Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Készül a csapat

2011.12.20. 13:35 - Filip89

Javában tart a 2012-es szezont megelőző edzőtábor a Colorado Mammoth lacrosse-osai számára, az elmúlt három hétvégén a csapat három helyszínen lebonyolította a hivatalos edzőtábort, és néhány felkészülési meccset is lejátszottunk. Menet közben a keret folyamatosan szűkül, már közel vagyunk a végleges, szezonkezdő 23-as lista kialakulásához, amelyet csütörtökig kell létrehozni.



















Először is a december 2-4-i hétvégét a különítmény a coloradói Parker városában töltötte, ahol a tréningek mellett két egymás elleni mérkőzést is megrendeztek. Érdekes módon mindkét találkozót a Grant Jr vezetésével rohamozó bordó mezes alkalmi csapat nyerte a fehér szerelésben pályára lépő, Prout-csapat ellen, szombaton 16-8, vasárnap 10-5 arányban. Több új játékos és kiegészítő ember is megvillant ezeken az összecsapásokon, a két mérkőzés alatt Connor Martin öt góllal volt a legeredményesebb mindenki közül, de Ilija Gajic is eljutott négy gólig, míg az újoncok közül az idei 14. draft-választás Jamie Lincoln volt a legtermékenyebb, aki szombaton három, vasárnap egy alkalommal bombázott a hálóba. Továbbá Derek Hopcroft és Jed Prossner három-három gólra voltak képesek, a két kapitány közül JGJR két, Prout csupán egy találatot vállalt magára a hétvégén. A legeredményesebb hátvéd a 24 esztendős Creighton Reid volt a maga két góljával, akit a nyári szünet alatt egy cserében szereztük meg a Toronto Rock csapatától. Bob Hamley, vezetőedző, elégedetten summázta a látottakat: "Valósággal le voltam nyűgözve a játék színvonalától, a veteránok és az új játékosok egyaránt nagyon igyekeztek, több frissen draftolt fiatal is kifejezetten eredményesen teljesített."

Az első hétvége benyomásaira alapozva az edzői stáb pár nappal később három fővel szűkítette a 36-os keretet, a legelső elbocsátottak között két hátvéd, Brad Richardson és Mark Farthing, illetve egy támadó, Brandon McMillen szerepelt.



















A soron következő víkendet a mammut-csorda tagjai Kanadában töltötték, egészen pontosan a Brit-Kolumbia államban található Langley-ben folytatták a gyakorlásokat. A vasárnapi napon a denveri csapat lejátszotta első előidény-mérkőzését egy külső ellenféllel szemben, melyen a Calgary Roughnecks ellen végül nagy küzdelemben, 12-10-es vereséget szenvedtünk. A mérkőzés elején a kanadai vetélytárs négy megválaszolatlan góllal magabiztos előnyre tett szert, de hamar magára talált a csapat, és több emberelőnyös gólnak köszönhetően előbb visszazárkóztunk, majd nem sokkal a szünet előtt 7-6 arányban a vezetést is átvettük. A második félidő kifejezetten izgalmasan alakult, többször változott az éppen előnyben lévő csapat kiléte, végül a 'Necks az utolsó két percben döntötte el a meccset a maga javára. A mieink soraiból Ilija Gajic és az új szerzemény Mat MacLeod három-három találattal jeleskedtek, Jed Prossner kétszer köszönt be, és például az újonc Jamie Lincoln is megszerezte első gólját  egy NLL-csapat ellen. "Ahhoz képest, hogy még csak a szezon eleje van, a csapat máris nagyon éretten játszik, aminek kifejezetten örülök. Ezen a mérkőzésen a speciális egységek teljesítettek kiválóan, a rendkívül eredményes emberelőnyös játékunknak köszönhettük a szoros eredményt" - értékelt Hamley mester.

A kanadai túrát követően négy játékos esett áldozatául a következő keretszűkítésnek, a tavalyi szezont csapatnál töltő hátvéd Ben Davies és a támadó Connor Martin mellett a negyedik körös kiválasztott Craig England, illetve az új igazolás Ryan Boyle eddigi munkáját köszöntük meg.



















Az edzőtábor legutolsó harmadát Seattle-ben bonyolítottuk le, mely alatt átruccantunk Everett-be is, hogy megmérkőzzünk a címvédő Washington Stealth-szel, és ennek örömére 15-9-re el is kalapáltuk őket a második előidény-meccsen. A csapat legeredményesebb játékosa John Grant Jr volt a maga öt találatával, az újonc Jamie Lincoln mesterhármast regisztrált, továbbá eredményes volt még Gavin Prout, Mat MacLeod, Derek Hopcroft, Jarett Park, Ilija Gajic és Creighton Reid. A kapuban mindhárom hálóőr, Chris Levis, Tye Belanger és Dan Lewis, részfeladatokat vállalt a tavalyi bajnok legyőzéséből.

Az edzőtábor formai része véget ért, még 29 játékos tartózkodik a csapat aktív keretében, december 22-re ki kell alakítani azt a 23 fős listát, amellyel részt kívánunk venni a bajnoki rajton. Emellett idővel majd a practice squad-ban helyet foglaló játékosok névsorát is ki kell tűzni, attól függően, hogy mely keretből kimaradók maradnak még a klub birtokában.

A klub a közelmúltban megmutatta a vadonatúj harmadik számú mezét, amelyet a 2012-es szezonban fogunk használni a Mammoth fennállásának tizedik évfordulója tiszteletére. Az új mez leginkább az első évben látott, 2003-as szerelésre hajaz a szürke szín miatt, de a jubileumi logó is helyet kapott rajta.

A Mammoth január 14-én a Minnesota Swarm elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg szereplését az előttünk álló 2012-es szezonban.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr63477993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2011.12.20. 15:35:02

kiváncsi leszek hogy fog kinézni a keret. lincoln elég jó formában lehet,kár hogy jonesról semmi infó pedig ő volt az 1/3as pick

Tomi_Tanguay 2011.12.20. 18:28:45

állat az új mez! ha ebben játszunk, azt a meccset nézni akarom

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.22. 03:47:04

Megvan a végleges keret:

Támadók: JGJR, Jones, Lincoln, Prout, Pollock, Hopcroft, McBride
Középpályások: I. Gajic, Prossner, Holding, MacLeod, Stewart
Hátvédek: Gallant, Leveque, Park, Orsen, Reid, Rory Smith, Sullivan, Coates
Kapusok: Levis, Lewis, Belanger

Cupido és Miller PS.
Carlson release.
A. Gajic és Hawksbee PuP.
Dalgarno pedig holdout-ol idén, civil meló miatt nem tud játszani a 2012-es idényben, de 2013-ban hozzánk fog visszatérni.

milo_hedgie#23 2011.12.22. 14:23:44

@Filip89: rendesen átalakult a keret a 2011es szezon végéhez képest. de jogos,várható volt egy kis vérátömlesztés langtry és carey nélkül

milo_hedgie#23 2011.12.22. 14:28:56

hawksbee lower body sérülése nem komoly,várhatóan ott lesz az első meccsen. viszont alexnek nyár óta szem sérülése van. ja a védelmet rendesen felturbóztuk,csak gallant és leveque maradtak,repültek az ilyen forsythe féle szerencsétlenek,köztük ethington is. carlson kivágása amúgy nem meglepetés,két éve nem tudom mit keres a csapatban.

foppa21 2011.12.22. 18:57:46

hány rookie került be a keretbe?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2011.12.22. 19:24:17

Öt saját draftolt (Jones, Lincoln, McBride, Coates, Belanger), plusz Lewis. De szerintem nem leszünk három kapussal, szóval az egyik ki fog kerülni nemsokára, mondjuk amikor Hawksbee-t aktiváljuk.

foppa21 2011.12.23. 13:03:47

@Filip89: jó kis fiatalos brancs lesz a támadó egység, két nagy öreggel (prout, grant). a védőket annyira nem ismerem, de ha az újak erősítés lesznek, akkor az is komoly sor:-)


süti beállítások módosítása