Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Broncos: 2011 szezonbeharangozó

2011.09.08. 22:00 - Black_Adder

Magyar idő ma éjszaka, pontosabban holnap hajnali fél 3-kor a címvédő Green Bay Packers és a tavalyelőtti bajnok New Orleans Saints összecsapásával kezdetét veszi a legnépszerűbb amerikai profi liga, az NFL szezon. A Denver Broncos számára azonban csak hétfőn kezdődik majd a nagy menetelés, az ősellenség, az Oakland Raiders ellen az 'ünneplő' narancssárga mezben. Azonban nem csak az 'Orange Monday' hozhat minket lázba, bár kétség kívül megadja majd az alaphangulatot.






















Ami a csonka holtszezon alatti változásokat illeti, bár nem a remélt gördülékenységgel, de azért az FA trackerben nyomon lehetett követni a játékos mozgásokat, így ezzel itt most nem is pazarolnám a sorokat, csak pár összefoglaló megállapítás:

Legfontosabb érkezők:
Brodrick Bunkley DT, Willis McGahee RB, Von Miller LB/DE.
Bunkley a legnagyobb needre ingyen, ő így talán a legnagyobb fogás, McGahee Morenoval párban új dimenziót adhat a futójátéknak, Von Miller pedig a csapat jövőjét alapozhatja meg.

Legfontosabb távozók:
Ryan Harris OT, Jabar Gaffney WR, Daniel Graham TE.
Mindhárom játékos pótlását sikerült megoldani. OT és TE posztokat drafton sikerült megerősíteni WRből pedig volt tartalék.

Legrosszabb offseason akció:
Jabar Gaffney -> Jeremy Jarmon trade.
DT helyett DE-t hoztunk érte, ami ugyanannyira telített volt, mint a WR, ráadásul Jarmon nem tudta beverekedni magát a keretbe, ellenben Gaffney tavaly kezdő szélső elkapó volt. Spóroltunk egy kis pénzt vele, más pozitívumot nem tudnék mondani ezzel kapcsolatban.

Kialakult hát az 53-as roster, az a névsor, amely elméletileg az egész szezont végig küzdi mint Bronco. Természetesen lehet szezon közben is módosítani a kereten, és gyakorlatilag úgy is lesznek sajnos sérülések, de egyelőre ez az 53 ember vág neki a küldetésnek:

WR Brandon Lloyd Matthew Willis Demaryius Thomas
LT Ryan Clady Chris Clark
LG Zane Beadles Russ Hochstein
C J.D. Walton Manny Ramirez
RG Chris Kuper Russ Hochstein
RT Orlando Franklin Tony Hills
TE Daniel Fells Julius Thomas Virgil Green
WR Eddie Royal Eric Decker
QB Kyle Orton Brady Quinn or Tim Tebow
FB Spencer Larsen Virgil Green
RB Knowshon Moreno Willis McGahee Lance Ball
LDE Robert Ayers Jason Hunter
NT Brodrick Bunkley Ryan McBean Ty Warren
DT Kevin Vickerson Marcus Thomas Mitch Unrein
RDE Elvis Dumervil Derrick Harvey
SLB Von Miller Mike Mohamed
MLB Joe Mays Mario Haggan Nate Irving
WLB D.J. Williams Wesley Woodyard
LCB Champ Bailey Cassius Vaughn Jonathan Wilhite
RCB Andre Goodman Chris Harris
SS Brian Dawkins Quinton Carter
FS Rahim Moore David Bruton
K Matt Prater Britton Colquitt
P Britton Colquitt Matt Prater
H Britton Colquitt Kyle Orton
LS Lonie Paxton Chris Kuper
PR Eddie Royal Eric Decker
KR Cassius Vaughn Lance Ball

 


















A következő 8 ember pedig ugyan nem került fel a rosterre, de a practice squadunkban újabb lehetőséget kaptak bizonyítani felénk, vagy más csapatok felé:

WR Eron Riley
WR D'Andre Goodwin
OT Adam Grant
RB Jeremiah Johnson
FB Austin Sylvester
S Kyle McCarthy
DE Jeremy Beal
QB Adam Weber

Az ő kezükben van tehát a csapat sorsa, de vajon mire számíthatunk tőlük. Nos, McDaniels 2 éve felért egy atomcsapással, óriási krátert hagyot,t melynek a mélyéről sokáig kell kapaszkodni, hogy újra a földön legyünk, és akkor a pusztító alfa béta és gamma sugárzásról még szó sem esett... Minden tehetséges fiatal játékost menthetetlenül elherdált, elpazarolt, elűzött, sok veterán is áldozatul esett, innen nem lesz könnyű talpra állni.

Az újjáépítés azonban megkezdődött, jött új edző, jöttek új fiatalok, létrejött egy sokkal jobban felépített FO, ahol elkülönülnek a szerepkörök. Hogy ezek hasznára vállnak-e a csapatnak vagy 2 év múlva újra mindent lecserélünk a,z csak később derül ki. Talán két bekezdést megéri kitérni miért vagyok a mostaniakkal szemben bizakodó, és miért nem voltam az 2 éve, és miért hasonlítom őket egy túlzóan atomszerencsétlenséghez.

Mindenképp biztató, hogy idén jóval többen a kezdő közelébe tudtak kerülni már az 1. TC alkalmával, mint 2009-ben, mely classból mára, ha jól számolom mindössze hárman maradtak, noha 5-en érkeztek az 1. nap /*az 1. 2 körből*/. Von Miller akár az egész franchise kiemelkedő alakja lehet, Doommal párban rettegés alatt tarthatja az ellenfél irányítóit, hacsak a fal közepe nem mond csődöt. Orlando Franklin már rookie évében kezdhet, és a jelek szerint meglepően jól halad a beilleszkedése. Rahim Moore pedig a free safety pozíciót szerezte meg a kezdőben a vetélytársai előtt. Akire még mindenképp figyelni kell az újoncok közül, az Julius Thomas. Szenzációs offseason van mögötte, a DC-n Fells előtte áll ugyan, de gyakorlatilag két különböző posztot játszanak, előbbi blokkoló TE, rá pedig elkapásokban számítunk majd első sorban. Ami a tavalyi játékosokat illeti, bennük lehet bízni, Demaryius Thomas lehet hogy még valaha pályára léphet; Tebow lehet hogy megfelel majd az új elvárásoknak és kezdő irányító lesz; Decker már most meghatározó tagja lehet a csapatnak; Beadles és Walton pedig lehet hogy továbbra se idézik a denveri fal fénykorát, de a meccstapasztalattal látszik rajtuk a fejlődés. Ennek a csapatnak van jövője.

Akikre mindenképp figyelni a jelenlegi keretből:

- Elsősorban idén is Tim Tebowra. Rosszakarói most sokat kárörvendenek rajta, de még nem fordult elő, hogy goal line szituációban rá bízzuk a labdát és ne oldaná meg. Ahányszor oda került, élt a lehetőséggel. Emellett nem lehet csak úgy elsiklani. Irányítóként van még hova fejlődnie, ebben igaza van Elwaynek és Foxnak, de amíg ilyen erős WR gárda van előtte, nincs mitől félni. Ha lehetőséget kap, idén is élni fog vele. Nyerni született.

- A Brandon Lloyd-vezette elkapó sor. Gaffney távozásával és Bay-Bay sérülésével is a liga egyik legerősebb alakulata. Mellettük az újonc Julius Thomas idővel a liga egyik meghatározó elkapó TE-vé válhat.

- A védelemben természetesen a Doom-Miller duóra. Másban nem sok örömünk lesz, de ők majd igyekeznek kárpótolni minket amiért csak tudnak...

Jövője tehát van a csapatnak, de vajon mit hoz a jelen? Óvva intek mindenkit, hogy nagyon merész álmokat szövögessen. Annak, hogy a drafton ilyen jó játékosok jöttek, annak hogy egyes posztok liga szinten is nagyon erősnek számítsanak, megvolt az ára. Még pedig az, hogy néhány más posztról viszont úgy, ahogy van megfeledkeztünk. Érkezett ugyan Bunkley és Warren DT-nek, azonban utóbbi máris sérült. S bár aktív rosteren tartjuk őt, még sokáig nem számíthatunk rá. Ugyancsak komoly gondok vannak CB poszton, miután Coxot csak a csoda ördög mentheti meg a sittől, inkább kirúgtuk, hogy mentsük a csapat hírnevét, Syd'Quan Thompson pedig achillesz szakadással IR-re került. Bailey felé úgy se mernek dobálni, Goodman pedig már nem feltétlen veszi fel a versenyt a fiatal elkapókkal szemben, ráadásul szökő évente, ha végig tud játszani 2 meccset egymás után. Vaughnt érettnek tartom akár a kezdő, akár a nickel pozíció betöltésére, mögötte azonban Wilhite és Harris komoly aggodalomra adhatnak okot. Ugyancsak ott lebeg Damoklész kardja az OL fölött is. Bár a kezdő 5-ös ahogy szoktak össze, úgy nyújtottak egyre jobb teljesítményt, azonban nincs egy megbízható csere mögöttük. Esetleg Hochstein, de ha valaki kidől a kezdőből, Isten irgalmazzon Ortonnak és a futóknak...

Sokat lendíthet azonban a csapaton az edzői stáb változása. Tavaly miénk volt a legkiszámíthatóbb támadó szisztéma, a védelmünk pedig annyira kiszámíthatatlan volt, hogy még maga Martindale se tudta, hogy mit játszanak. Egy kőkemény(kedő) szigorú HC helyett jött egy igazi player's coah Fox személyében. Nem biztos, hogy ez a jó általában egy csapatnak, játékos függő, hogy kire hat jobban az üvöltözés, és kire a biztatás, azonban egy ilyen szezon után indokoltnak érzem az éles váltást. A TC és a preseason meccsek alapján mindenképp változatosabb támadó szisztémára lehet számítani. Védelemben pedig újra láthatunk majd sackeket. Dumervil visszatéréséről eddig nem esett szó, pedig a csapat egyik, ha nem a legjobb játékosa, Von Millerrel párban retteghetik őket. Az offseasonben ugyan elég gyenge csapatokat hozott szembe velünk a sors, míg a regular season sorolásunk egyáltalán nem könnyű, erősebb OL ellen nem biztos, hogy ugyanazt tudják majd, mint a Seahawks ellen, hiányozhat nekik nagyon egy domináns DT, de a tavalyinál csak jobbak lehetnek. Remélhetőleg nem sütöttünk el minden trükköt a felkészülési meccseken, és sok szép látványos sackkel örvendeztetnek majd meg minket.



















Tehát egyes csapatrészeket tekintve nagyon erős, más csapatrészeket tekintve nagyon hiányos csapat várja az előzetesen nehéznek tűnő sorsolást. Arra számítok, hogy a csapat elég erős lesz, ahhoz, hogy szoros meccseket játsszon, s a szoros meccsek dőlhetnek a javunkra is, azonban nem mi leszünk az esélyesek. Azon kívül, hogy minden meccs kötelező, /*hisz itt csak 16 van nem 82, vagy 162*/ néhány meccsre külön felhívom a figyelmeteket:

- Először is rögtön az első fordulóra. Home opener, hétfőesti rangadó az ősellenség Raiders ellen. Egész Denver Orange-lázban fog égni.

- A 4. héten játszunk a Packers ellen. Címvédők ellen hagyományosan jó meccset játszunk, noha a sajtfejűek a toronymagas favoritok, mindenkinek ajánlom a meccset.

- 5. hét Chargers. Riverst mindig nagy szeretettel várjuk, rég találkozott már Dumervillel és Von Miller is szívesen bemutatkozna neki.

- 14. hét: Bears. Cutler back at town. Ő is egészen biztosan szívélyes fogadtatásban részesül majd.

17. hét: Chiefs. Szezonzáró a divízió rivális ellen, várjunk csak, ezt inkább mégse ajánlom... :)

A Denver Broncos teljes 2011-es menetrendje:

Szeptember 13., kedd, 04:15 Denver Broncos - Oakland Raiders
Szeptember 18. vasárnap, 22:15 Denver Broncos - Cincinnati Bengals
Szeptember 25., vasárnap, 19:00 Tennessee Titans - Denver Broncos
Október 2., vasárnap, 22:15 Green Bay Packers - Denver Broncos
Október 9., vasárnap, 22:15 Denver Broncos - San Diego Chargers
=======BYE WEEK==========
Október 23., vasárnap, 19:00 Miami Dolphins - Denver Broncos
Október 30., vasárnap, 22:05 Denver Broncos - Detroit Lions
November 6., vasárnap, 22:05 Oakland Raiders - Denver Broncos
November 13., vasárnap, 19:00 Kansas City Chiefs - Denver Broncos
November 18., péntek, 02:20 Denver Broncos - New York Jets
November 27., vasárnap, 22:15 San Diego Chargers - Denver Broncos
December 4., vasárnap, 22:05 Minnesota Vikings - Denver Broncos
December 11., vasárnap, 22:05 Denver Broncos - Chicago Bears
December 18., vasárnap, 22:15 Denver Broncos - New England Patriots
December 24., szombat, 19:00 Buffalo Bills - Denver Broncos
Január 1., vasárnap, 22:15 Denver Broncos - Kansas City Chiefs
 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr173212184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black_Adder 2011.09.08. 22:35:41

The Broncos open their 2011 season Monday night vs. the Raiders. What do you think the Broncos' record will be when all is said and done?
Total Votes = 4463
12-16 wins. Broncos shock the NFL, become elite team.
191 Votes, or 4.279 %

9-11 wins. Broncos do better than expected and compete for a playoff spot.
1306 Votes, or 29.26 %

7-8 wins. Broncos finishing around .500 would be a nice improvement.
1709 Votes, or 38.29 %

5-6 wins. A small, realistic step up from disaster of 2010.
950 Votes, or 21.28 %

1-4 wins. The Broncos are still one of the NFL's worst teams.
306 Votes, or 6.856 %

0 wins. The Broncos will be futile this year.
1 Votes, or 0.022 %

milo_hedgie#23 2011.09.09. 06:18:07

6vagy7 győzelem lehet a realitás szerintem..
jól sikerült a beharangozó:)

Tomi_Tanguay 2011.09.09. 08:44:39

manny ramirez lol, ez ő?:D

foppa21 2011.09.09. 10:16:46

hát nem is meccsel kezdték el tegnap a szezont:-D
millerre nagyon kíváncsi leszek, remélem élesben is gyilkolni fognak dumervillel ketten

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.09. 11:04:59

@Tomi_Tanguay: Nem, de amilyen dagadék, még az a Manny is elmenne az OL-be, bár szerintem gyenge. :P

Tomi_Tanguay 2011.09.09. 15:22:13

akkor megnyugodtam most:) azt nézem negyed 5kor lesz a nyitó meccs kedd reggel, pazar lesz ha eltart 8ig

Coach Sacco 2011.09.09. 18:49:49

Tetszett az írás, nagyon bízom benne, hogy egy fokkal sikeresebb évünk lesz a tavalyinál, és legalább jó irányba indul el a klub. Gondolom a playoff idén nem lehet realitás, de azért próbáljunk minél előrébb végezni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.09. 20:01:39

Terrell Davis ott lesz a meccs előtti coin toss-nál, nyáron egy Outlaws-meccsen is közreműködött. :)


süti beállítások módosítása