Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Denver Broncos évértékelés 2011: Offense

2012.03.11. 19:45 - Black_Adder

Folytatódik a Denver Broncos 2011-es évértékelő cikksorozata. Az elmúlt két hétben áttekintettük, hogy mit nyújtott a csapat védelme és a speciális egység, hogyan irányította a vadlovakat azok göröngyös útjain a Front Office, s mit tett hozzá a sikerekhez az edzői stáb. A harmadik és egyben utolsó részben a támadókat vesszük górcső alá.



NFL offenseről lévén szó, a következő nagy csapategységekről beszélhetünk:

Offensive Line:

A támadó fal. 5 ember alkotja balról jobbra LT - LG - C - RG - RT. Ők állnak fel a Line of Scrimige-re, s a fal közepén elhelyezkedő center adja hátra a labdát a QB-nak. Ők kezdik meg tehát a játékot, feladatuk azonban nem merül ki ennyiben, az ennél jóval fontosabb és összetettebb. Végletekig leegyszerűsítve: a labda játékba hozatala után ez 2 dolog lehet: Passprotection vagy futás blokkolás. Még a snap előtt a hudle-ben kiderül, hogy mi a tervezett játék, ezután a fal eldönti, hogy futáshoz kell blokkolni, vagy az irányítót kell védeni (ez elég triviális), s végül leosztják az embereket, hogy melyik védőt kinek kell őriznie, vagy kinek melyik gapet kell megblokkolnia. A feladat sikeres elvégzéséhez mind az 5 embernek össze kell dolgoznia, egymással szinkronban tenni a dolgukat. Noha játékuk nem olyan látványos, mint az irányítóé, nélkülük nem lenne semmi sem.

A Broncos OL az NFL.com-on jelölve lett az év OL címére. Mielőtt azonban indiántáncot lejt bárki is örömében, meg kell jegyezni, hogy a nevezés nagyon szánalmas döntés volt részükről. A ProFootballFocus szerint a 3. legrosszabb fal volt a miénk. Mivel azonban az option playeknek és Tebownak köszönhetően rekordot állítottunk fel futott yardok terén, ezt néhányan egy az egyben a király falunknak tulajdonították. De lássuk, mi is volt a gond velük, és miért nem érdemlik meg a jelölést! És akkor itt vissza is kanyarodik pár szó elejéig a múltheti írásomra, ahol látható a végén a 3rd downok kihasználtsága. S ha visszaemlékeztek, nem egy 3&short maradt kihasználatlanul. A Titans ellen pl. pont azért buktuk el a meccset, mert 4 próbálkozásból se tudtunk haladni 1 yardot középen, a goalline-nál, és ez kivételesen nem Ortonon múlt, hanem azon, hogy a fal abszolút hátrányban volt a védőfallal szemben. A PFF szerint, mely az évek során a kedvenc forrásommá vált, s az ő számaikban látom a legnagyobb korrelációt a valóban jó és sikeres szerepléssel, nos szerintük futáshoz ligautolsó volt ez a fal, passzvédelemben pedig 22. Ezen valamelyest én is meglepődtem, de az igazi sokk még hátra van, a fal legeffektívebb embere értékelésük szerint Orlando Franklin volt -9,1-gyel. Én magam Kupert jobbnak éreztem, de hiszek ezeknek a számoknak. A legrosszabb pedig J.D. Walton -28,9-cel. Itt emelném ki Ryan Clady-t is, aki a 2010-es +13,8-cát -23,6-ra rontotta, ezzel csapaton belül a legnagyobb visszaesést mutatta. A kezdők tehát elmaradtak a várakozásoktól, a cseréket pedig már a szezon előtt is kritikus pontnak éreztük. Szerencsére nem igazán lett rájuk szükség a szezon alatt.






















Lássuk őket posztonként:

Offensive Tackle-ök:

#78 Ryan Clady: Mint fent kiderült, hatalmas visszaesésen van túl. Nehéz rá magyarázatot találni. Új OL coach, de egy negyedéves játékost ennek már nem kéne ilyen súlyosan érintenie. A sérült térde pedig tavaly elvileg még sérültebb volt. Az a bizonyos kosarazás biztos nem tett jót neki, ez sajnos tény. A negatív effektivitást elsősorban a sok büntetésnek, és a hozzámérten sok engedett sacknek köszönheti. A büntetések jelentős részét fantom büntetésnek érzem ugyan, valahogy meg kellett akadályozni a bíróknak, hogy sikeresek legyünk, és az ő mezszámát ismerték, ennek ellenére lenne hova javulni. Jövőre lejár a szerződése, jelenleg nem áll úgy, hogy hatalmas fizetést kéne neki adnunk, szóval motivációval nem lesz baj a részéről. Mivel még mindig stabilabbnak érzem, mint a túloldalon Orlando Franklint, ha Tebow-val folytatjuk jövőre, akkor nem elképzelhetetlen, hogy helyet cserélnek, hogy Clady védhesse a vakoldalt.

#74 Orlando Franklin: Az újonc OT2. Számomra nem kis meglepetés volt, hogy ő lett a PFFnél a legeffektívebb, pontosabban a legkevésbé ineffektív tagja a falnak. Amíg Orton irányított, kisebb terhelést kapott az ellenféltől, jobban koncentrálhatott a futásblokkoláshoz, amihez igazán ért. A QB cserével azonban hirtelen átkerült a backsidera, s Tebow ellen rendre blitzeket hívott az ellenfél. Azon a két meccsen, amikor már Tebow irányított, de még nem a ZoneReadet játszottuk, a poklok legmélyebb bugyrait járta meg. Azonban miután a védőknek a többlehetőséges támadó játékok miatt meg kellett osztaniuk a figyelmüket, újra könnyebb helyzetbe került, s az önbizalmát is visszaszerezte. Méreteiből fakadóan, erőssége mindig is a futásblokkolás lesz, olyannyira, hogy akár guardot is játszhatna. Nekem legalábbis lassan rögeszmém lesz, hogy ott is ki kéne próbálni, OT-nek meg jöjjön csak vissza Ryan Harris.

#75 Chris Clark: Ő volt az első számú csere a TC alatt. Figyelembe véve azonban a depth sekélységét, erre nem lehetett annyira büszke. Ugyanakkor a QB cserének ő lett az egyik legnagyobb nyertese, az option bevezetése után ugyanis ő lett a 6. OL ember, akire gyakran szükség volt. S ezekben a szituációkban a rászabott feladatot meg is tudta oldani. Szerencsés helyzetbe került ugyan, de tudott élni a lehetőséggel. Azért nem repesnék az örömtől, ha hirtelen kezdővé válna...

#76 Tony Hillis: Sokat nem lehet mondani róla, nem sikerült pályára lépnie. 27 éves négy szezon alatt összesen 4-szer került pályára, azt viszont a  "rettegett" Steelers OL-ben, szóval nem igazán várok tőle áttörést jövőre se...

#72 Ryan Harris: A tavalyi sérülése miatt sajnos távoznia kellett. S akkor ugyan sajnáltuk, ám az idő azt mutatta, hogy máshol se tudott elhelyezkedni, szóval mindenképp jó döntés volt OT-t húzni a drafton a helyére. Azóta azonban úgy tűnik kiheveri a sérülést, a szezon végén vissza is igazoltuk őt. Pályára ugyan nem került, de ha tényleg rendbe jött, akkor a TC-n egészen biztosan kivívja a rosterhelyet magának. Úgy mindjárt szebben mutatna az OL.





















Offensive Guardok:


#73 Chris Kuper: Számomra ő tűnt a legmeggyőzőbbnek az OL-ben. Nem jönnek róla sackek, nem szabálytalankodik sokat, s jól blokkol futáshoz is. Az alapszakasz végén sajnos összeszedett egy nagyon súlyosnak tűnő sérülést, ami miatt a rájátszásban nem is tudott a csapat segítségére lenni. Pedig ha valaki, akkor ő igazán megérdemelte volna, hogy játszhasson a Milehighon egy PO meccsen. Reméljük idén összejön neki, s a bokatörés nem lesz kihatással további pályafutására.

#68 Zane Beadles: A tavalyi szezonban sokat kereste JMD a helyét, még végül megtalálta. S akkor ott utána sokat fejlődött is. A fejlődés üteme talán kicsit lelassult, de több jól megrajzolt playnek volt a kulcsfigurája, pl. a 2point conversion-öknek. Az optionben is megtalálta a helyét, szóval különösebb panasz nem lehet rá, noha bőven van még hova fejlődnie. Egy pozitívum vele kapcsolatban, nagyon keveset szabálytalankodik.

#71 Russ Hochstein: Nem kapott jelentős szerepet az idei szezonban. Inkább csak a special teamben. Kuper sérülése után átvette a helyét, s nem lógott ki a sorból. Csere guardnak megteszi, többre nem igen hivatott.

#65 Manny Ramirez: Mindössze két meccsen került a pályára, sok nem mondható el róla. A Lionsben valaha kezdő is volt, de ez inkább az ottani fal kritikája, semmint az ő dicsősége.

Center:

J.D. Walton: Hasonlók mondhatók el róla, mint Beadlesről. Annyi különbséggel, hogy az ő helye mindig is adott volt. Amikor a fal elkezdett összeszokni, Walton is jobb teljesítményt nyújtott, a fejlődés üteme azonban kicsit megtört, nem könnyű ennyire negatív számokat összegyűjteni a PFF-en is, és noha az nem szentírás ugyan, de a harmadik évére jönnie kéne az áttörésnek, vagy...





















Tight Endek:


A TE-k a fal és a szélső elkapók között helyezkednek el, mind a pályán, mind a szerepköröket tekintve. Általában a fal toldalékai, azonban megjátszhatók elkapóként is. Az ő szerepkörükhöz is hozzá tartozik a passzvédelem, bár jóval kisebb teher nehezedik rájuk ezekben az esetekben, illetve a futásblokkolásnál is nagyon sokat számít egy jó TE. S mint említettem, célpontjai is lehetnek passzoknak. Olyan sokoldalú TE, aki ezt mind hatékonyan ellátja, az ritka, mint a szelíd vadló. Ezért általában beszélünk elkapó vagy blokkoló TE-ekről. Shannon Sharpe például kiváló elkapó TE volt, nagy szerepe volt a poszt forradalmasításában is. Daniel Graham ugyanakkor elsősorban futásblokkolásban volt a csapat hasznára, bár rá igazából minden esetben lehetett számítani, elkapta a felé szálló labdákat is. Az a korszak azonban sajnos elmúlt, s a szezonkezdete előtt távoznia kellett. Noha Fox se híve a TE játéknak, mégis komoly hangsúlyt fektetett a pozíció megerősítésére. A drafton érkezett a korábbi kosaras Julius Thomas, illetve a hetedik körben Virgil Green. S mellettük az FA-ról hozta Fellst és korábbi tanítványát Rosario-t. Csaknem a teljes szezont 4 TE-el a keretben játszottuk végig, mégis súlytalan maradt a játékuk. És a mérce most nem a New England (reméljük jmd majd Gronkowskit és Hernandezt is úgy elhanyagoljam ahogy tette azt nálunk Grahammel.).


#86 Daniel Fells: Ő lett végül a legjobb a négy közül, s ő valóban nem is játszott rosszul. Futásblokkolásban kicsit elmaradt attól a szinttől, amit én elvártam volna tőle, elkapások terén azonban lehetett rá számítani a szezon elején. Az irányító váltás az ő mutatóinak se tett jót, ahogy egyetlen elkapónak se. Ortonnal még meccsenként több mint két elkapása volt, s Tebow beállásával meg voltak még a pillanatai, azonban a szezon közepén valahogy eltűnt. A Dolphins ellen, Tebow első meccsén volt egy nagyon szép és fontos elkapása, ami után rögtön elkapta az egyenlítő TD-t is, de ahogy tolódott egyre inkább runheavybe a játékunk, úgy fogyott egyre jobban az ő szerepe is. Végül 19 elkapással zárt 256 yardra és 3TD-re, ami tekintettel arra, hogy milyen kevés passz próbálkozás volt, nem rossz teljesítmény tőle.

#81 Dante Rosario: A keretszűkítéskor nem fért be az 53-ba, így szezont még Miamiban kezdte, de a 3. héten bekerült a csapatba és onnantól csak feljebb lépkedett a DC-n. volt néhány szép pillanata, néhány fontos elkapása. Mondjuk amilyen kevés elkapás volt csapat szinten, mindegyik fontos volt közülük :). 7 elkapása volt 117 yardra.

#85 Virgil Green: Ahhoz képest, hogy csak 7. körös pick volt egész sok snappet kapott Foxtól. Elsősorban a blokkolásban számítottak rá. 3 labdát kapott el 24 yardra.

#80 Julius Thomas: Tőle vártuk, hogy a meglepetés ember lehet idén, viszont csalódnunk kellett. És nem csak azért, mert Chris Harris lett a meglepetés ember, hanem mert Julius Thomastól konkrétan semmit se láttunk. Még az elején volt 1 elkapása 5 yardra, aztán semmi. A szezon második felében a 45-ös aktív rosterre se került be egyszer sem. Korai lenne azonban őt leírni, a TC-n láthattuk, hogy mire képes elkapások terén, az éles játékhoz kicsit még erősödnie kell, illetve fejlődni blokkolás terén és nem lesz itt probléma.




















Wide Receivers:


A szélső elkapók azok a játékosok, akiknek próbál elsősorban passzolni az irányító. Feladatkörük alapesetben meglehetősen rövid: kapják el a labdát, aztán ha lehetséges fussanak vele tovább. Ezt megvalósítani azonban korántsem ilyen egyszerű. Bonyolult routokat, útvonalakat kell megtanulniuk, aztán ütemhelyesen megfutniuk, lerázni az ellenfél CB-jét vagy safetyjét. Ehhez akárhogy nem futkoshat, hogy az irányító is tudja, hova dobja a labdát, nehogy az legyen, hogy mire odaér, a WR már rég nincs ott, ellenben a CB pont arra keresi magát. Ez alapesetben. Azonban egy olyan runheavy offenseben, mint amilyen a miénk lett, ott nekik is, mint mindenkinek blokkolni kell a futáshoz. Hogy ha az RB vagy QB túljut a front7-ön, lehetőleg a secondary se tudja megállítani olyan könnyen, ilyenkor ez a WR feladata.

Tavaly a liga talán legerősebb elkapó állománya volt a miénk. Lloyd élete szezonját futotta, s a legeredményesebb WR lett, mellette Gaffney és Royal is megbízhatóan hozta az elkapásokat és yardokat, s mögöttük volt még két fiatal tehetséges elkapó, Decker és Bay-Bay. Ahogy a múltheti írásomból kiderült, ezt nem tudtuk/akartuk/sikerült egyben tartani, s Gaffney-t a konkrét semmiért cseréltük el, Lloydot pedig egy nagyon értékes opcionális 5. körért szezon közben. Emellett Tebow passzolási képességei is elmaradtak Orton tavalyi formájától, így jelentős visszaesés mutatkozik a számokban az elkapóknál is. Emellett több drop is volt, de lássuk be, nehezebb úgy elkapni a labdát, ha csak szökőévente egy jön feléd, mintha állandóan záporoznak kezeid közé a passzok, és játékban vagy. Arról nem is beszélve, hogy a labdák szórása tágabb volt a megszokottnál.

#87 Eric Decker: Ortonnal szárnyalt, sok elkapás, sok yard és sok TD. Akiknek nem volt türelmük várni pár hetet az év sportolója szavazáson, azok előkelő helyen szavaztak rá. Pedig a szezon végére nagyon visszaesett a játéka. Ő talán Orton után a legnagyobb vesztese a QB váltásnak. Noha utána is hasznára volt a csapatnak, kevesebb passzjáték következtében felé is kevesebb labda szállt, talán a játékból is kiesett egy kicsit miatta, nagyobb őrizetet kapott, stb. De mindenképp ígéretes, tehetséges elkapó. Sajnálhatjuk Lloyd és Gaffney távozását, de ez jelentősen elősegítette az ő fejlődését. 44 elkapással zárt 612 yardra és 8 TD. Ez elég szép szelet a passzjáték tortából. Volt egy punt return TD-je is az Oakland ellen. A PO-ban sajnos a Steelers hentesei ellen megsérült, s utána a Pats ellen hiányzott is, nagyon.

#88 Demaryius Thomas: Természetesen sérülten kezdte az évet, azonban a bye week után meglepetésre egy meccset se kellett kihagynia. Lloyd elcserélése után épült fel, gyakorlatilag egymást váltották. Decker nagyszerű szezonkezdetének köszönhetően az elején csak 2. számú elkapónak számított, az utolsó hetekre azonban egyértelműen Tebow kedvenc célpontjává vált. Voltak csúnya dropjai, de minden hibája után összeszedte magát. A csapat egyik legjobb játékosa volt, támadó oldalon mindenképp. A PO-ban a Steelers ellen élete meccsét játszotta, bohócot csinálva a SteelCurtainből. 32 elkapással zárt 551 yardra és 4 TDvel. Figyelembe véve a támadó felfogásunkat, és az 5 meccses kihagyást, ez nagyon szép teljesítmény tőle.

#19 Eddie Royal: Élete leggyengébb szezonján van túl. Rookie évében 91 elkapása volt, idén 19. Kétségkívül nem azt a rendszert játsszuk, amiben villoghatna, s emiatt nem elképzelhetetlen, hogy távozik tőlünk. A szerződése lejárt, s minden elkapó szívesebben játszik egy olyan csapatban, ahol néha passzolnak is. Mellesleg arra a meccsenkénti 1 passzra nem is érdemes túl nagy lóvét kiadni. Kicsit sajnálnám azért ha menne, noha megérteném. Elkapásokban azért nem a saját hibájából marad el, ST-ben pedig évről évre jobb. Neki is volt egy puntreturn TD-je, neki is az Oakland ellen. /*Ebből is látszik, hogy Lechler valójában mekkora pancser, és mennyivel jobban megérdemelte volna Colquitt a Pro Bowl szereplést*/ Emellett 19 elkapás 155 yard és 1 TD.

#12 Matthew Willis: Tipikusan az a játékos, aki tehetségének hiányát szorgalommal igyekszik pótolni. Harmadik éve nálunk, és eddig minden szezonban egyre többet tudott felmutatni. A special team egyik legjobb játékosa, emellett az offenseben is hasonló, de tán még jobb számokat tud felmutatni, mint pl. Royal. Jelenleg azért még nincs azon a szinten, hogy kezdő Slot Receiver legyen, de amilyen ütemben fejlődik, a következő szezon kezdetére már akár lehet is. Nem rinyál, ha nem elkapásokért kell felmennie, hanem blokkolni, azt is teljes odaadással teszi, méghozzá nagyon jól. A túlzott lelkesedés miatt sajnos kaptunk rá fontos pillanatban büntetést, de az ilyet ki lehet nőni. 18 elkapás 267 yard és 1 TD.

#84 Brandon Lloyd: 4 meccs, 19 elkapás 283 yard. Nagyon hiányoztak varázslókat megszégyenítő elkapásai, de sajnos aligha maradt volna egy ilyen játékrendszerben.


















Fullback:


A fullback feladata, hogy törje az utat az RB előtt. Nincsen fent minden playnél, csak ha a szituáció úgy hozza. Természetesen akár ő maga is megkaphatja a labdát futásra, vagy passzjátékban is használható, de a gyári útmutató szerint használata az úttörés.

#46 Spencer Larsen: A sok oldalú játékos annak idején még LBként is játszott nálunk, az utóbbi két évben azért már elsősorban csak mint FB számítunk rá. Nem tartozik a ligaelithez, de szolid, megbízható teljesítményre képes. Az utolsó meccsen szerencsésen ő is lesérült... 14 futásból 44 yardot hozott össze, ez cipelésenként 3,1-es átlag. A statisztikai halmaz számossága azonban elmarad attól, hogy következtetéseket vagy elemzéseket vonjunk le ebből, főleg, hogy amikor az FB labdát kap, a cél sokszor egyetlen yard megtétele. Futásai mellett 9 elkapása is volt 76 yardra.

Runningback:

A futójátékos nem nagy meglepetésre fut a labdával. A labdát alapesetben a QB kapja, aki ha futó play van, akkor átadja az RB-nek, aki ezután gyorsaságát és/vagy erejét kihasználva minél mélyebbre próbál jutni a LoS mögé. Amennyiben passz play lett hívva, akkor vagy mint lehetséges célpont helyezkedik, vagy az OL-nek segít be, megállítani a passrusht.


#23 Willis McGahee: A holtszezon talán legjobb játékosigazolása. A veterán RB a harmadik csapatánál lépte át az 1000 yardot. erre nagyon kevesen voltak képesek a ligában. Amikor játszott, nagyon jól játszott, s amikor hiányzott, nagyon hiányzott. A csapat motorja volt. töretlenül brusztolta a labdát az A és B gapnek, hogy alkalom nyíljon a nagyobb playekre. 7 meccsen lépte át a 100 yardot, amivel a liga egyik legjobbja volt idén. Sok ilyen játékos kéne, mint ő. 249 futás, 1199 yard 4 TD, 12 elkapás, 51 yard 1 TD.

#27 Knowshon Moreno: Nos, a DSB nagy kedvence idén se hozta azt, amit egy első körös futónak hoznia kéne, vagy amit Shanny alatt bármelyik, akár UDFA futó ne tett volna meg. Igazából a szerencsének is jócskán híján van, idén se kerülték el a sérülések, ráadásul pont akkor dőlt ki végleg, amikor kifejezetten jól kezdett játszani a KC ellen. Kérdéses meddig van jövője a csapatnál a DC-n Ballt se tudta egyértelműen maga mögé utasítani, ami a vég kezdetét jelenti. 37 futás, 179 yard 0 TD, 11 elkapás 101 yard 1 TD.

#35 Lance Ball: Tavaly nem tudtam, hogy mit lát benne a vezetőség, és idén se jöttem rá. Három futónak is meglehetősen kevés, noha az option miatt nem mutat olyan rossz számokat. Előnyként lehet megfogalmazni nála, hogy a checkdown passzoknál lehet rá számítani, bár ahhoz akkora nagy tehetség nem kell. 96 futás, 402 yard, 1TD, 16 elkapás, 148 yard, 1TD.

#37 Jeremiah Johnson: Az előszezonban nagyon biztatóan mozgott, volt jó preseason meccse is, harcban volt a keretbe kerülésért, de ha csak kevésen múlott is, nem sikerült neki. Aztán Moreno sérülésének "köszönhetően", ez mégis megadatott neki, és ha már ott volt, élt a lehetőséggel, amikor megkapta. Erre sokszor nem került ugyan sor, de azért a 14 futásból összeszorgoskodott 77 yard, az biztatóbb, mint Ball 14 legjobb futása együtt. Emellett amikor kellett, Tebow is számíthatott rá 62 könnyű yardra 7 elkapásból. Jövőre megint a keretbe kerülésért fog küzdeni, én többet látok benne, mint Ballban. Kérdés, hogy Studesville és Fox hogy van ezzel...




















Quarterback:


Az irányító. A legfontosabbnak látszó pozíció, s ebben talán van is valami. Az irányító a snap előtt olvassa az ellenfél védelmét, áthívja a playt, ha látja, hogy amit előzetesen kiokoskodtak, az nem működne ellene. Miután megkapja a labdát a centertől, vagy átadja a RB-nek, vagy valakinek, hogy fusson vele, vagy megtartja, és passzol. Vagy - bár ez más helyeken ritka - ő maga indul meg a labdával.

#8 Kyle Orton: Egy dolgot kijelenthetünk: Kyle Orton NOT NOT NOT NOT NOT gives us the best chance to win. Talán érdemtelenül sokat szidjuk. A zsebből mindenképp jobban passzol, mint Tebow, de kiélezett szituációkban semmit se ér, s számára már a red zone is az, hát még ha az eredmény is szoros. A múltheti számban kifejtettem véleményemet az eltradeeléséről, ettől itt most eltekintek. A Broncosban kifejezetten rossz szezonon van túl, 155 passzkísérletből 91 sikeres (58,7-es pontosság), 979 yard és 8 TD mellé 7 INT is társult, összességében 75,7-es rate. Ez biza, kevés...

#9 Brady Quinn: A nagyszerű Hillis + 2 pickes trade kapcsán érkező irányító egyszer se léphetett pályára két éves itteni pályafutása alatt. Nemrég ócsárolta Tebow-t és a csapatot, így aligha hosszabbítjuk meg szerződését. Senkinek se fog hiányozni, ellenben az érte adott Hillis-szel, vagy azzal a 2 pickkel, ami hiányzott a csapatépítéshez...

#15 Tim Tebow: A legvégére, hogy az egészet végig kelljen olvasni :P. Nagyon nehéz Tebow-t értékelni. A világ egyik fele Istenként tekint rá, s biztosra veszi jövendőbeli sikereit, s reflexből felháborodik, ha valaki nem tartja a világ valaha volt legjobbjának, vagy felmerül bárki más neve a helyére. A világ másik fele pedig nem hajlandó tudomásul venni sikereit, hogy ami tehetségéből hiányzik, azt karizmával pótolja, s hogy ez is sikerre vezetett, hanem egyszerűen a valaha volt legrosszabb QB-nak nevezi... Ryan Leaf és JaMarcus Russel után ez kicsit erős. Én igyekszem félretenni elfogultságomat és független analízissel értékelni. Hiányosságait unalomig ismételgettük már, de nem szabad elfelejteni, hogy amennyivel kevesebbet nyújt levegőben, annyival többet hoz a földön, keményen belemenve minden tackle-be. A szívét lelkét beleteszi a játékba, és ezért nagyon szeretjük. Visszaadta nekünk a reményt, majd be is váltotta azzal, hogy a PO-ba juttatott minket, és ott is nyert nekünk egy meccset. Noha ez nem csak az ő érdeme, hanem az egész csapaté, a védelem nélkül egy percig nem lett volna esélyünk vele, McGahee robotolása nélkül ugyanúgy kevesek lettünk volna, viszont a sorozatos utolsó negyedes fordításokhoz ő kellett. Ortonnak is megvolt az esélye, ő nem tudott élni vele, Tebow igen. Ha egyszer sikerül, az véletlen, ha kétszer sikerül, az szerencse, ha háromszor, az tehetség. A Chiefs elleni meccset leszámítva, mindegyiket hátrányból hoztuk vissza, köztük már-már epikus comeback a Dolphins, a Jets és a Bears ellen. Ezt nem lehet tőle elvenni, vagy elvitatni. Nem egyedül vitt minket a PO-ba, de az ő érdemei is elvitathatatlanok. Lehet hogy nem tud passzolni, de tud nyerni. Miután rászabtuk a Play Bookot hozta, amit elvártak tőle. A szezon végére kicsit kiismerték a játékát, így vissza is esett, ami komoly kérdőjeleket vetít elő a következő szezonra vele kapcsolatban. Rengeteget kell még fejlődnie, de eddig is nagyon sokat fejlődött. A szezont végül 7-4-es mutatóval zárta 126/271 (46,5%) 1729 yard 12 TD, 6 INT 72,9 rate passzolási statisztikával. Ennél a Playoffshoz sokkal több kell. Mind pontosság, mind yardok terén. Hogy egészen pontosan mennyivel több, az a sokkal több? 122 futásból szerzett 660 yarddal (5,4 avg) és 6 TD-vel, meg egy nagy csomó sikeres 2 pontossal, továbbá azoknak a passzolási statisztikáknak a megfelelő beosztása, illetve egy röhejesen gyenge divízió, és ott is a PO. Azért ahhoz, hogy ez jövőre is sikerüljön, egyrészt lábbal ugyanennyit kell hozni, levegőben pedig sokkal többet. Sok drop, sok drop, de sok elkaphatatlan labda is. emellett gyorsabb döntéshozatal, jobb lábmunka, profibb dobómozdulat. Ennek ellenére ezekkel a hiányosságokkal sikerült legyőzni a tavalyi döntős, idén 12-4-es mérleggel záró Pittsburgh Steelerst a PO-ban, ezzel Craig Morton, John Elway és Jake Plummer után ő lett a 4. QB a sorban, akinek sikerült PO győzelemre vezetni a csapatot. Reméljük jön a folytatás, Hajrá Broncos!

Összességében elmondható, hogy az offense pontosan annyit hozott amennyit kellett. Se többet, se kevesebbet. Amikor a védelem megteremtette nekik az esélyt, azt kihasználták és megnyerték a meccset. Hogy ez tartható-e így? Nos, nem ártana egy kicsit azért erősíteni, hogy magabiztosabban jöjjenek a sikerek. Bár én kifejezetten élvezem az ilyen kiélezett küzdelmeket, főleg amíg mi nyerünk, de ha rendszerré válik, akkor elveszti a varázsát :). Ami az erősítést illeti, az OL-re mindenképp ráférne, mind a cserékre, de ha nyílik rá alkalom a kezdőbe is. Elkapók terén se ártana egy labdabiztos célpont, de kétlem, hogy lenne bárki is, aki ide jönne. El tudnék képzelni egy futót is, aki képes lenne kicsit tehermentesíteni McGahee-t, vagy pótolni ha kidőlne az öreg. Morenot sajnos egyre kevésbé tartom alkalmasnak erre a szerepkörre. TE-eket hagynám, hagy fejlődjenek. És végül a QB poszt. Ez a legkényesebb kérdés. Tebownál van jobban passzoló irányító, de tudjuk, hogy az ő képességei nem merülnek ki ennyiben, játékának más dimenziói is vannak. Viszont mivel a stílus annyiban különbözik nehéz összehasonlítani másokkal. Én nekem személy szerint nagyon tetszett a tavalyi szereplés, ő adta vissza a hitet még Studesville alatt, úgyhogy nagyon remélem a folytatás is vele lesz. Ugyanakkor az idősebbik Manning szabadügynök lett, és noha John Elway a szezon után még úgy nyilatkozott, hogy Tebow lesz a kezdő, csak hoznak neki vetélytársat, most mégis úgy tűnik, hogy komolyan rámozdultunk a korábbi 4×-es MVP-re. Bizonyára legtöbben azt szeretnénk, ha a sikerek Tebow-val érkeznének, Elway viszont azt szeretné, ha a sikerek érkeznének. Ő ez alapján fog dönteni. Akárhogy alakuljon is, hogy egy ilyen igazolás milyen változásokat vonna maga után, arról csak ha valóban megtörténik, de akkor egy külön cikkben jelentkezünk.

Reméljük a legjobbakat, hajrá Broncos!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr904309430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black_Adder 2012.03.11. 19:50:50

200. poszt Broncos témában! :)

Tomi_Tanguay 2012.03.12. 03:44:58

jó lett! főleg a posztok leírása tetszett:D

melo15 2012.03.12. 09:25:50

télleg, most mi lesz maningel? én nem akarom hogy ide jöjjön tebow helyére!!!

milo_hedgie#23 2012.03.12. 12:44:37

valószínűleg ma dönt peyton és az a legesélyesebb hogy hozzánk fog aláírni. így akkor tebownak annyi,nem hiszem hogy maradna futónak:(

VonMiller58® 2012.03.12. 14:42:04

@milo_hedgie#23: Ez a Manning dolog érdekes.
Előny ha aláír hozzánk(és egészséges):
Jobban passzol mint Tebow és a remek futójáték + a már erős és még fejlődőképes D mellé ha idehozzuk akkor SB esélyes csapat leszünk.

Hátrány:Manning legfeljebb még 3 évet tud jól játszani aztán visszavonul ellenben Tebow hosszútávú megoldás lehetne(feltéve hogy megtanul pontosabban passzolni).

Én azt mondom hogy hozzuk el Manninget egy évre,jövőre legyen ő a kezdő QB,közben Tebow dobóteknikáját csiszoljuk egy kicsit és utána ő átveheti Manning helyét,ezt a Quinnt meg küldjük el a picsába. :)

Tomi_Tanguay 2012.03.12. 18:06:07

renck tweetelte hogy a dolphins kiszállt a manning versenyből. nem tudom ki esélyes még rajtunk kívül. nekem nem tetszene ha ide jönni, ne menjen már el tebow

foppa21 2012.03.12. 19:43:52

kíváncsi leszek mi lesz ennek az ügynek a vége

foppa21 2012.03.12. 19:50:32

egyébként tetszett az írás, szépen össze lett foglalva sztem az összes fontos mozzanata a szezonnak:-)

Foresz 2012.03.12. 20:23:49

Sok helyen olvastam,hogy Tebow-nak egyre kevesebb arra az esélye hogy megtanul rendesen dobni,mivel egy jó ideje kínlódnak ezen vele,és nem sikerült egyenlőre a brutális áttörés.Ha egy fiatal irányító nem tud valamiben fejlődni - pláne a legfontosabban a dobásban - akkor át kellene gondolni azt hogy érdemes-e rá építkezni a következő években.
VonMiller 58-al étek abban egyet hogy egy évet töltsön itt Manning,hátha ő valamiféle segítséget nyújthat Tebow-nak.Aztán ha mégsem,akkor mehet a levesbe.

foppa21 2012.03.12. 20:56:08

@Foresz: sztem manning nem 1 éves szerződést akar. hanem hosszú távra sok pénzt, biztos helyet, elvégre a liga (egyik) legjobb QBja évek óta. sztem 5 év 50 milla alatt nem ír alá már sehova. igaz hogy idősebb meg sérülékeny, ezért öngyilkosság de akkor is ez az üzlet szvsz...

Foresz 2012.03.12. 21:28:11

Ha mondjuk sikerülne csak 3 évre leszerződtetni,akkor akár egy év múlva cserélhetnénk is - ha Tebow fejlődne tovább - vagy ha Tebow megakad a fejlődésben,akkor őt lehetne cserélni,és akkor továbbra is lenne kéznél egy klasszis irányító.
Én azt mondom hogy meg kellene próbálni a dolgot,Manning kirángatná a csapatot a PO-ra áhítozók második vonalából.Az az,egyből esélyessé tehetné a csapatot.

Black_Adder 2012.03.12. 23:57:25

Én sokakkal ellentétben nem látom akkora tragédiának Manning esetleges érkezését. De egy biztos, mögötte Tebow nem tanulna semmit se. Nézzétek meg pl.: Paintert hogy kikupálódott mögötte :P. tebownak ráadásul a stílusa is teljesen más. Neki nem tenne jót újabb 1-2 év padozás.

Ellenben 2-3 éves távlatban valószínű h jobbak lennénk Manninggel /*feltéve, h a nyaka a helyén marad...*/
Hogy utána mi lenne? A legtöbben úgy vélik, h kezdhetnénk előről a csapatépítést, én azért ezzel a lehető legkisebb mértékben se értek egyet. A védelemből nem mennének el Manning miatt, a WR-ek még jobban járnának. Egyedül Tebow-t veszthetjük.

Itt van azonban a probléma. Én azt szeretném, ha Tebowval lennénk sikeresek. Noha ez nem biztos jvő, de fájna érte a szíven nagyon. S Tebowban azért ott a lehetőség. Új QB prospectet keresni, csöppet se kockázatosabb mint a Tebow project.

Hogy Manninget szeretjük-e vagy sem? Én személy szerint nagyon nem szerettem se őt, se a Cotlsot, de azért ennek oka leginkább csak az, h túl sikeres. A magánéletben nem egy faszkalap, seggfej senkiházi, szóval nem rontaná el feltétlen a csapat arculatát.

Látom az érveket érkezése mellett is ellen is. akárhogy döntünk járhatunk jól és rosszul is. Ezt szerintem most nem lehet megítélni, hogy mi fog következni, mégha a legtöbben előre is festették a cudar jövőt. Csak az idő mondhatja meg, mi a jó döntés ebben a szituációban.

milo_hedgie#23 2012.03.13. 04:08:17

engem leginkább az zavarna manningben (tebown kívül persze) hogy nem két fillér lenne és alig maradna anyagi keret más igazolásra. pedig tele vagyunk lejáró szerződésű emberrel és hiányposztokkal. mindent nem tudnának a draftról pótolni. ennyit lehet hogy nem érne még PM se...

Foresz 2012.03.13. 06:58:07

Én azt gondolom hogy vannak helyzetek amikben túl kell lépni azon hogy szimpatikus-e az az arc akit elveszíthet a csapat,főleg ha ezáltal talán erősödik is.
Kedvelem én is Tebow játékát,de sokan úgy vélik hogy a rövid passzok örökké a gyengéi maradnak.Ha pedig így van,akkor hamar kiismerhetővé válik.(Márpedig vannak akik szerint már a következő idényben is felkészültebbek lesznek belőle az ellenfelek,ergo nem biztos hogy le tudja hozni a tavalyi eredményeit.)
Nehéz ügy ez amúgy,de bármi is lesz érdekes fejleményeket von majd maga után.

tHoMaS 2012.03.13. 08:32:11

@Black_Adder: kívülállóként én is úgy vélem, hogy Manning csak 2-3 évre jelentene sikert (ha nem lesz megint sérült). Tebowban hosszú távon nagyobb eredmény faktor rejlik (ha folytatja a fejlődést). mindkettőben van kockázat, érdekes helyzet.

Black_Adder 2012.03.13. 08:39:39

pénzünk egyébként van bőven, cap space-szel nagyon jól állunk, de azért jó lenne megtartani néhány FA-t is meg erősíteni más poszton is ez tény... De még így is belefér Manning. Szóval a pénz nem jelent majd akadályt az FOnak.

VonMiller58® 2012.03.13. 15:18:56

@Black_Adder: Én se szeretem PM-et de tisztelem.Egyébként szerintem Tebow olyan játékos aki a hiányosságait az akaraterejével próbálja megoldani(vagy bejön vagy nem) és szerintem lehetne csiszolni a pontosságán de az úgy nem megy ha felküldjük a pályára játszani mert megszokja a rossz dobómozdulatot és nem értünk vele semmit.

Black_Adder 2012.03.13. 16:32:48

@VonMiller58®: Nyomás nélkül nem olyan rossz a dobómozdulat, az a baj, h élesben hamar visszajön neki a berögződött mozdulatsor. De ez a legkisebb gond vele kapcsolatban. Riversnek se tökéletes a mozdulat, mégis egy olyan jó irányító, mint amekkora köcsög...

Azt hogy a védelmet megtanulja olvasni, ahhoz élesben kell játszani sokat.

Döntéshozatal! Csak pályán és élesben lehet tanulni. Edzésen nem.

Nem sorolom végig, de Tebownak szvsz az éles játék ami a legjobb most. Azért látszik némi kontraszt a Miami és a Steelers meccs között...

Azon kívül, már tavaly is nagyon maga alá került, amikor nem ő lett a kezdő. pedig akkor előtte még csak 4× kezdett. Ha most idehoznak egy olyan irányítót, akit 2-3 évig semmi esélye se lesz kiszorítani, elvesztheti a motivációját, a lelkesedését, ami a legnagyobb előnye.

Aztán lehet h 2-3 év múlva ligaelitként térne vissza, és hajlandó is kivárni azt, de ez egyáltalán nem biztos, Ez egy másik olyan kérdés, amire nem nagyon lehet válaszolni. mellette és ellene is vannak érvek. De szvsz, és ez egy laikus vélemény, Tebownak játszania kell, játék közben tud ő igazán fejlődni.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.13. 17:06:38

Tendert raktunk öt RFA-játékosra, név szerint Colquitt, Ball, Clark, Willis, McBean.

foppa21 2012.03.13. 17:12:27

mikor indul a free agency?

VonMiller58® 2012.03.13. 17:20:12

@foppa21: Magyar idő szerint este 9-kor.

xrace 2012.03.13. 18:01:12

Gratulálok a cikkhez, szépen összeszedett, tartalmas írás. :)

Nálam PM az egyetlen sztár QB, aki szimpatikus maradt,és bármilyen negatívum nélkül tudom nézni a játékát. Ha meglépi az FO a szerződtetését, akkor én a Tebow trade-t, és 5-6-7 körben behúzni Kellen Moore-t tudnám elképzelni.

Tebow: Black Adder Tebow-val kapcsolatos véleményével tökéletesen egyetértek.
Szerintem nem lenne fair Tebowal szemben, hogy kispadoztassuk X évig. Ő pont az a játékos, aki éles helyzetekben tud fejlődni... stb.

Tebownak a pontosságánk és a védelem olvasásának mindenképpen fejlődnie kell. Szerintem az Option O# a tavalyi formában nem lenne fenntartható a közeljővőben , kell több meglepetés pontos, eredményes passz játék.

Bevallom, hogy Moore-ral meg elfogult vagyok, imádtam a játékát a BSU-ban. Mérete (183cm) miatt alulértékeltnek számít. Én abban bízok, hogy ő lesz a Drew Brees 2.0 (magassága alapján már az :P ) :)
Hátsó körös húzás miatt kicsi a kockázata, nagy steal lehet. :)

Szerintem Manning beleillik az O#be. Tavalyi év eleji Ortonra kialakított renszerben Peyton a hiányzó minőségi upgrade.
Támadófalat át kéne kicsit alakítani,a
Clady - Franklin/Beadles - Walton - Kuper - Harris felállás alkalmas lehet erre. Az LT, RG, RT már bizonyítottak így az elmúlt években.

Royal is kaphat így egy újabb esélyt, és hozhatja a régi formáját.

VonMiller58® 2012.03.13. 18:37:09

@xrace: Hát ha PM volt a hiányzó láncszem akkor nagyon erős lehet az O# jövöre feltéve hogy elhozuk.

Foresz 2012.03.13. 20:09:08

Emberek!Friss levegőként szívom magamba a gondolataitokat,komolyan.Élvezem olvasni a hozzáértő hozzászólásokat,pláne meg még azokat,amiben sikerül félretenni az amúgy itt teljesen elfogadott elfogultságot.

foppa21 2012.03.13. 20:15:32

@xrace: moore ne már, hansent kéne draftolni:-D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.13. 20:51:08

@foppa21: Ha őt nem is, de Stewart-ot az egész QB-mizériától függetlenül simán el tudnám képzelni, akár a draft végén, akár UDFA-ként. Kell még RB, mert McGahee öregszik, Moreno sérülékeny, Ball meg szar.

foppa21 2012.03.14. 11:33:57

történt már valami a free agencyn ami bennünket érint?

xrace 2012.03.14. 14:36:32

@foppa21: Royal rézbőrű lett. ( 2 év, 12 millió $)

VonMiller58® 2012.03.14. 15:10:06

Egyelőre nem vagyunk túl aktívak FA-n.:(

foppa21 2012.03.14. 15:13:24

@xrace: ouch. sajnos várható volt a távozása

xrace 2012.03.14. 15:21:30

@VonMiller58®: A nagy bejelentésre várunk. :D

milo_hedgie#23 2012.03.14. 20:00:41

nem véletlen hogy shanny egyből lecsapna rá,elvégre az ő találmánya volt:)

milo_hedgie#23 2012.03.14. 22:16:15

safetyt keresünk: meriweather már volt viziten,ma jön mike adams.
remélem nem dawkings visszavonulása miatt lehet ennyire sürgős

milo_hedgie#23 2012.03.15. 09:12:11

hillis jön a chiefsbe:(

VonMiller58® 2012.03.15. 18:53:17

Hát nagyon elszaladtak a fizuk az NFL-ben emélem mi nem kötünk ilyen ezement szerződéseket...

Meriweather nem kell nekünk a pályán túl aggresszív és a csapat morálját is.Mit szolnatok Leonhardhoz a jetsből ő egész jó lenne ha Dawkins visszavonulna.(de azert ne vonuljon vissza)

milo_hedgie#23 2012.03.15. 19:58:28

@VonMiller58®: meriweather a skinsbe igazolt,nem bánjuk:)
marshall pedig ment cutlerékhez

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.16. 03:09:11

A rutinos safety Mike Adams aláírt két évre a csapathoz.
Marcus Trufant, CB, jön vizitálni hozzánk.

milo_hedgie#23 2012.03.16. 10:53:56

@VonMiller58®: sokkal rosszabb mintha a skinsbe ment volna:(

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.16. 17:52:22

The San Francisco 49ers announced today that they have signed Perrish Cox to a two-year contract.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.16. 17:55:33

Az ex-Ravens LB Jameel McClain jön tárgyalni. Őt akarnánk esetleg MLB-nek vagy coverage-be?

milo_hedgie#23 2012.03.16. 18:26:28

@Filip89: annak lenne értelme,bár a ravensben 3-4es ILB volt ha jól tudom...
még fontosabb hogy elwayék elmentek manninghez. állítólag már csak mi és a titans vagyunk versenyben érte

Black_Adder 2012.03.16. 18:36:53

valóban ranvens 3-4 ilb volt. Nem triviális az átállás 4-3 mlb-re, de szvsz menne.
MLB vagy Coverage? Az egyik egy poszt a másik leginkább egy szituáció. Olykor úgyadódik, h az MLB-nek vissza kell lépnie coverage-ba, azaz, mondjuk fogni a TE-et. Hogy ebben milyen lenne, őszintén szólva nem tudom. De szerintem mindenképp jó igazolás válna belőle. Mayshez képest mindenképp előrelépés...

foppa21 2012.03.16. 22:20:11

5 év 90 millát ajánlottunk manningnek. abnormális...

Black_Adder 2012.03.17. 00:16:32

korábban még 5 év 60 milláról volt szó. Ne higgyetek csak majd a tényeknek. Most azt se tudom már követni, h az SF az csak kacsa volt, vagy tényleg beszálltak a buliba...

Elvileg hétvégén dönt, bár ezt már múlthéten is mondta, mindenesetre ha dönt, akkor majd kiderülnek a részletek

VonMiller58® 2012.03.17. 07:38:01

@Black_Adder: Jelenleg mi,a SF és a Titans vagyunk érte versenyben.NFL.com-on olvastam hogy hétfőn vagy kedden dönt PM.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.17. 10:21:18

Outside linebacker Geno Hayes, a starter the previous three years with the Tampa Bay Bucs; inside linebacker Jameel McClain, a two-year starter for the Baltimore Ravens; and cornerback Marcus Trufant, a nine-year starter for the Seattle Seahawks, were given physicals today and met with the defensive coaching staff.

Black_Adder 2012.03.18. 11:22:13

@VonMiller58®: kedden meg majd azt mondja h hétvégén dönt, aztán meg h áprilisban, aztán meg h a TC után.... Mi meg addig semmit se csinálunk a 40 millás capspaceszel. Nekünk a legnagyobb és szart se érünk vele buzi manning miatt. Mát most a legtöbb értelmes ember kiment. Eddig a lehető legrosszabbul sült el ez az egész szar...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 17:25:16

The only four-time MVP in league history is celebrating his wedding anniversary before choosing his new team.

Na, most menjen a halál faszába.

VonMiller58® 2012.03.18. 21:57:43

A kurva anyját mostmár,mi a faszra vár még ez a retardált geci!!!!!!!????????

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.18. 23:29:02

The #Broncos have agreed to terms to re-sign linebacker Joe Mays.

Lol. Azért reméljük jövőre nem kezdő lesz.

milo_hedgie#23 2012.03.19. 17:34:04

állítólag egyre közelebb a megállapodáshoz manning és broncos

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.19. 17:54:53

Hozzánk jön Manning, egyre több forrás beszámolt róla. Pontos összeget még nem mondtak, az 5 év, 90 millió lehet a realitás.

Én kurvára nem örülök neki, zsoldos köcsög, csak a pénzért jött, semmit nem jelent klubnak, Tebow legalább franchise arc lehetett volna. Remélem legalább megkérjük az árát, és nem egy 5. vagy 6. körösért zavarjuk el.

Tomi_Tanguay 2012.03.19. 18:20:43

most szerintetek sok divat szurkoló fog jönni manning miatt? mondtam hogy helton elintézi bazzeg:D de én is inkább tebow párti voltam. olyan hőstörténet volt, abba nem lesz semmi poén ha manning zsigerből nyeri a meccseket mert olyan kurva jó.

foppa21 2012.03.19. 18:44:57

várható volt. legalább vége lehet a találgatásoknak. kíváncsi leszek mit tud vele a csapat és hogy hozunk-e neki elkapókat, mert így nagy kár volt royalt elengedni

VonMiller58® 2012.03.19. 19:02:17

Állítólag jön PM-mel Clark és Saturday is.Nem kéne ennyi nyugdíjas ide.

milo_hedgie#23 2012.03.19. 19:27:26

nem vagyok kibékülve én sem ezzel az üzlettel. megint újra kezdünk egy építkezést,nem a legelejéről de mégis váltás a szisztémában... még az is érdekes lehet,hogy manning eddig fedett stadionban játszott,most meg denverben a nagy hidegben,nem lesz egyszerű és nem fiatal már hogy ehhez pikk-pakk aklimatizálódjon,

milo_hedgie#23 2012.03.19. 19:36:22

valahol furcsa hogy hozzuk a pofánkat egy manning miatt,de elég fura helyzet így:/

VonMiller58® 2012.03.19. 19:36:54

Elvileg Tebow még a Patsben is kiköthet.:(

Foresz 2012.03.19. 20:22:28

@milo_hedgie#23: Az nba fórum dettó erről megy a vita.akkor ide is leírom:
A magaslati levegőt illetve az időjárást meg lehet szokni.Nem is kell hozzá sok idő,egy-két hét elegendő is.Ha valaki hónapokat tölt már a magaslaton,észre sem veszi a különbséget.Az időjárás szintén így megy,a hideghez épp annyira hozzá lehet szokni mint a meleghez.
Tudom,mert a hegyekben lakom,és szembesülök azzal hogy ha ide feljönnek emberek,kb.1-2 napig fáradtság és álmosság gyötri jórészüket.Aztán akklimatizálódik a szervezetük,és fokozatosan nő a teljesítményük.(pl.erdei túrákon)
Ilyen gond tuti hogy nem lesz Manning-el.
Amúgy én örülök annak hogy ide jött,még akkor is ha Tebow-t is kedveltem.

foppa21 2012.03.20. 15:20:29

kiváncsi leszek hogy hova és kiért cseréljük el tebowt

milo_hedgie#23 2012.03.20. 17:51:31

manning szerződése 5 év és 96 millió dollár

Tomi_Tanguay 2012.03.20. 19:20:20

bazmeg ez kurva sok pénz. egyre kevésbé hiszem hogy megért ennyit. inkább csak felesleges faszhuzogatás a média felé elwaytől.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.20. 20:26:18

Neten adják most a sajtótájékoztató, én nem vagyok kíváncsi erre a buzira, ahogy számolgatja a dollármillióit.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.21. 17:58:57

A CSU-alumni Hanie lehet a backup QB, mellette Volek is jön interjúra.

Steelers cornerback William Gay will join Saints cornerback Tracy Porter for scheduled visits today to the Broncos' Dove Valley complex.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.21. 18:00:55

Állítólag Tebow a Jets-ben köthet ki. Negyedik körösről írnak - tehát akkor még jobb annál, amit vártam (5-6. kör). Pompás.

foppa21 2012.03.21. 18:26:41

sanchez mögé cserének? ezzel az erővel maradhatott is volna:-(

milo_hedgie#23 2012.03.21. 18:55:21

@foppa21: nem lehetetlen hogy kiszorítja azt a majmot

Coach Sacco 2012.03.21. 19:57:07

Sajnálom, hogy vége a Tebow mániának. Szimpatikus fickó volt. De úgy látom az amerikaiak Manninget is legalább annyira szeretik, mint őt. Talán csak mi éljük meg ezt akkora tragédiákat. Persze, megértem, hogy sokan szomorúak a váltás miatt.

milo_hedgie#23 2012.03.21. 20:50:25

bunkley megy a saintsbe:(

foppa21 2012.03.21. 21:01:03

@milo_hedgie#23: nagy szopás ez az offszezon

VonMiller58® 2012.03.23. 06:43:15

Larsen aláírt a Pats-hez.

Black_Adder 2012.03.23. 09:39:02

kicsit széthullik a tavalyi csapat. Larsen jó játékos volt, kár érte, most kell egy FB is...

Érdekes történések. Szerintem ezt a csapatot inkább egyben kellett volna tartani, és adott posztokra erősíteni. Ehhez képest elég nagy a népvándorlás...

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.23. 16:30:33

Broncos have agreed to terms with TE Joel Dreessen

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.23. 17:40:04

...az eddigi legnagyobb igazolásunk, CSU-növendék volt. :)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.03.23. 20:10:51

A TE Jacob Tamme is jön, kóccos köcsöggyerek követi a főkolompost, blöá.

Tomi_Tanguay 2012.03.23. 20:27:00

élmény követni a kommenteket:D

VonMiller58® 2012.03.23. 22:21:43

Úgy tűnik mi is szétverjük a csapatunkat mint Dolphins és a Colts :(

milo_hedgie#23 2012.03.24. 14:39:42

tamme fiatal és tehetséges elkapó TE,szükség volt rá. szerintem ő vállalható és legalább manninggel érzik egymást. addai és saturday viszont baromság lenne/lett volna. de ő belefért


süti beállítások módosítása