Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Outlaws: Már nem vagyunk hibátlanok

2011.06.12. 16:24 - Filip89

Három egymást követő győzelem után az MLL hétvégi fordulójában elszenvedte a szezonbeli első vereségét a Denver Outlaws alakulata. A bajnoki címre hajtó szabadtéri lacrosse egyesületünk a harmadik körben még a tavalyi döntős ellen idegenben diadalmaskodott, legutoljára viszont a címvédő ellen hazai környezetben kényszerültünk a főhajtásra, így jelenleg a 3-1-es mérlegünkkel, harmadmagunkkal állunk a hat csapatos mezőny élén.




















Az indoor világbajnokság miatti két hetes szünet után, június 3-án folytatódtak a bajnokság küzdelmei, amikor az Outlaws legénysége a 2010-es elődöntőben bennünket búcsúztató Long Island Lizards-hoz látogatott a százszázalékos mérleg megőrzése reményében. A két rivális közt végig gigászi csata dúlt, a csapatok a teljes hatvan percben fej-fej mellett haladtak, folyamatosan csak egy-két gólos volt a különbség az eredményben. A félidő alatt még a mieink vezettek, a meccs második felében viszont rendre a LI állt jobban, ennek ellenére az utolsó pillanatokban valahogy kiharcoltuk a fordítást, és heroikus küzdelemben 11-10 arányban diadalmaskodni tudtunk az idei harmadik meccsünkön is.

A meccs nagy felfedezettje az ifjú Billy Bitter volt, aki mesterhármasával kiérdemelte a mérkőzés legjobbja elismerést, nem sokkal később pedig az aktuális játékhét legértékesebb újoncának járó címmel is megjutalmazták. A North Carolina University-ről frissen érkező támadó mindössze a második meccsén lépett pályára a profik között, de kulcsszerepet vállalt a nagy sikerből, mivel a hajrában két fontos góllal zárkóztatta fel a Törvényen kívüliek seregét. Mellette még főszereplő volt a találkozó elején egy mesés két pontos találatot vágó Peet Poillon, miközben a legnagyobb húzóembereink közül Brendan Mundorf, Drew Westervelt és Bill McGlone egyaránt két-két találatot süllyesztettek el a Long island-i ketrecben. A denveri porta előtt Jesse Schwartzman újra emberfeletti formában tevékenykedett, az egész találkozón kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a legfontosabb pillanatokban pedig bravúros megoldásokkal óvta meg kapuját a találatoktól. Végül 18/27-es statisztikával fejezte be az estét, amely után teljes joggal választották meg a hét legjobb védőjátékosának, miközben úgy a kapott gól átlagot (8.96/meccs), mint a védési hatékonyságot (64.2 %) tekintve liga elsőnek mondhatta magát a harmadik játékhetet követően.

A mérkőzés videóösszefoglalója a következő linken tekinthető meg!

SCHWARTZMAN AND BITTER EARN WEEKLY AWARDS



















Két idegenbeli mérkőzés után, június 11-én, szombat este a csapat végre visszatért a hazai pályára, és az Invesco Field-en 12 548 szurkoló buzdította a denveri legényeket, ami helyi rekordnak számított egy nem ünnepi mérkőzésen, ugyanis ennél nagyobb nézőszámot korábban csak egy-egy július 4-i rangadón regisztráltak. Ellenfelünk a roppant kellemetlen stílusban játszó, címvédő Chesapeake Bayhawks gárdája volt, akik ellen az eddigi legnehezebb próbatételre számíthattunk. Így is történt, mivel a vendégek korán három gólos vezetésre tudtak szert tenni, de a második negyedben nagyszerűen felébredtünk, és a nagy szünetre már 8-6-os előnyt kovácsoltunk össze magunknak. A második félidőben nem egyszer három-négy góllal is vezettünk, de 1:19-cel a vége előtt egy két pontossal zárkózott vissza az ellenfél, majd 14 másodperccel a rendes játékidő befejezése előtt az egyenlítést is kiharcolták, a hosszabbításban pedig eldöntötték a meccset, s hirtelen halálban kikaptunk 16-15-re.

Összesen nyolc játékosunk szerzett gólt a mérkőzésen, közülük a tavaly még a Bayhawks-t erősítő Peet Poillon egymaga négy találatot és öt pontot vállalt magára, óriási elszántsággal tepert, de ez sem volt elegendő az üdvösséghez, rajta viszont semmi nem múlott. További négy emberünk talált be két alkalommal a mérkőzésen, az előző felvonást kisebb sérülés miatt kihagyó Max Seibald jó formában tért vissza, Brian Langtry is két fontos találatot szerzett, Drew Westervelt a két gólpassza mellé duplázott, illetve még Brendan Mundorf is megvillant két alkalommal. Rajtuk kívül Bill McGlone szintúgy elsüllyesztett egy újabb gólt, valamint nem mindennapi módon két hátvédünk is találatot vállalt, a rutinos Steve Holmes 2008 óta először volt eredményes a ligában, míg Matt Bocklet ugyancsak egy ellentámadás végén köszönt be, a hajrában viszont egy blokkolásnál megsérült, ami rettentő érzékenyen érintette a defenzív egységünket. Jesse Schwartzman kapus ezúttal képtelen volt feltartóztatni a bajnokcsapat eszelős rohamait, és a klasszis portás a 15 kapott gól mellett 18 védést tudott felmutatni.

A mérkőzés videóösszefoglalója a következő linken tekinthető meg!





















Az első négy forduló után a denveriek éljátékosa, Brendan Mundorf három meccsen játszva 15 ponttal (10+5) vezeti az MLL pontlistáját, holtversenyben a bostoni Paul Rabil-lel és Brad Ross-szal, illetve a Bayhawks-os Danny Glading-gel. Eközben Mundorf a góllövőlista első helyén is három másik játékossal osztozik, rajta kívül ugyancsak 10 találattal rendelkezik a denveri csapattárs, Peet Poillon, illetve a már említett Glading (Chesapeake) és a Mammoth-ból jól ismert Ned Crotty (Rochester).

Az MLL alapszakasz állása (W-L):

1. Boston Cannons 3-1
2. Denver Outlaws 3-1
3. Chesapeake Bayhawks 3-1
4. Hamilton Nationals 1-2
5. Long Island Lizards 1-3
6. Rochester Rattlers 0-3


A három favorit már az első néhány forduló után kezd kiemelkedni a mezőnyből, rettentő érdekes versenyfutás alakulhat még ki a legjobbak között. A következő két alkalommal egy-egy kisebb csapat ellen léphetünk pályára, ugyanis a mieink jövő vasárnapra virradóra a Nationals otthonában fognak szerepelni, június 25-én pedig az idegenben már legyőzött Lizards-t láthatjuk vendégül.

115193617 8

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr342977756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.06.12. 17:58:29

nincs ezzel gond,nem kell veretlenül bajnoknak lennünk,egy-két zakóval is megtudjuk még nyerni

foppa21 2011.06.12. 19:55:57

mundorf nem nyomja rosszul! jó lenne ha a pontkirály vagy a gólkirály idén már denveri lenne:-)
az összefoglaló videóban a 10es srác szép gólokat lőtt, ő kicsoda?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.19. 02:14:00

Iszonyat nagy alázást tartunk Hamilton-ban, zsinórban 9 lőtt gólunk volt, és 11-3-ra vezetünk a szünetben: Bitter eddig 4 gólos, Mundorf 3+3, Seibald is két gól, Westervelt és Langtry is betaláltak már.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.19. 02:19:56

Bocs, Bitter csak 3 gólos, Watkins lőtte az utolsót.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.19. 03:17:09

15-7 lett a vége, kicsit szorosra engedtük. :P
Mundorf 4 gólos lett, Bitter hat-trick, Seibald és Westervelt két-két találat, gólszerző volt még Langtry, Watkins, McGlone és Poillon. A Cannons-szal holtversenyben liga elsők vagyunk.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.25. 22:02:15

Ma 3-tól fogadjuk a Long Island-et, Terrell Davis fogja elvégezni az ünnepélyes kezdődobást. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.26. 04:14:42

10-6 a szünetben, felengedtük őket, mert már 8-1 is volt például. Mundorf 3 gólos, C. Martin 2, Park, Westervelt, E. Martin, Seibald, Poillon 1-1.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.06.26. 05:28:02

18-11 lett a végére, nagy siker volt! Jövő héten óriási rangadó a Cannons ellen! :)


süti beállítások módosítása