Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Brewers - Rockies 1:2 W

2012.04.23. 09:12 - Tomi_Tanguay

Megszerezte idei első idegenbeli párharc győzelmét a Colorado Rockies csapata, ugyanis az elmúlt hétvégén pénteken és vasárnap is nyerni tudtunk a veszélyes Milwaukee Brewers ellen, így javult a helyzet az első 15 meccs után.


1. meccs, péntek: Brewers-Rockies 3-4
A párharc első meccsére Tulo visszatért a pihentetésből, így csatlakozott Helton, Scutaro, Nelson közé az infieldre, az elkapó Hernandez volt, kívül CarGo és Fowler mellett Colvin volt a RF, Cuddy kisebb sérülés miatt pihent, Marcum ellen Chacint állítottuk ki a dombra. Az első menetben CarGo singlelel kezdett, elrabolta a kettes bázist, Tulo RBI doublelal vezetést szereztünk, egy további séta után ért véget a játék, Chacin könnyen elbúcsúztatott három ellenfelet. A második-harmadik inning egyetlen pályára kerülést sem tartogatott, majd a negyedik tetején Tulo single és Hernandez ground-rule double által jutott a pontszerző helyekre, Nelson direkt sétát kapott, a dobó Chacin besózott egy RBI singlet, a második futót viszont a bírók szerint megelőzték a home platen, Hernandez nem értett egyet, de nem tudott mit tenni. A folytatásban az első ütő Aoki lőtt egy inside-the-park HRt, 2-1re felzárkóztak a vendégek. Ezután részünkről kiesett a felső hármas, míg Chacin két embert engedett bázisra ütés nélkül, nem lett gond belőle. A hatodik inningben Helton solo hazafutásával növeltük az előnyt, Hernandez single és Colvin double találataival lendültünk előre, de a catchert újfent kidobták a home platen és aztán a harmadik out is összejött, nagy helyzetet puskáztunk el. A Brew Crew komoly erőkkel folytatta, a következő akciót duplával nyitották és egy HBPt is kiharcoltak, ráadásul mindkét futó haza ért Hart és Gamel ütéseivel, 3-3ra egyenlítettek. A hetedik játékban csupán két sétát tudtunk felmutatni, a kezdő dobó utolsó inningjében tűzoltásként kiosztotta három vetélytársát. A nyolcadik tetején ismét háromból három outtal zártunk, Reynolds és Belisle együttes erővel jegyzett három kiejtést, majd a PH Giambi regisztrált egy singlet, akit EYJR helyettesített futóként. A pinch runner egy dobóhibával eljutott a kettesre, a félig sérült csereütő Cuddy hazaküldte őt egy RBI singlelel a vezetésért. Egy pont előnybe kerültünk a kilencedik közepére és már csak Betancourt volt hátra, aki egy double ellenére magabiztosan lehozta a savet.
- Izgalmas meccsen győztünk, sokáig vezettünk, aztán ahogy a Crew kiegyenlített, akkor se estünk kétségbe és a győztes pontot meg tudtuk szerezni. Kétszer annyi ütésünk volt, hárman is két találatig jutottak. Tulowitzkinak jót tett a pihenő, error nélkül 2/4el ütött, az idei hetedik RBIt szerezte. Mellette Hernandez és Gonzalez mindketten szerzett pont nélkül értek el két-két ütést. Helton a második hazafutását a pakolta be a szezonban, egyben már a kilencedik RBIt szállította. Cuddyer PH volt és győztes pontot termelt a kilencedik inningben. Chacin egyre inkább kezdi visszanyerni a régi formáját, hét inning alatt csak négy ütést és három futást szenvedett el, egy séta mellé pedig fél tucat SO dukált, pech hogy a győzelem nem jött össze neki, jól játszott. Belisle kettőből kettő strikeoutot jegyzett a nyolcadikban és a szezonbeli első sikert aratta. Betancourt a negyedik savet is lehozta egyetlen ütéssel, éves ERAja 1.50es.

2. meccs, szombat: Brewers-Rockies 9-4
Az összeállítás nem sokat változott szombatra, az előzőnapi hős Cuddy visszatért a kezdőbe, Rosario kapta meg a lehetőséget elkapóként és a soros dobó Pomeranz volt. Nem kezdődött eseménydúsan a találkozó, csak a harmadik inningben sikerült valakinek először pályára kerülni, Rosario leadoff double után sorban három denveri ütő kiesett. Aztán a negyedik tetején full coutnál Tulo vágott ki egy solo hazafutást a meccs első pontjáért, mellyel megszereztük a vezetést, mialatt Pomeranz négy inningen keresztül perfect mérleget őrzött. Az ötödik akcióban kiszórtak minket, sajnos dobásban is gondok támadtak, rögtön két embert felengedtünk és egy wild pitchből az egyik, A. Gonzalez doubleból a másik is haza jutott. Aztán két séta ellenére Pomeranz a további veszélyt nagy nehezen elhárította, csak 2-1re tudtak fordítani a házigazdák. Ezt követően a dobó helyett EYJR jött ütni és kiharcolt egy sétát, Scutaro singlet talált, a Fowler elleni forceout playel elértük az egyenlítést, aztán CarGo maradt bázison, elrabolta a kettest, hogy aztán Tulo bevágjon egy RBI singlet és máris visszavettük az előnyt. Később még Helton sétált és végrehajtottunk egy double stealt, de Cuddy ellen befejeződött a nyomulás. Rogers folytatta és rögtön beszedett egy solo HRt Brauntól, eddig tartott a denveri vezetés, hiába ejtettük ki a következő három embert. Sikertelen volt a következő ütőrész, a hetedik alján egy single után egy PB és egy WP által a hármasra engedtük a futót, Weeks RBI tripleből visszavette az előnyt a Brewers és még Gomez is betalált. Ezután cseréltünk dobót, ám Escalona se tudott javítani, Braun triplájával tovább nőtt a hátrány, egy szándékos séta után pedig A. Gonzalez vágott ki egy 3run HRt, 9-3ra elhúztak. Eldőlt a meccs és a nyolcadik támadásban csak egy sétát hoztunk össze, aztán a legvégén még Helton hazafutásával szépítettünk.
- A meccs első felében többször vezettünk, a hetedik játékban kapott 6 ponttal megpecsételődött a sorsunk. Tulowitzki folytatta a feltámadást, az egyetlen játékosunk volt két ütéssel és két ponttal, már a második hazafutását szerezte az évben. Helton ugyancsak HRt lőtt, számára a harmadik rakéta volt és a csapatból elsőként érte el a tíz RBIt. Fowler 1/4el ütve jegyzett egy pontot érő singlet, a hatodik RBI volt neki a szezonban, illetve fontos helyzetben egy szép elkapást mutatott be. Az idei második meccsén Pomeranz remekül kezdett, négy inninget 12ből 12 outtal oldott meg, az ötödikben gondjai támadtak, egész olcsón megúszta két futással, bizakodásra ad okot a teljesítménye. Rogers lerombolta amit korábban felépített, 1.1 inning alatt négy futással elvesztette a meccset és utána még Escalona is kapott hármat egy HR révén, Roenicke könnyű játékot hozott.






















3. meccs, vasárnap: Brewers-Rockies 1-4

A párharc utolsó meccséről Helton, Nelson, Fowler kapott pihenőt, 1B posztra Giambit, 3Bre Herrerat, CFnek Colvint állítottuk, közben Hernandez visszatért elkapónak, a dobónk pedig Guthrie volt Gallardo ellen. Rögtön az első támadás hatékony volt, Colvin és Tulo ütéseit követően Giambi RBI single hozta meg az áttörést. Ezután Guthrie biztosan hozta az első dobórészt egy séta ellenére, majd a másodikban hiába mentünk fel ketten 2outnál, ám Guthrie újabb hibátlan inninget teljesített. A harmadik tetején búcsúzott a CarGo-Tulo-Giambi trió, de a hazaiaknak is csak egy doublet engedélyeztünk, aztán Hernandez talált egy kósza singlet, míg Braun single után rabolt is és Gamel single ütésével egalizált a Brewers. Négy játszma után 1-1re álltunk és az ötödikben csak CarGo tette tiszteletét a bázisoknál egy errort követően. A hatodik inningben nem jutottunk előre, ezzel szemben Guthrie két kieső után egy duplát és egy sétát is beszedett, szerencsére Gamel ellen rövidre zárta a játékrészt. Aztán Tulo single és Giambi walk révén haladtunk előre felé a nyolcadik tetején és ekkor Cuddy mindkét futót beküldte, így 3-1 arányban újra átvettük a vezetést. Az alsó részben Brothers két embert felengedett és egyet se tudott kiejteni, Belisle besegített és mindenkit elbúcsúztatott. A befejező támadásban vágtunk újabb két ütést Fowler és Scutaro jóvoltából, melyet követően CarGo volt eredményes egy RBI singlelel. Három pontos vezetéshez jutottunk és Betancort villámgyorsan lezárta a mérkőzést.
- Szoros meccs volt, a végén a mi javunkra dőlt el, végig sokkal több ütésünk volt és megérdemelten nyertünk. Cuddyer döntött a nyolcadik innnigben, napi egyetlen ütésével két pontot szállított, már a nyolcadik double volt tőle és 11 RBInál tart. Giambi az első, Gonzalez az ötödik futást kényszerítette ki az évben, mindketten egy-egy ütést értek el. Tulowitzki 2/5ös hatékonysággal .300 közelébe hozta az átlagát és védekezésben is volt egy kiváló megmozdulása. Ugyanígy két ütést szerzett a sor élén Scutaro, három kiesésből kettőt SOval kapott. Guthrie a legjobb startját töltötte Rockieként, hét játszma alatt három ütésből és három sétából csak egyetlen runt engedett, szépen vizsgázott a nehéz helyzeteknél. Belisle 2in-0outnál jött és háromból hármat ejtett ki a nyolcadikban, még nem kapott futást 2012ben. Betancourt az idei legkönnyebb savet hozta, 5/5ös mutatónál jár.

A NL West állása:

1. Los Angeles Dodgers 12-4 (16 meccs)
2. Colorado Rockies 8-7 (15 meccs, 3.5 GB)
3. Arizona Diamondbacks 8-8 (16 meccs, 4.0 GB)
4. San Francisco Giants 7-7 (14 meccs, 4.0 GB)
5. San Diego Padres 5-12 (17 meccs, 7.5 GB)


Öt meccsen belül négyszer győztünk és felléptünk a csoport második helyére. A Dodgers magabiztosan őrzi a vezető helyét, legutóbb Houstonban nyertek seriest. A Padres kisebb meglepetésre 2-2re hozta a Phils elleni hazai párharcot, a Giants egy-egy győzelmet és vereséget ért el a Mets ellen, a harmadik meccset eső miatt elhalasztották hétfőre. Riválisaink közül a következő napokban a LAD az Atlantát, a SD a Washingtont, az ARZ a Phillyt látja vendégül, a SF pedig a NYM elleni pótmeccs után Cincybe utazik.

A mieink is idegenben folytatják, a következő három napban a 6-9el rajtoló Pittsburgh Pirates vendégei leszünk. Legyőzhető ellenfél, de az elmúlt években a Bucs többször borsot tört az orrunk alá, nem szabad előre lesajnálni őket. A következő menetrend szerint fogunk fellépni ellenük: kedd 01:05, szerda 01:05, szerda 18:35. Szurkoljunk továbbra is együtt a csapatért, talán kezdünk magunkra találni, bátran csatlakozzatok hozzánk a mérkőzések alatt a kommentek közti szurkoláshoz! GO ROCKIES!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr454466972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.04.23. 09:59:20

bucs-rox series pitching matchupok:

Monday: Rockies' Jamie Moyer (1-2, 2.55) at Pirates' James McDonald (0-1, 3.45), 5:05 p.m., Root

Tuesday: Rockies' Juan Nicasio (1-0, 6.19) at Pirates' Brad Lincoln (1-0, 0.00), 5:05 p.m., Root

Wednesday: Rockies' Jhoulys Chacin (0-1, 4.80) at Pirates' Charlie Morton (0-1, 3.60), 10:35 a.m., Root

Tomi_Tanguay 2012.04.23. 10:58:46

nem azért de kicsit aktivizálhatnátok magatokat, az elmúlt években nagyobb szurkolótábor volt a meccsek alatt. most eddig laposak vagyunk kicsit:P

foppa21 2012.04.23. 12:46:44

@Tomi_Tanguay: mostanában tényleg kevesebb meccset láttam, nyáron több időm lesz a csapatra és akkor éjszakázni fogok:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.23. 19:27:22

Törölték a mára tervezett meccset, szerdán DH lesz.

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.23. 21:29:27

Rockies pitchers will stay on schedule: Moyer tomorrow night, Nicasio Wed. game one, Chacin Wed. game 2.

Tomi_Tanguay 2012.04.24. 09:19:47

mind a négy csoport ellenfél győzött tegnap

Tomi_Tanguay 2012.04.24. 12:44:14

nálunk nem változott a dobók sorrendje, viszont a bucs a mai meccsre correiat tette moyer ellen. szerdán az elsőn nicasio ellen mcdonald lesz, chacin ellen pedig morton.
a DH miatt a sweep nem valószínű de a 2-1 kéne ellenük, szar formában vannak.

Tomi_Tanguay 2012.04.24. 16:18:45

a DH első meccse az előre tervezett rend szerint 18:35től lesz. a második pedig 30 perccel az első befejezése után.

Tomi_Tanguay 2012.04.24. 16:23:24

belisle sikerességéről kevés szó esik, itt az ideje:
www.denverpost.com/rockies/ci_20464800/matt-belisles-consistent-relief-work-helps-build-rockies

szept. 6a óta nem kapott runt 15.1 inningen keresztül.

Tomi_Tanguay 2012.04.24. 19:49:58

Todd Helton accomplished something on this road trip that might not be matched this season. The first baseman stole a base and hit a home run in the same game for only the 14th time in his career, and the first time since July 5, 2005.

Tomi_Tanguay 2012.04.24. 22:03:42

Rockies lineup 4/24 at PIT: Scutaro4, Fowler8, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Hernandez2, Nelson5, Moyer1.

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 01:12:40

putnam holnap fel fog jönni a csapathoz a DHre, mert az új szabály értelmében ilyenkor 26 fős lehet a keret, csütörtökön viszont le kell küldeni valakit. 1.25ös ERA a sky soxban és háromból három save.
DLR és outman állapota is javul, mindketten közel vannak a visszatéréshez.

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 02:00:50

az elsőben fowler single, cargo 2run HR, tulo single
moyer ellen double, mccutchen RBI groundout, walk

a másodikban háromból három kieső
náluk egy double

a harmadikban csak egy cargo single
náluk is csak egy single és SB
2-1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.25. 02:20:34

Barmes has first 2 doubles of the season. He was 4-for-45 entering the game

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 02:26:27

a negyedikben három outot kaptunk
moyer ellen két out után single, double, SOval vége

az ötödikben három-három out mindkét csapatnál
2-1

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.25. 03:06:58

Brothers nincs nagy formában, a múltkor csak Belisle mentette őt meg, most viszont könyörtelenül leadta az előnyt. :(

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 03:22:32

a hatodikban is kiestünk hárman
moyer ellen két walk, single, loaded 2outnál ph harrison ellen forceout

a hetedikben hernandez hbp
brothers ellen double, single, mccutchen 2run RBI double, walk 0outig. roenicke három lineout.
2-3

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.25. 03:44:06

Barmes egyenlített, megszakadt Belisle sorozata.

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 04:10:41

a nyolcadikban scut double, cargo 2run HR
belisle ellen barmes solo HR, walk és belisle fielding error, mcgehee RBI single

a kilencedikben semmi
4-5ös vereség, bosszantó volt:(

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 05:27:16

Matt Belisle "this loss is on me. No excuses"

foppa21 2012.04.25. 14:45:58

moyer tovább javíthatta volna azt az öregségi győzelem rekordot, ha a végét nem basszuk el. cargo két HR is ment a levesbe.

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 16:35:53

öregségi rekord beszarás:D

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 18:25:08

a lineup az első meccsre:
2b scutaro, cf colvin, lf cargo, ss tulo, 1b giambi, rf cuddy, c rosario, 3b nelson, p nicasio

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 19:47:23

az elsőben háromból három kieső
nicasio ellen single és CS, double

a másodikban három-három kieső mindkét oldalon

a harmadikban csak egy nicasioo walk
náluk egy single esett
0-0

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 20:08:12

a negyedikben megint hárman kiestünk
nicasio ellen egy 2out single

az ötödikben giambi hbp, cuddy walk, rosario GIDP
náluk egy single
0-0

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.25. 20:15:54

Hat teljes inning alatt egyetlen ütésünk sem volt, kezd egyre siralmasabb lenni a helyzet.

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 20:42:02

a hatodikban megint három out
náluk single és out at 2nd, még egy single

a hetedikben cargo walk, tulo single, WP, giambi sac fly RBI, cuddy és rosario SO
nicasio ellen alvarez solo HR, single és CS, walk 2outig. reynolds SO.
1-1

foppa21 2012.04.25. 20:54:10

young megint jó úton halad, talán vissza vesszük még egyszer a vezetést:-)

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.04.25. 21:00:52

Azt kicsit nehezen értem, hogy Rogers mit keres ilyen helyzetben a pályán, bár igaz, hogy Belisle, Brothers, Roenicke és Reynolds is le van már halva, Putnam-et meg talán az estire tartogatjuk.

foppa21 2012.04.25. 21:05:35

két sac flyból két pont. nem lenne szép győzelem, de leszarnám azt is:-D

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 21:08:21

a nyolcadikban eyjr hbp, scut single, colvin sac fly RBI
rogers háromból három out
2-1

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 21:21:15

a kilencedikben fowler double, cuddy lineout GIDP
betancourt három out
2-1 win ilyen szar játékkal ritkán lehet nyerni, most sikerült:D

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 21:28:53

tehát akkor olyan 21:55 magasságában jöhet a második meccs

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 21:32:58

Rockies game 2 lineup: Scutaro4, Fowler8, Gonzalez7, Tulowitzki6, Helton3, Cuddyer9, Hernandez2, Herrera5, Chacin1.

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 22:41:30

az elsőben scutaro single, fowler GIDP
chacin ellen walk, single

a másodikban csak helton double
náluk walk, double, sorban három out
0-0

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 23:10:12

a harmadikban chacin walk, scut GIDP
ott egy 2out single

a negyedikben három-három out
0-0

Tomi_Tanguay 2012.04.25. 23:34:09

az ötödikben cuddy single, herrera hbp, chacin single, loaded 2outnál scut groundout
chacln ellen egy double, mclouth RBI double, mcgahee RBI single, jones 2run HR, alvarez solo HR
0-5

Tomi_Tanguay 2012.04.26. 02:06:27

a hatodikban megint három kieső
putnam ellen single és három out

a hetedikben hernandez solo HR, herrera single
brothers ellen egy double

a nyolcadikban három kieső
escalona ellen single és herrera-scut-helton DP

a kilencedikben megint semmi
1-5


süti beállítások módosítása