Denver Sports Blog

A Colorado Avalanche, a Colorado Rockies, a Denver Broncos, a Denver Nuggets és egyéb denveri csapatok friss hírei, információi magyar nyelven, egy oldalon. Áttekintő elemzésekkel, összefoglalókkal, videókkal, mindez csak a Denver Sports Blogon.

Emellett a legnépszerűbb sportágakban a coloradói egyetemi csapatok szereplésével is foglalkozunk.

Jelentkezz szerkesztőnek e-mail-en!

Kapcsolat: blog.denversports@gmail.com

Twitter

Friss topikok

Egyetemi visszapillantó: Northern Colorado University

2012.07.31. 17:30 - Filip89

Közeleg a nyári vakáció vége, és hamarosan becsöngetnek a coloradói felsőoktatási intézményekben. A 2012/13-as tanév kezdetéig azonban még van egy kis időnk, melyet arra használunk fel, hogy az új évadra való hangolódás jegyében, iskolánként még egyszer nagy vonalakban összefoglaljuk a legfontosabb történéseket a legutóbbi szemeszterből.






















A Northern Colorado Bears sportoló hallgatói számára feledhetően sikerült a tavalyi esztendő, nem feltétlen tudtuk megismételni a 2011/12-es tanév sikereit, amikor például a férfi kosárlabda program fennállása során először megnyerte a konferenciáját, és a greeley-i legények részt vehettek a March Madness-en. Azóta Beitzel befejezte a tanulmányait, a zabolázatlan Macik pedig eltévedtek a málnásban, és a kilenc csapatos Big Sky-ban mindössze a nyolcadik helyen végeztek. Minden téren csalódást okozott a csapat, de joggal remélhetjük, hogy a sikeres recruit-nak és a tavalyi újoncok fejlődésének köszönhetően a következő idényben valamivel több sikerélményben lehet részünk.

A blogon másik általunk rendszeresen követett program a football szakosztály volt, akik sajnos a tavalyi évet nyeretlenül fejezték be a másodosztályban. A tizenegyből tizenegy vereség közt több egészen szoros fiaskó is szerepelt, néhányszor csak a balszerencse és/vagy a játékvezetők vitatható ítélete akadályozta meg a csapatot a várva várt siker elérésében. A szerény programot az ág is húzta, azonban az elkapó Patrick Walker személyében egészen egyedülálló teljesítményt csodálhattunk meg meccsről meccsre, a végzős sportoló szinte minden lehetséges iskolarekordot megdöntött, és az FCS legjobb elkapói közé sorolták. Jövőre már őt sem láthatjuk, és mindenképpen kisebb-nagyobb átalakításokra lehet számítani, hogy legalább néhány sikert el tudjunk könyvelni magunknak.

A baseball-csapat ennél többre vitte, végig ígéretesen teljesítettek a srácok, és a Great West konferencia negyedik helyére értünk oda 15-13-as mérleggel, összetettben pedig 27-33-as győzelem-vereség mutatóval tudtunk a hátunk mögött a szezont. A Utah-ban rendezett konferencia-tornán is megnyertünk két meccset, abszolút nincs okunk panaszkodni, több játékosunkat nívós elismerésekkel jutalmazták az idény végeztével. Az UNC évek óta számtalan tehetséget delegál az MLB Draftra, akik közül néhányan talán idővel eredményes profi karriert futhatnak be, az egyetemi programot viszont folyamatos próbatétel elé állítja a legjobbak lediplomázása, akiket nem egyszerű pótolni.

A női kosár szakág némileg megmentette a labdapattogtatók becsületét, és a srácokkal ellentétben a hölgyek abszolút vállalható szezont produkáltak a legutóbbi tanév alatt. A Bears lányai 11-5-ös mutatóval második helyen zárták a Big Sky-t, és bár a March Madness-be nem tudták kvalifikálni magukat, mert elvesztették a konferencia-döntőt, meghívást kaptak a NIT-re, ahol az első fordulós vereség ellenére szépen helytálltak. Minden esélyünk meg lehet rá, hogy a soron következő évad még szebben sikerüljön a program számára, hiszen a keretet többségében másod-, és harmadéves kosarasak alkották tavaly, akik februártól csak még összeszokottabbak lesznek.

Kétségkívül az elmúlt tanév legnagyobb eredményét a női röplabdásaink hozták az intézmény számára, akik fantasztikus menetelés végén az NCAA Tournament-en is részt vehettek. A hölgyek 13-3-as stasztikával robogtak végig a Big Sky mezőnyén, novemberben az oregoni rendezésű conf tourney-n két 3-0-s győzelemmel besöpörték a bajnoki címet, így automatikus résztvevői lehettek az országos rájátszás küzdelmeinek. Sajnos, a nagy színpadon már nem volt lehetőségünk a bravúrra, a házigazda Hawaii elleni találkozón elszenvedett vereséggel ért véget a látványos menetelés. Ennek ellenére csak pozitívan lehet beszélni a csapatról, hamarosan újra nekivághatnak a kalandnak, hiszen a röplabda szezon már augusztusban kezdetét veszi.

A női labdarúgás igencsak gyerekcipőben jár a Northern Colorado-n, ennek dacára a program rohamos fejlődésen megy keresztül, és tavaly már a Big Sky legjobbjai közé tartozott az egyesület. Nyolc győzelemmel és hét vereséggel zártuk az esztendőt öt döntetlen mellett úgy, hogy a non-conference ellenfelek nagyrésze jóval magasabban jegyzett csapat volt. A focista hölgyek számára is augusztusban indul a szezon, s reméljük a fejlődésük töretlenül fog haladni tovább.

Mindkét nem esetében pozitív kicsengésű volt a teniszcsapatok szereplése, a lányok egyenesen az elődöntőig meneteltek a Big Sky-ban, a fiúk pedig duplaannyi párharcot vívtak meg győztesen, mint egy évvel korábban. Ezzel együtt a távfutó csapataink is ígéretesen szerepeltek, bár a szezon közbeni sikerekhez képest a Big Sky bajnokságbeli nyolcadik-nyolcadik helyezések nem voltak oly fényesek.

Az egyéni jellegű sportágakból néhány meghatározó játékost emelnék ki, akik lehetőleg országos szinten is maradandót tudtak alkotni, mint például a true freshman Steven Kupcho, aki az UNC golfozói közül a legjobb volt a csapat 12 bajnoksága közül hét alkalommal, és az America Sky konferencia legjobb újonca lett.

Fontos még elmondani, hogy a sikert sikerre halmozó női úszó és műugró szakág a 2012/13-as évadtól kezdve a WAC konferenciát fogja erősíteni, ahol nívósabb ellenfelekkel mérheti össze a tudását, és a további diadalok esetén még komolyabb rivaldafényt harcolhatnak ki maguknak.

Reméljük a hamarosan kezdődő tanévben sikerülhet tovább fejlődnünk, és a legnagyobb érdeklődéssel várt programok javulásáról tudunk beszámolni a soron következő cikkeinkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://denversports.blog.hu/api/trackback/id/tr634689004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi_Tanguay 2012.07.31. 19:18:09

fasza. a röpis csajoknak kicsit malac lábuk van, de azért jók:D

Filip89 · http://www.coloradoavalanche.gportal.hu 2012.08.01. 10:40:41

Ha bejönne a csurams.com oldal, akkor a sorozat második részét is el tudnám készíteni. A lényeges csapataikról már megírtam az összegzést, de mondjuk a golf, vízilabda és egyéb eredményekhez muszáj lenne ezt a forrást használom, szóval nem tudom mikor jön a következő írás. Csak gondoltam szólok, hogy ne engem anyázzatok, nem rajtam múlik. :P


süti beállítások módosítása