót és 3.51-es ERA statisztikát jegyzett.

DLR kiválásával egyetlen bal kezes kezdő dobó sem maradt a keretben, és a jobb kezesek között is elég hullámzó teljesítmények uralkodtak eddig a szezonban. A tavalyi All-Star kezdő Ubaldo Jimenez közel két hónap után még győzelem nélkül áll, tőle a jelenlegi, ínséges helyzetben sokkal komolyabb szerepvállalásra lenne szükségünk; a fiatal Jhoulys Chacin DLR mellett a legjobbunk volt eddig, de rutintalanságából kifolyólag még nem mindig tud eléggé kiegyensúlyozott lenni; Jason Hammel-nek általában csak fellángolásai vannak, szokás szerint hullámzó; illetve jelenleg tagja még az aktív keretnek két beugró, Clayton Mortensen és Greg Reynolds, akik bár szépen igyekeznek, azért túl sokat nem lehet elvárni egyikőjüktől sem. Talán némi segítséget jelenthet, hogy a klub egykori meghatározó dobója, Aaron Cook a jövő héten aktiválásra kerülhet a sorozatos offszezonbeli sérülései után, de jókora kérdőjel, hogy vajon milyen teljesítményre lehet képes a visszatérését követően.

Tagadhatatlan, hogy hatalmas veszteség érte a klubot, egyelőre erősen bizonytalan, hogy miként tudjuk helyettesíteni az egyetlen bal kezes kezdő dobónkat, és sajnos attól is tarthatunk, hogy vajon ez a súlyos sérülés mennyire fog kihatni a többi játékosunk teljesítményére. A hullámok egyre inkább összecsaptak a fejünk felett, eddig se voltunk irigylésre méltó helyzetben, innentől kezdve pedig még nehezebb lesz felvenni a harcot a címvédő San Francisco Giants-szel, és a többi élcsapattal, de természetesen továbbra sem tehetünk mást, mint a végsőkig szurkolunk a csapatunkért...

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr712931036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.05.25. 12:21:11

Ha már ilyen columnist-féle vagyok, akkor írtam egyet, mint ahogy a barom Woody Paige szokta. :P

milo_hedgie#23 2011.05.25. 13:58:55

korrekt cikk,csak ilyen témában minél kevesebb legyen

Tomi_Tanguay 2011.05.25. 17:57:30

simán vagy akkora szájhős majom mint paige:D

www.denverpost.com/rockies/ci_18133150

foppa21 2011.05.25. 18:23:29

szerintem ubaldo ezután összefogja szedni magát, vele nem lesz gond. chacin eddig baromi állat volt. hammell lutri, de idén jobbnak tűnik. mortensen és reynolds is eddig mindent megtettek. én bízom a dobókban, viszont több sérülés nem férne bele!
jah és tegnap cargo is formában volt, már csak tulonak kéne elkapnia a ritmusát és bármire képesek lehetnénk.
reménykedem benne, hogy bajban összekovácsolódik a csapat és erőt merítünk ebből a sérülésből
szerintem ne adjuk fel és ne írjuk le a csapatot!!!:-)

Tomi_Tanguay 2011.05.25. 19:19:48

@foppa21: ezt én se írhattam volna le szebben:D

melo15 2011.05.25. 20:14:17

a video alapján nem tűnt olyan súlyosnak. sajnálatos sérülés :(


süti beállítások módosítása