Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rapids: A pontszerzés már összejött

2011.09.30. 10:26 - Filip89

A Colorado Rapids labdarúgó csapata a három egymást követő bajnoki vereséget a múlt hétvégén valamelyest feledtetni tudta, ugyanis a San Jose Earthquakes ellenében hazai környezetben 1-1-es döntetlent harcoltunk ki, így legalább a nyugati ötödik helyezést megerősítettük a tabellán.



















Három idegenbeli meccs után tért vissza a csapat a Dick's Sporting Goods Park-ba, és szerencsére már csak a két egész évre elvesztett játékosunkat, az achilles-szakadást szenvedő Conor Casey-t, és a térdműtét után lábadozó Anthony Wallace-t kellett nélkülöznünk. Vagyis július 9-e óta először volt újra hadra fogható állapotban a skót középpályás Jamie Smith, aki azóta a térdhajlítójával, a vádlijával és hátfájással is bajlódott egymástól függetlenül és párhuzamosan egyaránt, szombat este a tavalyi főcsoport-döntőben búcsúztatott SJ ellen viszont ismét a kezdő csapatban jutott szóhoz, így a címvédő gárda a következő összeállításban kezdte meg a fontos mérkőzést: Pickens - Kimura, Wynne, Moor, Comminges - Nyassi, Larentowicz, Mastroeni, Smith - Folan, Cummings.

Az utolsó MLS-győzelmünket augusztus 13-án éppen a San Jose otthonában arattuk, amikor egy kiélezett mérkőzésen 2-1-es idegenbeli sikerrel gazdagodtunk. Azóta négy meccset vívtunk meg nyeretlenül, s az utolsó hármat elvesztettük, így múlt szombaton újra a szerényen teljesítő 'Quakes elleni fellépéstől vártuk, hogy visszarázódunk a győzelmek ösvényére. A csapat több mint egy hónap túrázás után tért vissza Commerce City-be, ahol kis híján telt házas nézősereg köszöntötte őket, mindenki az újbóli sikert szerette volna kiszurkolni. A Rapids igyekezett megfelelni a magas elvárásoknak, és bátran kezdtük a találkozót, az első komoly helyzetünkre nagyjából 17 percet kellett várni, s a jobb oldalon Kimura elegáns lekészítését követően Nyassi eresztett rá egy erős kísérletet, melynél Busch kapus mentett nagyot. Egy minutum sem telt el az előző denveri lehetőség óta, és a SJ máris megszerezte a vezetést, miután Stephenson küldött rá egészen messziről egy kellemetlen lövést, Pickens csak maga elé tudta kiütni a labdát, a kipattanóra pedig leghamarabb a vendégek gólzsákja, Wondolowski ért oda, aki könnyedén helyezett a hálóba a kiszolgáltatott kapus mellett. A váratlanul bekapott gól teljesen leblokkolta a mieinket, és a kezdetben felépített fölényünk hamar elszállt, és meglehetősen akadozóvá vált a játékunk. Félóra elteltével újra Wondolowski került ajtó-ablak helyzetbe, egy indítás után a teljes coloradói védelem leállt lest jelezve, holott Kimura a túlsó oldalon alaposan beragadt, azonban a támadó kísérleténél Pickens nagyszerű mentést mutatott be a rövid saroknál, ezzel valamelyest javította az első gólnál vétett hibáját. A félidő hátra lévő része is inkább a vendégek próbálkozásaival telt, de komolyabb gólhelyzetet képtelenek voltak kialakítani, mindössze egy sárga lapos figyelmeztetést gyűjtöttek be maguknak. Féltávnál tehát az Earthquakes 1-0-s előny birtokában fújhatta ki magát az öltözőben.

A szünet alatt Smith mester igyekezett legjobb tudása szerint lelket önteni a kissé szárnyaszegett társaságba, de cserét még nem alkalmazott. A folytatásban a bajnokcsapat gőzerővel törekedett a mérkőzés elején látott dominancia visszaállítására, hiába birtokoltuk azonban többet a játékszert, az ellenfél kapuja közelébe nem tudtunk odaférkőzni, majd bő tíz perc után egy távoli lövésnél Pickens-nek kellett igencsak nyújtózkodnia, nehogy beakadjon a második kaliforniai gól. Rövidesen már mindenképpen cserével kellett frissítenünk, amikor a nagy visszatérő Smith helyére az ellenkező oldalon játszó Mullan-t küldtük pályára, vagyis Nyassi átvonult a bal szélre. Mivel nem történt jelentős változás a játékban, hamarosan újabb változtatásra szántuk el magunkat, s a csatársorban inkább csak szenvedő Cummings-t váltottuk le a friss erő Kandji bevetésével. Ebben az időszakban a Rapids képtelen volt mezőnyfölényt kialakítani, csupán két sárga lappal hallattunk magunkról, mivel kis különbséggel Moor és Folan is begyűjtött egy-egy figyelmeztetést a játékvezetőtől. A 70. percben Nyassi jobb oldali szögletét a hosszú oldalról Moor bólintotta kapura, de a fejest Busch üggyel-bajjal hatástalanítani tudta. A felszabadítást követően is maradt a labda az ellenfelét egyre inkább beszorító Rapids-nél, és az újabb szögletet követően Larentowicz lövése először még levágódott a kapusról, de az ismétlést Drew Moor közvetlen közelről vágta a hálóba. A sorozatban lejátszott meccsek terén MLS-rekorder hátvéd immár a harmadik gólját szerezte a szezonban, és ezzel a nagyon fontos találattal kiegyenlítette a mérkőzést húsz perccel a befejezés előtt. Ezt követően egyre nagyobb nyomást helyeztünk a SJ védelmére, de hiába igyekeztünk becsülettel, nem sok gólveszélyes szituációt tudtunk teremteni, így nagyon úgy nézett ki, hogy meg kell elégednünk a döntetlen eredménnyel. Az utolsó percekben a harmadik változtatási lehetőséggel is éltünk, s a hátvéd Comminges helyére a középpályás Thompson állt be, minél több emberrel igyekeztünk akciókat vezetni a finisben. A hosszabbítás pillanataiban Kandji cselezte magát lövő helyzetbe a jobb oldalon, de éles szögből leadott kísérleténél remekül zárta a kapus a rövid sarkot, majd Folan közeli fejesét is blokkolni tudták. Ennél többre pedig már képtelenek voltunk, be kellett érnünk az 1-1-es pontosztozkodással, a három meccses vereségsorozat megszakadt, de győzni továbbra sem tudtunk.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A szerdai játéknapon a Rapids 3-1-es győzelmet aratott a salvadori Isidro Metapan otthonában az Észak-, és Közép-amerikai Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik, utolsó előtti fordulójában. A mieink az első félidőben az újonc Eddie Ababio találatával szerezték meg a vezetést, majd a gyors hazai egyenlítést követően a második játékrészben Quincy Amarikwa és Omar Cummings góljai biztosították be a denveri sikert. Ezzel a győzelemmel életben tartottuk a továbbjutási esélyeinket, hiszen 2-2-1-es mérleggel felzárkóztunk a csoport második helyére, egy ponttal megelőzve az Isidro-t, és kettővel a Real-t. A csapat az utolsó fordulóban a már biztos továbbjutó Santos Laguna-hoz látogat Mexikóba október 19-én.

Az MLS Nyugati Főcsoportjának állása (W-L-T):

*1. Los Angeles Galaxy 17-3-10, 61 pont (30 meccs)
*2. Seattle Sounders 15-6-9, 54 pont (30 meccs)
*3. Real Salt Lake 15-9-6, 51 pont (30 meccs)
4. FC Dallas 13-10-7, 46 pont (30 meccs)
5. Colorado Rapids 10-9-12, 42 pont (31 meccs)
6. Portland Timbers 10-13-7, 37 pont (30 meccs)
7. Chivas USA 8-12-11, 35 pont (31 meccs)
8. San Jose Earthquakes 6-11-13, 30 pont (30 meccs)
9. Vancouver Whitecaps 4-15-10, 22 pont (28 meccs)


Továbbra is a nyugati középmezőnyben őrizzük a helyünket, és már csak három mérkőzésünk van hátra az alapszakaszból. Az első három helyezett már bebiztosította a helyét a rájátszásban, a mieink jelenleg 4 pont előnnyel birtokolják az egyik Wild Card pozíciót. Ahhoz, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés bennünket, még néhány győzelemre lenne szükségünk a hajrában, elsőként a tavalyi döntős FC Dallas ellen kísérelhetjük meg a három pont begyűjtését, akiket magyar idő szerint vasárnap hajnali 03:00-as kezdéssel látunk vendégül.

Marshall talks to team before warmups in Metapan_DL

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr403267071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.09.30. 10:41:59

Larentowicz-et és Ceus-t megint behívták a válogatottba.
Az amerikaiak okt. 8-án Honduras ellen játszanak Miami-ban, és 11-én Ecuador ellen New Jersey-ben.
Haiti 7-én és 11-én újra a US Virgin szigetek és Curacao ellen fog játszani VB-selejtezőket.

foppa21 2011.09.30. 14:10:24

@Filip89: remélem most 10percnél többet fog játszani a két meccsen larentowicz

milo_hedgie#23 2011.09.30. 15:37:27

moor idén is a csapat egyik legjobbja

foppa21 2011.09.30. 16:16:14

@milo_hedgie#23: egyértelmű!:-) megint jelölni kell majd az év sportolójára

Tomi_Tanguay 2011.09.30. 20:23:15

bele kéne jönni most a szezon végén, mert ha jól értem akkor még a rájátszás se biztos

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 02:44:33

Starting XI for #Rapids: Pickens, Kimura, Wynne, Moor, Comminges, Mastroeni, Mullan, Larentowicz, Smith, Nyassi, Cummings

Available #Rapids Subs: Kandji, Thompson, LaBauex, Akpan, Palguta, Ceus, Marshall

foppa21 2011.10.02. 03:24:34

egész jól kezdtünk, volt két nagy helyzet az elején, de gól még nincs

foppa21 2011.10.02. 03:38:24

moor fejes góóóóóóóól!!!

foppa21 2011.10.02. 03:57:33

1-0 az első félidő után. simán több góllal is vezethetnénk!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 04:17:41

Kéne még egy gól, hogy biztosra menjünk, nehogy valahogy kiegyenlítsenek ezek a csírák.

foppa21 2011.10.02. 04:41:05

kiállították commingest, 10emberrel játszunk

foppa21 2011.10.02. 04:51:06

csereként bejött marshall, thompson, kandji. már nincs sok hátra, remélem most nem csesszük el a végét!

foppa21 2011.10.02. 05:02:28

megnyertük! a vége nagyon izgalmas lett, de ki húztuk 1:0val!

milo_hedgie#23 2011.10.02. 08:34:17

moor gyönyörű gólt fejelt és megint milyen fontos volt! talán a csapat MVPje:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 17:37:42

Most játszik egymással a két tartalékcsapat a DSGP-ban.

Rapids Reserves lineup: Joyce, Ababio, Holody, Palguta, Earls, Janniere, LaBauex, Nane, Armstrong, Akpan, Amarikwa.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.02. 19:24:37

5-1-re győztünk a tartalékmeccsen! Amarikwa hármat lőtt, LaBauex és Akpan egyet-egyet.

foppa21 2011.10.02. 23:45:44

@Filip89: azért ez így jól mutat:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.05. 21:13:18

Cummings is megy újra a jamaicai válogatottba, 11-én Honduras-ban játszanak egy barátságos meccset.
Nyassi-t hívták volna a gambiaiak, de most nem megy, mert ha győznek, akkor se valószínű, hogy továbbjutnának az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőben, úgyhogy nem akar feleslegesen utazni a világ körül.
Larentowicz és Ceus is játszik a héten, ahogy korábban említést tettem róla.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.06. 16:32:57

Holnapra csinálom meg az új összefoglalót a Dallas elleni meccsről és egyéb aktualitásokról.

foppa21 2011.10.06. 17:47:37

@Filip89: jó lesz újra győzelemről olvasni, várom már!


süti beállítások módosítása