Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Hibátlanul a liga élén

2012.02.08. 06:09 - Filip89

Múlt hétvégén az ötödik meccsét is sikerrel vette a Colorado Mammoth csapata az NLL 2012-es kiírásában, miután az Edmonton Rush elleni hazai rangadón 11-7 arányú győzelmet aratva őriztük meg a veretlenségünket. Az ötödik diadallal továbbra is magabiztosan vezetjük a nyugati divíziót és ezzel együtt a teljes, kilenc csapatos mezőnyt. Az újabb siker egyúttal a szezonkezdő klubrekord megismétlését is jelentette, legutóbb 2008-ban voltunk képesek 5-0-val rajtolni, a következő alkalommal már az egyedüli csúcs létrehozásáért szállhatunk harcba.
























A két rivális csapat két héttel korábban Edmonton-ban már összecsapott egymással, akkor nagy küzdelemben egy utolsó másodpercekben született találattal sikerült felülmúlnunk a Rush-t 13-12-re. Ezek után hazai környezetben is teljes joggal számított esélyesnek a 4-0-val rajtoló Mammoth serege, de igencsak izgalmas rangadóra volt kilátás.
A vártnak megfelelően, kiélezett küzdelemben vette kezdetét a mérkőzés, két perc után a mieink kerültek lépéselőnybe, egy jól megkomponált támadás végeztével Hopcroft átadásából az újonc Jordan McBride volt eredményes közelről egy védhetetlen lövéssel. Nem adta olcsón a bőrét a Rush, rövidesen JGJR sportszerűtlensége sodorta emberhátrányba a csapatot, a napi első előnyt pedig a vendégek imponáló magabiztossággal használták ki Scott Evans jóvoltából. Ezt követően egy darabig csak kihagyott helyzetekig jutottunk, balszerencsénkre viszont az edmontoniak nem voltak ennyire nagyvonalúak, egy hosszú indítást követően LaFontaine zárta góllal a lefordulást, így a meccsen először vezetéshez jutottak. Nem sokkal később Fehr vétett egy kemény, magas botos szabálytalanságot, az így kapott öt perces létszámfölény alatt pedig John Grant Jr bombázott Bold hálójába, beállítva az első negyed 2-2-es eredményét.
A folytatásban is nagy erőkkel rohamoztuk a vendégek kapuját, azonban velünk párhuzamosan a Rush ugyancsak bátor próbálkozásokat zúdított Levis ketrecére, többször hosszú ideig támadásban voltak, de a denveri hálóőr ismét kiváló teljesítménnyel képviselte magát leghátul. Három perc elteltével JGJR passza után Adam Jones remekül lerázta a védőjét, és nem volt már nehéz dolga a hálóba helyeznie, újabb újonc iratkozott fel az eredményjelzőre. A coloradói vezetés ezúttal sem tartott sokáig, alig több mint egy perc múlva Wilson remek lövésével egalizáltak a fekete-fehérek. Kisvártatva a mieink szedtek össze egy öt perces major büntetést, Prout szabálytalankodott magas bottal, ám az elképesztő edmontoni lövészápor ellenére egyetlen gólt sem tudtak lőni a PP alatt, hősies védekezést mutattak be a srácok, különösen Levis. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy menet közben egy hibás sorcsere miatt 4-on-4 is volt, és éppen ezalatt John Grant Jr szokásos tanári megmozdulása eredményezte a negyedik Mammoth-gólt, aki egy zseniális pattintott lövéssel köszönt be. A vendégek hiába szorongattak a félidő előtt, nem volt már több válaszuk, 4-3-as vezetés mellett baktathattunk le az öltözőbe.

A pihenő után végre először két gólos előnyt tudtunk összekovácsolni magunknak, miután két perc elteltével két újonc összjátéka során Lincoln passzából Adam Jones talált a kanadai hálóba. Ezután sokáig nem született újabb találat, mindkét csapat előtt felváltva adódtak lehetőségek a gólszerzésre, de Bold és Levis egyaránt nagyszerű védések egész tárházát vonultatta fel a lövésekkel szemben. Már csak alig hat perc volt hátra a harmadik játékrészből, amikor előbb Wilson, majd nem sokkal később létszámfölényből Greer is eredményes volt a Rush részéről, akik ezzel ismételten kiegyenlítették a mérkőzés állását. Ezúttal sem tétlenkedtünk sokáig, alig fél perccel az ötödik vendég gól után, a következő támadásból Jordan McBride tüzelt hatalmas erővel a hálóba, mellyel 6-5-re újra lépéselőnybe kerültünk. Két perc múlva az újonc támadó a napi harmadik gólját is megszerezte, Jordan McBride soron következő találatával két gól volt az előny, de fél perccel a szünet előtt egy kontratámadásból Scott Evans faragta 7-6-ra különbséget a záró negyedre, így a jókora adok-kapok végén döntetlennel zárult a harmadik felvonás, és még mindig egy hajszálnyival az ellenfél előtt jártunk.
A negyedik negyedben ugyancsak folytatódott az óriási küzdelem, és az első hat minutumban nem született találat, majd láss csodát, megint kiegyenlített a Rush, amikor a megállíthatatlan Scott Evans megszerezte önmaga harmadik gólját a mérkőzésen. Kevesebb mint tíz perc volt hátra az összecsapásból, és 7-7-es döntetlennél abszolút nem lehettünk biztosak a dolgunkban, hiába vezettünk gyakorlatilag végig a meccsen, a Rush csak nem akarta hagyni magát. Rövidesen a játék késleltetése miatt kerültünk létszámfölénybe, majd Levis és Scott Evans összecsapása páros kiállítást eredményezett, így maradt a denveri létszámfölény, melyet Adam Jones újabb találatával használtunk ki, egyúttal visszavettük a vezetést. Öt perc sem maradt az órán, és rámenős támadásokat vezetve próbáltuk visszaverni az edmontoni rohamokat, s a legjobb módját választottuk, ugyanis lőtt gólokkal kedvetlenítettük el őket. Kisvártatva nagyszerű labdajáratás végén McBride passza után John Grant Jr tette fel a pontot az i-re egy pazar lövéssel, amivel már 9-7-es előnybe kerültünk bő három perccel a lefújás előtt. Kezdett eldőlni a találkozó, az utolsó percekben a Rush mindent egy lapra feltéve, elkeseredetten kitámadott, ami megbosszulta magát, több lefordulási lehetőség adódott előttünk, mert nem igazán figyeltek hátra, így egymástól kis különbséggel előbb Dan Coates, majd Jarett Park is eredményes tudott lenni a 11-7-es végeredmény beállításáért. A vendégek nagy csatára késztették a mieinket, de a Mammoth veretlenségét képtelenek voltak megtörni, így öt meccsen után is hibátlanok vagyunk, és mindent elsöprő lendülettel haladunk előre.


















A legjobb egyéni teljesítmények:


- Grant Jr 3+5, 13 kapura lövés, 5 szerzett labda
- Jones 3+1, 6 kapura lövés, 5 szerzett labda
- McBride 3+1, 5 kapura lövés, 5 szerzett labda
- Coates és Park 1-1 gól, 6, ill. 5 szerzett labda
- Prout 4 assziszt, 6 lövés, 4 szerzett labda
- Pollock 3 assziszt, 3 lövés, 5 szerzett labda
- Sullivan 6 szerzett labda
- Levis 44/51-es védési hatékonyság


Grant Jr szárnyalása tovább folytatódik, öt meccs után 45 ponttal (19+26) toronymagasan vezeti mindhárom offenzív statisztikai mutatót, kétségtelenül a szezon első harmadának koronázatlan királya. Jones újabb mesterhármast ért el, és újonc létére 15 találatával a harmadik helyről követi JGJR-t a góllövőlistán. McBride pályafutása első három gólos meccsét aratta, másik két elsőéves társához hasonlóan, ő is egyre jobban kezdi felvenni az NLL ritmusát, múlt szombaton az eddigi legjobb profi mérkőzését játszotta.

A közelmúltban befejeződött az NLL All-Star szavazás, a szurkolók, a média képviselői, az edzők és a menedzserek voksai alapján pedig nyilvánosságra kerültek a két divízió kezdőcsapatai. A hat nyugati játékos közé nem több, nem kevesebb, mint négy Mammoth-sportoló nyert besorolást. A kapus Chris Levis egymást követő második évben lehet ott a rendezvényen, de amíg tavaly csak csere volt, addig idén kezdő portása lesz a nyugati csapatnak. Az új szerzemény Rory Smith a védelemben nyújtott kimagasló teljesítménye révén mutathatja meg magát a gálán. A veterán John Grant Jr helye az egész NLL legponterősebb játékosaként egy pillanatig sem lehetett kérdéses a kezdő névsorban, míg a másik csatárposzton a liga legeredményesebb újonca, Adam Jones ugyancsak szerepelhet, aki szintén parádésan indította a szezont.

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Colorado Mammoth 5-0
2. Calgary Roughnecks 2-2
3. Edmonton Rush 1-2
4. Minnesota Swarm 1-2
5. Washington Stealth 1-3


A nyugati csapatok közül rajtunk kívül csupán a nyeretlenségét megtörő Stealth tudott győzni a legutóbbi játékhéten, így tovább erősítettük a vezető helyünket a táblázaton. A soron következő hétvégén a jól megérdemelt szabadnapunkat fogjuk tölteni, legközelebb csak február 18-án, szombatról vasárnapra virradóra kell pályára lépnünk a Minnesota Swarm vendégségében.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr414077501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2012.02.08. 09:50:51

mi vagyunk a legjobbak!:-)

milo_hedgie#23 2012.02.08. 12:46:10

nem semmi hogy 4 all star starterünk van,iszonyat jól kezdtük el a szezont!

Tomi_Tanguay 2012.02.08. 21:57:22

grant meg jones már most a kedvenceim lettek:)

milo_hedgie#23 2012.02.09. 19:32:17

@Tomi_Tanguay: ezen nem csodálkozom. remélem a meccseket is nézitek,de már az is nagy dolog ha az összefoglalókat olvassátok:)

foppa21 2012.02.10. 18:09:26

mikor lesz az all star meccs?

milo_hedgie#23 2012.02.18. 20:06:42

tehát ma végre újra játszunk,hosszú volt a 2 hét szünet. remélem folytatjuk a jó játékot és a győzelmeket. sajnos 2kor nem hiszem hogy tudom nézni a meccset,de megpróbálkozok felkelni:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 02:41:20

3-2-re vezetünk az első negyed után. Holding, Prout és Stewart lőtték a góljainkat.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 03:16:03

5-4-re vezetünk a félidőben, JGJR szerezte az utolsó gólt. Szoros, nehéz meccs, és biztos az lesz a második félidő is.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 03:58:27

6-6 az utolsó negyed előtt. A legutóbbi két gólt ők szerezték, és kiegyenlítettek.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 04:22:14

A végén megint el fogjuk dönteni, 7-7-re még egyenlítettek, de onnan csak mi lőttünk gólokat. :)

foppa21 2012.02.19. 04:35:27

kurva jók voltunk a végén! prout és grant megint elintézték:-)

milo_hedgie#23 2012.02.19. 10:20:34

addig nincs baj,amíg az utolsó percekben mindig mi döntjük el a meccseket. csodálatos rajt volt,tavaly úgy emlékszem összesen nem volt 6 győzelmünk a szezonban:)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.19. 14:25:39

Grant Jr magyar idő szerint vasárnap 18 órától egy rádióműsor vendége lesz, lehet majd hallgatni élőben elvileg:

coloradomammoth.com/news/mammoth-news/alf-933

Tomi_Tanguay 2012.02.19. 15:24:25

bazmeg elképesztő 6-0!

milo_hedgie#23 2012.02.20. 19:31:44

grant lesz a nyugati all star csapat kapitánya. keleté pedig tavares.


süti beállítások módosítása