Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Week 14 Broncos vs Bears: Sose veszítsd el a hited!

2011.12.16. 22:03 - StormST

A Denver Broncos (7-5) az NFL tizennegyedik játékhetében a Chicago Bears (7-5) gárdáját fogadta a decemberhez képest szokatlanul jó időben, +10 fokban, a Sports Authority Field @ Mile High Stadium-ban. Többen is hagytak ki edzéseket a meccset megelőző napokban, de végül csak a Minnesota Vikings ellen agyrázkódást szenvedő Eddie Royal volt kénytelen sérülés miatt kihagyni a meccset. A keretszűkítést rajta kívül még Quinn Johnson, Mike Mohamed, Manny Ramirez, Tony Hills, Julius Thomas és Derrick Harvey bánhatta. Szerencsére visszakerült a keretbe és a kezdőbe az előző meccset kihagyó Von Miller egy hatalmas kötéssel a bal kezén. A vendégeknél több volt a gond, sérülés miatt hiányzott az ex-Bronco QB Jay „Crybaby” Cutler és a liga jobb futói közé tartozó Matt Forte is.




















A Bears nyerte a feldobást és mivel a második félidőt akarták indítani, ezért átadták a kezdés lehetőségét a Broncos-nak, így a támadók jöhettek először a pályára:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
FB: Spencer Larsen
WR: Eric Decker, Demaryius „Bay-Bay” Thomas
TE: Daniel Fells
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Chris Kuper
RT: Orlando Franklin


McGahee futásával indult az első drive, ez egy 3 yard-os run lett. Újra ő jött, de középen nem sikerült előre jutnia, így 3&7 jött. Tebow passzolni akart, de a Bears pass rush odaért, majdnem ki tudott lépni előre a zsebből, de végül Henry Melton elkapta egy -2 yard-os sack-re, így 3&out-al vége lett az akciónak. Jött Britton Colquitt és a liga talán legjobb return-ere, Devin Hester irányába rúgta az első punt-ot, de a biztonsági, 38 yard-os felszabadítás után fair catch-et hívott Hester. Ezután a saját 41-es vonaláról jöhetett a Bears a Broncos utóbbi hetekben liga elit szinten játszó védelme ellen:

DE: Elvis Dumervil, Robert Ayers
DT: Marcus Thomas, Brodrick Bunkley
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Andre Goodman
S: Brian Dawkins, Quinton Carter


A Colorado State University-ről draft-olt Caleb Hanie által vezetett első drive első play-ében a hazai pass rush egyből megmutatta, hogy mennyire jó, alaposan megkergették az irányítót, aki a backup RB Khalil Bell-nek passzolt mielőtt elkapták a védők, de így is -1 yard-os lett a play. A Forte hiányában első számúvá előrelépő ex-Cowboy Marion Barber jött futni és szerzett 4 yard-ot, így 3&7 lett volna, de csak 3&12 következett, mivel egy támadó falember korán indult. Hanie passzolva próbálta megoldani és Bell elkapásával majdnem sikerült is, de Chris Harris 11 yard-on tartotta az elkapást, így a Chicago első drive-ja is 3&out-tal végződött. Quan Cosby a 15-ön csinált egy fair catch-et a punt után, így innen kezdhettek támadni a denveriek. Tebow futni próbált 1&10-nél, de a védők jól felkészültek erre és így -3 yard lett belőle. Jött egy passz 2&13-nél, Lance Ball el is kapta és csinált vele 10 yard-ot, jöhetett a 3&3. Decker volt a célpont ezúttal, a passz nem is volt rossz, de sajnos az elkapó kezei közül kicsúszott a labda, így újra punt-ra kényszerült a Broncos. Colquitt ezúttal 53 yard-ot rúgott, de olyan jó ívben, hogy Hester ezúttal is csak fair catch-et tudott csinálni a 25-ön. A Chicago ráállt Barber futásaira és az első két run meg is hozta a meccs első 1st down-ját, összesen 13 yard-ot értek. 1&10-nél már nem jött az eredmény, 0 yard-on tartotta Goodman egy gyönyörű szereléssel. A következő play-t se fogja kitenni Barber a kirakatba, átengedte a kicsit késve érkező DJ-t, aki elkapta Hanie-t egy -8 yard-os sack-re. 3&18-nál Hester kapta a snap-et Hanie helyett és átadta Barber-nek, de mivel ő csak 9 yard-ot tudott futni, így újra punt következett.

Cosby a 13 yard-on kapta el a labdát és csainált egy 5 yard-os return-t, de mivel Mario Haggan-t szabálytalannak látták, így az első snap csak a 9-ről jött. McGahee futott 1 yard-ot, majd Tebow passza jött Bay-Bay-nek, a másodéves WR pedig több védőt is le tudott rázni magáról, így meg tudta szerezni a 1st down-t, végül mire meg tudták állítani már 12 yard-ot haladt. Újabb futás következett, de ezúttal is figyelt a védelem és -1 yard-on tartották McGahee-t. Tebow kergetőzött egy kicsit a védőkkel 2&11-nél, majd kidobta a labdát a pályáról. Lejárt a támadóidő, így 3&16 jött, Tebow kimozgott balra, sokáig nem talált célpontot, de a falemberek jól dolgoztak, így volt ideje, végül Matt Willis tudta magát üresre játszani, jött is a passz és az elkapás 23 yard-ot és 1st down-t ért. McGahee futott 3 yard-ot középen, ami után ismét egy passz kísérlet következett, ismét Decker irányába, de az átadás ezúttal pontatlan lett, viszont a bírók a labda eldobása után Tebow fejére ütő Lance Briggs-et 15 yard-dal büntették mozdulatáért, így a Bears 43-as vonaláról érkezett a következő 1st down. McGahee futott ki a jobb oldalra és ért el 4 yard-ot, így 2&6 jött, aminél Tebow Fells felé szálló passza lett túl magas. 3&6-nál Tebow balra mozgott ki, sok ideje volt, elkerülte a védőket, majd végül eldobta előre a labdát Willis irányába. A WR valahogy a földre került (soha sehol nem ismételték), az őt őrző Charles Tillman elkapta a labdát és még bent is tudta tartani a lábait az interception után. Willis is reklamált, Tebow is, de a bírók meggyőzhetetlenek voltak.

A pick-et követően a saját 24-es vonaláról indulhatott a Bears, Barber futott 3 yard-ot, ami után két Bronco is lent maradt, Ayers és Dawkins, utóbbi fejjel futott neki társa hátának és a nyaka rándult meg, így a hazai védők egyik vezére csak az oldalvonal mellől figyelhette innentől a meccset, Ayers később még vissza tudott térni. Feljött Dawkins helyére Rahim Moore és egyből neki kellett megcsinálnia egy tackle-t Barber-en, igaz a 1st down így is meglett neki. 1:30 volt még az első negyedből, amikor Barber futott 2 yard-ot, majd Johny Knox 0 yard-os elkapása után, ahol Champ dolgozott nagyon szépen, maradt még 0:07. 3&8-nál ismét Knox lett volna Hanie célpontja, de az elkapást nem sikerült megcsinálnia Champ őrzése mellett, így a negyed vége előtt még egy punt-ot rúgnia kellett a Bears-nek, ami után Cosby a 18-ról a 29-ig vitte vissza a labdát. Az első negyed után az eredmény tehát: 0-0.
























A második negyed egy 3 yard-os McGahee futással kezdődött, majd újra ő futott 3 yard-ot, de rossz felállás miatt érvénytelenítették a bírók. 2&12 jött tehát, összeomlott a zseb, Tebow nem tudott fellépni előre és Julius Peppers oda tudott érni, egy -3 yard-os sack-et szerezve. 3&15 jött, Tebow elindult egy futásra, pár védőt kicselezett, egy pár másikat meg maga előtt tolt egészen addig, amíg a 40 yard-os vonalig nem ért, így meg is lett a 1st down. McGahee futott 2 yard-ot 1&10-nél, majd Tebow menekült egy keveset, végül így visszajutott a line of scimmage-ig, bár egy 0 yard-os sack-et így is beírtak egy Bears védőnek. 3&8-nál Bay-Bay-nek szállt egy passz, ami hosszú lett, de mivel egy védő Tebow-t a térdénél kapta el, így egy 15 yard-os büntetés után folytatódhatott tovább a drive a Bears 43-as vonaláról. Jeremiah Johnson jött be futni és szerzett 4 yard-ot, majd Larsen futott még 4-et, így 3&1-et harcoltunk ki. Tebow futott át középen egy jól előkészített lyukon és 9 yard-os futása újabb 1st down-t jelentett. McGahee jött vissza és haladt 7 yard-ot, majd utána még 3-at, jöhetett egy 1&10 a 15-ről. Decker felé szállt egy hosszú passz az endzone-ba, de sajnos elég rosszul sikerült, így 2&10 jött. McGahee futott 4 yard-ot, 3&6-nál viszont jött a blitz, Tebow Ball-nak próbált adni egy screen passzot, de nem lett jó az átadás, így érkezett Prater egy 28 yard-os FG-ra. Időt kellett kérni a Broncos-nak, mert lejárt volna a támadóóra. Végül jött a snap, de sajnos nem sikerült elég sokáig feltartani a vendégek falembereit és így Peppers bele tudott érni a labdába, leblokkolva ezzel a field goal-t és 0-0-n tartva az eredményt.

A 20-ról jöhetett a Bears, Hanie Hester-nek passzolt, de a WR elég csúnyán elejtette a labdát. 2&10-nél Barber futott 8 yard-ot, de 3&2 helyett 3&7 következett egy újabb false start miatt. Hanie passzal akarta megoldani, de nem tudta időben elindítani a jó coverage miatt, így a kiváló napot kifogó DJ már másodszor tudott odaérni a QB-hoz, megszerezte második sack-jét ezen a meccsen, ez is -8 yard-os lett. Cosby 9 yard-os visszahordása után a 42-es vonaláról indulhatott a Broncos és egyből majdnem lett is egy 1st down, de sajnos Decker elejtette Tebow passzát az oldalvonal mellett. McGahee futott 4 yard-ot, 3&6-nál pedig Tebow indult előre, egy testcsellel majdnem meg is verte a rutinos Brian Urlacher-t, de végül a LB meg tudta csinálni a tackle-t, így egy kevéssel rövidebb lett a futás, mint amennyi kellett volna, jött tehát újra Colquitt. Hester a 10-en csinált egy fair catch-et, de egy büntetés miatt csak az 5-ről jött a 1st down. Elsőre Bell nem jutott sehová, hála a szerelését egy szaltóval ünneplő Von-nak, de másodikra át tudott jutni a falon és 12 yard-ot futva szerzett 1st down-t. Újra Bell futott 3 yard-ot, ami után ismét ő jött, ezúttal egy elkapással, 13 yard-ot és egy újabb 1st down-t szerzett a 2-minute warning előtt. A pihenő után Knox volt Hanie célpontja, ezúttal meg is csinálta az elkapást és 19 yard után lépett csak ki a pályáról, újabb 1st-öt szerezve a Chicago-nak, ezúttal már a Broncos térfelén a 48 yard-on. Egy rövid passz ment Bell-nek a jobb oldalra, de ezt DJ nagyon szépen kileste és -5 yard-on elkapta a futót. 2&15-ös szituációban Hanie bajban volt a kemény pass rush miatt, végül ki tudott lépni előre a zsebből, de Doom hamar elkapta, így csak 2 yard-ot szerzett. 3&13-nál Earl Bennett lett volna Hanie célpontja, de Chris Harris ezúttal nagyon szépen védekezett és így bele tudott nyúlni a passzba, ha egy kicsit jobban odafigyel még az interception is meg lehetett volna. Jött egy punt a Chicago 49-es vonaláról és bepattant az endzone-ba. 0:37 maradt még a félidőből, amikor a 20-ról elindult a Broncos. Ball futhatott egyet a jobb oldalon, 13 yard-ot szerzett, ami után kikérte utolsó idejét John Fox. Bay-Bay-nek szállt az 1&10-es passz, ami újabb 1st down-t ért volna, de átcsúszott a WR kezei között a könnyen elkapható labda. 2&10-nél is ő volt a célpont, ezúttal azonban Tebow hibázott, nagyon hosszú lett a passz. 3&10-nél, hogy leperegjen az órán lévő 0:19 Johnson kapta egy futásra a labdát és mivel talált egy lyukat és 14 yard-dal 1st down-t ért el, talán lett volna még idő egy play-re, de nem sikerült időben felállni a snap-hez, így véget ért a félidő, ami után az eredmény: 0-0.





















A második félidőt a Bears kezdhette, DJ ott folytatta, ahol korábban abbahagyta: egy -1 yard-os tackle-t csinálva. Hanie messze nem talált célpontot, így a közelben álló Barber-nek akart passzolni, de egy kicsit elmérte az átadást, így 3&11 jött, vagyis inkább 3&16 egy újabb false start miatt. Passzolnia kellett Hanie-nek, de sokáig nem talált célpontot, majd Knox felé dobta a labdát, de alaposan túldobta, így punt-olni kényszerült a Bears ismét. Cosby a 32-n kapta el a labdát, egy embert megvert egy testcsellel és így egészen a 45-ig tudta visszahordani a punt-ot. McGahee futását 0 yard-ot tartotta a vendégek védelme, 2&10-nál pedig Tebow egy hosszú passzot dobott Bay-Bay-nek, ő megverte az emberét, pontosan jött a labda, meg is lett volna simán a TD, ha Bay-Bay nem engedi átcsúszni a kezei között a labdát. Nem sikerült időben felállni a 3&10-hez, így el kellett vesztegetni egy időkérést. Tebow-t megkergették a snap után, kimozgott balra, Willis-nek passzolt egy kicsit pontatlanul, de a WR se segítette ki, a földre ért a labda, így a Bears a közben illegális felállás miatt befújt szabálytalanságot se kérte. Hester ezúttal se tudott return-t csinálni, csak a 19-en egy fair catch-et. Bell futásával nyitott a Bears, pár védő lepattant róla, így 13 yard-ot szaladt, megszerezve a 1st down-t. Másodszorra már nem volt ennyire sikeres Bell, csak 3 yard-ot tudott futni. Hanie megint sokáig nem talált célpontot, nem érezte a jobb oldaláról érkező Von-t, aki el tudta kapni, 11,5-re növelve a sack-jei számát és 3&15-re kényszerítve a Medvéket. Időt kért a Bears, majd Hanie-nek kellett újra menekülnie, fel tudott lépni a zseb bal oldalán és tudott futni, de csak 9 yard-ot, így jött egy újabb punt.

Cosby kezéből kiesett a punt, de így is tudott 6 yard-ot csinálni a return-el, bár csak a 13-ig jutott. Tebow-éknak végre működött az option figura, TT ki tudott futni balra és 9 yard-ot haladt. 2&1-nél ugyanazt próbálta meg, ezúttal Peppers nem engedte átjutni a line of scrimmage-en, jött a 3&1. Ezúttal McGahee próbált meg átjutni, de kicsivel a 1st down marker előtt meg tudták fogni, így újra Colquitt-nak kellett punt-olnia. Egy nagyon picit hosszú lett a punt (talán egy szabálytalanság is volt Jonathan Wilhite ellen), Hester ki tudott szabadulni és csak a Broncos 42-es vonalán tudták elkapni, kiváló kezdőpozíciót tudott biztosítani a támadósornak. Barber egy 5 yard-os futással be is indította a drive-ot, majd egy 17 yard-ossal folytatta, jöhetett egy 1&10. A 20-ról folytatódott az akció, Barber futott 3 yard-ot, ami után Goodman-t le kellett cserélni agyrázkódás miatt és nem is tudott visszajönni, a helyére Harris állt be. Bell kapott egy rövid passzot, majdnem meg is verte Champ-et, de végül a rutinos CB tett róla, hogy csak 6 yard-os legyen az elkapás. 3&1 jött, Barber kapta a labdát és át tudott vetődni a fal szélén, meglett a 1st down. A 9-ről jött a 1&goal, balra futott Barber, ketten is lecsúsztak róla (Moore és Carter), így el tudott indulni az endzone felé és már nem volt, aki megállítsa, megszerezte a TD-t, amihez Robbie Gould szolgáltatta az extra point-ot -> 0-7.

A touchback után a 20-ról jött a 1st down, Decker felé szállt egy passz, de az eddig ebben a szezonban brillírozó elkapó átengedte a kezei között a labdát, igaz már estében volt, mivel összeakadt a lába a rajta védekező emberével. McGahee futott 0 yard-ot, 3&10 jött, aminél Tebow futott középen, de csak 6 yard-ot tudott haladni, újabb Colquitt punt következett. Hester a bal oldalon a 27-en kapta el a labdát, elindult jobbra, eljutott a másik oldalvonalig, de csak 10 yard-ot haladt közben, a saját 37-jéről támadhatott a Bears 3:48-al a negyed vége előtt. Barber 8 yard-os futásával nyitottak, majd újra ő jött, Marcus Thomas fogta meg -1 yard-on. Hanie indított el egy hosszú passzot, Roy Williams pedig szép elkapást csinált, ami 17 yard-ot és 1st down-t ért. A Broncos 38-áról jött a snap, Hester kapott egy rövid passzot, de Champ egyből ott volt rajta, kikergette az oldalvonalon 1 yard haladás után, ráadásul a WR belekapaszkodott a sisakrácsába, amiért 15 yard-dal büntették. Időt kért a Chicago, már csak egy maradt nekik, de így se tudtak jó play-t kitalálni, Hanie-nek nem volt célpontja, így a 3 emberes rush odaért hozzá, Doom pedig egy 5 yard-os sack-et csinált a fiatal QB-n. 2&29 jött, Barber futott 2 yard-ot, Hanie pedig 0:18-al a negyed vége előtt még adott egy screen passzot Barber-nek, aki a Broncos 39-es vonaláig jutott, így a 1st down nem lett meg. A harmadik negyed után az eredmény: 0-7.

Bármelyik másik pályán egy punt jött volna, a Mile High ritka levegője miatt azonban ezúttal egy 57 yard-os FG-hoz álltak fel a vendégek, Gould pedig magabiztosan bevágta a Bears franchise rekordnak számító FG-t (gratula neki) -> 0-10. Bay-Bay futása indította a Broncos drive-ját a 20-ról, a 25-ig jutott. 2&5-nél McGahee nem tudott előre haladni, Tebow pedig csak 3-at bírt 3&5-nél, így ismét visszakerült a labda a Bears-hez. Hester az 52 yard-os punt után a 20-on csinált fair catch-et, ismét nagyon szép punt-ot láthattunk. Barber futott 5 yard-ot, utána viszont jött előbb Bunkley, majd Von és -5-ön tartották a futót, 3&10-re kényszerítve a vendégeket. Ekkor Hanie Barber-nek akart passzolni, aki elég üresen futott a fal bal oldal mellett, de elég sokkal túldobta. Cosby a 24-en kapta el a punt-ot és a 37-ig hordta vissza. Tebow futott balra, csak -1 yard lett volna, de mivel Kuper-nél holding-ot láttak, így 1&20 lehetett. Jött blitz-re egy CB, de Tebow még időben el tudta indítani a passzot, amit Bay-Bay el tudott kapni, 14 yard-ot ért a catch. 2&6-nál is a 88-as mezszámú elkapó volt a célpont, 9 yard-os elkapása 4 új down-t ért az 50-ről. Hamar jött az újabb 1st down, Matt Willis-t találta meg egy passzal Tebow egy kis menekülés után, 14 yard lett belőle. Rosszul sikerült a következő Tebow futás, -2 yard lett belőle. 2&12-nél Tebow nem talált célpontot, nagyon sokáig várt, a védők oda tudtak érni és ki tudták ütni a kezéből a labdát és még meg is tudták szerezni a saját 45-ös vonalukon.

A drive előtt elhasználta utolsó időkérését a vendégcsapat, majd Barber futott két futással 3 yard-ot (1+2), hamar jött a 3&7. Ismét Barber futott, a vendégek csak az óra lepergetésével foglalkoztak, a futás csak 2 yard-os lett, így 6:57-el a vége előtt jött egy punt, ami után Cosby a 7-en csinált fair catch-et. Veszélybe kerülni látszott a Broncos 305 meccs óta tartó shutout nélkülisége és a csapat alapítása óta tartó hazai shutout nélküli sorozata. Tebow-t majdnem elkapták a védők az endzone-ban, végül ki tudott menekülni a bal oldal felé, majd elindított egy hosszú passzot Decker felé, aki végre meg tudta csinálni az elkapást a 30-on. Bay-Bay volt a következő célpont, de elég rosszul nyúlt a labdáért, ami így képtelen is volt elkapni, jött a 2&10. Újabb passz jött volna, ezúttal Willis felé, de Tebow inkább a pályáról akarta kidobni a labdát, sok volt a védő a WR-en. 3&10-nél Decker csinált egy újabb elkapást a jobb oldalon, de a védők ott voltak a sarkában, így csak 1 yard lett a play-ből. Colquitt punt-ja zárta a drive-ot, ami a Chicago 17-es vonalánál szállt ki a pályáról.
























5:41-el a vége előtt kezdhetett újabb drive-ot a Bears. Marcus Thomas csinált egy szép tackle-t -1 yard-on tartva Bell-t, a Broncos pedig kikérte második idejét. Újra Bell futott, ezúttal +1 yard-ot, majd utolsó idejét is kikérte Fox. 3&10-nél is futás jött természetesen, Bell egészen a 24-ig jutott, de így is punt következett. Cosby a 31-en kapta el a labdát, a 37-ig jutott vissza vele, innen kezdhetett tehát támadni a hazai támadósor 4:34-el a vége előtt. Ball kapott egy passzot, ami 7 yard-ot ért, így 2&3 jött. Újra Ball kapta a passzot és 10 yard-os elkapása 1&10-et ért a Bears 47-es vonalán. Jeremiah Johnson csinált egy elkapást középen, ez 8 yard-ot jelentett, majd a következő elkapása még 3 yard-ot, 1st down-t és mivel kilépett, óramegállást is ért. 1&10-et 1&10 követett, hála Willis 19 yard-os elkapásának. Már a 20-ról jött az 1&10 2:39-nél, Bay-Bay csinált egy elkapást a 10-en és még sikerült gyorsan felállni egy újabb snap-hez. Tebow előre kilépett a zsebből, a védők felé mozdultak, mert úgy gondolták, hogy futás jön, ő viszont elindult a line of scrimmage-el párhuzamosan és anélkül, hogy átlépte volna, az endzone-ban üresen maradt Demaryius Thomas-nak passzolt, aki meg is csinálta a könnyű TD elkapást 2:08-nál. Jött Prater és bevágta az XP-t, 3 pontra csökkentve a hátrányt -> 7-10.

A kevés hátralévő idő miatt onside kick jött, Prater elég jól találta el, de a kavarodásban sajnos Haggan kiütötte Wilhite kezei közül a labdát, amit egy Bears játékos meg tudott szerezni és gyorsan kilépett vele a pályáról. 2:05-nél így a Chicago kezdett támadni egy 0 yard-os Barber futással, amit a 2-minute warning követett. 2 perc és legalább 3 down maradt, a Chicago-nak csak két futásra volt szüksége, hogy a punt előtt lepergesse a labdát, de ekkor Barber egy hatalmas hibát követett el azzal, hogy balra futva kiment a pályáról egy 5 yard-os gain után, így 1:55-nél megállt az óra. Újra Barber jött egy futással középen, de mivel csak 1 yard-os lett, így punt-nak kellett következni. Teljesen lefutott a támadóidő, így egy 5 yard-os büntetés után szállt Cosby felé a labda, ő pedig miután a 11-en elkapta a 20-ig hordta vissza. Csupán 0:56 maradt, Prater pedig nekiállt melegíteni, Tebow meg Decker-nek passzolt, aki lerázott egy védőt és 9 yard után lépett ki a pályáról. 2&1-nél Ball csinált egy elkapást, ami 11 yard-os lett, 0:30-nál sikerült megcsinálni a spike-ot. A FOX tévétársaság bevágta Prater melegítés közben simán bevágott 70 (!!) yard-os FG-ját, majd Tebow Willis-nek passzolt, aki a jobb oldalon maradt üresen és egy 19 yard-os elkapás után kilépett a vonalon túlra a Chicago 41 yard-ján, ismét megállítva az órát. Bay-Bay felé szállt egy passz, a védő egy kicsit korán ért oda, nem is lett meg az elkapás, de a zászló se jött. Tebow felé érkezett a nyomás 2&10-nél így ő inkább Ball lábánál a földre dobta a labdát, mert 14 másodperc volt már csak az órán és egy középső elkapás után nem lett volna idő felállni. 3&10-nál Tebow balra futott, nem tudott előre haladni, de yard-ot se vesztett és ki tudott lépni, így 0:08-nál Matt Prater érkezett egy 59 yard-os mezőnygólra. A labda csak szállt és szállt, majd messze a vízszintes kapufa fölött, a két pózna között repült el, kiegyenlítve a meccs állását 0:03-al a rendes játékidő vége előtt -> 10-10. Hester -9 yard-ról megpróbált még egy return-t csinálni, de csak a 16-ig jutott, így egy újabb meccset sikerült a Broncos-nak hosszabbításra mentenie. Négy negyed után az eredmény: 10-10.

A feldobást a vendégek nyerték, így ők kezdhették az overtime-ot a 20-ról. Knox elkapásával nyitottak, ami 18 yard-os lett, így 1&10 jött újra. Roy Williams kapta el Hanie kicsit vaktában eldobott passzát és 5 yard után lépett ki a pályáról. Barber felé szállt a következő passz, ő pedig vetődve elkapta, de a visszajátszásból látszott, hogy a talaj kiütötte a kezéből a labdát, az overtime-ban a visszajátszásokat kezelő videóbíró mégse kért érdekes módon időt. Hanie célpont híján kidobta a labdát a pályáról 1&10-nél, majd egy időkérés után (minden csapat kettőt kap a hosszabbításban) 2&10-nél Barber futott 3 yard-ot, így már belül jártak Gould FG távolságán. 3&7-nél is futás jött, Barber majdnem át is jutott a falon, de Wesley Woodyard bele tudott kapaszkodni a labdába, ami így kiesett a kezéből és Doom rávetődött a 33-on. Elmondhatjuk tehát, hogy Marion Barber pár perc leforgása alatt második óriási hibáját vétette. 1&10-nél Tebow-nak ki kellett dobnia a pályáról a labdát, 2&10-nél pedig McGahee-t találta meg egy rövid passzal a line of scrimmage mögött, aki 2 yard-ot azért tudott csinálni belőle, így lett 3&8. Bay-Bay felé szállt a labda, ő elkapta és hiába lökte hátrafelé a védője, így is 10 yard és 1st down lett a play-ből. Tebow körül összeomlott a zseb 1&10-nél, előre menekült, de nem jutott vissza, egy -2 yard-os sack került a statisztikákba. 2&12-nél újra a korábban sokat hibázó Bay-Bay volt a célpont, ő pedig újra egy gyönyörű elkapást csinált, ezúttal egy 16 yard-ost, így újra meglett a 1st down. A Chicago 40-es vonaláról, Prater FG távolságán már belülről jött az újabb 1&10 és McGahee futott 1 yard-ot. Tebow futott előre a zsebből 2&9-nél és 5 yard-ot tudott haladni a 34-ig. Időt kért a Broncos a 3&4 előtt, Tebow balra futott, de csak 1 yard lett belőle, Matt Prater-nek tehát egy 51 yard-os FG-ra kellett érkeznie. Időt kért a Bears, hogy „fagyassza” a rúgót, de nem sikerült megzavarniuk, magabiztosan vágta be a game-winning FG-t, sorozatban a harmadikat és idén a harmadikat overtime-ban -> 13-10.

Ismét a halálból hozta vissza a meccset a Broncos, még ha ehhez kellettek is Barber hibái. Ezzel a győzelmi sorozat 6 meccsesre nyúlt, a csapat mérlege 8-5-re, Tebow-é pedig 7-1-re javult. Továbbá, ami még fontosabb, a gárda már nem lehet 8-8-nál rosszabb, vagyis a negatív mérleget mindenképpen sikerül elkerülni, ami egy 4-12-es szezon után már magában nagyon nagy eredménynek számít.






















A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:


Tebow: 21/40 sikeres/összes passz, 236 passzolt yard, 1 passzolt TD, 1 interception; 12 próbálkozás, 49 futott yard, 1 elvesztett fumble
McGahee: 17 próbálkozás, 34 futott yard
Ball: 1 próbálkozás, 13 futott yard; 4 elkapás, 37 elkapott yard
D. Thomas: 7 elkapás, 78 elkapott yard, 1 elkapott TD
Willis: 4 elkapás, 75 elkapott yard
Decker: 3 elkapás, 33 elkapott yard
Cosby: 8 kickoff return, 9 visszahordott yard AVG
Prater: 2/3 FG, 1/1 XP (28 yard sikertelen, 59 és 51 yard sikeres)
Colquitt: 8 punt, 40.9 yard AVG
Williams: 9 tackle, 2 sack
Dumervil: 5 tackle, 1 sack, 1 megszerzett fumble
Moore: 5 tackle
M. Thomas: 5+1 tackle
Miller: 4+1 tackle, 1 sack
Woodyard: 2 tackle, 1 kikényszerített fumble

Tebow és a támadók a múlt heti pontszórás után ezúttal nem álltak a helyzet magaslatán, de a végén csak sikerült 3 pontszerző drive-ot vezetniük. Tebow végül 21/40-es mutatóval 236 yard-dal és 1-1 TD-vel és INT-el zárt, valamint 49 futott yard-dal, amivel az egész csapatban neki lett a legtöbb. Az elkapók több elejtett labda ellenére végül nem jöttek ki rosszul a meccsből, Bay-Bay 78 yard-dal (1 TD), Willis 75-el, Ball 37-es és Decker 33-al zárt. A futás ezúttal kevésbé ment, McGahee-nek csak 34 yard jött össze.

A védelem újra nagyot alkotott, ezúttal nem volt komolyabb gyenge pont, így végül 245 yard-on tartották a Bears támadóit. Sikerült elviselni Dawkins kiesését, majd Goodman kiválását is, szerencsére a cserék fel tudtak nőni a feladathoz. DJ a szezonja legjobb meccsét játszotta, 9 tackle-t, 2 sack-et és 4 tackle-for-loss-t jegyzett. A Doom-Von páros újra 1-1 sack-et gyűjtött és fontos még megemlíteni a meccs egyetlen hazai turnover-ét jegyző Woodyard-ot is.

Külön kiemelést érdemel a Special Teams alakulat is ezen a meccsen. Prater két FG-lal 110 yard-ot jegyzett, Colquitt 8 punt-ja 45,4 yard-os átlagot (nettó 40,9!) ért és 3 esett le a 20-on belül, Cosby pedig 8 return-el 73 yard-ot ért el 9,1-es átlaggal, ami elég jónak számít.

Az AFC West divízió állása a 14. játékhét után (W-L):


1. Denver Broncos 8-5
2. Oakland Raiders 7-6
3. San Diego Chargers 6-7
4. Kansas City Chiefs 5-8

A Raiders botlott a Green Bay ellen, 46-16-os vereségükkel leszakadtak rólunk. Ezzel ellentétben a Chargers próbál még kapaszkodni, legutóbb a Bills-t páholták el 37-10 arányban, viszont a Chiefs szezonja elvben már véget ért a Jets-től elszenvedett, ugyancsak 37-10-es fiaskó miatt. A következő körben minden ellenfelünk hazai környezetben léphet pályára, a KC ellenfele a címvédő Packers lesz, az Oakland a Lions ellen próbál javítani, a SD-nak pedig a Ravens-szel kell farkasszemet néznie.

Következik a szezon talán legfontosabb meccse, a New England Patriots (10-3) elleni hazai rangadó. A Tom Brady vezette támadók nagy kihívást fognak jelenteni a  védőinknek, míg az ő védőfaluk se ígérkezik könnyű falatnak a mi támadófalunknak és a futójátékunknak. A secondary-jük egy kicsit gyengébb, bár a mi passzjátékunk se tökéletes még, így azért lesz szükség egy adag kreativitásra, de ami a lényeg:

Nyerni kell, nincs mese...


A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr33469619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2011.12.17. 05:13:24

mindig jól esik egy győztes meccset visszaolvasni:-) igaz 3 negyeden át nem volt benne sok örömünk, de a vége happy-end lett!

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.17. 10:45:32

A cím hatására hajnalban összedobtam egy kis Tebow-verset. Formázgassátok, meg tovább is írhatjátok, mert elég kezdetleges. :P

Új korszakra ébredt a hitetlen Vadló nép,
Nemes floridai aligátor lett a hadvezérünk.
Tim Tebow a halhatatlan név,
Isten küldte a földre, hogy megküzdjön miértünk.

Az egyetemen már bizonyított,
Nem egyszer a végtelen mennybe szállt.
Lassan itt is minden irigykedőt elhallgattatott,
Büszkén köszönthetjük az új coloradói királyt.

Megtanított bennünket győzni, s bízni,
A sötétségben nem fogunk többé elveszni.
Muszáj ezt a kincset megőrizni,
Nagysága már a Mount Elbert-et verdesi.

Futni azt, megállíthatatlanul tud,
De már a passzolás sem jelenthet gondot.
S amikor az óra az utolsó öt percbe fut,
Minden ellenfél megismeri a végzetes poklot.

Köszönjük az égieknek az új vallásalapító megváltót,
Követjük vezérünket a végsőkig!
Nem feledkezünk meg a hitről, mellőzünk minden galádságot,
S szurkolásunk felhallatszik egymérföldig.

Tomi_Tanguay 2011.12.17. 11:02:58

te tényleg teljesen elme rokkant vagy:D

foppa21 2011.12.17. 12:12:37

@Filip89: viccelsz? ez marha jó, a negyedik versszak tiszta költői:-D

tHoMaS 2011.12.17. 17:31:50

imádom a Tebow mániát! vers, videó, cikk áradat, hit, biblia, minden van itt kérem! :)


süti beállítások módosítása