Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

NFL Playoffs Divisional Round Broncos @ Patriots: minden csoda véget ér egyszer

2012.02.11. 12:53 - StormST

Sajnos családi, egészségügyi és egyéb problémák miatt csak most, pár héttel megcsúszva tudok tudósítani a Broncos utolsó meccséről, ezért minden DSB olvasótól szeretnék így előre is elnézést kérni...

A Denver Broncos (9-8) az NFL 2011-es szezonjának playoff-jában a Divisional Round-ban a New England Patriots (13-3) csapatához látogatott a Gillette Stadium-ba. A két gárda már találkozott a 2011-es szezonban a 15. játékhéten, akkor egy hazai szempontból tragikus 2. negyed után, a Patriots 41-23-ra nyert a Sports Authority @ Mile High Stadium-ban. Az előző heti, liga-szerte nagy elismerést kiváltó Pittsburgh Steelers elleni diadal után tudni lehetett, hogy egy még sokkal keményebb, ráadásul jó alapszakasz eredménye miatt pihentebb ellenfél következik majd.




















Bár voltak biztató jelek, végül erre a meccsre se tudott felépülni nyaksérüléséből Brian Dawkins, így a védelem ismét az egyik vezére nélkül kellett, hogy pályára lépjen. Rajta kívül hiányzott még a longsnapper Lonnie Paxton, aki családi okok miatt nem utazott el a csapattal, a helyére leigazolta a Broncos David Binn-t. Sajnos volt még egy fontos hiányzó, a Steelers ellen térdsérülést szenvedő Eric Decker. Illetve kimaradt még a keretből Ryan Harris, Mike Mohamed, Julius Thomas és Derrick Harvey.

A kezdő pénzfeldobást a Broncos nyerte és John Fox szokásához híven a második félidei kezdés lehetőségét választotta, így először ezúttal is a védők léphettek pályára a -4,4 fokos hidegben:

DE: Elvis Dumervil, Ryan McBean
DT: Marcus Thomas
OLB: DJ Williams, Von Miller
MLB: Joe Mays
CB: Champ Bailey, Andre Goodman, Chris Harris
S: David Bruton, Quinton Carter


Utólag talán rossz döntésnek tűnhetett, hogy először a Tom Brady vezette támadókat engedtük a pályára, de ezen már kár lenne vitatkozni. Tény, hogy Brady egyből egy 8 yard-os passzal nyitott, majd a passzot elkapó RB BenJarvus Green-Ellis egy 5 yard-os futással hozta az első 1st down-t. Hamar előkerült a Broncos (és nagyjából mindenki más) elleni leghatékonyabb Patriots fegyver, a TE-elkapások, előbb Rob Gronkowski, majd Aaron Hernandez kapott labdát, előbbi 17, utóbbi 43 yard-ot ért, így denveri csapat 7 yard-járól jött az 1st&goal. Következett az újabb komoly fegyver Wes Welker, és a slot elkapó meg is csinálta a 7 yard-os TD elkapást, hamar 2:46 után előnyhöz juttatva csapatát -> 0-7. Egyből hátrányból kellett tehát a pályára lépni a Broncos támadóinak, akik az alábbi felállásban álltak neki a hátrány ledolgozásának:

QB: Tim Tebow
RB: Willis McGahee
WR: Demaryius „Bay-Bay” Thomas
TE: Daniel Fells, Dante Rosario, Virgil Green
LT: Ryan Clady
LG: Zane Beadles
C: J.D. Walton
RG: Russ Hochstein
RT: Orlando Franklin


Nem indult rosszul a drive, bár egy 3&5-öt kellett hamarosan megoldani, de ezt Tebow egy 14 yard-os futással megtette, majd jött McGahee, aki 19 yard-ot futott, így a Patriots 38-áról jöhetett az 1&10. Ám amikor Lance Ball 1 yard-os futása után Tebow passza jött volna Franklin-t a védője állva hagyta és elkapta a QB-t, akinek a kezéből kiperdült a labda, melyre volt college csapattársa Brandon Spikes vetődött rá először, így újra a Patriots támadhatott. Brady-ék élni is akartak a lehetőséggel, két gyors rövid play-el meg is szerezték az első 1st down-t és máris a Broncos térfelén jártak Jött két újabb rövid passz, együtt 13 yard-ért, máris a 33-on jártak. Jött egy újabb Brady-Gronk összjáték, ezúttal egy 16 yard-os, ami után a 17-ről jöhetett az 1&10 és ami még rosszabb, közben Carter megsérült és el kellett hagyni a pályát. Érkezett egy futásra Danny Woodhead, majd egy 2&3-következett, ismét Gronk volt a célpont, ezúttal az endzone-nál és meg is lett a TD, amit a visszajátszás után is érvényesnek láttak a bírók, jöhetett az XP-ra Gostkowski -> 0-14.

Egy 5 yard-os Patriots büntetéssel indult a Broncos akciója, amit egy rövid visszahordás után eredetileg a 17-ről kellett volna elkezdeni, de így a 22-ről jött az 1&5. Végül egy rosszul sikerült McGahee futás, majd egy 6 yard-os Bay-Bay elkapás után 3&1 jött, de ezt sikerült megoldani, McGahee tudott futni 17 yard-ot. 1&10 után 2&5 jött, Tebow futott a jobb oldalon. Ez után azonban sajnos csak két sikertelen passzkísérletre futotta, így jönnie kellett Britton Colquitt-nek, akinek a punt-ja után Welker a 13-on csinált fair catch-et.
Jöhetett ismét a New England, egy sikertelen passz és egy 5 yard-os passz után Brady a mindig biztos célpont Welker-nek passzolt és meg is lett a 1st down. Jött egy hosszú passz, melynek célpontja Gronk volt, de ezt Brady alaposan elmérte, így a közben a pályára visszatért Carter be tudott lépni a labda útjába és a 41-en elkapott interception-el a 24-ig vissza is tudott menni. 2 perc maradt még az első negyedből, McGahee két futása után egy 12 yard-os Bay-Bay elkapással zárult a játékrész, 1&goal jöhetett az 5-ről. Az első negyed után az eredmény tehát: 0-14.

Jókor jött a kis szünet, sikerült megtalálni a megfelelő play-t, shotgun-ból futott Willis McGahee és el is jutott az endzone-ig, szépített tehát a Broncos, Prater XP-ja után 7-re csökkentve a különbséget -> 7-14. Sajnos a TD után egy kis lökdösődés alakult ki, aminél Beadles-t látták vétkesnek a bírók, így 15 yard-dal hátrébbról jöhetett a kickoff, ami így csak a 12-ig szállt és onnan a 40 jött a return Woodhead által. Ezúttal a védelem összekapta magát, csak 1st down-t tudtak összehozni a hazaiak, később 3&6-nál a Hernandez felé szálló passz sikertelen lett. Érkezett a magyar származású Zoltán Meskó az első punt-jára ezen a meccsen és szépen mutatkozott be, az 5-nél ment ki a pályáról a labda. Szorult helyzetből jöhetett a Broncos, nem is sikerült megoldani, csak két rövid futást hoztunk össze, majd 3&4-nél Tebow futása is csak 1 yard-os lett. Colquitt nehéz helyzetből punt-olhatott, végül a Patriots a saját 48-as vonaláról jöhetett a fair catch után. Két play kellett az első 1st down-hoz, majd ismét kettő a következőhöz, ekkor már a 29-ről jöhetett az 1&10. Hernandez futott egyez a bal oldalon, ez 10 yard-ot és újabb 1st down-t ért, majd Brady menekült 2 yard-ot. Jött egy 5 yard-os futás, majd egy passz középen Gronk-nak, akiről ismét sikerült lemaradni és az elkapás után az endzone előtt már nem lehetett megállítani, Gostkowski XP-ja ismét 14-re növelte tehát a különbséget ->7-21.




















Sajnos újabb rövid támadás jött a Broncos-tól, két sikertelen passz között egy 1 yard-os Royal futást láthatott a közönség, ismét érkezett tehát Colquitt, a punt-ja után Julian Edelman 13 yard-os visszahordása a 48-ig ért. Szerencsére ezúttal a hazai támadósor se jutott sokáig, pedig Brady két hosszú passzot is megpróbált, de egyik se lett jó, így 4&7 lett végül, ami után Meskó punt-ja a 11-ig szállt. Két McGahee carry-vel sikerült megszerezni az első 1st down-t, majd egy rövid futás után Royal 10 yard-os elkapása hozta a következőt. Sajnos ekkor jött egy kis összeomlás, előbb Tebow beszedett egy -4 yard-os sack-et, majd újra ő jött volna egy futással, de ezt meg -6-on tartotta a védelem. Így hiába jött egy 12 yard-os Ball futás, 4&8 következett. Colquitt punt-ja a hazaiak 28-as vonaláig szállt, így 2:27-nél innen kezdhettek támadni. Woodhead futott 11 yard-ot, így újra 1&10 jött és ekkor Brady Deion Branch felé passzolt, aki még éppen szabályosan ellökte magát Goodman-től és az elkapás után már meg se állt az endzone-ig, 21-re növelve a különbséget Gostkowski extra point-jával -> 7-28. Maradt még 1:57 a félidőből, a 20-ról indulhattak Tebow-ék, de mivel Ball 5 yard-os futása után két sikertelen passzkísérlet jött, így Colquitt punt-ja után a 42-ről még támadhatott egyet a New England. 1:09-nél egy Welker elkapással kezdtek, majd Hernandez jött egy 20 yard-os elkapással, így 0:21-nél a Broncos 30-as vonaláról jött az 1&10. Edelman felé szállt egy hosszú passz, ami sikertelen lett, de azonnal javították a hibát, újra ő volt a célpont és a 11 yard-os elkapás után kilépve az órát is megállította. 0:10 maradt, ismét Gronk volt Brady célpontja, a fáradt védelem alaposan lemaradt a TE-ről és így ő ezúttal is könnyedén jutott be az endzone-ba -> 7-35. 28 pontosra növelte tehát a Patriots a különbséget a félidő vége előtt, amit egy Tebow térdelés zárt le. A félidő végén az eredmény tehát: 7-35.

A denveri támadók kezdhették a második félidőt Matt Willis gyenge return-je után, a -4-ről a 15-ig jutott csak. Sajnos egy 3&out-al sikerült nyitni, két futás után 3&8 jött, Tebow Royal felé passzát pedig levédekezték. Colquitt punt-ja a Patriots 41-éig szállt, onnan Edelman a Broncos 44-es vonaláig hordta vissza. Egy rövid futás után Von korai indulása hozta a 1st downt a hazaiaknak, majd jött egy 17 yard-os Welker elkapás, már csak 17 yard-ja járt az újabb TD-től a New England, ráadásul Mays is összeszedett egy sérülést. Jött egy 0 yard-os futás, majd újra egy passz, ezúttal Hernandez felé, aki Gronk-hoz hasonlóan szinte akadálytalanul tudott bejutni az endzone-ba, újabb szeget verve a Broncos koporsójába -> 7-42. Willis a -1-ről a 24-ig jutott a return-el és bár ekkor elvesztette a labdát, szerencsére rá tudott vetődni. Jönni kellett a passzoknak, az első sikertelen volt, a másodikat el se tudta indítani Tebow, összeomlott a fal, végül egy -11 yard-os sack lett a play-ből. 3&21-nél Ball futott 2 yard-ot, jöhetett az újabb punt, saját 49-éről kezdett a Patriots. Neki is indultak az újabb TD megszerzésének, két Ridley futással a 34-ig jutottak, a másodiknál még Bruton sérülése miatt is szomorkodhattak a denveri szurkolók. Jött egy passz, majd egy Brady futás, a 23-ről jöhetett egy újabb 1&10. Ismét Ridley következett, futott is 4 yard-ot, de ekkor Bunkley a szerelés közben kiütötte a kezéből a labdát, amit Marcus Thomas meg tudott szerezni, így ezúttal pont nélkül maradtak a hazaiak.




















McGahee futott 10 yard-ot, majd újra ő 6-ot, 2&4-et elérve. Ismét a rutinos futó jöhetett, -1 yard után lépett ki a pályáról, de mivel a pályán kívül Patrick Chung ütközött vele, ráadásul a sisakjával ment a sisakjának, ezért 15 yard büntetést kapott a hazai csapat, a Broncos meg egy 1st down-t. Egy sikertelen passz és egy -3 yard-os Ball futás után (melynél Franklin megsérült) Tebow Willis-nek passzolt, aki a rövid passz után 18 yard-ot szerzett, amivel meglett a 1st down így még a védelembe beálló Edelman büntetését se kérték Fox-ék. A New England 36-járól jött a 1st down, de ekkor jött egy -5 yard-os sack, így a 41-ről kellett folytatni. Ball futhatott és szerzett 13 yard-ot, 3&2 jöhetett, de ezt nem sikerült futva megoldani, -1-en tartották Ball-t a védők. Nekiment a Broncos a 4&3-nak, Tebow Royal-nak passzolt, 15 yard-ot hoztak össze és így meglett a 1st down.  Nem sikerült sajnos tovább jutni, előbb McGahee-t tartották -5 yard-on, majd Tebow kapott egy -4 yard-os sack-et. 3&19-et kellett volna megoldani, de ezúttal a Willis felé szálló passz sikertelen lett, így meg kellett elégednie a Broncos-nak egy 41 yard-os Matt Prater FG-al -> 10-42. Maradt még 2:14 a negyedből, hamarosan 3&10 jött, de ezt Brady egy Gronk-nak dobott 20 yard-os passzal megoldotta. Jött egy rövid Hernandez futás, de mivel Jason Hunter megrángatta a sisakrácsát, ezért kapott 15 ajándék yard-ot a hazai gárda A negyedbe még egy 8 yard-os Welker elkapás és egy 4 yard-os Brady futás fért bele. A harmadik negyed után az eredmény tehát: 10-42.

A Broncos 32 yard-ján folytathatta a Patriots a játékot, Gronk kapott egy hosszú passzot, 28 yard-ot szerzett és csak a 4-en tudták kilökni a pályáról. Hernandez próbált befutni, de csak 2 yard-ot tudott szerezni, majd Green-Ellis próbálkozott, de őt McBean -2 yard-on tartotta. Jött Woodhead, hogy megszerezze a TD-t, de ismét McBean mentette meg a pillanatot, 2 yard után a földre vitte a futót, így végül a Patriots megelégedett egy FG-al -> 10-45. Ball 3 yard-os futása nyitotta a Broncos drive-ját, majd 3&7-nél Bay-Bay csinált egy 12 yard-os elkapást, így folytatódhatott a drive. Ball-t -5-ön tartotta a védelem, de jött újra Bay-Bay, egy 8 yard-os elkapás után egy 14 yard-ost csinált, mehetett tovább ismét a támadás. 1&10 jött a New England 48-áról, Jeremiah Johnson futott 4 yard-ot, de a következő futása 0 yard-os lett, így 3&6 következett. Tebow Bay-Bay-nek dobott egy hosszú passzot, ami nem lett jó, jöhetett a 4&6. Ismét Bay-Bay volt a célpont, kapott egy rövid passzot, lerázott magáról pár védőt és végül 41 yard megszerzése után a 3 yard-on lökték ki a pályáról. Jött 3 incomplete passz, a nagy különbség és a kevés hátralévő idő miatt ennek is neki kellett menni, Tebow jó sokáig menekült az összeomló fal miatt rázúduló védők elől, de végül nem tudott pontos passzot adni Royal-nak, visszakapta a labdát a saját 3 yard-ján a hazai csapat. 7:14 maradt még a meccsből, Green-Ellis futását -2-n tartotta a védelem, de Branch 14 yard-os elkapása és az utána Moore által elkövetett súlyos szabálytanság miatt a New England a 30-ról támadhatott tovább. Két futással meglett a az újabb 1st down, de mivel két play után még csak 3&10 jött, így húzott egy érdekeset a Patriots, Brady passz helyett punt-ot csinált, ami egészen a Broncos 10-es vonaláig pattogott. Sajnos a play közben Von egy kicsit elvesztette a nyugodtságát és teljesen feleslegesen fellökött egy hazai játékost, ebből pedig egy elég komoly csetepaté alakult ki, kellett pár perc, hogy rendet tudjanak teremteni a bírók. Von büntetése miatt az 5-ről kezdhetett támadni a denveri támadósor. Ball két futása után jött a two-minute warning majd egy 3&3, aminél szintén Ball futott, 6 yard-ot és 1st down-t szerzett. Bejött még Jeremiah Johnson és két futással lepergette az órát. A meccs végeredménye tehát: 10-45.

Véget ért és nem túl szépen ért véget a Denver Broncos 2011-es szezonja. Viszont fontos megjegyezni, hogy ez nem szégyen, főleg az előző szezon és a évad első 5 meccse után. Pár nappal a találkozó után derült ki, hogy Tebow az egyik sack-nél elég komoly sérüléseket szenvedett (repedt borda, szakadt bordaközi izom, ezektől folyadék gyűlt fel a mellkasában), de a nagy fájdalmak ellenére is a pályán maradt. Ha valahogy mégis továbbjutott volna a Broncos, ő akkor se tudott volna játszani.

Videóösszefoglaló a mérkőzésről:



A legfontosabb denveri egyéni statisztikák a mérkőzésről:

Tebow: 9/26 sikeres/összes passz, 136 passzolt yard; 5 próbálkozás, 13 futott yard, 1 elvesztett fumble
McGahee: 17 próbálkozás, 76 futott yard, 1 futott TD
Ball: 13 próbálkozás, 44 futott yard
D. Thomas: 6 elkapás, 93 elkapott yard
Royal: 2 elkapás, 25 elkapott yard; 0 punt return, 0 visszahordott yard
Willis: 1 elkapás, 18 elkapott yard; 4 kickoff return, 17 visszahordott yard VG
Prater: 1/1 FG, 1/1 XP (41 yard)
Colquitt: 7 punt, 34.9 yard AVG
Carter: 5 tackle, 1 interception
Mays: 4+5 tackle
McBean: 4+1 tackle
Bruton: 3+4 tackle
Harris: 3+5 tackle
Bunkley: 2+2 tackle, 1 kikényszerített fumble
Carter: 1+4 tackle, 1 interception
M. Thomas: 2+2 tackle, 1 megszerzett fumble

Ezen a meccsen sajnos senkit se lehetett kiemelni, a fontosabb tény az, hogy ott voltunk. Én ennyivel ezt le is zárnám, a csapat nagy része fiatal és tapasztalatlan, de mégis sikerült visszajutni (igaz, külső segítséggel is) a rájátszásba, erre lehet és kell is építeni.
Azóta sajnos elvesztettük a csapat feltámadásának egyik megalapozóját, Dennis Allen defensive coordinator-t, aki a csoportrivális Oakland Raiders head coach állását kapta meg. Hamar, pár nap alatt szereztünk a helyére utódot, a Jacksonville Jaguars-t 2003-2011 között irányító Jack Del Rio-t, aki John Fox DC-a volt egy évig Carolina-ban a HC kinevezése előtt. Egyelőre úgy tűnik, hogy az edzőis stáb többi tagja maradni fog a következő évre, bár a nagy HC keringőben pár napig úgy tűnt, hogy Mike McCoy offensive coordinator is távozni fog (őt a Miami Dolphins HC posztjára tartották esélyesnek), de végül ő maradt a csapatnál.

Pár héten belül kezdődik az NFL következő idényének lényegi része a scouting combine-nal, ahol a draft résztvevőinek nagy része megmutathatja tudását és fizikai állapotát, majd jön a draft, a free agency is beindul, végül a nyáron a training camp-ek megnyitásával beindul az igazi munka. Van pár poszt a Broncos-nál, ahol érkeznie kell új játékosoknak (CB, MLB), van pár játékos, akinek lejárt a szerződése (Dawkins, Prater, Royal, Larsen, Bunkley, Marcus Thomas, Mays, Fells, csak hogy a fontosabbaka említsük), magyarul nem lesz egyszerű dolga ezúttal se a John Elway vezette front office-nak, de én bízom benne, hogy nem fognak csalódást okozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr414093351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.02.11. 14:21:43

tényleg kicsit sokat kellett rá várni,de a lényeg hogy elkészült:)
szomorú volt meccs volt de én is úgy vagyok vele,hogy nincs okunk szégyenkezni az idei szezon miatt. tebow megtanította győzni a csapatot és jövőre még jobbak leszünk!

foppa21 2012.02.11. 15:54:56

jó lett az összefoglaló! élveztem a meccseket idén újra, tebow megmutatta mindenkinek hogy kell játszani:-)

Tomi_Tanguay 2012.02.11. 18:44:53

azért jó hogy később került fel az összefoglaló, mert így talán a bradyfan féle vadparasztok nem jönnek anyázni:D

foppa21 2012.02.11. 20:26:26

@Tomi_Tanguay: a piócák bármikor ide találnak:-D

StormST 2012.02.11. 23:23:41

Jöjjenek csak!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Black_Adder 2012.02.12. 16:40:57

@Tomi_Tanguay:
jövőre is játszunk a pecccccccel :D, majd akkor

Bár úgy is szarrá verjük majd őket, olyankor meg nem szoktak arcoskodni :P :)


süti beállítások módosítása