Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Mammoth: Minnesotai diadal

2012.02.24. 11:27 - Filip89

A hatodik mérkőzésén a hatodik győzelmét aratta a villámrajtot vevő Colorado Mammoth csapata az NLL 2012-es szezonjában, így nagy örömünkre a denveri egyesület változatlanul magabiztosan vezeti a teljes mezőnyt. A múlt hétvégi fordulóban Grant Jr-ék kifejezetten komoly erőpróbát oldottak meg magabiztosan, miután 12-7-re diadalmaskodtunk a Minnesota Swarm otthonában.






















Öt győzelemmel a tarsolyunkban vonultunk a jól megérdemelt két hetes pihenőre, a folytatásban múlt szombaton a hazai környezetben még veretlen Minnesota-hoz utaztunk. Talán az eddigi legnehezebb mérkőzés állt a csapat előtt az Xcel Energy Center-ben, de abban bíztunk, hogy a szünet után újult erővel, újabb bravúros győzelmet érünk el.
Az első öt percben mindkét csapat csupán kihagyott lehetőségekig jutott, majd a gólcsendet a többször veszélyeztető házigazdák törték meg. A Swarm érdekes módon emberhátrányból volt eredményes Watt révén, egy jó ütemű indítást követően az elöl ragadt játékos a saját kipattanóját váltotta gólra. Tovább folytattuk PP-ben, és a jobb oldalon meginduló Cameron Holding nem éppen szokványos létszámfölényes gólt szerzett rávezetésből. Nem egész egy perccel később már a vezetést is átvettük, szépen körbe adogattuk a labdát a felállt védelemmel szemben, JGJR átadásából Gavin Prout szerzett látványos gólt messziről. Azonban nem sokat váratott magára a minnesotai válasz, újabb egy perc múlva megint egyenlő volt az állás Henry váratlan lapos lövésével. Egyből az első adandó alkalommal visszavettük az előnyt, a negyed fele magasságában Scott Stewart szerzett labdát, a saját térfelünktől végig robogott a pályán és tanári gólt szerzett. Nem sokkal több mint három minutum leforgása alatt öt találat született, ezen kívül viszont nem esett egy sem az első játékrészben, vagyis a rövid pihenő idején 3-2-vel álltunk jobban.
A második negyed ugyancsak gólok nélkül kezdődött, de annak ellenére, hogy hat percen át nem rezdült meg a háló egyik kapus mögött sem, egyáltalán nem volt kevésbé élvezetes az összecsapás. Benesch-ék továbbra is töretlen lendülettel rohamoztak, Levis azonban nagyszerű formában állta a lövések sorát, és még a Gallant kiállítása által okozott emberhátrányt is sikerült átvészelni. Aztán végre újra be tudtunk találni, Grant Jr remek passzal találta meg a kapu torkában őrizetlen Sean Pollock-ot, aki magabiztosan váltotta gólra az ordító helyzetet. A következő időszak megint jobbára csak Levis védéseiről és a Swarm elpuskázott lehetőségeiről szólt, menet közben egy emberelőnnyel sem tudtak élni. Kevesebb mint öt perc volt hátra a félidőből, amikor 5-on-5-ban zárkóztak közelebb a vendéglátók. Ross a kapu torkából Sullivan-nel a nyakán fordult be és lőtt a hálóba, a játékvezetők pedig hosszas videózás után szabályosnak ítélték a találatot, mivel hajszál híján előbb ért a hálóba a labda, mielőtt a minnesotai játékos belépett volna a védett területre. Alighogy folytatódott a játék, máris visszaállítottuk a két gólos különbséget, John Grant Jr egy brutális kinti lövéssel vette be Carlson kapuját emberelőnyből. Ezt követően viszont a hazaiak sem vesztegették az idejüket, a következő labdabirtoklásukból a gólgyáros Benesch kiszorított helyzetből szerzett találatával köszöntek be. A komoly helyzetek ellenére nem történt már változás a hátralévő időben, maradt az egy gólos különbség a javunkra, s a nagyszünetben 5-4-es vezetés volt a birtokunkban.

A második félidőből alig egy perc telt el és máris létszámfölénybe kerültünk Benesch szabálytalansága miatt, és folytatódott az eredményes PP-játékunk, hiszen az első lehetőséget kihasználva tovább növeltük az előnyt. John Grant Jr újabb védhetetlen gólt ragasztott a minnesotai hálóba, kissé jobb oldalról a hosszúba lőtt, a kapus mozgásával ellentétes irányba. Hamarosan ismét emberelőnyben próbálkozhattunk, de ezúttal képtelenek voltunk kihasználni a lehetőségeinket, maradt a 6-4-es vezetés. Ezt követően a házigazdák egy késleltetett kiállítás alatt faragtak a hátrányon, a sakk-mattig kijátszott szituációt MacIntosh közeli találatával fejezték be. Szokatlan módon az akció közben két szabálytalanságot is vétettek a mieink, így a góllal csak az egyik delayed penalty járt le, a másik viszont a találat után is érvénybe lépett, Hawksbee-nak kellett kiülnie a büntetőpadra, ám Levis hárításaival átvészeltük a nehéz két minutumot. A továbbiakban is a küzdelmes mezőnyjáték dominált, kevés igazi helyzetet láttunk ekkortájt, majd két perccel a negyed vége előtt Bilic tört előre és fejezte be könnyedén az egyéni akciót, a fiatal játékos élete első NLL-es góljával újra döntetlen lett az állás.
A befejező játékrész tehát 6-6-os döntetlennél kezdődött, és ismételten az utánozhatatlan John Grant Jr találata vezette fel a negyedet, aki a napi harmadik találatát egy távoli átlövésből szerezte, Carlson valószínűleg a védőktől nem sokat látott a labdából. Újra megszereztük az előnyt, de változatlanul nem tudtuk leszakítani jobban a vendégeket, akik keményen küzdöttek, és hamarosan egyenlítettek is, mivel Watt egy egész pályás átadást követően értékesítette a kínálkozó lehetőséget. Az ellentámadás abból indult, hogy a hazai kapu előtt Morgan kíméletlen módon lebontotta JGJR-t, de a játékvezetők tovább engedték a játékot, annak ellenére, hogy a denveri klasszis megsérült. Innentől több mint 7 percen keresztül eredménytelenül nyűtték egymást a csapatok, mindkét kapus tökéletes formában védett, így a 7-7-es részeredmény nem akart változni. Aztán szerencsére a mieink törték meg a csendet, I. Gajic egy veszni látszó labdát kapart össze a kapu mögött, majd középre adását közelről Sean Pollock juttatta a ketrecbe. Védekezésben tökéletesen dolgoztunk, nem sokkal később Jamie Lincoln találatával nőtt a differencia, az újonc támadó Pollock önzetlen passzát értékesítve volt eredményes. Négy perccel a vége előtt két góllal léptünk el, és kezdtünk egyre közelebb kerülni a győzelemhez, főleg miután a házigazdák elpuskázták a következő akciójukat, ezzel szemben a mieink John Grant Jr hát mögötti bombájával újból betaláltak. Egyre inkább kicsúszott a találkozó a Swarm kezei közül, de még megpróbálták menteni a menthetőt, egyre jobban kitámadtak, és a lefordulást Gavin Prout jóvoltából zártuk le góllal. A 12-7-es végeredményt Ian Hawksbee üres kapus gólja állította be, amikor az ellenfél az utolsó lélegzetével még a felzárkózásért küzdött. Hiába kapaszkodtak végig nagyszerűen a minnesotaiak, a végén mégis sikerült felülmúlnunk őket, így a Mammoth fantasztikus menetelése tovább tart, hat forduló után is százszázalékosak vagyunk, újabb komoly skalpot tettünk hozzá a gyűjteményünkhöz.




















A legjobb egyéni teljesítmények:


- Grant Jr 4+3, 11 kapura lövés
- Prout 2+4
- Pollock 2+3, 5 kapura lövés, 4 szerzett labda
- Hawksbee és Lincoln 1+1, Holding 1 gól
- Stewart 1 gól és 9 szerzett labda
- Orsen 5 szerzett labda
- Levis 40/47-es védési hatékonyság

A mérkőzés teljes egészében ITT tekinthető meg!

A nyugati divízió állása (W-L):

1. Colorado Mammoth 6-0
2. Calgary Roughnecks 4-2
3. Minnesota Swarm 3-3
4. Edmonton Rush 1-4
5. Washington Stealth 1-5

Magabiztosan állunk a nyugati táblázat élén, ráadásul az utolsó két helyezetthez képest már most tetemes előnyt tudhatunk magunkénak. A következő körben óriási rangadóban lesz részünk, mivel péntekről szombatra virradóra, magyar idő szerint hajnali 03:00-as kezdettel a Calgary Rougnecks gárdáját láthatjuk vendégül. Mellesleg másnap, vasárnap hajnali 01:00-től rendezik meg az idei NLL All-Star gálát, négy deveri kezdő és összesen öt Mammoth-képviselő részvételével. Szurkoljunk továbbra is a csapatért, akik őrületes formában száguldanak hétről hétre!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr134188131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milo_hedgie#23 2012.02.24. 17:28:00

már vártam az összefoglalót!
akkor ma újra játszunk,előre a 7-0ért! de megint nagyon nehéz meccs jön

foppa21 2012.02.25. 03:35:57

0-3 az első tíz perc alatt

foppa21 2012.02.25. 03:47:09

0-5 az első negyed végén. mi a fasz van velünk?

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.25. 03:57:53

Nagyon nem találjuk a ritmust, jól éreztem akkor, hogy ellenük nem fogunk még egyszer villogni. Stewart végre szépített ziccerből.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.02.25. 04:32:23

Tíz gól után vittük le Levis-t, szerintem előbb is lehetett volna, mert nem nagyon megy neki. Nincs baj, bárkinek lehet rossz napja.

milo_hedgie#23 2012.02.25. 10:39:37

benne volt a pakliban a vereség,de ekkora pofonra nem számítottam. most helyre tettek minket rendesen,remélem nem fogja meg a csapatot a nagy vereség.

foppa21 2012.02.25. 18:25:12

az első félidőt nagyjából néztem, aztán elment a kedvem a meccstől. ekkora különbségű verést nem szabadott volna kapni. most kicst csalódtam a srácokban:-(

milo_hedgie#23 2012.02.25. 20:52:14

@foppa21: nyugi,a következő fordulóban javítjuk a kisiklást;)

milo_hedgie#23 2012.02.26. 05:30:01

nyugat-kelet 20-18! öt denveri játszott,prout 4 gólt szerzett

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.01. 20:55:47

JGJR februárban is a hónap játékosa lett, egymás után kétszer!

Holnapra megpróbálom elkészíteni a Calgary elleni szopás összefoglalóját.


süti beállítások módosítása