Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Rockies: Guthrie a legújabb szerzemény

2012.02.10. 19:37 - Tomi_Tanguay

Az utolsó pár hétben se tétlenkedett a Colorado Rockies az offszezonban, lassan lecsendesednek a változások, azért a következő aktuális kiadásomba is jutott néhány komoly tranzakció, amiről említést tudok tenni.




















A legfontosabb változás, hogy a hétfői napon a klub nagy cserét vitt véghez, a Baltimore Orioles csapatával kötöttünk üzletet. A SP Jason Hammelt és a reliever Matt Lindstromot odaadtuk a megbízható kezdő dobó Jeremy Guthrie szolgálataiért cserébe, ezzel újabb komoly névvel mélyítettük a rotációt.

Hammel elcserélése azt jelentette, hogy tovább folytattuk a tisztogatást a csapatban, igyekszünk kitenni minden egyes olyan embert, aki évek óta nem tudott kilépni a saját árnyékából. A 30 esztendős dobó is ilyen volt, a három denveri szezonjában rettenetesen hullámzóan teljesített, tavaly még a szokásosnál is nagyobb mélyrepülést élt meg, nem egyszer kikerült a rotációból. A 2011es szezont 7-13as győzelem-vereség mutatóval és 4.76os ERA statisztikával zárta, nem meglepetés hogy nem voltunk hajlandóak tovább vesződni vele, kívül tágasabb.

Lindstrom egy évvel ezelőtt került hozzánk a téli szünetben és a tavalyi évadban többnyire megbízható munkát végzett hátsó setupmanként és akár closerként is. 63 meccsen 54 inninget dobott, két-két győzelmet és vereséget, ill. 3.00s ERAt regisztrált. Hasznos csapattag volt, de valamit valamiért, Guthrie megszerzése érdekében feláldoztuk őt. Vállalható volt, mert a bullpenből tudjuk őt nélkülözni, viszont a rotation több sebből vérzett, most kicsit fordult a kocka.

Véleményem szerint azért a bullpen összetétele még nem teljesen kóser, a 7-8. inningre kicsit szűkös lett a névsor, hiszen Lindstrom előtt korábban Streetnek is ajtót mutattunk, Betancourtot pedig hivatalosan is befejező embernek jelöltük ki. A setup szerepkörben gyakorlatilag csak Belisle, Brothers és M. Reynolds maradt, mindannyi fiatalok és hajlamosak a bizonytalankodásra, illetve nem tudni mennyire lehet számolni a náluk is tapasztalatlanabb Putnammel. El tudnék képzelni ide még egy rutinosabb erősítést, de az utóbbi időben lecsendesedtek a csapat körüli pletykák. Ha már ennél a csapatrésznél tartunk, muszáj leírnom, hogy Betancourt és Belisle az elmúlt hetekben mindketten meghosszabbították a jövőre lejáró szerződést további 1+1 évvel, vagyis a 2014es játékukra team option lesz.

Guthrie megszerzése viszont nagyszerű húzás volt, legalább akkora erősítés lehet a dobó szekciónak, mint amekkora korábban Cuddyer és Scutaro volt az ütők közt. A jobb kezes dobó 2004 óta tagja a liga vérkeringésének, az elmúlt öt szezonban az O's kezdő dobója volt, összesen 153 mérkőzésen kezdett. Karrier statisztikája 47-65ös W-Lt, 4.19es ERAt, 626 SOt, 304 BBt mutat. Kiváló képességű dobó és sportember egyben, a gyengécske baltimorei gárdában kicsit megfeneklett, de nem rajta múlott a sok vereség, amit kapott a volt csapata az utolsó néhány esztendőben. Szerintem jótékony lehet számára a váltás és új erőre kapva, Denverben akár a rotáció egyik legerősebb tagja válhat belőle. Szemmel látható, hogy a vezetőség nagyon rágyúrt a télen erre a csapatrészre.

Még a Guthrie trade előtt kiderült, hogy két másik SP megszerzése ügyében zárt falakba ütköztünk. A tavaly nálunk megforduló Kevin Millwood a Seattle Mariners ajánlatát választotta, a korábbi denveri kedvenc Jeff Francis pedig a Cincinnati Redsben folytatja pályafutását.

Itt tartunk most, már csak a hó végéig kell várnunk rá, hogy megkezdődjön az előzetes felkészülés Arizonában, márciusban pedig jöhet a várva várt Cactus League.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr754091328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.02.10. 21:56:05

na ez volt a véleményem, várom az észrevételeket:P

Coach Sacco 2012.02.11. 13:11:12

Egyetértek a bullpen rövidségében. Főleg ha sérülések is lesznek, akkor harmatos ez a névsor. Látható, hogy bízunk a fiatalokban, de egy-két rutinosabb név nem ártana közéjük szerintem sem. Elképezelhető még, hogy a rotációból kikerülők hátrébb fognak próbálkozni (pl. Moyer) és onnan jöhet némi támogatás, de nincs klasszikus egy inninges rutinos RP, csak Betancourt, de ő closer.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.12. 20:21:27

Renck írása arról, hogy a rutinos érkezők segíthetnek levenni a terhet Tulo és CarGo vállairól:

www.denverpost.com/rockies/ci_19945953

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.12. 20:40:40

Néhány mondatban a jövés-menésről:

DEPARTURES

C Chris Iannetta traded to Angels for RHP Tyler Chatwood.

RHP Huston Street traded to Padres, saving $7 million.

3B Ian Stewart and P Casey Weathers traded to Cubs for INF DJ LeMahieu, OF Tyler Colvin.

3B Ty Wigginton traded to Phillies, saving $2 million.

OF Seth Smith traded to Athletics for RHP Guillermo Moscoso, LHP Josh Outman.

RHP Kevin Slowey traded to Indians for RHP Zach Putnam, saving $1.5 million.

RHPs Jason HammelandMatt Lindstrom traded to Orioles for RHP Jeremy Guthrie.

OF Ryan Spilborghs signed as a free agent with Indians.

RHP Kevin Millwood signed as a free agent with Mariners.

ARRIVALS

OF Michael Cuddyer signed a three-year, $31.5 million contract, biggest free-agent deal in NL West this winter.

C Ramon Hernandez signed a two-year, $6.4 million contract as free agent.

RHP Jeremy Guthrie has averaged 206 innings over last three years. Lost 17 games last season, but could be opening-day starter.

2B Marco Scutaro, high on-base percentage makes him good fit in leadoff or No. 2 spot in order.

3B Casey Blake is known for quiet leadership. Health could reduce him to part-time player.

RHP Guillermo Moscoso added a cutter and was Oakland's most consistent starter in second half.

LHP Josh Outman, former top prospect, who could end up starting or in long relief.

RHP Tyler Chatwood, rushed to majors last year, will compete for rotation and bullpen spot.

RHP Zach Putnam is a power bullpen arm looking to make jump from Triple-A this spring.

OF Tyler Colvin, former top prospect who has 20-home run season on big=league résumé.

INF DJ LeMahieu, a contact hitter who could be utility player or starting second baseman in future.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.12. 20:42:52

Rockies spring training

The Rockies' 2012 spring training is just around the corner at Salt River Fields at Talking Stick in Scottsdale, Ariz.

KEY DATES

Feb. 19: Pitchers and catchers report

Feb. 20: First workouts for pitchers and catchers

Feb. 26: Position players report

Feb. 27: First full-squad workout

March 3: First Cactus League game vs. Arizona

Tomi_Tanguay 2012.02.12. 21:02:31

a ST kezdetére próbálok majd csinálni egy teljes keret elemzést a távozókról, érkezőkről posztonként

milo_hedgie#23 2012.02.13. 18:04:38

szó se róla rendesen átalakul a keret. megértem a vezetőséget,az előző két szezont nagy reményekkel kezdtük de csalódni kellett sok játékosban,most azokkal végeztünk és jöttek rutinos emberek akik máshol már bizonyítottak. reméljük nálunk se fognak elromlani és végre kijön a lépés a csapatnak!

Tomi_Tanguay 2012.02.15. 18:33:02

Funny number on #Rockies' roster. Jamie Moyer has 22 years, 126 days experience. Arenado is 20 years old.


süti beállítások módosítása