Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Gold Gloves 2011

2011.11.02. 09:56 - Tomi_Tanguay

Kedden átadták az MLB idei legjobb védekező játékosainak a posztonkénti díjakat, vagyis a nevezetes Gold Glove elismeréseket. A 2011-es esztendő se múlt el denveri győztes nélkül, az NL legjobban védekező shortstopjának természetesen a Rockies üdvöskéjét, Troy Tulowitzkit választották.
























Gold Glove (Arany Kesztyű, az év legjobb védekező játékosainak):


American League:

C Matt Wieters (Baltimore Orioles)
1B Adrian Gonzalez (Boston Red Sox)
2B Dustin Pedroia (Boston Red Sox)
3B Adrian Beltre (Texas Rangers)
SS Erick Aybar (Los Angeles Angels)
LF Alex Gordon (Kansas City Royals)
CF Jacoby Ellsbury (Boston Red Sox)
RF Nick Markakis (Baltimore Orioles)
P Mark Buehrle (Chicago White Sox)

Érdekes változtatás volt erre az évre, hogy az outfielden a három pontos posztot külön nézik és nem csak a három legjobban védekező OF kapta a díjakat. Talán ennek is köszönhető, hogy három újonc győztest választottak be a best defensive AL csapatba, Gordon, Ellsbury, és Markakis. Wieters élete első arany kesztyűjét kapta, egyben az O's történetének első catcher győztese lett. Az idei ötödik új nyertes Aybar, aki shortstop poszton hódította el a díjat, ezzel megszakította Jeter hét éves egyeduralmát. A-Gone a harmadik GGt tehette zsebre, az elsőt az ALben a tavalyi klubváltása után. A 3B Beltre 2007 és 2008 után harmadszor diadalmaskodott, a dobó Buehrle egymást követő harmadik évben nyert, a 2B Pedroia két év kihagyás után kapta a pályafutása második GGt.

National League:

C Yadier Molina (St. Louis Cardinals)
1B Joey Votto (Cincinnati Reds)
2B Brandon Phillips (Cincinnati Reds)
3B Placido Polanco (Philadelphia Phillies)
SS Troy Tulowitzki (Colorado Rockies)
LF Gerardo Parra (Arizona Diamondbacks)
CF Matt Kemp (Los Angeles Dodgers)
RF Andre Ethier (Los Angeles Dodgers)
P Clayton Kershaw (Los Angeles Dodgers)

Az NL-ben is kicsit átrendezte az erőviszonyokat az outfielderek közti változás. Mindkét szélső választott Parra és Ethier rutinos játékosként csak az első elismerésnek örülhetett, a CF Kemp a második védekező díjat kapta karrierje alatt. Molina sorozatban a negyedik évben lett a legjobb defenzív elkapó, a World Series mellett újabb jelentős díjat söpört be. A 2B Phillips négy éven belül harmadszor kapta a GGt, míg a szintúgy háromszoros győztes Polanco korábban 2007-ben és 2009-ben még 2Bként nyert, most az első címet kapta a hot cornerben. Első alkalommal nyert a tavalyi MVP Votto, illetve a dobók között Kershaw.

Egy valaki nem véletlen maradt ki, Troy Tulowitzki a tavalyi szezon után második alkalommal lett a NL legjobban védekező shortstop játékosa. Tulo a döntőben a Pirateses Ronny Cedenot és a Braveses Alex Gonzalezt utasította maga mögé. Az idei győzelme még annyira se lehetett kérdéses, mint a tavalyi, karrierje legjobb mezőny hatékonyságával (.991) és legkevesebb errorjával (6) zárta a szezont, mindkettőben a legjobb volt a posztján. Az év közben június végétől szeptember elejéig tartott egy 59 meccses mezőnyhiba nélküli sorozata, amikor 509 és 1/3 játékon keresztül nem vétett errort. Tulo a klub fennállása alatt az ötödik Gold Glove győztes játékos, egyben a harmadik ember legalább két győzelemmel Larry Walker ('97, '98, '99, '01, '02) és Todd Helton ('01, '02, '04) mellett. A denveri klasszis 1981 óta a liga történetének első SSja lett, aki 26 éves korára már kétszeres győztesnek mondhatja magát. Reményeink Tulo hegemóniát kezdett a tavalyi elsőséggel és elnézve az idei játékát nagy esély lehet rá, hogy a következő években még számtalan alkalommal győzhet.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a tavalyi Gold Glove winner outfielder Carlos Gonzalez idén még a három LF jelölt közé se került be. Az outfieldereknél a posztokhoz kötött díjazás jelentősen csökkentette CarGo esélyeit, aki a sokoldalúsága révén 60 meccset játszott a bal szélen, 28at középen, 34et a jobb oldalon. A venezuelai játékos többször csuklósérüléssel bajlódott az évben, de amikor játszott mindig tökéletes védekező teljesítményt nyújtott, egyetlen errorja volt 125 mérkőzés alatt, .996os fielding mutatóval zárt, 12 outfield assistja új egyéni csúcs volt és a legtöbb az NL outfielderek közt. Elmondhatjuk, hogy a posztonkénti díjazással azt érték el, hogy nem a legjobb védő outfielderek, hanem azok a játékosok győztek, akik kiegyensúlyozottan egy poszton játsszák végig a szezont, háttérbe szorítva a CarGohoz hasonló sokoldalú külsősöket. Reméljük jövőre Tracy megtalálja a fix posztot CarGonak, nem mozdítja el onnan havonta és akkor lehet esélye az új rendszerben GG győzelemre.

Szerdán bejelentik a Silver Slugger díjakat, Tulo újra magasan esélyes lesz, reméljük nem ér minket kellemetlen meglepetés és a Rockies legjobbja idén is duplázhat.


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr493346960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.11.02. 10:50:55

tulo a legnagyobb! grat!:-)

milo_hedgie#23 2011.11.02. 14:40:44

szerencsétlen cargóval jól kicsesztek. tulo győzelmének örülök,teljesen megérdemelt!

Tomi_Tanguay 2011.11.02. 15:49:53

ja ahogy filip megmondta, direkt cargo ellen hozták létre a változtatást az OFeknél:D

Coach Sacco 2011.11.02. 19:25:40

Gratulálok Tulonak! Cargo miatt bennem is komoly hiányérzet van.

Tomi_Tanguay 2011.11.02. 20:33:02

ma 11 körül osztják ki a silver slugger díjakat


süti beállítások módosítása