Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Bears football season preview 2011

2011.09.02. 11:34 - Filip89

A college football szezon megkezdése előtti beharangozó sorozatunk következő részében, másodikként a kevésbé acélos Northern Colorado Bears csapatának idény előtti kilátásait elemeztük.




















A másik három coloradói futballcsapattal ellentétben, a Northern Colorado gárdája csak a második vonalnak megfelelő FCS-t erősíti, egészen pontosan a Big Sky konferenciában található. A program sem állami szinten, sem az egyetemen belül nem tekinthető napjainkban kiemelt fontosságúnak, ebből kifolyólag jó ideje képtelenek versenyképes eredményeket elérni még a másodosztályban is.

Az UNC története legnagyobb sikereit 1996-ban és 1997-ben ünnepelte, amikor kétszer egymás után sikerült elhódítani a divízió II-es bajnoki címet, azóta viszont egy ligával feljebb nem tudtak meghatározó szerepet betölteni. Az első osztállyal ellentétben a második vonalban egy izgalmas playoff-rendszer végén hirdetnek végső győztest, nem Bowl-meccseket játszanak, ám a húsz csapatos rájátszásnak eddig még soha nem volt résztvevője az együttes.

Az elmúlt másfél évtizedben jóval kevesebb málna babér termett a Macik számára, s a 2006-os Big Sky-ba lépés óta évente rendre maximum két-három meccsnyerés sikeredett. A kilenc csapatos konferenciában tavaly a hetedik helyen végeztünk 3-8-as összetett, és 2-6-os konferencia-mérleggel, a Portland State és az Idaho State gárdái zártak még rosszabbul, és idén ugyancsak leginkább ennek a két csapatnak a megelőzésére kínálkozhat esély. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a 2010-es nyolc vereségnek a fele hét vagy annál kevesebb ponttal, igencsak szoros körülmények között született, s kis szerencsével és/vagy nagyobb odafigyeléssel akár többet is ki lehetett volna hozni azokból a meccsekből. Az említett két kisebb csapat mellett az Eastern Washington, a Montana, a Montana State, a Northern Arizona, a Sacramento State és a Weber State verseng még a konferenciában, akik lényegesen komolyabb játékerőt képviselnek a mieinknél.

A csapat élén öt év után történt edzőváltás a télen, Scott Downing munkája alatt ugyanis a Bears semmiféle előrelépésre nem volt képes a Big Sky-ban, most a dinamikus személyiségű Earnest Collins Jr jóvoltából reménykedünk némi előrelépésben. Az újonnan kinevezett szakember aktív játékos karrierjét maga is a Bears soraiban töltötte, 1991 és 1994 között DB-ként és kiváló punt returner-ként szolgálta a csapatot, de a profinak állás helyett a folytatásban maradt egyetemi segédedzői szinten, míg az elmúlt két szezonban az ugyancsak FCS-es Alcorn State gárdáját irányította, akikkel összesítve 8-12-es győzelem-vereség statisztikára volt képes - ez már az UNC-nél is előrelépés lenne az utóbbi évek szerencsétlenkedései után.

Nem lesz egyszerű dolga az új mesternek, biztosan nem fogja egy csettintéssel megoldani a több sebből vérző egyesület hiányosságait. Ugyan a tavalyi szezonból 13 starter visszatér a csapatba, az elmúlt évben is meccsenként majd' 400 yardot elszenvedő védelem mindössze öt kezdőjátékosát tartotta meg, a négy legjobb D-ember elvesztése bizonyára további komoly lyukakat hagyott maga mögött, így több helyen a Bears védelmét messze a leggyengébbnek tartják a konferenciában.

Az utolsó egyetemi szezonjára készülő QB Dylan Orms egy évvel ezelőtt átlépte a 2000 passzolt yardot és dobott 15 TD-t, emellett még futva 217 yardot és 6 TD-t hozott a konyhára, becsületes munkára képes, és alapjában véve egyáltalán nem rossz képességű játékos, de az idei offense-ben nagyon kevés társ lehet a segítségére. A 2011-es keretben egyetlen tavaly is carry-t regisztráló játékos található rajta kívül, ám C.J. Glenn azóta átállt defensive back-nek kényszerű okokból, hogy a gyengülő secondary-ben segítsen. Az elkapók közt egyedül a senior Patrick Walker rendelkezik tavalyról 12-nél több catch-csel, 2010-ben 570 yardra és fél tucat touchdown-ra volt képes. Mellette a legnépszerűbb célpont még a harmadéves TE Doug Steele lehet, mivel már korábban is nagyszerűen megértette magát Orms-szal.

A tavalyi három győzelemnél sokkal többet most sem várhatunk az UNC-től, az egyetlen kötelező siker terhe az első fordulóban nyomhatja a srácok vállát, amikor még a mieinknél is alacsonyabban jegyzett Lindenwood lesz az ellenfél. Ezen kívül esetleg a North Dakota ellen lehet esélyünk, míg a nyolc konferencia-ellenfél mellett még egy élvonalbeli csapattal mérkőzhetünk meg, méghozzá a közvetlen helyi rivális Colorado State-tel, amely egyetem alig néhány mérföldre található Greeley-től. A két földi alakulat 1986 óta először találkozhat egymással, amikor a jövő hétvégén a Hughes Stadium-ben küzdenek meg a helyi rivalizálás jegyében, de természetesen a meccs egyértelmű favoritja a Rams lesz. A csoporton belül legfeljebb a Bengals és a Vikings legyőzésében lehet bízni, bármi más jókora meglepetésnek számítana a csapattól.

Bizonyára a Bears futballistái nem fogják megváltani a világot az idei szezonban, de időről időre jelentkező beszámolóinkban természetesen nyomon követhetjük majd a legkisebb coloradói csapat csetléseit, botlásait is.

A Bears 2011-es teljes menetrendje:

Szeptember 3., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Lindenwood Lions
Szeptember 10., szombat, 20:00 Colorado State Rams - Northern Colorado Bears
Szeptember 17., szombat, 23:35 Idaho State Bengals - Northern Colorado Bears*
Szeptember 24., szombat, 21:30 Northern Colorado Bears - Weber State Wildcats*
Október 1., szombat, 21:05 Montana Grizzlies - Northern Colorado Bears*
Október 8., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Sacramento State Hornets*
Október 16., vasárnap, 01:05 Eastern Washington Eagles - Northern Colorado Bears*
Október 22., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - Montana State Bobcats*
Október 29., szombat, 21:35 Northern Colorado Bears - North Dakota Fighting Sioux
November 6., vasárnap, 00:05 Northern Arizona Lumberjacks - Northern Colorado Bears*
November 12., szombat, 20:05 Northern Colorado Bears - Portland State Vikings*

*-gal jelölve a konferencia-mérkőzések!


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr73197349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.09.02. 15:41:02

jók az egyetemi írások és érdekelnek is,csak nehogy a major cikkek rovására menjen:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.02. 16:31:21

Nem szorulnak háttérbe, a college blokk-kal csak még több írás lesz. Egyedül egy Rapids-írással csúszok a szünet miatt, de majd egyszerre lesz a válogatott eseményekkel együtt. Azon kívül láthatod, hogy folyamatosan írunk minden csapatról, mindig ahol éppen aktuális események vannak. :)

milo_hedgie#23 2011.09.02. 17:33:01

@Filip89: tudom,nem csalódtam még bennetek:))

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.04. 02:50:01

Kikaptunk az első meccsen a Lindenwood-tól 22-20-ra egy utolsó másodperces mezőnygóllal. :(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.04. 12:20:24

A Big Sky-ban a Portland State egy kötelezővel, és a Sacramento State egy upset-tel győzött, a maradék 7 csapat, köztük mi is, 0-1-gyel áll.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.18. 03:30:08

50-20-ra kikaptunk az Idaho State ellen is, ők voltak az egyik olyan csapat, akik ellen lehetett volna esélyünk nyerni. Innentől kezdve legfeljebb a North Dakota vagy a Portland State lehet fogható, de esélyesebb a 0-11-es szezon.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.25. 11:06:44

Ide még nem is írtam, megvolt tegnap a negyedik vereségünk: 21-45 a Weber State otthonában, csak a végén tudtunk szépíteni. 0-4-gyel és 0-2-es konf-mérleggel állunk holtversenyben az utolsó helyen az Eastern Washington-nal, okt. 15-én összecsap a két antigigász, ott talán lehet esélyünk. :P


süti beállítások módosítása