Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos TC part 2: 1/3-tól a végéig

2011.08.22. 11:57 - StormST

Sajnos, egyéb elfoglaltságaim miatt egy kicsit hosszabb lett a szünet az előző TC írás óta, mint amit szerettem (szerettünk) volna, viszont ebben a bejegyzésben már a Denver Broncos edzőtáborának a végéig próbáltam összefoglalni a történéseket, remélem nem lett túl sok.




















Egy 43 órás pihenő után folytatódott a training camp augusztus 10-én, szerdán, méghozzá egy teljes védőfelszerelésben lezajló kemény edzéssel. Mivel a Philadelphia Eagles-től csere útján érkezett Brodrick Bunkley szerződése változatlan formában maradt érvényben, így rá nem vonatkozott az újonnan szerződtetett játékosokra vonatkozó tiltás, egyből bevethette magát az edzésmunkába. Ha már ott volt, egyből az első csapatba került, így a védőfal a Dumervil – Vickerson – Bunkley – Ayers felállásban állt fel az edzés elején. DJ Williams és Lendale White ezúttal is hiányzott kisebb sérülés miatt, Demaryius Thomas pedig még mindig lábadozik. Az edzésen a 2-minute szituációkat gyakorolta a csapat nagy intenzitással. Az egyik ilyen drill-ben a támadósor kapott 1:10-et és a labdát a saját 40-es vonalukon 20-14-es hátrányban. Orton a saját drive-ját 4/6, 60 yard, 1 TD hatékonysággal zárta, Tebow-nak ugyanez 3/4, 60 yard, 1 TD statisztikákkal sikerült, Quinn viszont megingott, 3/4 és 38 yard után Nate Irving csípte el a passzát. Később 9-on-7 felállásban gyakoroltak, ahol a védők voltak létszámfölényben és éltek is vele, Joe Mays és Lee Robinson is szépen állította meg a támadók futásait. Bunkley, aki a 77-es mezszámot kapta/választotta, hamar beilleszkedett, Shawn Murphy-vel bánt el elég könnyen egy OL-DL gyakorlat közben. Von Miller néha feltűnik a DL-ban az edzéseken, nem volt ez másképp most sem, ám ezúttal egy kicsit bánhatta, nem sikerült ugyanis túljárnia Ryan Clady eszén. Syd’Quan Thompson pedig hozta a lassan már szokásosnak mondható interception-t, ezúttal Quinn passzát leste le. Ennek az edzésnek még egy különlegessége volt, a régi nagy harcos, Rod Smith látogatta meg ugyanis a csapatot. Jókat beszélgetett régi csapattársával, John Elway-el, közben a mostani WR-ekkel, Decker-el, Royal-al és Lloyd-al is csevegett egy keveset, végül Brian Dawkins mellől figyelte az edzés alakulását.

Mivel a csapat elöljárói abban bíztak, hogy a csütörtöki napon sikerül már a délutáni edzés időpontja előtt aláírni az új CBA-t, ezért megcserélték a két tréninget, reggelre tették a walkthrough-t, délutánra pedig a komoly gyakorlást. Nem is történt sok említésre méltó délelőtt, talán csak Decker új szakáll-stílusa okozott egy kis meglepetést. Mivel a játékosok képviselői és a liga is időben aláírta az új CBA-t, végre hivatalosan is elkezdődött a szezon és így az eddig megszerzett, de edzéseket csak utcai szerelésben látogató játékosok végre beöltözhettek és bemutatkozhattak az új csapataikban.

A Broncos-nál elég sok ilyen játékos volt. A régi ismerősök közé tartozik a 4 millió dollárról és 2 évnyi szerződésről a Broncos-ban maradásért lemondó Brian Dawkins, az RFA ill. ERFA tendereket aláíró Wesley Woodyard, Ryan McBean és Matt Prater, valamint az egy éves új szerződést aláíró Marcus Thomas. Jött azonban elég sok új arc is, a RB Willis McGahee, a WR David Anderson, a két új TE, Daniel Fells és Dante Rosario, valamint a két új DL játékos, Derrick Harvey és Ty Warren. Utóbbinak érkezését minden bizonnyal a CB Chevis Jackson bánta, mivel ő így már nem fért be az időközben 90-re duzzasztott keretbe.






















Dawkins, ha már edzésbe állt, azonnal az első csapathoz csatlakozott, Rahim Moore mellett ő lett a másik „kezdő” safety. Rajta kívül még Woodyard is a top csapatba került a védelemben, de ő minden bizonnyal csak DJ gyógyulásáig lesz ott. A támadóknál McGahee és Fells is végzett gyakorlatokat az első csapattal, ahogy az várható is volt. Goal-line gyakorlatok is jutottak erre a napra és ezúttal a védők szerepeltek jobban. Orton első passza még sikerült, Dan Gronkowski kapta el az endzone sarkában, de ez után 5 egymás utáni támadást is sikerült megállítani a defense-nek, Woodyard,  Keving Vickerson és a rookie Nate Irving voltak a főszereplők. Dawkins nagyon örült, hogy végre a pályán mozoghat a társaival, teljes intenzitással „repült át” a gyakorlatokon. Prater is nagy örömmel vetette magát bele a munkába, végre egy pár valódi rúgást is láthattak a társak és a közönség soraiban ülő szurkolók. Ennek az edzésnek is voltak különleges vendégei. Egyrészt megjelent a pár éve még Broncos uniformisban játszó safety John Lynch, aki Elway-el és Champ Bailey folytatott hosszabb beszélgetéseket, másrészt Bill Leavy és társai személyében egy pár NFL bíró is részt vett az edzésben, elmagyarázva az új szabályokat a játékosoknak és az edzőknek. Egy kis eső zavarta meg a gyakorlást, de ez még talán jól is esett mindenkinek a nagy nyári hőség után.

A meleg visszatért a következő napi edzésre, pedig a játékosok reménykedtek, hogy a horizonton feltűnő felhők hoznak némi enyhülést. Egy kicsit gyarapodott a sérültek száma erre az edzésre, DJ-hez, White-hoz és Thomas-hoz csatlakozott Brandon Bing, Mitch Unrein és Louis Leonard. A gyakorlást már nem tudta végig teljesíteni az eddig nagyon biztató formát mutató UDFA RB Mario Fanin, a térde sérült meg, pár nappal később emiatt a szezon végéig sérült listára is került. Az edzés elején Lloyd ismét megmutatta, hogy bomba formában van, egykezes elkapásaitól tátva maradt a szája a nézőknek. Thompson is ott folytatta, ahol abbahagyta, ezúttal Tebow bánta, hogy nem szakadt meg az interception-sorozat. Warren szintén mutatott szép dolgokat, hamar belerázódva az új környezetbe. Von elsőre megverte a szintén rookie OT Franklin-t, így Doom-al összehoztak egy virtuális sack-et, de később már nem volt ilyen könnyű dolga a gyorsan tanuló ellenlábasával szemben. Moreno is villantott egy nagyot, egy redzone drill közben Tebow passza után vetődött be az endzone-ba. Az újonnan igazolt Anderson egyből közkedvelt célpont lett a QB-knál, Orton és Tebow is sikeresen dolgozott össze vele.

A már korábban is az edzéseken résztvevő NFL bírók ezúttal is jelen voltak, a gyakorlás elején a longsnapper Lonnie Paxton beszélte meg velük a rá vonatkozó módosításokat, ezen a „megbeszélésen” a HC John Fox is részt vett. Néhányan a megszokott csapategységükön kívül máshol is lehetőséget kaptak, két backup WR, Matt Willis és Britt Davis is együtt gyakorolhatott az első csapattal, Von pedig a védőfal gyakorlatainak egy részében vett részt, a nemrég érkezett Fells mellett pedig Julius Thomas kapta a legtöbb play-t a TE poszton. Dawkins egyből nekilátott Rahim Moore oktatásának, a rookie pedig úgy tűnik, hogy hálás hallgatóságnak bizonyul.

A TC tizedik napjára egy edzés jutott, de az egy különleges tréning volt, mivel a csapat az INVESCO Field @ Mile High Stadium gyepén játszott egy „edzőmérkőzést” egy kis átmozgatás után, méghozzá a közönség számára is szabadon látogatható formában. A csapat helyi idő szerint délután 14:05-kor futott ki a pályára nagy taps közepette, utolsóként Champ és Dawkins jött ki az alagútból, megköszönve a közönségnek az ovációt. Az edzés egyéni gyakorlatokkal indult, de a QB-k inkább egy kis versenyt találtak ki, 20 yard távolságból kellett eltalálni a vízszintes kapufát. A versenyt végül Tebow nyerte, Quinn pedig egy magas passzal a következő próbálkozásra rezgette meg a lécet, majd nagy vigyorral az arcán távozott. Aztán punt visszahordásokkal folytatódott az edzés, Royal, majd Thompson kapta el Colquitt rúgásai után a labdákat. 7-7 elleni játék következett, Orton és Lloyd két play-el gyorsan csinált is egy TD-t, 40 yard-os összjátékuk az oldalvonal mellett zárta a drive-ot. Orton végül hibátlan maradt a 7-7 elleni játékban, ahogy utána Tebow is. Quinn már volt ennyire jó, igaz az első passza inkább Willis McGahee ügyetlenkedése, mint saját hibája miatt lett sikertelen. Később, pár Tebow passz után, azonban a CB Chris Harris által megcsinált interception már jobban az ő számlájára volt írható. Még az UDFA Adam Weber próbálkozhatott a támadásvezetéssel, de egy rizikós passzát a LB A.J. Jones leleste. A 7-7 elleni gyakorlat után kezdődött az edzőmérkőzés, Orton vezethette a támadósort az első drive-ra, Lloyd elkapása után Moreno került a blitz mögé, 45 yard-ot hozott a play, már csak pár yard maradt, de azt sajnos nem sikerült megcsinálni. Először Decker kapott el szépen egy passzt, de a bírók azt mutatták, hogy kint volt, majd Orton futott, de a 3 yard-os vonalnál megállították, így jöhetett Matt Prater egy FG-ra. A második támadást is Orton vezette a saját 35-ös vonaláról indulva, Ball futása, majd egy sikertelen passz után Royal elkapásával már az ellenfél 35-ösénél jártak. Egy tackle for loss, majd egy 10 yard-os Fells elkapás után 3&4 következett, amit nem sikerült megoldani, így újabb FG jött, ezúttal Steven Hauschka hozta a 3 pontot. Aztn Tebow következett, aki ellen aktivizálta magát a Doom-Von duó, összesen 3 sack-et csináltak az ifjú QB-n, az első drive egy punt-al, a második egy 4&1-nél csinált rövid futással ért véget. Tebow javára lehet írni, hogy 3&16 után egy 15 yard-os passzal hozta megoldható távolságba a csapatát, melynél Willis volt az elkapó. Quinn-en volt a sor, aki előbb Dante Rosario-t, majd D’Andre Goodwin-t találta meg egy-egy hosszú passzal, majd Mark Dell következett. 1&goal jött a 3 yard-ról, amit egy 2 yard-os futás után egy Virgil Green elkapással sikerült megoldani, megszerezve a támadók első TD-ját. Végül Weber is kapott egy lehetőséget, de ezúttal se tudott élni vele, Brandon Bing csinált ellene egy interception-t, de nem lett belőle TD, mivel Curt Porter a földre vitte a 25 yard-os vonalon. Ezzel a play-el zárult az edzőmeccs és az egész tréning, amit elég sok szurkoló kísért figyelemmel a helyszínen, tele volt az INVESCO parkolója.



















A következő edzés előtt Mario Fanin sérültlistára került, helyére a keretbe a New Orleans-nál szabadlistára tett C.J. Gable került. Volt idő megcsinálni ezt a roster mozgást, mivel a csapat pihenőnapot kapott az edzőmeccs utáni napra.

Az off day utáni edzésre visszatért a pályára DJ Williams és LenDale White is, nem öltözött át viszont Syd’Quan Thompson. A csapategységek majdnem teljesen az előző nap kiadott első hivatalos depth chart szerint álltak fel, ez alól csak a Kevin Vickerson helyén az első csapattal edző Ty Warren jelentett kivételt. Lloyd volt a főszereplő a tréningen, először egy 7-7 elleni drill-ben a mellkasáról felpattanó labdát kapta el, majd egy 50 yard-os elkapást csinált meg Moore-t megkerülve, később pedig egy vetődéses elkapást mutatott be, mindet Orton passzainál. Moore később javította a hibáját, Willis-t vette le a pályáról, rákényszerítve Orton-t, hogy eldobja a labdát üres területre. A tréning vége felé egy új gyakorlat jött, 1:40-e volt a támadóknak 0 időkéréssel a saját 35-ös vonalukon 1 pont hátrányban. Orton egy Willisnek dobott passzal juttatta FG távolságba a csapatát, de Prater kihagyta a rúgást. Quinn egy first down, majd egy bekapott sack után interception-t dobott, Joe Mays volt a „tolvaj”. Tebow drive-ja is hasonlóan végződött, ellene a védelem nagyon kemény blitz-eket nyomott, az utolsónál Bruton leleste a kényszerből eldobott passzot. Végül egy Hail Mary passzos szituáció jött, 4 másodperc, 40 yard, ezt kellett megoldani. Orton-nak először nem sikerült, másodszor (egy lehetséges sack után) aztán sikerült neki, Britt Davis kapta el a passzot az endzone elejében. Quinn kapott még egy lehetőséget, de az átadását leütötték a védők.

A következő, immár tizenharmadik, edzésnapra (főleg a végére) eléggé megszaporodtak a sérültek. Kihagyta az edzést Louis Leonard, Mitch Unrein, Brandon Minor és Eddie Royal, korán fejezte be Brandon Lloyd, Nate Irving, Richard Quinn és Derek Domino. Az edzés a védelem dominanciájával indult, de a támadók végül vissza tudtak vágni. Az első részben a támadóknak a saját goal line-juk közeléből kellett volna kijönniük, de előbb Orton passzát csípte el Champ, majd Tebow nem tudta jól megfogni a snap-et, amit Warren egy safety-vel büntetett meg, végül Quinn passzát leste le Thompson. Egyedül egy jó Moreno futást tudtak csak felmutatni az offense játékosai. A visszavágás idejét a red-zone drille-k hozták el, előbb Fells, majd Green kapta el Orton passzát. Quinn és Tebow is sikeres volt, előbbinek az átadását Gronkowski kapta el, utóbbi pedig egy rövid passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Brandon Minor-t. McGahee úgy tűnt, hogy kezd belerázódni az új csapatába, két szép futást is bemutatott, az edzés elején 9-7 elleni játékban talált meg szépen egy lyukat, majd Moore-on futott át egy későbbi gyakorlatban. Thompson nagyon pörgött ezen az edzésen is, a korábban már megírt INT után még Tebow egy későbbi passzát is elcsente. Cassius Vaughn-nak is nagyon jó napja volt, több leütött labdája is akadt, valamint kétszer is elkapás után szedte kis a WR kezéből a labdát, Willis és Eron Riley voltak a szenvedő alanyok. Doom is nagyon jól mozog, Tebow-t kergette meg alaposan egy play-nél, végül el is kapta még éppen a vonal előtt egy sack-re.

Az első preseason meccs előtt, melyet a Dallas Cowboys ellen idegenben játszott le a csapat, már csak két walkthrough edzést tartottak Fox-ék, melyeken semmi különös nem történt, a csapat védőfelszerelés nélkül nézte át és gyakorolta be az egyes play-eket.

A Cowboys elleni meccs után két nappal jött a következő, ismét védőfelszereléses, edzés. A sérültek száma jelentősen csökkent, ezúttal csak négyen hagyták ki a tréninet, Bunkley, Leonard, Thompson és Royal, utóbbinak a dereka fájt és inkább az óvatosabb megközelítést választotta a csapat, hagyták pihenni még egy kicsit. Többen is mutattak be szép dolgokat, Champ szerzett labdát Quinn passza után, Green csinált egy TD elkapást Tebow passzából egy red-zone drill-ben, Lloyd pedig ugyanebben a gyakorlatban kapott el két TD-t Orton-tól, Decker több hosszú futást hajtott végre elkapás után 11-11 elleni játékban, az egyikből TD-t is szerzett. McGahee is többször szépen találta meg a lyukat, igaz ebben egyszer nagy segítségére volt Spencer Larsen, aki Dawkins-t takarította el szépen az útból. Lloyd Prater felügyelete alatt rúgott egy pár FG-t, amíg a csapat a ST gyakorlatokat csinálta, lehet, hogy megirigyelte Chad Ochocinco-tól. Decker is bemutatott egy emlékezetes mutatványt, egy kézzel kapott el egy punt-ot, miközben a másik kezében a sisakját tartotta.

Ugyanezen a napon délután is volt egy edzés, de csak egy walkthrough, amin Royal is részt vett. Majd egy újabb nap pihenő következett, miközben a csapat három játékost elengedett, Mark Dell-t, Louis Leonard-ot és Derek Domino-t, valamint érkezett egy új WR Greg Orton személyében.





















A soron következő edzés egy hétfői napra esett, amivel megkezdődött a TC utolsó hete. Royal újra edzésbe állt a hosszabb pihenője után, Thompson azonban még nem térhetett vissza, Richard Quinn és Stanley Daniels pedig csatlakozott hozzá a pálya szélén. Sajnos, ez az edzés nem alakult túl szerencsésen a sérülés fronton, mindkét kezdő DT, az edzés előtt mezszámát 94-esre cserélő Ty Warren, és Marcus Thomas is korábban fejezte be a gyakorlást, előbbinek a tricepsze szakadt el részlegesen, több hónap kihagyás vár rá, utóbbinak a mellizma rándult meg, remélhetőleg az alapszakasz első hetére újra bevethető lesz. A TC eddig (és talán az egész TC) legszebb play-e ezen a tréningen történt, Nate Irving csinált egy gyönyörű egykezes interception-t Tebow passza után, felugorva és visszanyúlva, a mozgásával ellentétes irányban végrehajtva az elkapást, majd még futott is vele 20 yard-ot. Lloyd és Moore egy kicsit összekülönbözött egy sikertelen passz után egy red-zone drill közben, de végül sikerült rendezni a veszekedést, Lloyd pedig elkapta Orton következő passzát és így meglett a TD. Von nagyon jól mozgott ezen az edzésen, két virtuális sack-et megcsinált Orton-on és majdnem egy harmadikat is, amikor pedig a QB rosszul adta át a labdát McGahee-nek, akkor Von-nak sikerült felszednie a fumble-t. Doom és Woodyard is elkapta egyszer Orton-t, így mondhatjuk, hogy kissé zaklatott napja volt az elsőszámú irányítónak. Tebow most kicsit pontosabb volt, előbb Britt Davis-nek dobott egy 15 yard-os TD-t, majd Willis-nek adott egy szép 30 yard-os átadást az oldalvonal mellett. Orton azért egy kicsit javított, Larsen-el hoztak össze egy 45 yard-os catch-and-run play-t.

Az edzés egyébként leginkább a passzjátékra volt kihegyezve mindkét oldalon. A safety-k és a CB-k külön gyakorolták az interception-öket. Dawkins-éknak az Assistant Secondary Coach Sam Garnes 40 yard-os passzokat dobált, nekik pedig le kellett vadászniuk a játékszert, Champ-ékkel pedig a Secondary Coach Ron Milus dolgozott, nekik az oldalvonal mellett futva kellett egy elkapót levédekezniük és közben megcsinálni a labdaszerzést. Az 1-1 elleni gyakorlatok is a passzokról szóltak, a LB-knek a RB és a TE játékosokat kellett levédekezniük, valamint a S-nek is a TE-ek ellen kellett dolgozni. Később felcserélődtek a szerepek, mikor a támadók a passz protection-t gyakorolták, a RB és TE játékosok blokkolták a LB és S ellenpárjaikat, a WR-ek pedig a CB-ket, mintha screen passznál tennék. Végül volt egy drill, ami nem a passzokról szólt, ebben a futóknak kellett átfutniuk olyan gépek között, melyek az őket szerelni igyekvő védőket helyettesítették.



















Másnapra ismét történt pár mozgás a keretben, ugyanis elküldtük a LB A.J. Jones-t és LenDale White-ot, utóbbihoz én személy szerint elég komoly reményeket fűztem, de McGahee érkezésével és a sok kihagyott edzés után sejthető volt, hogy nem lesz maradása. Az előző nap megsérült két kezdő DT helyét Bunkley és Vickerson vette át, de a sérültek száma rajtuk kívül mással nem nőtt. Két érdekes drill-t találtak ki erre a napra az edzők. Az elsőben 1:54-e volt a támadóknak, előnyben, a védőknek pedig egy időkérésük, a támadók feladata volt az óra lepörgetése. Orton próbálkozott először, két futás után egy Decker-nek adott passzal hozta a 1st down-t és így le tudta pörgetni az órát. Tebow-nak egy Minor futás is elég volt, utána szépen térdelésekkel letudta a feladatot. Jött a következő feladat, egy egyszerűbb, 4&10, 4 másodperc, szintén le kell pörgetni az órát. Mindkét QB rendesen megfogta a snap-et és egy hosszú, vonalon kívülre tartó labdával megoldotta, hogy ne maradjon ideje az „ellenfélnek”. Viszonylag egyenlő arányban csináltak szép dolgokat a védők és a támadók, ki lehetett emelni Royal-t, aki két szép elkapást is csinált, Moreno-t, aki többször is szépen megtalálta a lyukat a védők közt, de dicséret illette Von-t, Doom-ot és Vickerson-t is, sack-ekért és szép szerelésekért, valamint Dawkins-t is, aki több remek védekezést is bemutatott, akár passz ellen, akár futás ellen kellett dolgoznia. Érdemes még megemlíteni Ryan McBean-t, aki Quinn-t kényszerítette bele egy labdaeladásba, Cox volt a „tolvaj”.

Aznap délutánra csak egy walkthrough jutott, egy új résztvevővel, a frissen igazolt LB, Alwin Bowen csatlakozott új csapattársaihoz.

Az augusztus 17-i edzést Warren, a két Thomas, (Demaryius és Marcus), Richard Quinn, Stanley Daniels és Ronnell Brown hagyta ki teljes egészében, Clady és Dawkins pedig kisebb térd ill. boka sérülés miatt korán fejezte be, de egyiküknél se volt komoly a gond. Az edzést meglátogatta Pat Bowlen, John Elway és Brian Xanders is, mondhatjuk tehát, hogy a vezetőség az oldalvonal mellől figyelte sasszemmel a gyakorlatokat. Ismét egy meccs-végi szituáció volt az egyik kiemelkedő eseménye a tréning-nek, 20-25-ös állásnál a saját 40-es vonaláról indulhatott a támadó csapat 1:40-el a vége előtt. Orton először Moreno-nak, majd Britt Davis-nek dobott egy-egy szép labdát, utóbbi után az óra is megállt. Decker kapta a következő átadást, ami után az 5 yard-os vonalon folytathatták a támadók. Moreno futott 2 yard-ot, majd kikérte az egyetlen idejét a támadósor. Kuper segített egy kicsit a snap előtt Franklin-nek, aki így már tudta, hogy az ő feladata Von semlegesítése, meg is oldotta, így Orton-nak volt ideje Willisnek adni egy TD passzot. Moreno megoldotta a 2-pontos kísérletet is, így 3 pont előnyre tettek szert a támadók. Quinn is kapott egy esélyt ebben a szituációs gyakorlatban, egy 3&11-et még sikerült megoldania Virgil Green segítségével, de innentől csak David Bruton volt főszerepben, előbb leütve az ex-Browns QB passzát, majd a következőt már meg is szerezve.

A következő szituációban 23:25-ös hátrányban kellett a védők 40-es vonaláról indulni a támadóknak 23 másodperccel a vége előtt 3&10-el. Orton Decker-hez passzolt a 25-ös vonalhoz, majd egy spike-al megállította az órát és Hauschka belőtte a FG-t. Tebow passz kísérlete sikertelen lett, de Prater bevágta az 57 yard-os FG, így végül is neki is sikerült megoldania a feladatot. Woodyard csinált még egy szép labdaszerzést, felütötte a levegőbe Quinn passzát, majd a föld felé esve még a leérkezés előtt elkapta a játékszert. Az offense-nek a nagy play-ek nem nagyon jöttek össze, egy McGahee futást kivéve, amiben nagy része volt a kiválóan blokkoló Larsen-nek. A hosszú passzokat viszont nem engedték be a védők, Kyle McCarthy elkapta Orton Willis felé tartó passzát, majd Champ ütött le egy Lloyd irányába tartó labdát, végül DJ akadályozta meg, hogy Moreno elkapjon egy hosszú átadást az oldalvonal mellett. Végül egyszer csak összejött a nagy passz egy másik gyakorlat közben, melynél Willis volt Orton célpontja.

Augusztus 18-ra két edzés jutott, ebből a délelőtti volt az utolsó, közönség számára is nyitott tréning a 2011-es TC-ben. Clady és Franklin, akik az előző napi edzésen egy kicsit sok ütést kaptak, visszatértek ismét a pályára, ahogy a pár napja magát kúráló Thompson is. Lloyd és Dawkins elővigyázatosságból kihagyta az edzést, de végig ott voltak a társaik mellett. Fox edző ez után az edzés után jelentette be, hogy Warren kezét megműtik, de nem kerül sérültlistára, hátha a szezon második felében vagy a végén vissza tud térni. Érkezett egy új játékos a védőfalba, DeMario Pressley, aki az Allen edzőnél szokásos beavatás után csatlakozott a csapathoz. A védelem egy csoportos gyakorlattal kezdett, az interception utáni visszahordást gyakorolták, egy secondary játékos elkapta a labdát, a többiek pedig elindultak előtte utat vágni. A LB-k a hátrafelé mozgást és a passzok leütését gyakorolták, a QB-k pedig a TE-ekkel és a RB-ekkel dolgoztak a route-okon és az elkapásokon. Később a WR-ek következtek, velük a passzok időzítését gyakorolták az irányítók.



















A ST egység is gyakorolta a felállásokat, mivel Keith Burns edző szerint is van még min javítani. A 11-11 elleni felállásoknál pár rövid passz után csak futások következtek, mindegyik QB volt bent, de mindnek csak annyi feladata volt, hogy átadja a labdát a mögötte jövő RB-nek. A depth chart szerint három RB páros osztotta el egymás közt a carry-ket, Moreno és McGahee, Ball és Minor, valamint Jeremiah Johnson és C.J. Gable. Utána már a hosszú passzok következtek, Orton Willist találta meg Vaughn kárára, Tebow pedig Greg Orton-t Thompson bánatára. Orton Fells-el is egyre jobban tud együtt dolgozni, több hosszú elkapást is összehoztak. Quinn is megmutatta, hogy tud nagyot dobni, neki D’Andre Goodwin-t sikerült egy hosszú átadással játékba hoznia, de azért ő hibázott is, s Thomspon leste le az egyik passzát az oldalvonal mellett. Goodwin végül a negyedik számú QB-től, Weber-től is kapott egy hosszú labdát, 30 yard-os TD lett belőle.

2 perces szituációk is jutottak erre a napra, 1:35, 1 TO és a saját 35-ös vonal, innen kellett pontokat elérni a támadóknak. Orton rövid passzokkal kezdett, majd David Anderson-nak dobott középre egy egész hosszú passzot, így meglett a FG. Tebow egy screen passz után saját maga futott kétszer egymás után, utóbbinál még egy hátrapasszal tovább nyújtotta a play-t, így neki is meglett a FG távolság és a 3 pont. A TC nyitott részét pár Hail Mary passz zárta és az első sikeres is lett, Quinn passzolt Decker irányába, aki több védővel együtt felugrott a labdáért. Sikerült elütni előle valakinek, de a föld felé tartó labdáért Royal tudott időben vetődni és meglett a TD. Woodyard viccből meg is kergette kicsit a WR-t az endzone-ban az elkapás után. Tebow próbálkozhatott még egyszer, de az ő passzát Quinton Carter-nek sikerült leütnie.

A 2011-es training camp-et ezzel a csapat még nem zárta le, 18-án este és 19-én még volt egy-egy walkthrough, de azon a nézők már nem lehettek jelen. Ezek után a csapat szombat este az immár Sports Authority Field @ Mile High-nak hívott stadionban lépett gyepre a Buffalo Bills ellen a második előidény-mérkőzésen, melyről hamarosan bővebben is be fogunk számolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr253170735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.22. 13:00:49

Valóban tartalmas összefoglalás lett. :)

milo_hedgie#23 2011.08.22. 14:04:09

jó lett ez így is,kettő az egyben:))

Tomi_Tanguay 2011.08.22. 17:22:31

erről a címről nekem a csupasz pisztoly 33 és 1/3 jutott eszembe:D
este otthon végig olvasom, most nem merek neki kezdeni:)

tHoMaS 2011.08.22. 20:27:37

nagyon alapos írás lett, jó volt olvasni!
warrent sajnálom mert nagy harcos lehetett volna nálatok, nem tudom mennyire okos megoldás fenntartani neki egy helyet hónapokig, ezek szerint bíznak a visszatérésében.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.22. 21:01:51

Brutont kiengedték a kórházból, a szombati meccsen szenvedett fejsérülést. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz vele, de már otthon pihen.

milo_hedgie#23 2011.08.22. 21:54:02

Broncos name Kyle Orton starter for opener vs. Raiders

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.23. 03:00:30

Richard Quinn-t kivágtuk, ha átmegy a waiver-en, akkor mehet IR-re. Egyel kevesebb TE, maradt öt.

milo_hedgie#23 2011.08.23. 16:00:15

@Filip89: ideje volt,azt se értettem hogy az előző két szezonban mit keresett a csapatban

Black_Adder 2011.08.23. 18:28:11

nem illik injured waiverről felszedni embereket, meg úgy se kellene senkinek se, szóval valszeg marad majd a csapatnál jövőre is, de elképzelhetetlennek tartom, h valaha beverekedje magát a kezdőbe, sőt szvsz a keretbe se fogja...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.08.24. 02:47:10

Warrent megműtötték, 3-4 hónap kihagyásra számíthat.


süti beállítások módosítása