Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denver Broncos évértékelés 2011: Defense + Special Teams

2012.02.22. 20:00 - StormST

Idén is nekem jutott a feladat, hogy évértékelést készítsek a Denver Broncos védelméről és special teams egységeiről. Igaz, most sokkal jobb szájízzel tehetem meg ezt, mint tavaly.


















Kezdeném először a védelemmel:


John Fox head coach-á való kinevezése után érkezett több új edző a defense oldalára, legfontosabbként a New Orleans Saints defensive back coach posztját a denveri defensive coordinator posztjára lecserélő Dennis Allen-t említeném meg, de érdemes még a ’93-’96 után a csapathoz LB coach pozícióba visszatérő Richard Smith-t is kiemelni. Allen egy teljesen új mentalitást hozott a csapathoz, fegyelmezett, pontos játékot követelt meg a játékosaitól és ennek meg is lett az eredménye. A 2010-es szezonban még a legtöbb mutatóban az utolsó helyeken kullogó védelem, igaz pár új arccal kiegészülve és a 3-4-ről 4-3-as felállásra visszaállva, nagyon sokat javított a pozícióján és a megítélésén is. Összesített yardok-ban a 20. hely lett a Broncos-é, de például az ellenfelek 3rd down conversion %-a szerint a 6. hely lett miénk 34%-al, ami kiváló eredmény. Passzok ellen a 18. hely jött össze, de ami ezen a téren nagyon fontos, végre volt nyomás az ellenfelek irányítóin, 41 sack-et szerzett a csapat, ami holtversenyben a 10. helyre volt jó. Futás ellen „csak” a 22. helyre volt jó az egysége, de ez se rossz eredmény, főleg a tavalyi 31. helyhez képest.

Sajnos a szezon után Allen távozott és a Raiders HC-a lett, ami visszavetheti a védelem fejlődését, minden azon múlik, hogy az utódja, Jack Del Rio (ex-Jaguars HC és ex-Panthers DC) milyen munkát fog végezni, én személy szerint tőle is elég sokat várok.




















Most nézzük személyekre lebontva, minden posztnál a kezdőket sorolom fel először, majd jönnek a backup-ok, nagyjából fontossági sorrendben:


*DT poszt: a tavalyi szezonhoz képest itt volt a legtöbb változás, sok távozóval és pár érkezővel, valamint egy sémaváltással.

#77 Brodrick Bunkley: a nyáron érkezett a Philadelphie Eagles csapatától egy még meg nem nevezett 2013-as draft pick-ért, miután nem jelentkezett a Cleveland Browns-nál egy korábbi trade után. Az offseason egyik legjobb igazolásának bizonyuló Bunkley minden kételkedőre rácáfolt ebben a szezonban, a korábbi első körös pick 43 tackle-t jegyzett 16 meccs alatt (13 kezdéssel), több fontos szerelése is volt, a Pittsburgh Steelers ellen a playoff-ban pedig egy sack-et is szerzett. Sajnos a szezon végén a szerződése lejárt, így a csapatnak tárgyalnia kell vele a folytatásról, remélhetőleg maradásra tudják bírni.

#79 Marcus Thomas: a 2007-es draft 4. körében választott Thomas szerződése lejárt a 2010-es szezon után, járt pár csapatnál tárgyalni (közte a későbbi bajnok Giants-nál is), de végül egy egyéves szerződéssel visszatért a Mile High City-be és se ő, se a csapat, se a szurkolók nem bánták meg ezt a lépést. Különböző sérülések miatt csak 12 meccsen tudott játszani (11 kezdés), de így is összeszorgoskodott 43 tackle-t és egy pass deflection-t, ami DT-től kiváló teljesítmény és neki is voltak kulcsfontosságú szerelései. Sajnos vele is tárgyalni kell, remélhetőleg ősztől őt is a csapatnál láthatjuk.

#99 Kevin Vickerson: Ő 2010-ben érkezett a csapathoz, majd a szezon után újabb 2 évet aláírt és a sémaváltás miatt DE-ből DT lett, és leadott kb. 10 kilót. Kezdő lett Thomas sérülései miatt, de mikor visszatért, ő pont összeszedett egy bokasérülést így sérült listára (IR) került 5 meccs után, ami alatt 4 tackle-t tudott összeszedni. A 2012-es szezonra $ 2 millió járna neki, kérdéses, hogy megtartja-e a csapat, szerintem a training camp-ig (TC) mindenképpen a keretben fog maradni.

#98 Ryan McBean: 2009 óta a Broncos tagja, idén inkább DT-t játszott, mint DE-t, tehát ugyancsak posztot váltott. Alapvetően egy hasznos játékos, aki tud szép dolgokat csinálni, de sajnos vannak néha buta hibái és szabálytalanságai. Ettől függetlenül mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ő volt az egyetlen DT-nk, aki az alapszakaszban sack-et szerzett, méghozzá 4-et is a 16 meccse alatt (3 kezdőként), valamint 33 tackle-je is szép teljesítmény. Restricted FA lesz, azaz a csapattól, amennyiben meg akarjuk tartani, csak draft pick fejében elvihető, kérdés, hogy meg akarjuk-e tartani? Szerintem igen.

#94 Ty Warren: a 2010-es szezont a New England Patriots-nál töltötte IR-en, majd a szezon után megváltak tőle. A Broncos-al nyáron írt alá egy 2 év $ 10 milliós szerződést, de sajnos a TC alatt egy komoly tricepsz sérülés érte, ami miatt műtétre szorult és újra IR-re került. Az ő sorsát biztosan az fogja eldönteni, hogy azóta milyen benyomást tett a csapatra, hiszen egész évben Denver-ben készült, valamint a tavaszi formája lesz még mérvadó. Jó játékos, sokat vártunk tőle, én remélem, hogy látjuk Broncos mezben ősszel a pályán.

#96 Mitch Unrein: kisegítő emberként került be a keretbe, miután az előző szezont a Houston Texans-nál töltötte a practice squad-ban. 14 meccsen játszott, 8 tackle fűződik a nevéhez. A maradása az offseason teljesítményétől függhet, de egyáltalán nincs biztos helye.




















*DE poszt:


#92 Elvis Dumervil: a kihagyott 2010-es szezon után visszatért és nem is akárhogy, miután lerázta magáról a rozsdát, újra a régi Doom-ot láthattuk a pályán, ismét DE-ként, akitől minden OT és QB méltán retteg. Végül 42 tackle-el és 9,5 sack-kel (második hely a csapaton belül, 18. a ligában) zárta a szezont, melyben 14 meccset volt pályán, ehhez még hozzá kell venni a Steelers elleni PO-meccsen szerzett 1 sack-jét. Még a 2015-ös szezon végéig van szerződése, így ő egy biztos lehet még évekig a csapatban.

#91 Robert Ayers: a 2009-es első körös pick-ről végre elmondhatjuk, hogy legalább részben megdolgozott a belé fektetett bizalomért. Még mindig nem nevezhető elit játékosnak, de már gyakran mutat szép dolgokat, sikerült 16 meccs alatt (15 kezdőként) 39 tackle-t és 3 sack-et összeszednie és a Steelers ellen szerzett 2 sack-je is nagyon fontos volt a csapat számára. A rookie szerződése a 2013-as szezon végéig tart, a jövője a csapatnál biztosnak tűnik.

#90 Jason Hunter: a tavalyi szezon előtt került hozzánk, először OLB-ként játszott, majd erre az évre előrébb került egy sorral. 16 meccsen lépett pályára (kettőn kezdőként), 21 tackle-t és 1 sack-et jegyzett. A szezon után szabadügynökké válik, van esély rá, hogy megtartjuk, bár szerintem máshol több játékidőre lehet esélye.

#95 Derrick Harvey: a 2008-as draft 1/8-as választottja három viszonylag sikertelen év után hagyta el a Jacksonville Jaguars csapatát és pár nappal később szerződést kötött a Broncos-al. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem nálunk fogja feltámasztani az eddig erősen csalódást okozó karrierjét, mivel legtöbbször még a keretbe se fért be, végül 5 meccsen léphetett pályára és 4 tackle-t tudott szerezni. Nincs szerződése a következő szezonra, kérdés, hogy a korábbi edzőjének érkezése jó vagy rossz hatással lesz-e a helyzetére egy esetleges szerződés-tárgyalás esetén.

Elvis Dumervil Ryan McBean #98 and Elvis Dumervil #92 of the Denver Broncos celebrate after Dumervil sacked Carson Palmer #3 of the Oakland Raiders at O.co Coliseum on November 6, 2011 in Oakland, California.

















*LB sor:
a 3-4-ről 4-3-ra való visszaállás itt is éreztette hatását:

#55 DJ Williams: 2004 óta stabil tagja és Jolly Joker-e a mindenkori Broncos edzői stábjának, ezúttal maradt korábbi helyén a weak side OLB posztján. Sajnos egy TC-ben összeszedett sérülés miatt az alapszakasz első 3 meccsét ki kellett hagynia, de utána a tőle megszokott tűzzel és hatékonysággal játszotta végig a szezont. Végül 90 tackle-el (2. hely a csapatban) és 5 sack-kel zárt, valamint még 3 forced fumble (FF) és 2 PDef került a neve mellé. Igazi vezéregyéniség, még pár év van a szerződéséből, remélhetőleg az ősszel felreppent hírekkel ellentétben nem akarnak tőle megválni Fox-ék.

#58 Von Miller: a Broncos történetének legmagasabb draftcetlijével választott játékosként magas volt előtte a léc, de gond nélkül, nagyon magabiztosan átugrotta. A franchise történetében másodikként elnyerte a Defensive Rookie of the Year címet (először 1991-ben Mike Croel vitte véghez ugyanezt), 11,5 sack-jével beállította a franchise rookie rekordját, emellett 64 tackle-t, 2 FF-t és 4 PDef-t jegyzett, valamint a Steelers ellen még egy sack-et szerzett. Ha nem lett volna a sérülése, akkor több rekord is kerülhetett volna a neve mellé, de így is megnyugodhatunk, a legjobb védőt sikerült kiválasztani a draft-on, aki még hosszú évekig a csapat sztárja lehet.

#51 Joe Mays: az MLB poszton, szituációtól függően, Mays és Wesley Woodyard osztozott ebben a szezonban. Bár a statisztikákat nézve úgy tűnhet, hogy egyikük se vallott szégyent, a képet mégis árnyalja valami mindkettőjüknél. Mays-nél a 75 tackle (+2 PDef) nem tűnik rossznak, főleg megosztott játékidővel, viszont nála a probléma a játékintelligenciával van. Többször túlpörög, lecsúszik a tackle-ről, megeszi a cseleket, így csapattársait hozza nehéz helyzetbe. Egy hasznos kiegészítőember, akinek a szerződése lejárt és máshol talán hasznosabb lehet több játékidővel, a távozása szerintem elég valószínű.

#52 Wesley Woodyard: ő volt fent a két MLB közül a passz szituációknál, több-kevesebb sikerrel, ám az ő igazi erőssége a special teams csapat vezéreként jön elő igazán. 97 tackle-t (legtöbb a csapatban), 2 FF-t és 2 PDef-t szedett össze a szezonban, ami szép teljesítmény, de sajnos elég sokszor lemaradt az őrizetére bízott gyorsabb elkapókról, így nem kevés sikeres passzot jegyeztek ellene. RFA-ként maradt a csapatnál 2011-re, így most vele is tárgyalni kell és fontos lenne tető alá hozni a megállapodást, főleg a ST munkája miatt, de backup-nak mindenképpen hasznos lenne megtartani a védelem szempontjából is.

#57 Mario Haggan: ő sínylette meg leginkább a sémaváltást és Von érkezését, a tavalyi 16 helyett idén csak 1 meccsen volt kezdő és elég keveset került a pályára a korábbi két szezonhoz képest. A tackle száma 87-ről 23-ra esett vissza, igaz egy interception TD-t tudott szerezni azon az egy meccsen, amikor Von sérülése miatt kezdő lehetett és 13 tackle-t is szerzett 1 PDef-el együtt. A szerződése lejárt, ilyen helyzetben nincs is maradása, nagyon meglepődnék, ha valahol nem kapna jobb ajánlatot és mégis maradna, hiszen korábban bizonyította, hogy jó játékos.

#56 Nate Irving: a Broncos az NFL 2011-es draft-ján a harmadik körben választotta ki Irving-et és az MLB poszt jövőbeli megoldásának szánták, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy megfelel-e majd erre a posztra, mivel a rookie évében főleg csak a ST egységekben lépett pályára, igaz legalább az összes meccsen a szűkebb 45-ös keret része volt és játszott is valamennyit minden találkozón. Végül 4 tackle-el zárta a szezont, a TC után, ha még keret része lesz, akkor lehet majd megmondani, hogy lehet-e belőle NFL szinten kezdő.

#53 Mike Mohamed: szintén a 2011-es draft-on került a csapathoz, őt a hatodik körben választották ki Fox-ék. A szezon elején az 53-as roster tagja volt, majd lekerült a practice squad-ba, végül a szezon végén újra az active roster tagja lett, de pályára csak az első két fordulóban lépett és nem jegyzett semmilyen statisztikát se. Lehet, hogy marad, lehet, hogy nem, kevés még róla az információ.

#59 Brian Iwuh: januárban érkezett a csapathoz a Chicago Bers-től az utcára került LB, a rájátszásban pályára is lépett mindkét meccsen, de statisztikai mutatót nem jegyzett. Az offseason-ben lehet, hogy a csapatnál lesz, de mivel még csak keveset láttuk, ezért nem tudni, hogy terveznek-e még vele.





















*CB poszt:

#24 Champ Bailey: tavasszal a front office egyik fő prioritása Champ újraszerződtetése volt és szerencsére hamar sikerült is tető alá hozni egy 4 éves szerződést, ami azt jelenti, hogy valószínűleg Bronco-ként fog visszavonulni az utóbbi évtized egyik legjobb CB-je. Statisztikailag ismét úgy tűnhet, hogy gyenge szezonja volt, de ez nála már azért van, mert nagyon félnek tőle az irányítók. Az Oakland Raiders ellen így is sikerült szereznie 2 INT-t egy meccsen (igaz több nem lett neki ebben a szezonban), ami azt jelenti, hogy elérte az 50-es számot karrierje során ebben a statisztikai mutatóban. Az idei évre komolya szakállat növesztő Champ bekerült a 11. Pro Bowl-jára, ami a már általa tartott rekord továbberősítését jelentette, remélem még 1-2 összejön neki, mielőtt visszavonul.

#21 Andre Goodman: ő talán a csapat szurkolóit leginkább megosztó játékos Tim Tebow után. Tény, hogy elég sokszor a QB-k az ő emberére fókuszálnak és elég gyakran sikerrel is teszik. Ebben véleményem szerint valóban van része annak, hogy Goodman nem egy elit szintű játékos, de azért azt se szabad elfelejteni, hogy Champ miatt rá kicsit túl nagy teher hárul. Szerzett 49 tackle és 10 PDef mellett 2 INT-t, amiből az egyik TD lett a Jets ellen, valamint felszedett még 2 fumble-t is. Még a 2013-as szezonra is van szerződése, az edzői stáb nem annyira kritikus vele, mint a szurkolók, van esély a maradására, de ha az első körben CB-t húzunk a draft-on, akkor kezdhet csomagolni.

#25 Chris Harris: bár az NFL.com strong safety-nek írja, meg a statisztikái alapján is ennek tűnhet, de őt eredetileg CB-nek szerződtette a csapat undrafted free agent-ként. Ő is viták forrása volt a szurkolóknál, én személy szerint safety-nek jónak tartanám, de CB-nek nem tudok vele megbékélni. Megcsinálja a tackle-t (72-t szedett össze), de csak az után, hogy megcsinálták ellene az elkapást, ez egy S-nél teljesen OK, egy CB-nél kevés. Volt 1 INT-je és 6 PDef-je is, de ha azt nézzük, hogy mennyi play-nél volt fent, akkor annyira nem jó a kép. 3 évet írt alá, mondhatni bagóért, lehet, hogy mivel bekerült a legjobb rookie csapatba, így emelni kell a fizuján, de hogy posztot mindenképpen váltania kéne, az nekem nyilvánvaló.

#41 Cassius Vaughn: tavaly úgy tűnt, hogy esély lehet rá, hogy Vaughn NFL szintű CB lesz, de sajnos a szezon elején kiderült, hogy hiú remény volt. Hamar lejjebb szorult a depth chart-on, majd a 12. héten eltört egy csont a lábában és IR-re került, de ekkor már csak ST-ben játszott, ott is elég eredménytelenül. Végül 9 meccs alatt (3 kezdés) 20 tackle-t és 4 PDef-t szedett össze. Van szerződése 2012-re, de meg kell küzdenie, hogy bent maradjon a keretben.

#29 Jonathan Wilhite: a Patriots-tól érkezett a szezon előtt, nem túl erős hírnévvel. Végül 15 meccsen lépett pályára (2-n kezdőként), 28 tackle-t, 2 PDef-t és 1 INT-t szedett össze. Nem több, mint egy közepes backup, szerződése sincs 2012-re, én nem bánnám, ha hagynánk elmenni.

#36 Rafael Bush: az Atlanta Falcons practice squad-jából került a Broncos-hoz októberben. 6 meccsen játszott, a többi esetben nem került a 45-ös keretben. 3 tackle került a neve mellé az alapszakaszban, majd 8 a Patriots ellen a playoff-ban, mikor társai kidőlése után a pályára került. Élő szerződése van a következő szezonra, a TC-ig maradhat, de semmi se biztos az ő esetében.

#32 Tony Carter: többször ingázott a éles keret, a PS és a munkanélküli iroda között, végül megragadt a keretben és az utolsó 3 meccsen majd a playoff-ban is a pályára lépett, de csak a Patriots ellen sikerült egy tackle-t összehoznia. Neki is van szerződése, de a kevés játékideje miatt nehéz lenne tippelni a jövőjére.

#22 Syd’Quan Thompson: a tavalyi draft-on kiválasztott CB szezonja azelőtt befejeződött, hogy elkezdődött volna, az előszezon egyik meccsén elszakadt az achilles-e és IR-re került. Sokat vártunk tőle, mind a védelemben backup-ként, mind pedig visszahordóként. Remélhetőleg teljesen fel tud épülni a sérüléséből, ahogy Demaryius Thomas is tette.

Andre' Goodman Cornerback Andre' Goodman #21 of the Denver Broncos walks out onto the field before the preseason NFL game against the Arizona Cardinals at the University of Phoenix Stadium on September 1, 2011 in Glendale, Arizona. The Cardinals defeated the Broncos 26-7.



















*S pozíció:


#20 Brian Dawkins: a 16. szezonját teljesítő Dawkins ismét, ahogy a Philadelphia Eagles-től való érkezése óta mindig, ismét vezére volt a védelemnek. Sajnos a szezon vége előtt 4 meccsel megsérült a korábbi is sok problémát okozó nyaka és így abból a 4 találkozóból csak 1-en tudott pályára lépni, azon is csak keveset és a rájátszás meccsein se tudott részt venni. 51 tackle-el, 3 sack-kel (26 a karrierje során, ami S-k közt elég előkelő helyen van), 1 FF-el és 6 PDef-el zárta a 2011-es szezont. Tavaly a csapattal átstrukturálták a szerződését, így kevesebb pénzt kapott, de a 2011-es szezon után szabadügynökké vált. Jelen pillanatban a visszavonulás és egy újabb Broncos-nál töltött év között vacillál, ha az utóbbit választja, akkor a csapatnál biztosan tudnak neki helyet szorítani.

#28 Quinton Carter: a draft-on és a szezon elején a depth chart-on is Rahim Moore mögé csúszott, de a szezon közepén az utóbbi megfordult. Bár a college szinten strong safety-t játszott, így Dawkins mellett a free safety pozícióba szorulva kicsit szokatlan lehetett számára a helyzet, de ez nem látszott a játékán. Mind a 16 meccsen játszott (10-en kezdőként), 56 tackle-t és 1 sack-et szerzett. Nagyon sok bíztató dolgot mutatott, ha úgy fejlődik, ahogy az a mutatott játéka alapján sejthető, akkor az egyik safety posztot évekre megoldottnak tekinthetjük.

#26 Rahim Moore: A második körös pick nagy reményekkel érkezett, az adottságai is megfelelőnek tűntek, sajnos azonban nem tudta fejben felvenni az NFL ritmusát. Kikerült a kezdőből, sőt később még a backup-ok közt is hátrébb került. Volt pár sérülése is, így végül csak 15 meccsen játszott (7-en kezdőként), 31 tackle-t, 1 INT-t és 1 PDef-t jegyeztek fel a neve mellé. A jövője csak rajta múlik. Ha ki tudja hozni magából azt, amiért draft-oltuk és amiért a tavalyi draft class legjobb safety-jének tartották, akkor nagyon szép jövő állhat előtte a Mile High City-ben, ha nem, akkor a történet jóval rövidebb lehet.

#30 David Bruton: A 2009-es draft-on kiválasztott S ezúttal is főleg backup-ként a ST egységekben lépett pályára. Mindkét minőségében hasznos volt idén is, S-ként beugróként nem okozott csalódást és a ST munkája példamutató volt ismét. Végül 21 tackle-el és 3 PDef-el zárta a szezont. Szerencsére van szerződése, nagyon meglepődnék, ha nem látnám ősszel Broncos mezben.


















A Special Teams egység új edzőt kapott John Fox érkezése után, Jeff Rodgers személyében. A visszahordókról személyenként nem írok elemzést, többen is voltak, több-kevesebb sikerrel. 2 TD-t sikerült szerezni return-ből idén, mind a kettőt a Raiders ellen, először az első héten Decker szaladt végig a pályán egy punt után, majd Royal idegenben szerzett ellenük egy 85 yard-os TD-t. Sajnos volt sok hiba is, Cosby-nak az állása bánta a Patriots elleni szerencsétlenkedéseit, de másoknál is voltak gondok. Végül a csapat yard/kick return-ben a 11. helyen, míg yard/punt return-ben holtversenyben 3. helyen zárt, azaz végül nem mondható, hogy rossz lenne a helyzet, a 4 fumble egy kicsit viszont sok, ami szintén „előkelő” helyen áll a ligában.

Ezek után nézzük a csapat „specialistáit”:

#5 Matt Prater (Kicker): 2007 óta van a csapatnál és a kezdeti ingadozó formáját maga mögött hagyva az utóbbi években a liga legjobb rúgói közé küzdötte fel magát. Bár kimaradt összesen 6 FG-ja a 25-ből (1 a Raiders ellen az első héten, 2 a Dolphins ellen a 7. héten, 1 a Raiders ellen a 9. héten, 1 a Chiefs ellen a 10. héten és egyet blokkoltak a Bears játékosai a 14. héten), de mivel berúgott összesen 4 game-winning FG-t (@Dolphins, @Chargers, @Vikings, vs. Bears), valamint a Bears ellen az ő 59 (!) yard-os FG-jával sikerült hosszabbításra menteni a meccset (utána 51-ről szállt a győztes FG). Én mindezekért úgy gondolom, hogy egyáltalán nem lehet rá panaszunk, amikor kellett, akkor mindig magabiztos volt. A kickoff-jai is jók voltak, hazai pályán alig engedett return-t, de amikor visszahordták ellene, akkor se hosszan és TD-t se kaptunk egyikből se. Sajnos a szerződése lejárt, top prioritás az újraszerződtetése, de egy esetleges franchise tag se lenne meglepő, nem szabad elengedni a csapattól.

#4 Britton Colquitt (Punter): Tavaly ilyenkor így fejeztem be az értékelését: „Nagyon remélem, hogy jövőre már nem ő lesz a punter a csapatnál.” Végül maradt és nagy szerencsénk, hogy így lett. Nem tudom, hogy az edzőváltás miatt, vagy csak simán a saját fejlődése miatt, de az biztos, hogy a liga legjobbjai közé került egy év alatt, sokak szerint a Pro Bowl szereplést is megérdemelte volna, de erről végül kicsivel lecsúszott. Lényegében minden statisztikai mutatóban javulni tudott és a punt-jait jobban is helyezte. A punt-jai átlagban 47,4 yard-ot szálltak (liga 8. hely), a nettó yard-okban 40,2-t ért el (liga 9. hely), 101 punt-jából 33 az ellenfél 20 yard-os vonalán belül maradt (liga 2. hely, bár %-ban kicsit rosszabb, de ott se rossz), 51 punt-ja után jött visszahordás átlagban kicsit 10 yard feletti eredménnyel és 1-ből lett TD a Bears ellen. Gyenge pontból biztos ponttá lépett elő a csapatnál, amit elég régen mondhattunk el punter-ről Denver-ben. Restricted free agent lesz, tehát egy évre könnyen megtartható, aztán ha tudja tartani ezt a formát, akkor nem lenne meglepő ha a következő szezon vége előtt hosszabb szerződést ajánlanának neki.

#66 Lonie Paxton (Longsnapper): csendes, általában észrevétlen poszt és ez így van jól. Idén csak egyszer lehetett emlegetni a nevét a játékával kapcsolatban, a Patriots elleni hazai találkozón egy extra point-nál szállt rosszul hátra az általa hátradobott labda, Colquitt nem tudta megfogni, így Prater-nek esélye se volt megkísérelni a rúgást. A rájátszásban családi problémák miatt a Patriots elleni meccset nem tudta vállalni, így arra a meccsre leigazolta a csapat a veterán David Binn-t, de mivel Paxton szerződése 2013-ra is érvényes, így nagy meglepetés lenne, ha megválnánk tőle.

És ezzel a végére is értünk az idei értékelésnek. Véleményem szerint vannak nagyon jó veterán játékosaink és pár bíztató újoncunk (+ Von, aki már most a nagyon jó kategóriában van). Van pár olyan ember, akivel hosszabbítani kell, de szerencsére elég jól áll a csapat a fizetési sapkával, így a pénz nem lehet komoly akadály. A draft-on én erős védelem-központúságot várok, szükség lenne Champ mellé (vagy még inkább az utódjaként) egy jó CB-re és a Mays-Woodyard páros helyén szeretnék valami jó fiatalt látni még.

Ismét izgalmas offseason várható és remélhetőleg jövőre még ennél is pozitívabb lesz az értékelés.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr914170149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.22. 20:04:03

Igyekeztem most olyanokról rakni képeket, akik keveset szoktak szerepelni. :)

foppa21 2012.02.22. 20:28:06

hát igen collquit érdekesen sült el, szerintem tavaly mindenki hasonlóan vélekedett róla:-)

Coach Sacco 2012.02.22. 21:26:56

Nagyon jó értékelés lett!

TiBi_86 2012.02.22. 22:25:08

Már érzem hogy kapni fogok de én a D-t nem tartom túl erősnek mert elég gyenge támadók ellen játszottunk de amikor komoly O jött ellenünk szarrá vert minket.
Packers:49 pont
Lions:45 pont
Pats:41 pont
Pats:45 pont
Egyébként meg lehetne akármilyen elit védelmünk amíg Tíbó az irányító addig úgysem nyerünk semmit max olyan szezonok lesznek mint az idei volt.Egy QB-nak passzolni tudni kell Tíbó viszont nem tud csak a hype nagy körülötte.

milo_hedgie#23 2012.02.23. 07:41:52

túl nyers kijelentés,hogy tebow nem tud passzolni.
és amíg meccsket nyerünk vele és POba jutunk vele,hogy így játszik,addig nincs baj. jövőre is max a PO lehet a cél,nem a SB.

StormST 2012.02.23. 08:19:42

@TiBi_86: Az a gond, hogy pont magadnak mondasz ellent. Ha Tebow akkora szar, akkor hogy lehetett 7+1-szer meccsben a végén egy gyenge védelemmel? :P

Felsorolsz a pontszerzésben top4-ből 3 csapatot és pont a mi védelmünket ekézed, mert kikaptunk és sok pontot kaptunk tőlük? :D (mellesleg a 13 ponton tartott Chargers miért maradt ki? :P) Könyörgöm, a liga nagy részét ezek a csapatok szétszopatták, a többi védelmet is lehúzod miatta? Egyébként bele lehetne menni, hogy a Pats elleni első vereségben mennyi része volt a védelemnek, én azt a meccset pont nem verném rájuk...

A tavalyi védelmünket láttad egyébként? :P

Nem elit védelem ez, de pont annyira jó, amennyire kell és amennyire lehet, új edzői stábbal, sémaváltás után, 3 poszton új (2 poszton rookie) kezdővel...

Mellesleg ha elit védelem lenne, akkor pont Tebow lenne a tökéletes QB hozzá, mert ha meccsben tartják az utolsó negyedig, akkor ő elég magas %-ban behúzza a W-t. Egyébként a Ravens 2000-s szezonját vágod? No, az mutatta meg, hogy egy elit védelemhez bármilyen QB jó lehet, aki nem ad el sok labdát és ebben azért Tebow nem annyira rossz, mint pár nála jobbnak tartott QB...

Tebow nem elit passzoló QB, ez igaz, de azért aki 300+ yard-ot dob a Steelers D ellen, az azért annyira szar mégse lehet. Meg abban a felfogásban, amiben mi játszunk, nem is kell annak lennie. Mellesleg ha csak a statisztikáit nézed, az elég csalóka, mert a kevés passzkísérletéből elég sokat a WR-ek ejtettek el, pontos és jó passzokat.

Tebow-nak van hova fejlődnie? Persze, de ezt ő is tudja. A védelemnek is van hova? Szintén igaz, főleg mert jelenleg egy elit CB mellé van egy erősen közepes és más semmi, így a passz elleni védekezésünk egyelőre elég lyukas, pont ezt kell megoldani. De szerintem elég jó úton haladunk, főleg ha okosan használjuk ki az NFL top 5 cap space-ünket... :)

TiBi_86 2012.02.23. 09:44:36

@StormST: Bocs hogy leírtam a véleményemet.
Majd jövőre amikor alig nyerünk meccset akkor is megnézném a véleményed Tebowról.

TiBi_86 2012.02.23. 10:15:38

@StormST: Tebow nem ad el sok labdát ha nem passzol sokat márpedig ez egy passzorientált liga...

StormST 2012.02.23. 10:22:39

@TiBi_86: Gondoltam, hogy besértődsz...

Tények, amikkel alá tudod támasztani az érveléseid? Ennyi kellene csak...

Elruházott minket a Packers, a Lions meg a Patriots? Igen, valóban...

Bár a Packers ellen Orton dobott egy pick-six-et, majd utána egyből felszedte a Packers az onside-ot, ennyi esélyt nekik nem szabad adni. A Lions kihasználta, hogy az OL még nem szokta meg Tebow-t és szétalázták őket. A Pats ellen a támadók a második negyedben nem is voltak pályán, hála az eladott labdáknak...

StormST 2012.02.23. 10:40:04

@TiBi_86: Tebow mindig is úgy állt hozzá, hogy inkább kivágja oldalt vagy megpróbálja lábon megoldani, amiből sack is lehet...

271 passzkísérletéből 6 lett INT, ez 2,21%. Ugyanez az arány Brady-nél 1,96 % (611 - 12), Rodgers-nél 1,19 % (502 - 6), Brees-nél 2,13 % (657 - 14), Stafford-nál 2,41 % (663 - 16), Vick-nél, aki szintén futós QB 3,3 %(423 - 14), Newton-nál 3,28% (517 - 17).

Kit hozzak még? Keveset passzol, de annál a kevésnél legalább vigyáz a labdára. Nem vettem ide a fumble-el eladott 6 labdát, mert abból nem mindegyik passz szituációknál jött.

Én szívesebben látok egy pályáról kidobott passzot, de még egy beszedett sack-et is, mint egy INT-t, főleg úgy, hogy a liga egyik legjobb punter-e nálunk van és a futós játékunk egyébként is a field position-re épít...

A liga meg győzelem-orientált, nem passzorientált. Amennyiben a liga legjobb futójátéka a tiéd, akkor nem kell passzorientált játékot játszani, erre millió+1 példa van az NFL történetében. A Broncos is akkor nyert két SB-t, amikor az Elway-orientált játékról átálltunk az Elway segítette TD-orientált játékra...

TiBi_86 2012.02.23. 11:02:00

@StormST: Szerintem ezt az évet végigjátszuk Tebowal és ha nem tanul meg passzolni hozunk egy franchise QB-t akár draftról akár traddel de akár FA-ról is jöhet mert szerintem az edzői stábnak nem csak az a célja hogy bejussunk a PO-ba hanem hogy gyűrűt nyerjünk márpedig ez Tebowal nem fog menni kivéve ha megtanul passzolni.Ha Von Miller köré építünk egy jó D-t vagy egy ilyen védelem mellé szerzünk egy jó QB-t akkor lehet SB-t nyerni ha egyik se lesz meg akkor szopunk.

foppa21 2012.02.23. 11:18:41

kényer téma...:-D

StormST 2012.02.23. 11:38:56

@TiBi_86: Ez valóban jó elmélet, de ha Tebow megint hoz egy 8-8-at, akkor nem hozhatsz franchise QB-t, mert azt 1/15-20 környékével nem lehet...

Az biztos, hogy ez teszt év lesz Tebow-nak, de nem csak neki, hanem a csapat többi részének is....

Én úgy látom, hogy ha Tebow fel tud jönni 55% környékére a passzokban, méghozzá a mostani futóteljesítményével, akkor az elég lehet. Ehhez javulni kell neki is, a falnak is és az elkapógárdának is. De nem kell neki Brees/Rodgers/Brady szintű számokat hoznia, mert ezek mellett az irányítók mellett nincs olyan futójáték, mint a miénk...

Meg azért ha 2 év alatt 4-12-ről nem jutunk a SB-ba, az nem a világ tragédiája, fejlődés legyen, ez a lényeg... :)

Védelmet olyan játékos köré lehet építeni, aki tud irányítani (Ray Lewis, Dawkins, stb.) és Von nem tűnik ilyennek, ő teszi a dolgát, nagyon jól, de ennyi. Én imádom a játékát, de a védelmet én inkább egy első körös MLB köré építeném fel, amire már Al Wilson kiválása óta szüksége lenne a csapatnak és ha lett volna olyan kaliber tavaly, akkor Von helyében már akkor szívesebben láttam volna azt...

Coach Sacco 2012.02.24. 04:35:01

Erről a témáról tényleg lehet vitatkozni. De én is úgy vagyok vele, hogy még végleges ítéletet nem érdemes hozni. Tebownak ez még csak az első teljes [nem is volt az :)] szezonja volt az NFL-ben, lenne hová fejlődnie és szerintem meg is van benne ehhez az elhivatottság és kapacitás. Ha a mostani állapotról jövő ilyenkorra nem lép előre, én max akkor látnám, hogy nem lehet belőle franchise QB. Addig felesleges temetni, PO-ba vitte a csapatot, ennél többet nem várhattunk tőle.

Black_Adder 2012.02.26. 23:51:51

A kedvemért ezen a blogon kerüljük a 'Tibó' karaktersorozatot, legyen a fönti a legutolsó...

TEBOW mert hogy így hívják, és legalább a Broncos fanok ne gúnyolják ki, annyit azért tett a csapatért.
Az én szememben minden olyan irányító kivívta a tiszteletemet, aki PO győzelmet ért el a csapattal. NAGYON kevesen vannak. Craig Morton, John Elway, Jake Plummer és Tim Tebow. Így fikázzátok le. De ha fikázzátok is, legalább a nevén szólítsátok, ha mást nem is, annyit talán elért, hogy a saját szurkolói körében ez így legyen.

Egyébként ahogy korábban írtam is, 1 évet nyert magának. Ha Elway-t meggyőzi, akkor biztosak lehetünk afelől, hogy van esélyünk vele. Elway-t ugyanis pont akkor fogja végleg meggyőzni, ha SB esélyes csapatként várhatjuk vele a szezont.

A védelem pedig nagyon jó volt. Ennyit fejlődni 1 év alatt, azt mondtam volna lehetetlen. Igen, volt, hogy összeomlottunk és megszórtak minket, de a verhető ellenfeleket vertük, ez stabilitást jelent, amire lehet építkezni.
A védelem sajnos nagyon érzékeny 1-2 kulcsember kiválására, és ez nagy gond. azonban amikor teljes erőben ki tudnak állni, akkor reszkess NFL...

Én nem akarom vakon védeni a csapatot bármilyen bírálat ellen, de sajnos ezzel a véleménnyel nagyon nem tudok egyet érteni, akkor se ha a lehető legpártatlanabbul próbálom értékelni, a védelem akkor is kifogástalan volt, és Tebow minimum nevének helyes leírását ki kellett hogy vívja a Broncos fanoktól...

VonMiller58® 2012.02.27. 21:52:46

@Black_Adder: Bár már régóta a Vadlovaknak szurkolok a blogot csak most kezdtem el olvasni tehát én nem tudom hogy mennyire szeretik itt Tebow-t de ha neki nem szimpatikus szerintem nyugodtan leírhatja a nevét úgy hogy Tibó (ez csak az én véleményem,nem kell velem egyetérteni).
Egyébként Tibi se azt mondta hogy a védelem szar hanem hogy lenne hová fejlődni (ha jól értelmezem).Sajnos azzal is egyet kell értenem hogy Von Miller köré nem lehet védelmet építeni.
Tebow nekem se a kedvencem de ha 2-3 év alatt nem tud többet felmutatni akkor max backupnak jó.
Az se biztos hogy franchise QB-t csak első körös pickkel lehet húzni.Erre a legjobb példa Brady akit a 6. kör végén (2000-ben utolsónak kiválasztott játékos) húzott a Pats és szerintem a liga legjobb irányítója bár korábbi cikkeket olvasgatva úgy tűnik itt elég sokan rühellitek de szerintem ha mi draftoljuk akkor mindenki isteníteni.
Bocs ha hosszú voltam.

StormST 2012.02.27. 22:35:54

@VonMiller58®: Welcome-welcome... :)

Én Tebow nevével kapcsolatban Black_Adder-rel értek egyet, ha mást nem, annyit azért megérdemelne szerintem ez után a szezon után, hogy rendesen leírják a nevét legalább a Broncos drukkerek. Nem is hosszú, nem is bonyolult, egy kicsit megerőltetheti magát mindenki...

Egy kis tárgyi tévedés javítása: 2000-ben volt hetedik kör is. Brady a #199-es pick volt a 254-ből (még a 6. körben se az utolsó)... :)

Persze, lehet HoF franchise QB-t húzni a 6. körben, meg HoF TE-t is a 7-ben (lásd Shannon Sharpe), de azért ilyen 30 évente egyszer van, erre nem lehet alapozni. Brady bejött, rajta kívül az összes 4+ körben draftolt QB 90%-a max backup posztig vitte, de komoly szerződést talán csak Fitzpatrick és Cassel kapott, azt is megbánták a Bills-nél és a Chiefs-nél erősen idén. Franchise QB-t, főleg első évben bevethetőt 1/5-ön kívül csak nagyon ritkán lehet húzni, 1/15-ön kívül meg kb. soha, ennyire ritkán...

A playoff-ba jutott kezdő QB-k közül csak Brady, Schaub és Dalton nem voltak első körösök, de ha a komoly (értsd nem lecserélésre váró) kezdő QB-ket nézzük akkor szintén látszik, hogy az első körösökre alapoz mindenki...

Brady-t én személy szerint elismerem, de mint játékost nem bírom. Ha nálunk játszana más lenne a helyzet? Talán igen, talán nem. Lehet, hogy nálunk nem is lett volna belőle semmi, bár 2000 környékén Griese-t illett volna kiszorítania a kezdőből, de ez is edzői kérdés lett volna, Shanny meg nem nagyon volt soha a QB-váltogatás híve... :)

Black_Adder 2012.02.28. 00:28:06

Tebow gúnynevét illetően én nagyon közel állok hozzá, h felvegyem a tiltott szavak közé. Semmi se irritál jobban. A saját csapatod játékosait azért ne gúnyold már, csak ha tényleg nagyon szarul játszik. Tebow viszont, ahogy soroltam is, mindössze a 4. QB aki PO győzelmet ért el a csapattal. Mindössze a 4. Ha ezek után ezt kapja a saját szurkolói egy részétől... Ez a hálátlanság netovábbja az én szememben.
Sok hiányossága/hibája van Tebownak, talán több mint az átlagnak, és ezeket fel is lehet hozni. Elfogadható vélemény az, h Tebow nem lesz franchise QB, DE "Tebow nem lesz franchise QB" nem pedig, a szóban forgó karaktersorozat... Ha másért nem, az én kedvemért...

Brady a jelenlegi legjobb irányító, de ez még nem jelenti azt h szeretni kell. Másrészt attól h nem szeretjük a képességeit még elismerhetjük. Egyébként az ellenszenv inkább brady egységsugarú szurkolóinak szól, nem rég volt szerencsénk 1hez. De sajnos Tebownak is vannak hasonló drukkerei...

Schaub mellé vegyük oda Yatest is, neki is nagy szerepe volt benne, és pl PO meccset nyert ő is, 5. körös létére. Egy dolog, h Schaub nyerő helyzetet hagyott hátra neki, de azért az ő érdemeiről se feledkezzünk meg.

A franchise QB-hoz még csak annyit, -amellett h maximálisan egyetértek StormST-vel- h franchise QB szerencsére nem feltétlenül szükséges a SB győzelemhez, vagy részvételhez. Amíg a védelemben Von Millerek játszanak, addig főleg nem. Akár vezéregyéniség/irányít akár nem, az ő részéről bőven elég ha a labdát nézi, és földre viszi akinél van :)

(((Persze az is egy mód, h van egy Elwayed, egy Manninged, vagy egy másik Manninged, esetleg egy Aikmen stb, vagy hátrébb találsz egy velük felérő játékost mint mondjuk Montana vagy Brady, és tény h egyre inkább passz orientált a liga, de még mindig áll, hogy defense wins championship. Egy jó védelemmel egy jó QB képes nyerni. Egy extra klasszis irányító védelem nélkül, nem. A mi védelmünk jó úton halad, h ez igaz legyen rá.
De ezt fölösleges pedzegetni az idő ezen pontján. Egy biztos: Elway nem kezeli Tebow-t szent tehénként (és mást se), szóval jó kezekben a csapat.)))

Black_Adder 2012.02.28. 00:33:17

PS:@VonMiller58®: Üdv, mindig jó új olvasókat látni :)

foppa21 2012.02.28. 05:29:15

@Black_Adder: teljesen igazad van a név leírásával kapcsolatban! tebow újra megtanította győzni a csapatot és hinni a szurkolókat (ha tetszik, ha nem, igenis vele tudtunk nyerni!), ezt legalább ennyivel illene megbecsülni...

StormST 2012.02.28. 08:02:00

@Black_Adder: A "nem kell franchise QB" dologban teljesen egyetértünk, ezt én már fentebb is jeleztem, amikor arról beszéltem, hogy nem kell Tebow-nak tökéletes passzoló irányítónak lennie, Brady, PM, Brees, Rodgers szintű számokat hoznia, ha a védelem jó mellette és kevés labdát ad el, kb. ahogy a Ravens 2000-s szezonjában volt...

Mondjuk a "franchise QB" kifejezés is megérne egy misét. Pl. én (jaj, remélem ezt Soldi nem olvassa :D) Terry Bradshaw-t se tartom annyira jó irányítónak, de mégis HoF-ben van 4 SB gyűrűvel. 212 TD mellett 210 INT-t dobott és az össz. karrier rating-je 70.9 volt. Manapság ilyen számokkal nem neveznének senkit franchise QB-nak csak a statisztikái miatt, de amilyen védelem mellette volt és amennyi győzelmet szerzett, nehéz lenne elvitatni, hogy ahhoz a csapathoz ő pont megfelelő QB volt.

Számomra a franchise QB az, aki tud győzelmeket szerezni, mindegy, hogy milyen áron, milyen statisztikákkal és mindegy, hogy milyen stílusban. Ha egy csapat győzelméhez éppen az kell, hogy 8 passzot kíséreljen meg egy meccsen és csak 2 legyen belőle jó, de pont az egyikkel sikerül megszerezni a győzelmet, akkor legyen. A szexi passzolási statisztikákat meg csinálja, aki akarja, ha győzelem nem jön mellé. Orton is szépen termelte a statisztikákat az első két szezonjában nálunk, nem sokra mentünk vele, mert nem tudott NYERNI...

Én nem mondom, hogy Tebow legenda és HOFer lesz, vagy akár csak jó és elismert QB lesz, mert ő még mindig a lutri kategória sok szempontból, de hogy van esélye rá, az szerintem biztos és véleményem szerint ehhez nem is 100%, hogy sokat kell fejlődnie, ha ugyanolyan százalékban tudja hozni a comeback győzelmeket, mint eddig és javul mellette a védelem. Ez még mindig egy csapatjáték, bár itt egy jó játékos többet lendíthet, mint mondjuk soccerben, de sok sok sok sok példa van rá, hogy ez mennyire kevés tud lenni a végső elszámolásnál...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.28. 09:31:37

@foppa21: Akkor mondjuk a nagy T-t is megérdemelné szerintem. :P

VonMiller58® 2012.02.28. 14:07:55

@Filip89: Broncos magyar szurkolói oldalakat kerestem. :-)


süti beállítások módosítása