Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

MLS Playoff 2011: Irány a címvédés!

2011.10.27. 11:22 - Filip89

- Tóth Milán írása -

Az észak-amerikai labdarúgás − hivatalos nevén: Major League Soccer (MLS) – legizgalmasabb szakasza most következik. Szerencsére nekünk is van szurkolni valónk, hiszen a címvédő Colorado Rapids bejutott a liga playoffjába, pontosabban annak előszobájába. Mivel Gary Smith, vezetőedző együttese az ötödik helyen végzett a Nyugati-csoportban, ezért először egy Wild Card meccset kell játszania a csapatnak a Columbus Crew ellen. A továbbjutó kiléte ezen az egy mérkőzésen dől el, jobb alapszakasz-statisztikánknak köszönhetően pedig hazai pályán bizonyíthatjuk azt, hogy tavaly sem érdemtelenül győztük le az ohióiakat a rájátszásban.



















A tavalyi szezonban ugyanis utunkat éppen a Crew állta a főcsoport-elődöntőben. Az első találkozót hazai pályán egy góllal nyertük meg, idegenben pedig 2-1 volt az állás az ellenfél javára a rendes játékidő végén, így jöhettek a tizenegyesek. Az idegek harcát a coloradói alakulat nyerte, a sárga mezes hazaiak pedig nehezen tudták lenyelni, hogy számukra véget ért a menetelés. Azért is fájhatott ez nekik, mivel 2008 óta meghatározó szereplői az MLS-nek. Az említett évben az alapszakaszt és végül a bajnokságot is megnyerték, míg 2009-ben az alapszakasz elsőség jutott nekik, a hegemóniát pont a csúcsra törő Rapids törte meg.

Az idei év azonban nem úgy alakult számukra, ahogy azt szerették volna, csupán negyedikek lettek a Keleti-konferenciában. Igaz, hátrányuk mindössze négy pont volt az éllovas Sporting Kansas Cityhez képest. Egész évben átlagos teljesítményt nyújtott a csapat: 13 győzelem, 13 döntetlen és nyolc vereség volt a mérlegük az alapszakasz végén. A legeredményesebb Crew játékos Andrés Mendoza volt, aki 29 mérkőzésen 13 gólt szerzett. Emilio Rentería statisztikája sem rossz, az ecuadori csatár 18 találkozón nyolc alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, valamint négy gólpasszt is jegyzett.

A 2011-es év alapszakaszában két mérkőzést vívtunk a Columbusszal. Az első találkozóra június végén a Crew stadionban került sor, ahol Casey ugyan vezetést szerzett a vendégeknek már az 5. percben, de Mendoza vezérletével 4-1-re nyertek a hazaiak – a perui csatár két gólt szerzett ellenünk. Ezzel gyakorlatilag bosszút álltak rajtunk a tavalyi kiesés miatt, de másfél hónappal később sikerült törlesztenünk, 2-0-ra nyertünk Commerce City-ben, mely mérkőzésen Brian Mullan az év egyik legszebb gólját szerezte (VIDEO). Azonban a columbusi fejekben még ott motoszkálhat a tavalyi kudarc, ezért biztosak lehetünk afelől, hogy mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében csütörtökön.

A vendégeknél szinte mindenki egészséges – egyedül Emmanuel Ekpo fog hiányozni eltiltása miatt -, de így is gyakorlatilag a lehető legerősebb összeállításukban léphetnek majd pályára a Dick’s Sporting Goods Parkban. Ami a mi csapatunkat illeti, Conor Casey és Anthony Wallace már az egész szezonra harcképtelenek, a csapatkapitány Pablo Mastroeni játéka sem várható az agyrázkódása miatt.

A tavalyi PO-hős Casey góljai nagyon hiányoznak, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a 30 éves csatárnál csak Jeff Larentowicz szerzett több gólt idén. A középpályás mind a 34 alapszakasz-mérkőzésen kezdőként lépett pályára, ezeken hét gólt és egy gólpasszt szerzett, míg Casey 14 mérkőzésen hat gólt rúgott, amíg ki nem dőlt achilles-szakadás miatt. Csatárainknak tehát nem igazán megy idén, Caleb Folan hat gólt szerzett 26 mérkőzésen, míg Omar Cummings ugyanennyi találkozón mindössze háromszor volt eredményes. A jamaicai támadó ezen kívül hét gólpasszt is kiosztott, ettől függetlenül nem az idei volt az ő szezonja, csupán hat mérkőzést játszott végig. A statisztikák alapján tehát a Crew csatárai jobb formában vannak, azonban így is a Rapids szerzett több gólt az alapszakaszban, szám szerint 44-et, míg a Columbus 43 találatig jutott. Smith mester is jól tudja, hogy a csatároknak nem igazán megy idén a góllövés, a legutóbbi mérkőzésen is két középpályás, Larentowicz és Thompson góljaival nyert a Rapids. Az edző elmondta, mindegy hogyan, de valahogy meg kell találniuk a góllövés módját.

Drew Moor, a Colorado védője szerint bármi megtörténhet a csütörtöki találkozón. A csapat négy meccs óta veretlen, a játékos úgy érzi, a csapat kezdi visszanyerni igazi formáját: „Egyszeri lehetőség. A győztes tovább megy, a vesztes pedig haza. Az ilyen mérkőzéseken bármi megtörténhet. Ki kell használnunk a hazai pálya előnyét. Úgy vélem, egyértelműen megtaláltuk a formánkat, ami kulcsfontosságú a szezon ezen részében.”
















A 2010-es év PO-történetét jól ismerjük, de most lapozzunk vissza az elmúlt évek történéseibe egy kicsit. A Columbus 2009-ben csupán egy kört élt meg, a későbbi győztes Real Salt Lake kettős győzelemmel búcsúztatta az akkori címvédő gárdát. Amikor a Crew bajnok lett – tehát 2008-ban – a döntőben 3:1-re nyert a New York Red Bulls-szal szemben. 2007-ben egyik csapat sem játszott a PO-ban, 2006-ban pedig a Rapids a konferencia-döntőben kapott ki a későbbi győztes Houston Dynamótól. A Rapids 2005-ben is a konferencia fináléban vérzett el, akkor a Los Angeles Galaxy bizonyult jobbnak a mieinknél. Egy évvel azelőtt a Crew szintén csak a konferencia elődöntőjéig jutott, ott a New England Revolution állította meg a sárga mezeseket.

A bukiknál nincs nagy favorit, de a hazai pálya előnye miatt a Colorado az esélyesebb. Ez természetesen semmit sem jelent, hiszen ez csak sportfogadás, az igazi események a pályán fognak zajlani. Közel egy héttel ezelőtt egy jó formában lévő Vancouvert sikerült legyőznie a Rapidsnek, mégpedig idegenben, most egy bizonyítási vágytól fűtött Columbus Crew lesz az ellenfél, óriási csata várható!

Az már biztos, hogy a párharc továbbjutója a keleti főcsoport elődöntőjében a Sporting Kansas City ellen vívhat oda-visszavágós küzdelmet, mivel a szerdai első Wild Card mérkőzésen a New York Red Bulls idegenben búcsúztatta el a tavalyi döntős FC Dallas-t, így Henry-ék a Supporters' Shield-győztes Los Angeles Galaxy-vel küzdhetnek meg a nyugati fináléba jutásért.

Szurkoljunk együtt idén is a csapatért, akik a címvédésért indulnak harcba! A playoff első mérkőzését magyar idő szerint péntek hajnali 04:00-kor játszhatjuk le a Columbus Crew ellen. Minden érdeklődő rajongót szeretettel várunk a kommentek közé az élő szurkolásra!




2011 MLS PLAYOFF:

Wild Card forduló:


FC Dallas - New York Red Bulls 0-2

Colorado Rapids - Columbus Crew péntek, 04:00


"Keleti főcsoport"


Elődöntők:
- Colorado Rapids / Columbus Crew - Sporting Kansas City
1. mérkőzés: hétfő, 00:00; Visszavágó: Csütörtök, 01:00
Philadelphia Union - Houston Dynamo
1. mérkőzés: Vasárnap, ?; Visszavágó: Péntek, 01:30


"Nyugati főcsoport"


Elődöntők:
- Real Salt Lake - Seattle Sounders
1. mérkőzés: Vasárnap, 03:00; Visszavágó: Csütörtök, 03:00
- New York Red Bulls - Los Angeles Galaxy
1. mérkőzés: Vasárnap, ?; Visszavágó: Péntek, 04:00


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr303333359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.27. 12:12:47

Kedvcsinálóként néhány emlékezetes jelenet a tavalyi PO-ból:

A Crew elleni második meccs összefoglalója (spanyol kommentárral, amivel néztük élőben :D):
www.youtube.com/watch?v=NoRby-BnZ44&feature=related

A döntő összefoglalója:
www.youtube.com/watch?v=rzOzXepemwY&feature=related

A cup winning gól:
www.youtube.com/watch?v=DiLaS0YMXKw&feature=related

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.27. 12:46:10

Egyébként olyan rémálmom volt ma reggel, hogy a Crew 2-0-ra vezetett ellenünk a második félidő elején. De ilyen szar gólokat szereztek, az egyik egy kapu előtti kavarodásból ment be, a másik pedig egy védőről pattant be. Aztán itt felriadtam, és azt hittem, hogy aznap éjjel volt a meccs, de rájöttem, hogy ma lesz. Ne jöjjön be.

Tomi_Tanguay 2011.10.27. 13:29:09

spanyol kommentár priceless:D a mait azzal akarom nézni
kolorádó rapicc á leccsó lá csíká:D

foppa21 2011.10.27. 14:58:09

@Filip89: ne legyen igazad ezzel az álommal:-P

foppa21 2011.10.27. 15:10:15

nagyon várom már a meccset, remélem móresre tanítjuk őket
egyébként ez eddig a legjobb írása szerintem az új szerkesztőnek:-)

Tomi_Tanguay 2011.10.27. 16:09:15

ma milyen idő van? lesz hó a meccsre?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.27. 18:33:19

Ma reggel elvileg nem esett, de fagyott, mert megvan még a hótakaró. Egy friss kép Dove Valley-ból, a Broncos főhadiszállásából:
yfrog.com/hs2z1rlj

melo15 2011.10.27. 19:15:12

nagyon szurkolok hogy sikerüljön újra meghódítani a trónt!

milo_hedgie#23 2011.10.27. 20:07:41

@foppa21: ezzel egyetértek,nagyon jól sikerült az előzetes!

milo_hedgie#23 2011.10.27. 20:10:13

elszoktam mostanában az éjszakázástól,de megpróbálok hajnalban bele nézni a meccsbe,mert kiváncsi vagyok rá. tavaly nagyon megszerettem a hangulatot,meg kell védeni a címet!:)

foppa21 2011.10.27. 20:21:54

így van gyertek csak szurkolni hajnalban!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.27. 21:17:47

INJURY REPORT:

COLORADO RAPIDS - OUT: FW Conor Casey (L Achilles tear); DF Anthony Wallace (R knee arthroscopic surgery); QUESTIONABLE: MF Pablo Mastroeni (concussion); PROBABLE: GK Matt Pickens (R groin strain); MF Jamie Smith (R hamstring strain / R calf strain)

COLUMBUS CREW - QUESTIONABLE: MF Danny O'Rourke (L knee tightness); MF Tony Tchani (R knee surgery)

Teljes preview:
www.coloradorapids.com/news/2011/10/mls-cup-playoff-preview-colorado-vs-columbus

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 03:10:42

Rapids starting XI vs @ColumbusCrew: Pickens, Kimura, Wynne, Moor, Comminges, Mullan, Larentowicz, Smith, Nyassi, Folan, Cummings

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 03:25:10

Rapids available subs: Ceus, Palguta, Marshall, LaBauex, Nane, Thompson, Kandji.

foppa21 2011.10.28. 03:40:30

@Filip89: három csatárral kezdünk? vagy nyassi bal szélső?

Tomi_Tanguay 2011.10.28. 04:02:26

na én is figyelgetek a WS közben:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 04:09:47

Nincs spanyol stream, mert a TSN2 közvetít. :P

foppa21 2011.10.28. 04:13:11

a havat szépen eltakarították, de úgy látom elég hideg van, mert mindenki sapkában sálakban a pálya mellett:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 04:17:05

4-4-2-nek tűnik, valóban Nyassi játszik a bal szélen, Smith pedig Pablo helyén. Az a jó ebben, hogy ha gól kell, akkor csere nélkül is válthatunk a pályánlévők közt három csatárra.

foppa21 2011.10.28. 04:21:22

sztem jól kezdtünk, aktívabbak vagyunk az elejétől. pár helyzetecske volt már. az a lényeg hogy elkezdtünk dominálni, így kéne tovább is!

foppa21 2011.10.28. 04:23:25

most viszont pickensnek kellett védenie egy komolyat

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 04:29:51

Smith-nek jó lövései vannak, ha ilyen jól mozog, akkor előbb-utóbb egy be fog akadni.

foppa21 2011.10.28. 04:30:14

nah ez már végre helyzet volt, csak erőtlen lett smith lövése

foppa21 2011.10.28. 04:32:15

most így az első 20 perc után kezdtük el igazán a szokásos hazai játékot hozni:-)

foppa21 2011.10.28. 04:47:57

cummingsnak is volt most egy próbálkozása, de egyelőre nem túl jók a lövéseink de menni kell előre

foppa21 2011.10.28. 04:51:20

cummings olvashatta a gitrben a kritikát mert sztem a legaktívabb játékos

foppa21 2011.10.28. 04:53:39

OMAR GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 04:54:32

Mekkora játékkal vezetünk! Mullan-to-Kimura-to-Cummings! Iskolajáték! :)

foppa21 2011.10.28. 04:54:52

és akkor 1-0ra vezetünk a félidőben!!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 04:56:13

Úgy emlékszem tavaly is a félidő hajrájában szereztünk vezetést ellenük a hazai PO-meccsen, ami végül győztes gól lett.

Tomi_Tanguay 2011.10.28. 04:56:56

szépen kijátszottuk. nem beszarni a másodikban se és meglesz:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 05:00:10

Cummings gólöröme megvolt ugye? :D
Terjed a Tebowing.

foppa21 2011.10.28. 05:05:52

jah én nem értettem mit csinál:-D

foppa21 2011.10.28. 05:09:32

a másodikban is ugyanezt kéne játszani, valamennyire úgyis nyomulni fognak, de nem szabadna egyből beállni védekezni. jó lenne még egy második gól

foppa21 2011.10.28. 05:19:11

ahogy vártuk egyre bátrabb a columbus, jó lesz figyelni hátul!

foppa21 2011.10.28. 05:29:18

egész jól lecsendesedett a meccs, nincsenek helyzetek egy ideje ami nekünk nem is baj

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 05:30:23

Mullan belőhette volna a másodikat, de közelről fölé bombázott.

foppa21 2011.10.28. 05:33:33

cummings helyett thompson a 68.percben

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 05:36:10

Beállt Thompson, náluk pedig Cunningham. Hosszú lesz még a vége.

foppa21 2011.10.28. 05:38:14

smith megsérült:-(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 05:39:30

Baszd meg, Smith-nek durván kiment a térde egy rossz mozdulatnál, ez súlyos sérülés lesz.

foppa21 2011.10.28. 05:41:27

mastro és casey után óriási veszteség most

foppa21 2011.10.28. 05:47:51

már nincs sok hátra! nincs akkora nyomás de figyelnünk kell rájuk, nehogy a végét basszuk el

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 05:50:06

Sok köze nincs a meccshez a nagy Crew-nak.

foppa21 2011.10.28. 05:56:33

húú kandji kapufát lőtt egy kontrából

foppa21 2011.10.28. 06:00:19

1-0 a vége! továbbjutunk:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 06:00:39

Megvan! Simán lőhettünk volna egy másodikat bármelyik kontrából, de így is sikerült kihúzni. Sokkal jobbak voltunk.

milo_hedgie#23 2011.10.28. 10:18:50

nagyon jól játszottunk az összefoglaló alapján,teljesen megérdemelt a továbbjutás és szép volt omar gólja:)

www.coloradorapids.com/news/2011/10/highlights-col-1-clb-0

milan10kb 2011.10.28. 11:17:22

ami számomra a legviccesebb: hogy most itt a lehetőség megnyerni a Keleti csoportot. Sokkal gyengébb, mint a Nyugati. Így, hogy a csapat Wild Cardos volt, sokkal nagyobb esélye van kiharcolnia a döntőbe jutást, mint nyugaton.

ps: köszönöm a dicsérő szavakat, valamint Filip89-nek is a segítséget :)

foppa21 2011.10.28. 12:50:21

@milan10kb: azért így nem igaz, mert ha a másik wild card meccsen a dallas ment volna tovább, akkor mi kerültünk volna a nyugati konferenciába!

milan10kb 2011.10.28. 12:59:52

Jó igen, kellett hozzá szerencse is, azt lehagytam :)

foppa21 2011.10.28. 13:21:26

@milan10kb: jah tavaly is így volt, hogy az első fordulóban a san jose ment tovább, ők voltak az egyetlen csapat akik ellen itthon játszhattuk a konferencia-döntőt és vertük is őket így jutottunk be a döntőbe:-) de hát ilyen szerencse minden sikerhez kell, most külön ránk fér casey, mastroeni, smith elvesztésével

foppa21 2011.10.28. 19:36:09

lesz külön összefoglaló a meccsről?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.28. 20:17:39

Jamie Smith ma megy MRI-re a térdével, a nap folyamán később várható az eredménye.

foppa21 2011.10.28. 20:40:16

@Filip89: reméljük nem lesz nagyon súlyos

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.10.29. 11:10:28

Jamie Smith ACL szakadás, 6 hónap kihagyás. :(

foppa21 2011.10.29. 13:33:12

@Filip89: ettől féltem:-( és sajnos mastroenit még most is kérdőjelesnek írják, nem tudom hogy fog kinézni a középpálya

milo_hedgie#23 2011.10.29. 18:33:34

@Filip89: jó nagy szívás,nem a miénk ez a szezon:(

foppa21 2011.10.30. 03:30:19

With Jamie Smith and Mastroeni out, the Rapids will likely turn to either Joseph Nane or Wells Thompson to pair with Jeff Larentowicz in the central midfield, while Brian Mullan and Sanna Nyassi man the wings.


süti beállítások módosítása