Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 4 Broncos @ Packers: fájó papírforma vereség

2011.10.08. 18:49 - StormST

A Denver Broncos (1-2) az eddig három szoros meccse után, melyek közül csak egyet tudott megnyerni, a 2010-es szezon bajnokához, a Green Bay Packers (3-0) csapatához látogatott az NFL 2011-es idényének negyedik fordulójában. Sajnos, pár órával a meccs előtt kiderült, hogy az egész héten limitált edzésmunkát végző Champ Bailey és Marcus Thomas se tud John Fox HC rendelkezésére állni ezen a meccsen, ahogy az edzéseket kihagyó Demaryius és Julius Thomas, valamint Eddie Royal se. Kimaradt még a meccskeretből Manny Ramirez és Tony Hills. Visszatért azonban teljes értékű játékosként DJ Williams, Elvis „Doom” Dumervil, Brandon Lloyd és Knowshon Moreno is.






















A Broncos kezdhette a meccset és egy erősen futásra kihegyezett felállással kezdtünk, meglepő módon még a backup OT Chris Clark is TE-ként jelentkezett játékra:

QB: Kyle Orton
RB: Willis McGahee
FB: Spencer Larsen
WR: Brandon Lloyd
TE: Daniel Fells, Chris Clark
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin


Futás helyett passz jött Fells irányába, de nem lett jó, McGahee 5 yard-os futását pedig egy újabb sikertelen passz követte, így 3&out után Colquitt érkezett punt-olni. A visszahordás közben egy szabálytalanság történt, így a 46 helyett a 31-ről kezdhetett támadni a Packers, a vendégek pedig pályára küldték a védekező egységet, nickel felállásban:

DE: Elvis Dumervil, Robert Ayers
DT:Brodrick Bunkley
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Wesley Woodyard
CB: Andre Goodman, Cassius Vaughn, Jonathan Wilhite
S: Brian Dawkins, Rahim Moore


Az első két play-nél sikerült jól nyomás alá helyezni Rodgers-t, így először egy sikertelen, majd egy rövid passz jött csak össze neki. 3&5-re viszont nem jött a nyomás, Rodgers meg is találta Greg Jennings-t egy hosszú passzal, így már a Broncos 21-es vonaláról jött a 1&10. A 10-ből 9-et egy passzal egyből le is tudtak, ám ekkor a védelem megrázta magát és két incomplete passzra kényszerítették a hazaiakat. 4&1 jött a 12-ről és meglepő módon úgy döntöttek a Packers-nél, hogy nekimennek, egy futással akarták megszerezni a 1st down-t, de ezt Dawkins nagyon szépen kiszagolta és -1 yard-on megfogta Starks-t. Érkeztek újra Orton-ék a pályára, McGahee 5 yard-os futásával meg is nyitották a drive-ot, majd Orton egy 9 yard-os passzot adott Lloyd-nak, így meglett az első 1st down a Vadlovaknak is. Pár órával a meccs előtt elkezdték rebesgetni a médiában, hogy Tebow-t beveti John Fox ezen a meccsen és kiderült, hogy igazak voltak a pletykák, de nem sikerült jó play-t választani, középen próbált futni, de a védelem erre készült, -1 yard lett az eredménye. McGahee következett 4 yard-dal és ismét Lloyd egy 9 yard-os elkapással, ami újabb 1st downt jelentett. Orton ismét Lloyd felé passzolt, 17 yard-os elkapás és egy újabb 1st down lett belőle. Decker-el már nem sikerült az összjáték, de jött McGahee és az évad eddigi talán legszebbfutását mutatta be, 28 yard megtétele után sikerült csak kitolni a védelemnek a pályáról. A 16-ról jött a first down, ami sajnos azt is jelentette, hogy beért a Broncos a redzone-ba, ami Orton számára nagyon rettegett hely. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy van alapja a félelmeknek, bár Orton mindhárom passza jó lett, de mivel csak 0, 6 és 1 yard lett belőle, így Matt Prater-nek kellett lőnie egy 27 yard-os FG-t, amit értékesített is -> 3-0.

Egy return után a 21-ről kezdtek a Sajtfejűek, Rodgers rövid futásával és két 5 yard-os passzal megszerezte az első 1st down-t, Woodyard szabálytalanságát nem is kérték a hazaiak. Jött Starks és két futással 18 yard-ot szerezve hozta az újabb első kísérletet. A félpályán állt a Green Bay, Rodgers  Nelson-nak passzolt, akiről egy kicsit lemaradt a védője, így az endzone-ig meg se állt a labdával, Crosby pedig berúgta a extra point-ot -> 3-7. A 20-ról indult a Broncos, McGahee két futással hozott 6 yard-ot. Orton passzal akarta elérni a 1st down-t, melynél Decker volt a célpont, de nagyon kiszámítható volt a play, így a rutinos veterán Charles Woodson könnyen kileste a passzot és mivel csak 30 yard volt az endzone-ig, így sikerült egy újabb TD-t szerezni a csapatának, Crosby pedig bevágta az XP-t -> 3-14. A Green Bay ST edzői kiszúrták a korábbi kickoff-oknál, hogy a Broncos játékosai még a labda elrúgása előtt elindultak visszafelé, így egy onside kick-el lepték meg a vendégeket, amit sikerült is megszerezniük, így a saját 47-es vonalukról kezdhettek újra támadni. 0:50 maradt, amit egy incomplete passzal és egy 7 yard-os elkapással pörgettek le a hazaiak. Az első negyed után az eredmény tehát: 3-14.

Rodgers nem állt le ezután se, Jermichael Finley-nek dobott egy 9 yard-os átadást, így folytatódhatott a drive. Starks következett, egy futással és egy elkapással vétette magát észre, melyek 1st downt értek. Randall Cobb is bemutatkozott az elkapók közül, 14 yard-os elkapása után a Broncos 11-es vonaláról jött a 1st down. Passzhoz álltak fel a támadók, de mivel nem talált célpontot Rodgers, csak egy csomó üres helyet maga előtt, így futásra szánta el magát, amiből remek TD-t szerzett. Crosby szokás szerint hozta a +1 pontot -> 3-21. Kezdett kilátástalan lenni a helyzet, de Vaughn szép visszahordása után a 31-ről kezdhetett támadni a Broncos, 2&8-nál Lloyd 18 yard-os elkapásának hála meglett a 1st down. Nagyon jól működött ma ez a páros eddig és a következő play-nél is jól dolgoztak együtt, 44 yard-os összjátékuk után már csak 5 yard maradt az endzone-ig. Eric Decker volt a célpont ezúttal és sikerült is összehozni a TD-t, szépítve kicsit az eredményen, Prater XP-jával együtt 7 ponttal -> 10-21.

Ezután a saját 25-ről indult a Packers, de Von 9 yard-os sack-je megfogta az akciót, 4&13-nál jött a punt. A 21-ről kezdhettek Orton-ék és Lloyd elkapásával már az 50-nél lehettünk volna, de Beadles (elég nehezen észrevehető) szabálytalansága miatt (aminél súlyosabb hasonlót a punt-nál nem vettek észre) 29 helyett -10 yard-ot „kaptunk”. McGahee 14 yard-os futása megoldható távolságba hozta a 1st down-t, majd 3&6-nál Willis 15 yard-os elkapásával meg is lett. McGahee futás, majd ismét tőle egy elakpás, végül egy Orton scramble, jöhetett az újabb első kísérlet. 37 yard maradt még, Moreno futása után még 33. Ekkor Eric Decker-t vette célba Orton, a második idényét töltő WR pedig befutott a labdával az endzone-ba, közelebb hozva csapatát a hazaiakhoz. Prater is hozta a kötelezőt -> 17-21. Még 3:21 volt hátra a félidőből, gyors támadást indított a Green Bay, a two-minute warning előtt még 3 play-el pont 10 yard-ot el tudtak érni. Rodgers futott egy rövidet, majd passzolt egy 18 yard-ost, a következő, 1 yard-os passza után időt kértek a hazaiak. Jött egy 14 yard-os passz James Jones-nak, majd egy sikertelen Nelson-nak, de így is a 33-ról következett a 2&10. Starks 16 yard-os elkapása után egy időkéréssel kiválasztották a tökéletes play-t a hazai oldalon, Jennings 17 yard-os elkapása TD-t ért, Crosby XP-ja pedig beállította a félidő végi eredményt, mivel a Broncos már csak egy térdelést csinált. A félidőben az eredmény tehát: 17-28.

A Sajtfejűek kezdték a második félidőt, rögtön két 16 yard-os passzal nyitottak, Finley és Nelson voltak az elkapók. Von azért megmutatta, hogy a védelemben is van élet, valamint azt is, hogy nagyon megérte 1/2-es választást, második sack-jét mutatta be ezen a meccsen, a negyediket a szezonban. Sikerült egy 3&13-ba belekényszeríteni a Packers-t, de ezt 18 yard-os Rodgers-Jones összjátékkal megoldották. Hamarosan egy 3&7 jött, de Wilhite szabálytalansága segítségével hozták, így már csak 21 yard maradt az endzone-ig. Nelson 9 yard-os elkapása után 3&1 következett, egy rövid futással és így egy 1st&goal szituációval. Rodgers futott 1 yard-ot, majd annyira megjött a kedve, hogy futott még egyszer, Woodyard a földre vitte, de egy társa pont a QB alá került, így hiába ítélték úgy a bírók elsőre, hogy lent volt, egy challenge után megadták a TD-t, Crosby pedig bevágta az XP-t, tekintélyesre növelve ismét a különbséget -> 17-35. Quan Cosby szép visszahordása után a 34-ről kezdődött a következő Broncos drive. McGahee rövid futása után jöttek a passzok, Green 8 yard-ot, Lloyd 16-ot szerzett. McGahee 10 yard-os futása újabb 1st down-t eredményezett a Packers 29-es vonalán. 2&9, illetve Lloyd szabálytalansága után 2&14 következett, majd Moreno elkapása után 3&7. Fells volt a célpont, el is kapta a passzot, majd a 4-ig haladt vele, de nem ment le időbe a földre, ki tudták ütni a kezéből a labdát és egy védő gyorsan fel is kapta, és a 14-ig visszavitte. Egy holding hátráltatta kicsit Rodgers-éket, de 2&16-nál Cobb kapott egy jó passzot és bár végül Dawkins el tudta kapni, már csak 61 yard megtétele után tudta ezt megtenni. Hamar a 31-hez került tehát a 1st down marker. Innen már nem volt igazán nehéz dolga a fáradt Broncos védelem ellen Rodgers-éknek, Starks 9 yard-os elkapása és 6 yard-os futása után Jones 16 yard-os elkapása már TDt -ért, Crosby XP-jával együtt 7 pontot -> 17-42. Cosby visszahordása most is egész jó volt, a 27-ről kezdhettek támadni Orton-ék 1:06-al a harmadik negyed vége előtt. Sajnos nem végződött jól a negyed, 3&6-nál Orton egy -8 yard-os sack-be futott bele. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 17-42.






















Colquitt punt-ja után a Green Bay drive-ját egy 10 yard-os büntetés nyitotta, ahonnan 3&7-ig jutottak és ezt egy 11 yard-os passzal megoldották. 2&10 jött két play-el később, Rodgers Jones-nak passzolt, de felpattant a kezéről a labda, egyenesen Wilhite-hoz a 40-es vonalon, aki így meg tudta szerezni a Broncos védelem első interception-jét a 2011-es idényben. A Packers egy challenge-el újranézette az esetet, hátha nem volt meg az elkapás, de a bírók nem változtatták meg a döntésüket. Nem tartott azonban sokáig a jókedv, mivel Orton Lloyd felé szálló passzát az endzone-ban Sam Shields elkapta és egészen a Broncos 46-os vonaláig szaladt vissza vele. Jó helyről indult tehát a Packers, Starks három futása után pedig még ennél is 26 yard-dal közelebb voltak. Rodgers megoldott egy 3&7-et Jennings segítségével, így a 13-ról jött a 1st down. Starks futása és Jennings elkapása után 3&5 következett a 8-ról, Rodgers pedig a legrégebbi, legmegbízhatóbb célpontját választotta. Donald Driver Rodgers első futásánál egy kisebb sérülést szedett össze, de vissza tudott térni és meg is lett neki a TD, Crosby-nak meg egy újabb XP -> 17-49.

Nekiindult a Broncos, hogy kozmetikázhassák az eredményt, McGahee futása egyből 1st down-t jelentett. Decker 13 yard-os elkapása 2&3-nál megint 1&10-et ért, majd Ball 6 yard-os futása 2&5-nél még egyet, ezúttal már a Packers 35-ös vonalán. 3&6-nak kellett nekimenni nemsokára, Lloyd ismét csinált egy szép elkapást, egy 23 yard-ost, a 8-ig jutott vele a Broncos. Két incomplete passsz és egy 1 yard-os Decker futás után 4&7-nek mentek neki Orton-ék, mivel vesztenivaló már nem nagyon volt. Daniel Fells-nek passzolt Orton, aki így TD-t tudott szerezni. Nekimentünk a 2 pontos kísérletnek is, ám Moreno nem tudott befutni középen -> 23-49. 3:02 volt már  csak vissza, Rodgers nem is jött fel a támadókkal, Matt Flynn helyettesítette. Futásokkal akarták pörgetni az órát, de a Broncos két időkérése ezt meghiúsította. Flynn passzolni akart 3&2-nél, Cobb kezén megpattant a passz, ezúttal Moore kezébe, aki így végrehajtotta pályafutása első labdaszerzését. 2:37-nél támadhatott még egyet a Broncos. Nem tartott túl sokáig, a 2-minute warning utáni első play-nél Orton Decker felé szálló passzát A.J. Hawk felütötte a levegőbe és Charlie Peprah elkapta, lényegében befejezve a meccset, hiszen innen egy futás és két térdelés elég volt, hogy lepörögjön az óra. A meccs végeredménye: 23-49.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Orton: 22/32 sikeres/összes passz, 273 passzolt yard, 3 passzolt TD, 3 interception
McGahee: 15 próbálkozás, 103 futott yard, 2 elkapás, 10 elkapott yard
Lloyd: 8 elkapás, 136 elkapott yard
Decker: 5 elkapás, 56 elkapott yard, 2 elkapott TD
Fells: 2 elkapás, 29 elkapott yard, 1 elkapott TD, 1 elvesztett fumble
Willis: 1 elkapás, 15 elkapott yard
Cosby: 4 kickoff return, 28 visszahordott yard AVG
Prater: 1/1 FG, 2/2 XP (27 yard)
Colquitt: 2 punt, 45.5 yard AVG
Williams: 7+1 tackle
Miller: 4 tackle, 2 sack
Moore: 4 tackle, 1 interception
Wilhite: 4 tackle, 1 interception
Woodyard: 4+2 tackle
Dawkins: 3+3 tackl
Vaughn: 3+1 tackle, 1 kickoff return, 31 visszahordott yard

Megszületett a papírforma eredmény, de attól még, hogy számítottunk rá, nem lett kevésbé fájó. Hogy miért? Orton mutatott formája és a sok hiba miatt. A támadó oldalon csak McGahee, Lloyd és Decker kaphat jó osztályzatot, valamint a fal, ami azért most már kezd egész jó munkát végezni. Orton ismét kritikus szituációkban hibázott, igaz volt peche is, de még a sok yard se menti meg ezúttal sem.

A védelemben, bár már javult a helyzet, de még így is nagyon megéreztük Champ hiányát, Rodgers egy célpontot mindig tudott találni legalább. A futásokat ezúttal is elég jól megfogtuk, volt nyomás is a QB-n, de coverage nélkül nehéz. Von jó pick volt, ez egyre inkább látszik, Doom és DJ visszatérése is sokat segített, de még mindig nem tökéletes a helyzet.


















Az AFC West divízió állása a 4. játékhét után (W-L):


1. San Diego Chargers 3-1
2. Oakland Raiders 2-2
3. Denver Broncos 1-3
4. Kansas City Chiefs 1-3

A divízió tagjai felemás mérleggel tudták le a negyedik heti fordulót, mivel mellettünk a Raiders szenvedett még vereséget, akik hazai környezetben kényszerültek fejet hajtani a Patriots ellen 31-19 arányban. Viszont a Chargers és a Chiefs egyaránt győzelemmel vette a legutóbbi akadályt, Rivers-ék 26-16-ra verték a Dolphins-t, míg az idei első győzelmét jegyző Séfek 22-17-es sikert arattak a Vikings felett. A következő körben az Oakland Houston-ba látogat, a KC a nyeretlen Indianapolis otthonában lép fel, míg a SD éppen nálunk teszi tiszteletét.

Következik tehát a San Diego Chargers (3-1) elleni hazai csoportrangadó a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy mind Champ, mind Marcus Thomas bevethető lesz ezen a meccsen, ami egy kis bizakodásra adhat okot, bár az ront a képen, hogy Dawkins kisebb sérülés miatt, Wilhite pedig betegség miatt maradhat ki a keretből. Nehéz meccs lesz, kemény ellenféllel, de remélhetőleg a Doom-Von duó tenni fog róla, hogy Phillip „KÖCSÖG” Rivers sokszor lássa közelről az anyaföldet. A lényeg:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr873288023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.08. 19:16:52

Na, megvan ez is! Köszi az összefoglalót! :)

milo_hedgie#23 2011.10.08. 19:38:23

remélem ennél már csak szorosabb meccseink lesznek az évben. a green bay más dimenzió,rodgers pedig MVP formában játszott. szerintem a SD elleni is zakózni fogunk,de szorosabb eredménnyel

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.08. 19:41:01

Azért remélem Miller és Dumervil párszor fűbe haraptatja a KÖCSÖGöt.

Tomi_Tanguay 2011.10.08. 20:15:58

nem akarok köcsög lenni (én is:D) de meccset mikor fogunk nyerni?:P


süti beállítások módosítása